Stvoreni za nebo

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Stvoreni za nebo

Katolički forum koji okuplja katoličke vjernike u duhu dijaloga i Kristove ljubavi


  Molitva Svetoj Rani na ramenu Isusovom

  avatar
  mario


  Broj postova : 42
  Join date : 03.11.2011
  Age : 49

  Molitva Svetoj Rani na ramenu Isusovom Empty Molitva Svetoj Rani na ramenu Isusovom

  Postaj by mario uto tra 30, 2019 9:23 am

  Molitva Svetoj Rani na ramenu Isusovom

  Katolička Crkva je Isusovu ranu na ramenu počela štovati u 12. stoljeću, nakon što je sveti Bernard iz Clairvauxa za vrijeme jednog viđenja upitao Isusa što ga je tijekom muke najviše boljelo.
  Gospodin mu je odgovorio: „Imao sam ranu na ramenu, koja je bila duboka tri prsta, a nastala je od križa. Ona me boljela više od ostalih. Što god budeš molio na čast te rane, dat ću ti. Svi oni koji štuju tu ranu, dobit će milosti i više se neće sjećati svojih smrtnih grijeha.“

  Sveti Bernard je nakon toga napisao molitvu Svetoj rani na ramenu Isusovu koja glasi:

  O preslatki Gospodine Isuse Kriste, blagi Božji Jaganjče! Ja siromašan grešnik pozdravljam i poštujem Tvoju Presvetu Ranu koju si zadobio na svom svetom Ramenu, kada si svoj teški Križ nosio.
  Zbog nje si osjećao na svom presvetom tijelu osobito veliku bol i muku.
  Klanjam ti se, mukotrpni Isuse, slavim te i štujem te!
  Blagoslivljam te iz dubine svojega srca i zahvaljujem ti za Svetu Ranu Tvojega Ramena, koja Ti je zadavala veliku bol.
  Preponizno te molim, zbog Tvoje Muke i Boli, što si ih podnio po dubokoj svetoj Rani, da se smiluješ meni siromašnom grešniku, da mi grijehe oprostiš i da me na svom Križnom putu krvavim tragovima povedeš u vječno blaženstvo! Amen!
  Slava Ocu…


  Sveti Bernard je bio prvi štovatelj Isusove rane na ramenu, ali svakako nije bio posljednji. Naime, sveti Padre Pio je također štovao Isusovu ranu.
  Njegov subrat Padre Modestino, koji je Padru Piju često pomagao u kućanskim poslovima, posvjedočio je kako mu je svetac priznao da mu je mijenjanje potkošulje bilo iznimno bolno.
  Padre Modestino je tek kasnije shvatio kako je tu bol izazvala odjeća koja se slijepila s ranom na ramenu.
  Ovaj svećenik je kasnije potvrdio kako je u snu imao viđenje rane na ramenu Padra Pija.
  Naime, jedne je noći u molitvi zazvao Padra Pija, koji je u međuvremenu već preminuo, i zamolio ga da mu podari nekakav znak ako je zaista imao Isusovu ranu. Iza jednog sata u noći probudila ga je oštra bol u ramenu.
  Osjećao se kao da mu je netko stavio križ na rame i oderao meso s lopatice.
  Naposljetku je začuo glas koji mu govori: „Ovako sam patio.“ Nakon toga je u  sobi osjetio intenzivan miris cvijeća.
  Padre Pio nije često govorio o ovoj rani. Jedan od rijetkih kojemu je povjerio svoju tajnu bio je sveti Ivan Pavao II. Bivši papa je 1948. godine, dok je još bio svećenik, posjetio Padra Pija i upitao ga koja mu je rana najbolnija.
  Padre Pio je odgovorio: „Rana na ramenu za koju nitko ne zna i nikada nije bila liječena.“

  Ana Katerina Emmerich u Muci Gospodina našega Isusa Krista motreći svoje vizije, zapisala je: “Na ramenu je bila strašna rana nastala zbog težine križa, a cjelokupan gornji dio tijela bio je prekriven modricama i duboko obilježen udarcima biča.“


  Obećanja za pobožnost Rani na Isusovom Ramenu

  Tjekom raznih ekstaza, Gospodin je otkrio Marie-Julie da pobožnost ovoj rani Njemu pruža veliku utjehu i dao je obećanja za ovu pobožnost.
  Naš Gospodin joj je pokazao ovu duboku otvorenu Ranu i otkrio njenu dubinu: “Bol je nehvatljiva srcima Moje djece!!!  Koliko mi je ova pobožnost ugodna i koliko Me tješi, koliko često su se molitve ovoj rani uzdigle do Mog Srca i ugrabile spasenje za duše koje su išle prema paklu.” (17. Svibanj 1878)

  Obećanja data Marie-Julie, za duše koje promiču i koje su vjerne ovoj pobožnosti:

  1. “Blagoslovit ću sve duše koje promiču ovu pobožnost: Udijelit ću im obilje milosti.” (29. Ožujak 1878)

  2. “O duše koje me ljubite, koje promičete ovu pobožnost, uzimam vas pod Svoju zaštitu, čuvam vas pod plaštem svoje ljubavi.” (29. Ožujak 1878)

  3. “Rastjerat ću tminu koja će im doći u srce.” (28. Prosinac 1877)

  4. “Utješit ću ih u njihovim bolima. Doći ću u njihovim najvećim nevoljama dati im prosvjetljenje i utjehu.” (8. Veljača 1878) (28. Prosinac 1877, 8. Veljača  i 12. Travanj 1878)

  5. “Doći ću i blagosloviti ih u njihovim poslovima.” (29. Ožujak 1878)

  6. “Dat ću im nježnu ljubav za Križ.  Doći ću im pomoći u vrijeme smrti, s Križem, i uvesti ih u Svoje Nebesko Kraljevstvo.” (12. Travanj 1878)

  7. “Učinit ću slatkim njihove patnje.” (28. Prosinac 1877). “Doći ću u času smrti i tješiti ih u njihvom prijelazu.” (8. Veljača 1878). “Posebno u času smrti dat ću im mir i spokoj. Reći ću im: 'O dobra sveta dušo, koja si širila ovu pobožnost koju sam toliko imao na srcu da bude obznanjena, dođi primiti nagradu svog rada, plod blagoslova.” (29. Ožujak 1878)

  8. “Dat ću im utočište, pomoći ću im, utješit ću sve duše koje žele promicati ovu svetu Ranu. U času smrti, utješit ću duše koje Mi vrše naknadu svojom pobožnošću i suosjećanjem prema tako dubokoj i bolnoj rani. Doći ću ih osnažiti u njihovim konačnim strahovima. Doći ću pripraviti njihov prijelaz: Hvala tebi koji si mi naknadio za Moje boli.” (17. Svibanj 1878)

  9. “Vidi,” reče Isus, pokazujući na Svoju Svetu Ranu s krajnjom nježnošću, “sva Moja djeca koja su prepoznala ovu ranu, koja su je častila, molila se njoj, imat će na posljednji dan veliku velikodušnu nagradu. Ja to objavljujem.  Moja je Riječ Božanska.” (17. Svibanj 1878)

   Sada je: sub tra 20, 2024 11:47 am.