Stvoreni za nebo

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Stvoreni za nebo

Katolički forum koji okuplja katoličke vjernike u duhu dijaloga i Kristove ljubavi


  Molitve svete Gertrude i Matilde

  avatar
  mario


  Broj postova : 42
  Join date : 03.11.2011
  Age : 49

  Molitve svete Gertrude i Matilde Empty Molitve svete Gertrude i Matilde

  Postaj by mario uto tra 25, 2017 3:01 pm

  Zlatni anđeoski pozdrav


  Jednom je sveta Matilda kazala Majci Božjoj: „0 Kraljice nebeska, kada bih Te mogla pozdraviti s najslađim pozdravom, koji je moglo izmisliti ljudsko srce, rado bih to učinila". Tada joj se javila Presveta Djevica, zapisala je u njezino srce taj anđeoski pozdrav i kazala: „Osim ovog pozdrava niti ga je bilo, niti će ga biti s kojim bi me mogla slađe pozdraviti nego s njim" (Lib. De B. Virg. G.5.).

  Zdravo budi Marijo u poštovanju s kojim Te Bog Otac pozdravio po anđeoskom pozdravu i tako Te učvrstio Svojom moći da si ostala slobodna od svake grješne krivnje.
  Zdravo budi Marijo u ljubavi s kojom Te Bog Sin pozdravio po anđeoskom pozdravu i tako Te rasvijetlio sa Svojom božanskom mudrošću da si sjajna zvijezda koja obasjava zemlju i nebo.
  Zdravo budi Marijo u slatkoći s kojom Te Duh Sveti pozdravio anđeoskim pozdravom i Svojom božanskom slatkoćom te učinio toliko snažnom da svaki nalazi milost koji je traži po Tebi.

  Sjeti se, o Marijo, neizrecivog sjedinjenja i djelovanja koje je u Tebi izvršilo čitavo Presveto Trojstvo kada je ono biće Tvoga tijela ujedinilo s božanskom naravi u jednoj osobi tako da je Bog postao čovjek i čovjek Bog. U tom času Ti je udijeljeno toliko radosti da to ne može shvatiti nijedno stvorenje. Zato s divljenjem priznaju sva stvorenja da si blagoslovljena i uzvišena iznad svih stvorenja na nebu i na zemlji. S njima podižem svoj glas te izgovaram srcem i ustima: Blagoslovljena si među ženama i blagoslovljen plod utrobe Tvoje Isus Krist koji svemu daje život, sve posvećuje i sve prožima u vijeke. Amen.

   Sada je: sub tra 20, 2024 1:32 pm.