Slavna otajstva
Uvodna molitva:
Slavim Te, Isuse, jer si pobijedio smrt i uskrsnuo, i kličem Ti, aleluja! Danas, na dan posta i molitve, daj mi milost da svim srcem i svom dušom uđem u Tvoju slavnu pobjedu nad grijehom, nad zlom i nad smrću, i u sebi iskusim njezinu ljepotu. Otkloni snagom svojega Duha iz mojega srca sve ono što mi ne dopušta da uđem s Tobom u proslavu velike uskrsne pobjede. Marijo, neka i moje srce, poput Tvojega u rano uskrsno jutro, bude obasjano uskrsnom radošću.
Vjerovanje...
Prvo slavno Otajstvo
Slavno si uskrsnuo iz groba, Isuse. Nakon muke, križa, smrti i boravka u grobu, iz grobne tame i tame smrti Ti izlaziš pobjednički na novi život.
Prikazujem ovaj dan posta i molitve za sebe i sve ljude koji leže u grobovima grijeha, zlih navika, mržnje, zavisti, ljubomore, sebičnosti i oholosti, bezboštva i krivoboštva, nasilja, te za sve koji, ranjeni grijehom drugih, upadoše u grobne jame. Neka svako srce iskusi pobjedničko slavlje i neprestano Te slavi i hvali, Isuse, pobjednice.
Očenaš, 10 Zdravomarija, Slavaocu, 0 moj Isuse...
Drugo slavno otajstvo
Slavim Te, jer si četrdeset dana proveo sa svojim učenicima, ozdravio njihovu vjeru, darovao im mir i prije Uzašašća rekao da idu moliti i čekati Duha Svetoga. Blagoslovio si ih i i uzašao na nebo.
Prikazujem ovaj dan posta i molitve za sve koji su potpuno navezani na sebe, na druge ljude i materijalne stvari, koji su se poklonili napasti vlasti te u njihovu srcu nema mjesta za Tebe, a pogled im je okrenut zemlji. Neka po postu i molitvi uzdignu svoja srca prema nebeskim dobrima te u slobodi srca i duše mognu ljubiti, praštati, biti milosrdni i dobrostivi, pravedni i strpljivi. Neka bogati ovoga svijeta uzdignu svoj pogled u slobodi svojega srca i prepoznaju u siromašnima svoju braću i radosno pomažu. Neka postom i molitvom u njihovim srcima bude prvo mjesto za Tebe, i neka Ti ostanu uvijek vjerni.
Treće slavno otajstvo
Slavim Te, Isuse, jer si - vjeran svojem obećanju - poslao Duha Svetoga nad apostole koji su ustrajali u molitvi s Marijom, Tvojom majkom. Oni su ga spremno primili i postali Tvoji svjedoci sve do na kraj svijeta.
Prikazujem ovaj dan posta i molitve da nemirne ispuniš duhom mira, nevjerne duhom vjere, bezbožne duhom molitve, slabe duhom jakosti, nerazumne duhom mudrosti, žalosne i tjeskobne duhom utjehe i radosti, zarobljene zlom i grijehom duhom nutarnje slobode, one koji mrze duhom ljubavi, razočarane duhom nade, nasilnike duhom blagosti, nepravedne duhom pravednosti, nemilosrdne duhom milosrđa, propale u alkoholu i drogi duhom trijeznosti, lijene duhom marljivosti, one koji se odupiru Tvojoj volji duhom suradnje s Tobom, škrte duhom darežljivosti, ohole duhom poniznosti, one koji imaju vlast u Crkvi i svijetu duhom služenja, one koji ubijaju nerođeni život duhom ljubavi prema životu. Zahvaćene duhom laži ispuni duhom istine, da se postom i molitvom otklone sukobi i ratovi i da Tvoje kraljevstvo ljubavi i mira, pravednosti i istine dođe svim ljudima i narodima.
Četvrto slavno otajstvo
Slavim Te, Oče, jer si Mariju uzeo dušom i tijelom na nebo. Hvala Ti, jer si njezinu vjernost Tvome Sinu Isusu nagradio veličanstvenom proslavom na nebu. Budi blagoslovljen u njezinim molitvama i postovima, u njezinoj ljubavi i vjernosti. Hvala Ti, Marijo, jer si nam po ukazanjima blizu iako si uznesena na nebo.
Prikazujem s Tobom ovaj dan posta i molitve za sve one koji su vjerni Tvojoj poruci: da dobiju snagu da u svakoj životnoj situaciji ostanu vjerni i da ostanu s Tobom cijeloga života, sve do slavnog ulaska u nebo. Posebno prikazujem svoj post i molitvu za mlade, da u Tebi, o Marijo, otkriju Majku i učiteljicu te nadvladaju sve životne poteškoće i kušnje ovoga svijeta, da po postu i molitvi raspoznaju zlo i njegove zamke i uspješno se bore protiv zavođenja koje ih čeka u svijetu. Neka svi mladi u Tebi prepoznaju zvijezdu spasenja i nadu, neka svoj put nastave s Tobom u vjernosti Isusu i prihvate Ga kao svoj Put, Istinu, Svjetlo i Život.
Peto slavno otajstvo
Slavim Te, Oče, jer si Mariju okrunio za Kraljicu neba i zemlje i poslao je k nama kao Kraljicu mira. Hvala Ti, Marijo, jer si neumorna s nama, jer moliš za nas i jer nas zagovaraš.
Ovaj dan posta i molitve na koji me pozivaš prikazujem za sve Tvoje nakane: da mir dođe u svako srce, u svaku obitelj, u Crkvu i u svijet, da se izmire svi zavađeni, da nevjernici iskuse ljubav Očevu, da obitelji počnu moliti, da Zli i svako zlo bude pobijeđeno, kao i za sve nakane za koje si željela da surađujemo s Tobom u molitvi i postu. Tako neka bude.
Očenaš, 10 Zdravomarija, Slavaocu, O moj Isuse...
Završna molitva:
Zahvaljujem Ti, Oče nebeski, u ime Tvoga Sina Isusa Krista i s Marijom Djevicom, što si mi dao milost da danas na dan posta i molitve cijelim bićem uđem u tajne života Tvoga Sina Isusa i Marije Djevice, i tako otkrijem Tvoju neizmjernu ljubav kojom ljubiš sva stvorenja. Ispuni svu svoju djecu duhom posta i molitve da mognemo prepoznati i izvršiti Tvoju volju, ljubiti Tebe iznad svega i bližnje svoje kao same sebe, i ljubiti i čuvati svu prirodu kao posebni izraz Tvoje ljubavi prema nama. Molimo Te: neka se mir Tvoj izlije u sva srca na zagovor Marijin, u ime Tvoga Sina Isusa Krista, Kralja mira. Tako neka bude. Amen.