Stvoreni za nebo

Katolički forum koji okuplja katoličke vjernike u duhu dijaloga i Kristove ljubavi


  MILOSNA KRUNICA RANAMA ISUSOVIM

  riemma
  riemma

  Broj postova : 334
  Join date : 30.12.2010
  Age : 47
  Lokacija : Rijeka

  MILOSNA KRUNICA RANAMA ISUSOVIM Empty MILOSNA KRUNICA RANAMA ISUSOVIM

  Postaj by riemma on uto oľu 15, 2011 10:00 pm

  MILOSNA KRUNICA RANAMA ISUSOVIM

  Tu je krunicu objavio sam Gospodin Isus za spasenje čovječanstva. Osobito je dobro da se ta krunica moli u 3 sata poslije podne, jer je to čas milosti.

  Kod svake se rane moli jedanput:

  Po Srcu Marijinu, probodenom sedmerostrukim mačem, promatrajmo svete Rane Isusove.

  Sveta Rana desne ruke
  Krvnici su pribili najprije desnu ruku. Time je povezana jedna tajna. Iz desnice Očeve u nebu primio sam JA Isus tu muku, da dadem zadovoljštinu božanskoj pravdi i da spasim ljudski rod. Radi toga sam i htio najprije podnijeti bol na desnoj ruci, da spasim izgubljene duše i da im otvorim pravu stazu i ulaz u

  nebo. Ljudi treba da prinose tu Ranu Ocu, da im njezinom zaslugom bude poklonjeno nebo.

  Na velika zrna 1 puta:

  Vječni Oče, prikazujem Ti Rane Gospodina našega Isusa Krista, da se izliječe rane naših duša!

  Na mala zrna:

  Moj Isuse, oprosti i smiluj se, po zaslugama svojih svetih Rana!


  Sveta rana lijeve ruke


  Vidjeh veliko mnoštvo neopreznih, koji su se dali zavarati opsjenama svojih neprijatelja i tako su odbili ulaz milosti. Slijedili su zavoditelje. Vidjeh da će tako mnogi na konačnom sudu stajati na lijevoj strani. Dođite, dakle, ovoj Rani lijeve ruke, da sebi izmolite spasenje od vječnih muka. Sakrijte se u toj Rani. Ona neće nikada prestati da vas zove i da vas poziva da kod nje nađete svoje utočište, da upoznate svoje zablude i da činite pokoru, da nađete spasenje od svojih okrutnih neprijatelja.

  Sveta Rana desne noge

  Oni su pribili moju desnu nogu preko lijeve. U tom je bila tajna Božjega milosrđa, koje je postiglo prvenstvo pred Božjom pravednošću. Osjetio sam veliku bol kad sam gledao sve nevolje, koje će morati podnijeti oni koji idu pravim putem. Radi toga sam ih pozvao da se uteku toj Rani desne noge, kad budu napadani od svojih neprijatelja. Ovdje će oni naći sigurno spasenje. Vidio sam također i sve grijehe koje su oni učinili. Premda to nisu bili nikakvi teški grijesi, ipak sam osjećao zbog toga bol; jer oni su mi prouzročili veliku bol zbog beskrajne ljubavi prema Ocu i moje spoznaje što je imam o Njegovu beskrajnom dostojanstvu.

  Sveta Rana lijeve noge

  Osjećao sam užasnu bol kad sam gledao sve one koji idu u propast. Gledao sam težinu njihovih grijeha. Gledao sam kako će pravda zadržavati kaznu, a milosrđe će dobrostivo čekati na pokoru grešnika. Znao sam da će mnogi biti privedeni pokajanju. Ali sam vidio kako Božju strpljivost i milosrđe tako opako zloupotrebljavaju i uvijek ponovo preziru. Tako oni dolaze do toga da moraju strogost Božje pravde iskusiti i tako će zauvijek propasti. Time će oni proslaviti Božju pravednost.

  Sveta rana na boku

  Vojnik mi otvori kopljem bok i probode moje Srce; i doista potekla je Krv i Voda iz njega. U toj Krvi i Vodi bila je sakrivena tajna nastanka Crkve. Kad je vojnik ugledao moj otvoreni bok, bio je rasvijetljen; i kad je ugledao kako istječe ona Krv i ona otajstvena Voda, on se obrati. Dođite svi mojim svetim ranama! Ovdje je spasenje, utjeha i jakost! Žrtvujte ih neprestano nebeskom Ocu!

  Glava Kristova

  To je glava, koja se iz ljubavi prema tebi dala izbosti; treba da jednom budeš okrunjen njezinim zaslugama. Blažena duša koja pažljivo promatra tu Glavu, a još blaženija ona duša koja to uvježbava što i promatra. Gledaj onoga koga tražiš; gledaj u kakvu se stanju On nalazi! Gledaj ovamo i vadi trnje iz moje Glave time da prinosiš mome Ocu zasluge mojih Rana!


  Ranama pokriveno Sveto Tijelo i Sveta Krv Isusova

  Promatramo Sveto Tijelo izbičevano, iscrpljeno, ranama pokriveno, izmučeno bolima rane na ramenu i obliveno krvlju. Samo svojom Krvlju On je sebi svoju Crkvu krvavo stekao. Crkva je otajstveno tijelo Kristovo. Tomi je rekao: »Stavi svoje ruke u moje rane i ne budi nevjeran, nego vjeran!« Nosimo i mi Rane Gospodinove na sebi! Sestri Mariji Chambon govori Krist: «Jedan od mojih učenika izdao me i prodao moju Krv. Vi možete tako lako svaku kapljicu natrag otkupiti. Jedna jedina kapljica je dosta da čisto opere cijeli svijet, a vi na to ne mislite, ne poznajete vrijednost te otkupnine!«

  Vječni Oče, pokaži nam svoje milosrđe, zaklinjemo Te za to! Amen!
  Milost i milosrđe, moj Isuse, u sadašnjoj pogibelji! Pokrij nas svojom dragocjenom Krvlju!

  PRIKAZANJE SVETIH RANA GOSPODINA ISUSA KRISTA

  Vječni Oče, prikazujemo Ti Rane krvave i proslavljene našega Gospodina Isusa Krista, Raspetoga i Uskrsnuloga, i u njima naše živote na Tvoju slavu i za svaku pojedinu dušu.

  Vječni Bože, Presveto Trojstvo, pokaži nam milosrđe!

  Po svagdanjem prikazivanju naših života vođenih po Tvojem Duhu, prisutnom u Svetoj Crkvi;

  — sjedinjenih s Prežalosnim i Bezgrešnim Srcem Marije, naše Majke, prisutne u našim srcima;

  — posvećenih po zaslugama krvavih i proslavljenih Rana Isusa, Tvojega Poslanika, prisutnoga u presvetoj Euharistiji (svih Rana: Njegovih vlastitih i svih živih udova Njegova mističnog Tijela);

  — otvori nam vječno Kraljevstvo Očevo, Kraljevstvo ljubavi u kojem će sve stvari biti obnovljene!  MILOSNA KRUNICA RANAMA ISUSOVIM A3mj2u

   Sada je: pet sij 24, 2020 9:55 pm.