Stvoreni za nebo

Katolički forum koji okuplja katoličke vjernike u duhu dijaloga i Kristove ljubavi


  Dnevno hodošašće u čistiliše

  Share
  avatar
  ane

  Broj postova : 1018
  Join date : 14.11.2009
  Age : 29

  Dnevno hodošašće u čistiliše

  Postaj by ane on sub stu 13, 2010 3:29 pm

  DNEVNO HODOČAŠĆE U ČISTILIŠTE

  POBOŽNO SJEDINJENJE U MOLITVI

  1. NJEGOV CILJ
  "Sjedinjen s Božanskim Srcem Isusovim, učini noću kratko hodočašće u čistilište. Predaj Mu sve svoje dnevne obveze i moli Ga da svojim zaslugama pomogne dušama koje trpe. Istodobno moli duše da za tebe izmole milost kako bi živio i umro u ljubavi i prijateljstvu s Božanskim Srce Isusovim. Da u tebi ne bude nikakva otpora njegovoj svetoj volji, ni bilo kakve želje da ometeš Njegove nakane u vezi s tobom. Bit ćeš sretan. Jer, koliko uspiješ izbaviti zatočenih duša, toliko ćeš dobiti prijatelja u Nebu."

  2. SVRHA
  Svrha tog "Pobožnog sjedinjenja" jest da se za siromašne duše zadobije oslobođenje i izbavljenje iz čistilišta. A druga je svrha postizanje osobne svetosti, obraćenje grešnika i sjecanja prijeko potrebnih duhovnih i zemaljskih milosti.

  3. POVLASTICE
  1. Stječeš posebnu zaštitu Presvetog Srca Isusovog, koja obuhvaća svaki čin ljubavi prem ubogim dušama, kao da je učinjen njemu samome.
  2. Zadobivaš zahvalnost duša u čistilištu. "Kad, biste samo znali, - zapisala je sv. Margareta Marija, s kakvom veliko čežnjom te duše čeznu za novim lijekom koji ih tako djelotvorno oslobađa od njihovih patnji! Jer, one to nazivaju posvetom Presvetom Srcu, osobito kroz žrtvu svete mise u Njegovu čast." Na drugom mjestu ta svetica kaže: " Nezahvalnost nikada nije ušla u Nebo."

  4. PREDNOSTI OVAKVE POBOŽNOSTI
  KRATKA JE... "Dnevno hodočašće" ... Zahtjeva malo više vremena od uobičajene molitve, pobožne misli ili svetih zaziva

  JEDNOSTAVNA JE... Svatko je može obaviti bez napora, u svako vrijeme i na svakom mjestu.

  UTJEŠNA JE... Ne traži se ništa više nego samo se u duhu spustit na nekoliko trenutaka u čistilište, zamoliti Boga da pošalje svjetlost, oslobođenje i mir tim svetim dušama, da im olakša njihovo trpljenje i ubrza čas njihova oslobađanja.

  SVETA JE... U skladu je sa željama Presvetog Srca Isusovog, uvećava Njegovo štovanje.

  VELIKODUŠNA JE... S njome predajemo Presvetom Srcu Isusovom svako vrijedno djelo izvršeno tijekom dana: molitve, samozataje, dobra djela, milostinju, trpljenja sveke vrste. Dajemo zadovoljštinu za te siromašne duše.

  NEISCRPIVA JE... Tom pobožnošću molimo svog Gospodina i Spasitelja da priloži i neizmjerne zasluge svog života, muke i smrti, a također Blažene Djevice Marije, svetog Jospia i Svih svetih.

  DJELOTVORNA JE... Kad bi smo samo znali s kakvom željom te svete duše čeznu za tim novim lijekom koji je tako djelotvoran u olakšavanju njihovih trpljenja! Jer, to je ono što sveta Margareta Marija naziva pobožnošću Presvetome Srcu Isusovom.

  HVALE VRIJEDNA... Jer, tim činom bratske ljubavi prema siromašnim dušama, naše vlastite zasluge rastu.
  ODOBRILA JU JE CRKVA... Mnogi su biskupi već spremno dali svoje odobrenje. Sveti Otac je osobno istaknuo zadobivanje velikih milosti na oltaru za siromašne duše, u crkvi Naše Gospe od Presvetog Srca u Rimu.

  SAMOME JE BOGU DRAGA... Očitovale su se bezbrojne duhovne i vremenite milosti kojima je pokazano koliko ta pobožnost razveseljuje Presveto Srce. Čovjek je može s pouzdanjem upotrebljavati kao sredstvo za obraćenje grešnika, za zdravlje ili za neku posebnu milost. Vrlo je djeltvorno i samo obećanje širenja te pobožnosti. Ako u ovome životu Gospodin nagrađuje zbog čaše hladne vode, pružene siromahu u Njegovo ime, sigurno će još velikodušnije nagraditi takvu pomoć pruženu siromašnim dušama u Njegovo ime.

  SPASONOSNA JE... Pomažući siromašnim dušama, za sebe osiguravamo neprestano uzdarje: one će za nas moliti, dakako nakon svog ulaska u vječnu sreću. Osobito će nastojati da za nas dobiju milost sretne smrti.


  DNEVNA POSVETA PRESVETOME SRCU ISUSOVOM

  BOŽANSKO SRCE ISUSOVO, U OVOM HODOČAŠĆU S TOBOM, KAO SVOJIM SUPUTNIKOM POSVEĆUJEM TI SVOJE MISLI, RIJEČI I DJELA OVOGA DANA.
  MOLIM TE, SJEDINI MOJE MALE ZASLUGE S TVOJIMA I DAJ IH ZA SIROMAŠNE DUŠE OSOBITO ZA DUŠU TVOGA SLUGE, N.

  JEDNAKO I VAS ZAKLINJEM, SVETE DUŠE, DA MI POMOGNETE ZADOBITI MILOST USTRAJNOSTI U LJUBAVI I ODANOSTI PRESVETOME SRCU ISUSOVOM, PODVRGAVAJUĆI SE SPREMNO I BEZ UZMAKA NAUMIMA, KAKVE GOD IH ON IMAO SA MNOM.

  PREDANJE: VJEČNI OČE, PRIKAZUJEMO TI PREDRAGOCJENU KRV, MUKU I SMRT ISUS KRISTA, ŽALOSTI PRESVETE DJEVICE MARIJE I SVETOG JOSIPA ZA OPROŠTENJE NAŠIH GRIJEHA, KAO POMOĆ SVETIM DUŠAMA U ČISTILIŠTU, ZA POTREBE NAŠE SVETE MAJKE CRKVE I ZA OBRAĆENJE GREŠNIKA. AMEN

  ZAZIVI: NEKA PRESVETO SRCE ISUSOVO BUDE UVIJEK I SVUGDJE LJUBLJENO.

  SLATKO SRCE MARIJINO, BUDI NAŠE SPASENJE.

  SVETI JOSIPE, UZORE I ZAŠTITNIČE ONIH KOJI LJUBE PRESVETO SRCE ISUSOVO, MOLI ZA NAS!  MEDITACIJA
  Za trenutak, u društvu s Presvetim Srcem Isusovim, spustimo se u duhu u izgarajući plamen čistilišta. Kolike duše ovoga časa započinju svoje bolno zatočeništvo! A kolike su duše tamo već dugo vremena i koliko će još tamo ostati! I kolika sveta povorka, ovoga trena potpuno očišćenih i izliječenih, ulazi već ovoga dana u Nebo!

  Kako su sretne te siromašne duše! Izbjegle su paklu zauvijek. Sigurne su da su zadobile vječnu sreću. One su Božju prijatelji. Spašene su.

  A opet, kako su istodobno uboge! Jer, još uvijek moraju trpjeti vremenitu kaznu za grijehe koji su im upravo oprošteni. Vrata njihove sreće još su za njih zatvorena. Osuđene su na patnju u vatri.
  Pogledaj ih u njihovoj muci! Poslušaj njihove vapaje! Reci im koju prijateljsku riječ utjehe i pohiti im u pomoć!


  ( Iz knjižice "Dnevno hodočašće u čistilište"; imprimatur: Edvard F. Hoban, biskup Rockforda)

   Sada je: čet pro 13, 2018 5:26 pm.