Stvoreni za nebo

Katolički forum koji okuplja katoličke vjernike u duhu dijaloga i Kristove ljubavi


  Devetnica bl. Majci Tereziji“Isus je moje sve u svemu”

  Share

  Sanja

  Broj postova : 2192
  Join date : 18.06.2009

  Devetnica bl. Majci Tereziji“Isus je moje sve u svemu”

  Postaj by Sanja on sub lip 20, 2009 6:36 pm

  Devetnica bl. Majci Tereziji“Isus je moje sve u svemu”
  O. Brian Kolodiejchuk, M.C.
  Centar Majke Terezije, 2005
  Bog govori u tisini
  Prije nego pocnes moliti, potrazi neko tiho mjesto koje ce ti pomoci u molitvi; najbolje u crkvi ili u kapeli pred Presvetim Sakramentom. Neka u tebi sve utihne, jer Bog je prijatelj tisine. Ona nas uvijek ceka u tisini – da nam govori i da nas slusa. “U tisini naseg srca Kbog govori o svojoj ljubavi; u tisini naseg srca, mi prepustamo Isusu da nas ljubi” (Majka Terezija)
  Procitaj neke ili sve citate predvidjene za taj dan i pusti da ti prodru do srca. Zaustavi se neko vrijeme na rijecima Majke Terezije i pusti da jedna njezina misao raste u tvome srcu i prati te kroz dan. Sjedini se sa svom svojom bracom i sestrama koji trpe u tami po cijelome svijetu, a onda izmoli molitvu Blazenoj Tereziji. Mozes uciniti i konkretno djelo milosrdja nekome u svojoj obitelji, zajednici ili u susjedstvu da tako jos dublje dozivis duh i poruku Majke Terezije za vrijeme devetnice.

  I Molitva bl. Majci Tereziji
  (moli se svaki dan kroz devetnicu)
  Blazena Terezijo iz Kalkute,
  ti si dopustila da se Isusova zedjajuca ljubav na krizu rasplamsa u tebi, kao goruci plamen ljubavi i tako si postala svima svjetlom Njegove Ljubavi.
  Izmoli od Isusova Srca (spomenuti svoju nakanu)!
  pouci me kako cu se potpuno predati Isusu citavim svojim bicem, tako da i moj zivot siri Njegovo svjetlo i ljubav drugim ljudima.
  Precisto Srce Marijino,
  uzroce nase radosti, moli za mene.
  Blazena Terezijo iz Kalkute,
  moli za mene!
  1. dan - sto bolje upoznati Isusa, koji je izvor zivota i poslanja Majke Terezije
  2. dan - povjerovati u Isusovu bezuvjetnu ljubav prema svakome od nas (koja ju je potakla da ostavi svoju obitelj i domovinu i krene u misije)
  3. dan - u duhu krenuti s Isusom putem Kalvarije, i cuti Njegov vapaj: "Zedan sam!" (te rijeci su kao unutrasnji plamen razdirale srce bl. Terezije)
  4. dan - posvetiti se Gospi, kako bi nam pomogla da bolje razumijemo zedj Isusove ljubav, i na nju odgovorimo punim povjerenjem, predanjem i radoscu, bas kao i Gospa sama.
  5. dan - povjerenje Isusu
  6. dan - potpuno predanje Isusu
  7. dan - radost u Isusu
  8. dan - uci u misterije Isusove prisutnosti u siromasima i u Euharistiji, po mogucnosti primiti Isusa u Kruhu Zivota, kako bismo se sto vise suoblicili Njemu i sluzili mu u najsiromasnijima medju siromasima (bl. Majka Terezija: "Mi sluzimo Njemu, kad cinimo za njih siromahe, ono sto bismo zeljeli Njemu uciniti. U ovom je svetos koja nam je skrivena - upoznati Isusa, ljubiti Isusa, sluziti Isusu.")
  9. dan - poziv na svetost, kroz upoznavanje Isusa i sluzenje Njemu u najsiromasnijima medju siromasima
  Prvi dan
  Upoznaj zivog Isusa
  “Poznajes li ti doista zivog Isusa – ne Onoga iz knjiga nego Isusa koji zivi u tvome srcu?”
  “Jesam li uvjeren da Krist mene ljubi i da ja Njega ljubim? To uvjerenje je upravo ona stijena na kojoj se gradi svetos. Sto trebamo ciniti da se u to uvjerimo? Moramo upoznati Isusa, ljubiti Isusa, sluziti Isusu. Poznavanje Isusa ucinit ce nas jakim kao smrt. Isusa upoznajemo kroz vjeru: razmatrajuci Njegovu Rijec u Sv. Pismu, slucajuci kako govori kroz svoju Crkvu i kroz prisno sjedinjenje s Njim u molitvi.”
  “Potrazi ga u svetohranistu. Upravi pogled prema Njemu koji je Svjetlo. Priblizi se srcem Njegovu Bozanskom srcu i moli Ga da ti udijeli milost upoznati ga. “
  Misao dana:
  “Ne trazi Isusa u dalekim zemljama. Nije On tamo. On ti je sasvim blizu. On je u tebi.”
  Moli za milost da mozes prisno upoznati Isusa.
  Izmoli molitvu blazenoj Tereziji
  Drugi dan
  Isus te ljubi
  “Jesam li uvjeren da me Isus ljubi i da ja Njega ljubim? To uvjerenje je poput suncanog svjetla koje cini da se snaga zivota razvija i pupoljci svetosti rascvjetaju. To uvjerenje je stijena na kojoj se gradi svetost.”
  “Djavao moze pokusati iskoristiti rane zivota, a ponekad i nase vlastite pogreske da te uvjeri kako je nemoguce da te Isus doista voli i da je stvarno uvijek uz tebe. To je opasnost koja svima nama prijeti i u suprotnosti je s onim sto ti Isus uistinu zeli reci...On te uvijek voli, caik i onda kad osjecas da toga nisi dostojan.”
  “Isus te njezno ljubi, dragocjen si Mu. Obrati se Isusu s punim pouzdanjem i dopusti Mu da te ljubi. Proslost pripada Njegovu milosrdju, buducnost Njegovoj providnosti, a sadasnjost Njegovoj ljubavi.”
  Misao dana:
  “Ne boj se – dragocijen si Isusu. On te ljubi.”
  Moli za milost da budes uvjeren da te Isus bezuvjetno i osobno ljubi.
  Izmoli molitvu blazenoj Tereziji.
  Treci dan
  Slusaj kako ti govori: “Zedan sam”
  “U svojoj agoniji, u svojoj patnji, u svojoj napustenosti, Isus je sasvim jasno rekao: “Zasto si me ostavio?” Bio je tako strasno osamljen, napusten i trpio je na krizu... U tom preteskom casu, izrekao je: “Zedan sam”. A ljudi su mislili da je to obicna zedj, pa su mu odmah dali octa; ali nije On za tim zedjao – vec je zedjao za nasom ljubavlju, za paznjom, silno je zelio da mu budemo sasvim blizu i da s nama podijeli svoju muku. I neobicno je da je upotrijebio bas te rijeci: kazao je “Zedan sam”, umjesto “Dajte mi svoju ljubav...” Isusova zedj na krizu nije nesto izmisljeno. Bile su to bas ove rijeci: “Zedan sam!” Slusajom Ga kako to govori meni i kako to govori tebi...To je doista Bozji dar.”
  “Ako srcem poslusas, cut ces, razumjet ces...Dokle god u dubini duse ne shvatis da Isus zedja za tobom, ne mozes shvatiti tko On zeli biti za tebe. Ili sto On zeli da ti budes Njemu.”
  “Slijedi Njegove stope u potrazi za dusama. Ponesi Njega i Njegovo svjetlo u domove siromaha, a posebno onih koji su najpotrebniji. Siti ljubav Njegova srca kamo god ides i tako utazi Njegovu zedj za dusama.”
  Misao dana:
  “Zamisli samo! Bog zedja da ti i ja neprestano gasimo Njegovu zedj.”
  Moli za milost da shvatis Isusov vapaj zedji na krizu.
  Izmoli molitvu blazenoj Tereziji.
  Cetvrti dan
  Gospa ce ti pomoci
  “Marija nam je jako potrebna da nas nauci sto to zanci utaziti zedj Bozje ljubavi prema nama koju nam je Isus objavio. Ona je to divno ucinila. Da, Marija je dopustila Bogu da preuzme njezin zivot po njezinoj cistoci, njezinoj poniznosti i vjernoj ljubavi... Nastojmo, pod vodstvom nase nebeske Majke njegovati ova tri vazna nutarnja stava duse, koji vesele Bozje srce, pa se onda sam Bog s nama sjedinjuje u Isusu i po Isusu, u snazi Duha Svetoga. Ako kao Marija, nasa Majka, dopustimo Bogu da obuzme cijelo nase bice, On ce svojom zednom ljubavlju po nama doprijeti do svih onih s kojima dolazimo u dodir, posebno sa siromasnima.
  “Ako ostanemo s Gospom, ona ce nam dati svoj duh potpunoga povjerenja, potpunoga predanja i radosti.”
  Misao dana:
  “Moramo biti sto blize nasoj Gospě koja je shvatila svu dubinu Bozanske ljubavi koja se objavila dok je ona stajala podno kriza i cula Isusov vapaj: “Zedan sam.”
  Moli za milost da od Gospe naucis
  taziti Isusovu zedj kako je to ona cinila.
  Izmoli molitvu blazenoj Tereziji.

  Sanja

  Broj postova : 2192
  Join date : 18.06.2009

  Devetnica bl. Majci Tereziji“Isus je moje sve u svemu”

  Postaj by Sanja on sub lip 20, 2009 6:40 pm

  Peti dan
  Imaj slijepo povjerenje u Isusa
  “Uzdaj se u dobroga Boga koji nas ljubi, koji se za nas brine, koji sve vidi, sve zna i koji moze uciniti sve za moje dobro i za dobro dusa.”
  “Ljubi Ga s pouzdanjem, ne gledajuci unatrag, bez straha. Potpuno se predaj Isusu. On ce po tebi uciniti velika djela, samo ako budes puno vise vjerovao u Njegovu ljubav nego u svoju slabost. Vjeruj u Njega, uzdaj se u Njega slijepim i potpunim pouzdanjem, jer On je Isus.”
  “Isus se nikad ne mijenja...Uzdaj se u Njega s ljubavlju, uzdaj se u Njega radosno i veselo i uvijek vjeruj da je On Put k Ocu, da je On svjetlo u ovom svijetu tame.2
  “U iskrenosti srca moramo biti kadri podici pogled i reci: “Sve mogu u Onome koji me jaca.” Ova izjava sv. Pavla daje nam samopouzdanje da svoj posao – ili bolje receno Bozji posao – vrsimo dobro, ucinkovito, cak savrseno, s Isusom i za Isusa. Takodjer budi uvjeren da sam po sebi ne mozes nista uciniti, nista imati osim grijeha, slabosti i bijede i da si sve darove, koje imas po prirodi i po milosti, dobio od Boga.”
  “I Marija je iskazala potpuno povjerenje u Boga kad je prihvatila da On raspolaze s njom u svome planu spasenja, usprkos njezinoj neznatnosti, jer je ona znala da Onaj koji je mocan moze uciniti velike stvari u njoj i po njoj. Ona je povjerovala. Kazala Mu je jednom “da” i – gotovo. Nikad nije posumnjala.”
  Misao dana:
  “Povjerenje u Boga moze sve uciniti. Bog treba nasu prazninu i malenost, a ne nasu puniniu.”
  Moli za milost da dobijes nepokolebljivo povjerenje u Bozju snagu i ljubav prema sebi i svim ljudima.”
  Izmoli molitvu blazenoj Tereziji.
  Sesti dan
  Prava ljubav je predanje
  “Rijeci “Zedan sam” ne znace nista ukoliko se potpuno ne predamo Isusu.”
  “Kako je lako osvojiti Boga! Predamo li se Bogu, On tada postaje nas; i nema niceg sto bi bilo vise nase osim Boga. Jer ako se njemu predamo, onda cemo ga i posjedovati kao sto On sam sebe posjeduje; to jest zivjet cemo Njegovim vlastitim zivotom. Nagrada kojom Bog naplacuje nase predanje jest On sam. Mi postajemo dostojni da Ga posjedujemo kad mu se prepustimo na nadnaravni nacin. Prava ljubav je predanje. Sto je veca nasa ljubav, to je vece predanje.”
  “Cesto mozete vidjeti tanje i deblje, nove i stare, jeftine i skupe, namotane zice. Ukoliko struja ne prodje kroz njih, nece biti svjetla. Ta zica, to ste vi i ja. A struja, to je Bog. Mi mozemo dopustiti da struja prodje kroz nas, da se nama posluzi i proizvede Svjetlo svijeta – Isusa; ali isto tako mozemo ne dopustiti da nas upotrijebi i tako pustiti da se tama siri. Gospa je bila savrsena zica. Dopustila je Bogu da je ispuni do kraja i tako je svojim predanjem – Neka mi bude po Rijeci Tvojoj – postala puna milosti; i naravno, cim se ispunila tom strujom, to jest Bozjom miloscu, pohitilia je Elizabetinoj kuci da spoji zicu tj. Ivana, na struju tj. Isusa.”
  Misao dana:
  “Dopusti Bogu da se slobodno tobom posluzi, a da te ne pita.”
  Moli za milost da cijeli svoj zivot predas Bogu.
  Izmoli molitvu blazenoj Tereziji.
  Sedmi dan
  Bog voli vesela darivatelja
  “Da unese radost ńu nasu dusu, dobri Bog nam je dao sama sebe...Radost nije samo stvar temperamenta. U sluzenju Bogu i ljudima, to je uvijek tezak zahtjev; i bas zato moramo nastojati zadobiti radost i truditi se da raste u nasim srcima. Radost je molitva. Radost je snaga. Radost je ljubav. Radost je mreza ljubavi kojom mozes uloviti mnogo dusa. Bog ljubi radosna darivatelja. Najvise daje onaj koji daje s radoscu. Ako u poslu imas poteskoca, pa ih prihvacas radosno, uz veliki osmijeh, ljudi ce u tome, kao i u svim drugim stvarima vidjeti tvoje dobro djelo i slaviti Oca. Najbolj nacin kojim ces iskazati zahvalnost Bogu i ljudima jest da sve prihvacas s radoscu. Radosno srce je srce koje izgara od ljubavi.”
  “Bez radosti nema ljubavi, a ljubav bez radosti nije prava ljubav. I zato moramo takvu ljubav i takvu radost donositi u danasnji svijet.”
  “Radost je bila i Gospina snaga. Ona je bila prva Misionarka Ljubavi. Ona je prva fizicki primila Isusa i ponijela Ga drugima; i pohitila je. Samo radost joj je mogla dati takvu snagu da pohiti i da sluzi.”
  Misao dana:
  “Radost je znak jedinstva s Bogom, znak Bozje prisutnosti. Radost je ljubav, ona prirodno proizlazi iz srca koje izgara od ljubavi.”
  Moli za milost da ljubis s radoscu i da tu radost
  podijelis sa svakim koga sretnes.
  Izmoli molitvu blazenoj Terezji.
  Osmi dan
  Isus je ucinio sebe Kruhom Zivota
  i gladnim koga treba nahraniti
  “Isus je dokazao svoju ljubav prema nama tako sto je dao vlastiti zivot, vlastito bice. “On, koji je bogat, postao je siromasan” za tebe i za mene. Potpuno je sebe predao. Umro je na krizu. Ali prije smrti ucinio je sebe Kruhom zivota da utazi nasu glad za ljubavlju, za Njim. Kazao je: “Ako ne jedete moje tijelo i ne pijete moju krv, ne mozete imati vjecni zivot. “ A velicina Njegove ljubavi ucinila Ga je gladnim, pa je rekao “Bio sam gladan i nahranili ste me, i ako me ne nahranite ne mozete uci u vjecni zivot.” To je Kristovo darivanje. I danas Bog jos uvijek ljubi svijet. On i dalje salje tebe i mene da dokaze kako ljubi ovaj svijet, da jos uvijek osjeca samilost prema svijetu. A mi moramo biti Njegova ljubav, Njegovo suosjecanje u danasnjem svijetu. Ali da bismo mogli ljubiti, moramo imati vjeru, jer ljubav je vjera na djelu. A ljubav na djelu jest sluzenje. I zato je Isus ucinio sebe Kruhom zivota kako bismo mogli jesti i zivjeti, i prepoznavati Ga prerusena u bijednom liku siromaha.”
  “Nas zivot mora biti tijesno prozet Euharistijom. Od Isusa u Euharistiji, ucimo koliko nas Bog zeli ljubiti i koliko zedja za nasom ljubavlju i za ljubavlju dusa. Od Isusa u Euharistiji dobivamo svjetlo i snagu kako bi utazili Njegovu zedj.”
  Misao dana:
  “Vjeruj da je On, Isus, pod prilikom kruha, i da je On, Isus, i u gladnome, golome, bolesnome, osamljenome, nevoljenome, u beskucniku, bespomocnome i ocajnome.”
  Moli za milost da mozes prepoznati Isusa u Kruhu zivota
  i da mu sluzis u bijednom liku siromaha.
  Izmoli molitvu blazenoj Tereziji.
  Deveti dan
  Svetost je Isus koji
  zivi i djeluje u meni
  “Nasa djela ljubavi nisu nista drugo doli izljev nase ljubavi prema Bogu. Prema tome, onaj koji je s Njim najprisnije sjedinjen, najvise ljubi svoga bliznjega.
  “Nas rad je doista apostolski samo toliko koliko mu dopustimo da djeluje u nama i po nama – svojom snagom, po svojoj zelji i svojom ljubavlju. Moramo postati sveti ne zato sto se zelimo osjecati svetima, nego zato da Krist moze zivjeti potpuno svoj zivot u nama.”
  “Istrosimo se s Njim i za Njega. Neka On gleda tvojim ocima, govori tvojim ustima, radi tvojim rukama, hoda tvojim nogama, misli tvojim mislima i ljubi tvojim srcem. Nije li to savrseno jedinstvo, neprestana molitva? Bog je nas ljubljeni Otac. Neka svjetlo tvoje ljubavi tako zasja pred ljudima, da gledajuci tvoja dobra djela (pranje, metenje, kuhanje, ljubav prema muzu i djeci) oni (ljudi) slave Oca.”
  “Budi svet. Svetost je najjednostavniji nacin da utazis Isusovu zedj. Njegovu zedj za tobom i tvoju za njim.”
  Misao dana:
  “Milosrdna ljubav je najsigurniji put prema velikoj svetosti.”
  Moli za milost da postanes svet.
  Izmoli molitvu blazenoj Tereziji.
  Zakljucak
  Kad god bi Majku Tereziju pitali da nesto kaze, ona bi uvijek ponavljala sa cvrstim uvjerenjem: “Svetost nije luksuz nekolicine nego jednostavno duznost, tvoja i moja.” Ta svetost je duboko jedinstvo s Kristom: “Vjeruj da je Isus, i samo Isus, zivot, a svetost nije nista nije nista drugo nego sam Isus koji zivi u tebi.”

  Ziveci u tom prisnom jedinstvu s Isusom u Euharistiji i u siromasnima “24 sata na dan”, kako je Majka Terezija znala reci, ona je postala prava kontemplativka u srcu svijeta. “Kad radimo s Njim, nas rad postaje molitvom – jer dok radimo s Njim, dok radimo za Njega, dok radimo Njemu, mi Ga ljubimo. A kad Ga ljubimo, postajemo sve vise jedno s Njim i dopustamo Mu da zivi svoj zivot u nama. A taj Kristov zivot u nama, to je svetost.”

  Izarivati Krista
  Dragi Isuse,
  pomozi mi da posvuda sirim
  miomiris Tvoje Ljubavi.
  Preplavi mi dusu svojim duhom
  i svojim zivotom.
  Prozmi cijelo moje bice,
  tako da moj zivot
  bude samo odsjaj Tvoga zivota.
  Obasjaja me svojim svjetlom,
  da svatko koga sretnem
  osjeti Tvoju prisutnost
  u mojoj dusi.

  Neka podigne pogled
  i ne vidi mene,
  nego samo tebe, Isuse!
  Ostani sa mnom,
  da svijetlim kao Ti,
  i da postanem svjetlo drugima.

  To ce svjetlo, Isuse,
  dolaziti od Tebe,
  a ne od mene;
  Ti ces preko mene
  svijetliti drugima.
  Daj da te slavim
  onako kako ti najvise volis –
  obasjavajuci ljude oko sebe.
  Daj da te propovijedam
  bez propovijedanja,
  ne rijecima nego primjerom,
  privlacnom snagom,
  ljubaznim utjecajem svojih djela,
  ocitom puninom ljubavi
  kojom moje srce gori za Tebe.
  Amen.


  (Molitva “Izarivati Krista”, koju je sastavio John Henry Cardinal Newman, bila je jedna od najdrazih molitava Majke Terezije. Kako ova molitva snazno ocituje njezinu zelju da bude prisno povezana s Isusom i da “jedino Isusa” daruje drugima, ovu je molitvu odabrala kao prvu molitvu koju Misionarke Ljubavi mole svaki dan nakon svete pricesti.)
  avatar
  Katarina II

  Broj postova : 539
  Join date : 29.12.2009
  Age : 67

  Re: Devetnica bl. Majci Tereziji“Isus je moje sve u svemu”

  Postaj by Katarina II on uto oľu 09, 2010 4:23 pm  DEVETNICA-I Molitva bl. Majci Tereziji (moli se svaki dan kroz devetnicu)

  Blazena Terezijo iz Kalkute,
  ti si dopustila da se Isusova zedjajuca ljubav na krizu rasplamsa u tebi, kao goruci plamen ljubavi i tako si postala svima svjetlom Njegove Ljubavi.
  Izmoli od Isusova Srca (spomenuti svoju nakanu)!
  pouci me kako cu se potpuno predati Isusu citavim svojim bicem, tako da i moj zivot siri Njegovo svjetlo i ljubav drugim ljudima.

  Precisto Srce Marijino,
  uzroce nase radosti, moli za mene.

  Blazena Terezijo iz Kalkute,
  moli za mene!


  1. dan - sto bolje upoznati Isusa, koji je izvor zivota i poslanja Majke Terezije
  2. dan - povjerovati u Isusovu bezuvjetnu ljubav prema svakome od nas (koja ju je potakla da ostavi svoju obitelj i domovinu i krene u misije)
  3. dan - u duhu krenuti s Isusom putem Kalvarije, i cuti Njegov vapaj: "Zedan sam!" (te rijeci su kao unutrasnji plamen razdirale srce bl. Terezije)
  4. dan - posvetiti se Gospi, kako bi nam pomogla da bolje razumijemo zedj Isusove ljubav, i na nju odgovorimo punim povjerenjem, predanjem i radoscu, bas kao i Gospa sama.
  5. dan - povjerenje Isusu
  6. dan - potpuno predanje Isusu
  7. dan - radost u Isusu
  8. dan - uci u misterije Isusove prisutnosti u siromasima i u Euharistiji, po mogucnosti primiti Isusa u Kruhu Zivota, kako bismo se sto vise suoblicili Njemu i sluzili mu u najsiromasnijima medju siromasima (bl. Majka Terezija: "Mi sluzimo Njemu, kad cinimo za njih siromahe, ono sto bismo zeljeli Njemu uciniti. U ovom je svetos koja nam je skrivena - upoznati Isusa, ljubiti Isusa, sluziti Isusu.")
  9. dan - poziv na svetost, kroz upoznavanje Isusa i sluzenje Njemu u najsiromasnijima medju siromasima

  I njena molitva, vezana i uz proslonedjeljno Evandjelje:

  "Sto vi kazete, tko sam ja?"
  (Mt 16,15)

  Ti si Bog.
  Ti si Bog od Boga.
  Ti si rodjen, ne stovren.
  Ti si istobitan s Ocem.
  Ti si Sin Boga zivoga.
  Ti si Druga osoba Presvetoga Trojstva.

  Ti si jedno s Ocem.
  Ti si u Ocu od pocetka:
  Sve je stvorno po Tebi i Ocu.
  Ti si ljubljeni Sin u kojem je ocu sva milina.
  Ti si Sin Marijin,
  zacet po Duhu Svetomu,
  u krilu Djevice Marije.

  Ti si se rodio u Betlehemu.
  Tebe je Marija povila u pelene
  i polozila u jasle napunjene slamom.
  Tebe je grijao dah magarca,
  koji je nosio tvoju Majku i Tebe u njenoj utrobi.
  Ti si sin Josipa, drvodjeljca,
  kako su mislili ljudi iz Nazareta.
  Ti si obican covjek, bez vece naobrazbe,
  kako su smatrali uceni ljudi u Izraelu.

  Isus je Rijec Tijelom postala.
  Isus je Kruh Zivota.
  Isus je Zrtva prikazana na Krizu za nase grijehe.
  Isus je Zrtva koja se prinosi na Svetoj Misi,
  za grijehe svijeta i za moje grijehe.
  Isus je Rijec - koju treba kazati.
  Isus je Isitna - koju treba izreci.
  Isus je Put - kojim treba ici.
  Isus je Svjetlo - koje treba upaliti.
  isus je Zivot - koji treba zivjeti.
  Isus je Ljubav - koju treba ljubiti.
  Isus je Radost - koju treba dijeliti.
  Isus je Zrtva - koju treba prinijeti.
  Isus je Mir - koji treba dati.
  Isus je kruh Zivota - koji treba blagovati.
  Isus je Gladni - koga treba nahraniti.
  Isus je Zedni - koga treba napojiti.
  Isus je Goli - koga treba odjenuti.
  Isus je Beskucnik - koga treba primiti.
  Isus je Bolesnik - koga treba lijeciti.
  Isus je Osamljeni - koga treba ljubiti.
  Isus je Nezeljeni - koga treba zeljeti.
  Isus je Gubavi - kojemu treba rane oprati.
  Isus je Prosjak - kome se treba nasmijesiti.
  Isus je Pijani - koga treba saslusati.
  Isus je Zaostali - koga treba zastititit.
  Isus je Maleni - koga treba zagrliti.
  Isus je Slijepi - koga treba voditi.
  Isus je Nijemi - umjesto koga treba govoriti.
  Isus je Bogalj - s kojim treba hodati.
  Isus je Ovisnik o drogi - s kojim se treba sprijateljiti.
  Isus je prostitutka - koju treba zastititi i biti joj prijatelj.
  Isus je Zatvorenik - koga treba posjetiti.
  Isus je Starac - koga treba posluziti.

  Za mene -
  Isus je moj Bog.
  Isus je moj Zarucnik.
  Isus je moj Zivot.
  Isus je moja jedina Ljubav.
  Isus je moje Sve u Svemu.
  Isus je moje Sve.
  Isusa volim cijelim srcem, cijelim svojim bicem. Njemu sam predala sve, cak i svoje grijehe, a on Me je zarucio u njeznosti i ljubavi. Sada i za citav zivot ja sam zarucnica svoga Raspetog Zarucnika. Amen.

  Majka Terezija, Rim 1983.


  _________________

  "Ne moramo tražiti sreću: ako imamo ljubavi za druge, dobit ćemo sreću. To je dar od Boga"(Bl. Majka Tereza iz Kalkute)

  "Neka ti put dođe u susret! Neka ti vjetar bude s leđa! Neka ti sunce zagrije lice! Neka kiša padne na tvoja polja! I dok se opet vidimo, neka te Bog čuva u svojoj ruci!". "Neka ti put dođe u susret"

  Sponsored content

  Re: Devetnica bl. Majci Tereziji“Isus je moje sve u svemu”

  Postaj by Sponsored content


   Sada je: ned lip 24, 2018 1:12 am.