Stvoreni za nebo

Katolički forum koji okuplja katoličke vjernike u duhu dijaloga i Kristove ljubavi


  Molitve za djevojke i mladiće

  Share
  avatar
  Sirah

  Broj postova : 27
  Join date : 15.01.2012
  Age : 27
  Lokacija : Zagreb

  Molitve za djevojke i mladiće

  Postaj by Sirah on sub vel 04, 2012 11:05 pm

  Molitva djevojke (prva)

  O Marijo, ti koja si mlada djevica pogledaj na moje lice puno mladenačkog žara i svježine i podari mojem tijelu ljepotu i sklad. Ti koja si „blagoslovljena između svih žena“ daj mi da budem žena kao i ti, da mogu drugima darivati radost i sreću. Ti koja si majka, pripremi me za darivanje života i pomozi mi da druge ljubavlju obasipljem. Ti koja živiš u punini daj mi radost Života. Ti, „puna milosti“, pomozi mi u pobjeđivanju zla i u borbi protiv napasti. Ti koja si majka istinske Ljubavi, proširi bez ustezanja moje srce i ispuni ga Duhom života. Ti koja si majka Crkve otvori moje srce za potrebe svijeta i daj mi ljubav tvojeg Sina Isusa.  Molitva djevojke (druga)

  Ja sam odgovorna djevojka.
  Moji su poljupci vredniji od zabave ili filma.
  Moje je tijelo hram Božji.
  Prvo „NE“ može biti teško- kasnije postaje sve lakše.
  Djevičanstvo je još uvijek najveća vrlina; požuda je glavni grijeh.
  Nemoj misliti da ćeš s poljupcima nekoga privući. Reći će: JEFTINA ROBA i otići će. Ako mu rečeš „NE“, reći će: ja upravo takovu tražim!
  Način kako se oblačim, ponašam i govorim, može biti izazov mome zaručniku. Pazit ću na čednost radi njegove i moje zaštite.
  Moji su roditelji tako mnogo učinili za mene, želim im uvijek biti na čast.
  Moj će zaručnik jednom biti suprug i otac.
  On mora biti junak u očima svoje žene i djece. Neću učiniti ništa na našim sastancima da ne povrijedim njegovo junaštvo.
  Želim postati supruga i majka. Sačuvat ću svoju čistoću i svoj afektivni život za svog muža i djecu.
  Najidealniji početak za upoznavanje je: ostvarena diploma, ostvareni stan i ostvareni posao!
  Bog je svugdje, sve vidi i sve zna. Mrak me može sakriti od ljudi, ali me ne može sakriti od Boga.
  Najljepši miraz za brak je sačuvano djevičanstvo.  Molitva za muža

  Bože moj stvorio si me da budem žena. Prihvaćam naum tvoj sa mnom. I, evo, prepoznajem se kao žena. Prepoznajem u sebi da trebam biti nečija pomoć i majka. Dok to ne postanem, nemirno je srce moje. Ali poznajem svoju slabost i sa žaljenjem ti svako svoje zlo priznajem. Zato se Tebi, Stvoritelju svome, utječem. Spasi me od napasti da, u pustinji svoga srca, sama tražim muža. I spasi me od tuđih napasnih želja da me na svoj način udaju. Prihvaćam jedinoga muža za kojeg si me
  pripravio već onda kada si me stvorio kao ženu. Ne znam gdje je on. Ne znam tko je on. Možda sam ga već i vidjela, ali ga bez tvoga Duha nisam mogla prepoznati. Zato Ti predajem srce i sav svoj život. Učini me blagoslovljenom ženom tvoga sluge, a moga blagoslovljenog muža. U njemu Ti dođi po mene te nam budi čuvar braka i obitelji. Na tvoju slavu želim živjeti svoj brak i tvojoj slavi posvećujem svoju plodnost. Tako neka bude!
  Amen.


  Zadnja promjena: Sirah; sub vel 04, 2012 11:07 pm; ukupno mijenjano 1 put.
  avatar
  Sirah

  Broj postova : 27
  Join date : 15.01.2012
  Age : 27
  Lokacija : Zagreb

  Re: Molitve za djevojke i mladiće

  Postaj by Sirah on sub vel 04, 2012 11:06 pm

  Molitva mladića (prva)

  Ja sam odgovoran mladić.
  Roditelji moje zaručnice imaju povjerenja u mene. Ne želim proigrati njihovo povjerenje.
  Poštivat ću zaručnicu kao što očekujem da drugi poštuju moju sestru.
  Poštivat ću ženstvenost jer je i moja majka žena: Neću tražiti od svoje zaručnice ništa čega bi se moja majka stidjela kad bi saznala.
  Moja mi zaručnica iskazuje čast i pruža zadovoljstvo svojim društvom. Krivo bi bilo od mene očekivati nešto više od naših sastanaka.
  Moja će zaručnica jednog dana biti supruga i majka. Ona mora biti primjer svojoj djeci i ponos svoga muža. Pomoći ću joj da bude toliko čista i pristojna kao da je već moja vlastita supruga.
  Muževnost znači ne samo snagu tijela nego i jakost karaktera. Pomanjkanje samokontrole je znak slabosti. Tijelo moje zaručnice nije igračka. Pomoći ću joj da sačuva svoje djevičanstvo!
  Najidealniji početak za upoznavanje je: ostvarena diploma, ostvareni stan i ostvareni posao!
  Bog je svuda, sve vidi, sve zna. Mrak me može sakriti od ljudi, ali me ne može sakriti od Boga.  Molitva mladića (druga)

  Gospodine, evo me pred tobom, želim da sutra moj život bude lijep, poletan i širokogrudan sličan tvome. Zbog toga stavljam u tvoje ruke moj život danas, moje radosti i moje poteškoće, moje želje i moje uznemirenosti, moj zanos i moju mladost, moj studij, moje zabave i moj rad.
  Ti koji si ljubav, ti koji daješ život otkrij mojim očima tajne života i veličinu ljubavi.
  Ja tebe trebam, prosvijetli me. Pomozi meni i svim mladima svijeta da postanu ljudi.
  avatar
  Sirah

  Broj postova : 27
  Join date : 15.01.2012
  Age : 27
  Lokacija : Zagreb

  Re: Molitve za djevojke i mladiće

  Postaj by Sirah on sub vel 04, 2012 11:09 pm

  Molitva prije učenja

  Djela naša, molimo te Gospodine, milošću svojom priteci i pomoću prati da svaka naša molitva i radnja s tobom počinje i početa da se s tobom dovrši. Po Kristu Gospodinu našem. Amen.

  Gospodine Isuse, prije nego što pristupim učenju, prema tebi podižem svoj pogled. Molim te, blagoslovi ovo učenje, učini ga korisnim i velikim, sjedini ga s radom svih onih koji se trude, osloni ga na svoj ponizni rad u Nazaretu i na svoju veliku žrtvu na križu. Neka moj radni stol bude poput oltara, moje učenje i studij žrtva, a moj napor i umor neka se, sjedinjeni s naporom i umorom svega svijeta i s tvojom mukom i umorom, podižu s većim zanosom prema Bogu. Amen.


  Molitva prije učenja (sv. Toma Akvinski)

  Neizrecivi Stvoritelju, koji si iz obilja mudrosti ustanovio tri kora anđela i postavio ih divnim redom nad spoznatljivo nebo te najvećom ljepotom podijelio dijelove svemira: Ti, koji si ustanovio istiniti izvor svjetla i mudrosti za počelo koje nadvisuje, udostoj se uliti zraku svoje jasnoće nad tminu mojeg razuma u kojoj sam rođen, ukloni od mene dvostruku tminu - grijeh i neznanje.
  Ti, koji nijemima daješ razgovijetan jezik, pouči moj jezik i na moje usne izlij milost svoga blagoslova. Daj mi domišljatost razabiranja, sposobnost pamćenja, množinu i lakoću doznavanja, temeljitost tumačenja, obilnu milost govorenja. Uredi početak, upravljaj napredak, učini potpunim završetak! Ti, koji si istiniti Bog i čovjek: koji živiš i kraljuješ u vijeke vjekova. Amen.


  Molitva sv. Josipu Kupertinskom za uspjeh na ispitu

  Dobri Bože, zahvaljujem Ti na svim darovima koje mi daješ.
  Udijeli mi milost da se uvijek njima služim Tebi na slavu, za svoje posvećenje i na dobro drugih.
  Daj da uvijek budem radosna srca.
  Blagoslovi moje roditelje i bdij nad mojim učenjem.
  Prosvijetli moje učitelje, nastavnike i profesore, a budi na pomoć i mojim školskim prijateljima i prijateljicama.
  Utječem Ti se po zaslugama i po zagovoru sv. Josipa Kupertinskoga, koji je i sam iskusio teškoće učenje i tjeskobe ispita, ali je doživio i radost da za svoj trud - uz pomoć svoje drage nebeske Majke Marije - bude nagrađen.
  Molim Te, vodi moju pamet, učvrsti moju volju i potakni velikodušnu zauzetost, da tako ispunim svoje dužnosti i zaslužim uspješno položiti ispit pred kojim se nalazim.
  avatar
  Sirah

  Broj postova : 27
  Join date : 15.01.2012
  Age : 27
  Lokacija : Zagreb

  Re: Molitve za djevojke i mladiće

  Postaj by Sirah on sub vel 04, 2012 11:10 pm

  Molitva za posao

  U znoju lica svoga kruh svoj ćeš jesti...(Post 3,19)
  Tko neće da radi, neka i ne jede! (2 Sol 3,10)

  Promisli o Isusu iz Nazareta koji je vrijedno radio zajedno s Marijom i ocem Josipom. Reci Isusu sve o svom problemu nezaposlenosti i o teškoćama i brigama koje podnosiš zbog toga. Isus te jako dobro razumije.
  Moli ovako:
  Bože svemogući, Gospodine moj, koji si me ljubio otkad sam začet u majčinoj utrobi, pomozi da Te više ljubim, daj da ljubim bližnje i živim svetim životom po Tvojoj volji. Isuse, Gospodine i Spasitelju moj, Ti si radio kao tesar u kući svoga oca. Ti razumiješ teškoće i probleme nastale zbo moje nezaposlenosti. Pomozi mi da pronađem meni primjeren posao da bih mogao živjeti dostojan život. Spreman sam prihvatiti bilo koji posao koji pronađeš za mene. Oslobodi me ponosa, lijenosti i straha, i daruj mi hrabrost, snagu, dobru volju, da radim posao koji mi povjeriš. Obećajem da ću Ti služiti ljubeći Te i slijedeći Tvoj put, uvijek najprije tražeći Tvoje Kraljevstvo. Hvala Ti Isuse, slavim Te Isuse...
  - Dobro je tražiti zagovor sv. Josipa, zaštitnika radnika.
  - Obećaj Gospodinu da ćeš desetinu od plaće koju dobiješ za posao dati za evengelizaciju.


  (izvor: http://www.studentski-pastoral.com/ )

  Sponsored content

  Re: Molitve za djevojke i mladiće

  Postaj by Sponsored content


   Sada je: čet pro 13, 2018 4:08 pm.