Stvoreni za nebo

Katolički forum koji okuplja katoličke vjernike u duhu dijaloga i Kristove ljubavi


  Krunica Ocu Nebeskom

  Oldtimer
  Oldtimer
  Admin

  Broj postova : 4931
  Join date : 18.06.2009
  Age : 52
  Lokacija : HRVATSKA, SPLIT ROĐENDAN: 01. travnja IMENDAN : sv. Antun Opat (Pustinjak) 17. 01. i sveti Antun Padovanski 13. 06. Križ uzgor stoji, a svijet se okreće i mijenja (Stat Crux dum volvitur orbis).

  Krunica Ocu Nebeskom Empty Krunica Ocu Nebeskom

  Postaj by Oldtimer on ned lip 28, 2009 3:14 pm

  Krunica Ocu nebeskom

  Krunica Ocu Nebeskom Fk7f4w


  Krunica Ocu sa svojih pet otajstva, molitva je poklonjena nam od providnosti. U njoj je sadržana sva čovječja povijest kojom upravlja Očeva ljubav koja je od početka stvaranja do krajnjeg izbavljenja vodila i nastavit će upravljati Njegovim nacrtom života. Ova krunica znak je vremena; u ovim vremenima koja će gledati Isusov povratak na zemlju «s velikom moći» (Mt 24,30). Moć je po odličnosti Očeva osobina («Vjerujem u Boga, Oca svemogućega»): to je Otac koji dolazi u Isusu, te Ga mi moramo poticati kako bi ubrzao vremena novoga stvaranja (Rim 8,19).
  Ali ne smijemo zamijeniti krunicu Oca s Gospinom, već nakon što smo izmolili cijeli ružarij, zamolimo Majku neka moli zajedno s nama krunicu Oca kako bi brže došlo Njegovo kraljevstvo (Lk 11,2)

  Otac obećava da za svaki Oče naš koji će biti izmoljen, deseci duša će biti spašene od vječnog prokletstva, a deseci duša će biti oslobođene čistilišnih muka.
  Otac će posebno udijeliti milosti onim obiteljima koje će moliti ovu krunicu, a milosti će prenositi iz generacije u generaciju. Svima onima koji budu molili s vjerom učinit će velika čuda, takva i toliko velika o kakvim se nije nikada čulo u povijesti Crkve.

  Kako se moli ?
  U ime † Oca i † i Sina i † Duha Svetoga
  Bože, u pomoć mi priteci.
  Gospodine, pohitri da mi pomogneš.
  Slava Ocu …

  Oče moj, Oče dobri, Tebi se prikazujem, Tebi se predajem.
  Anđele Božji, čuvaru moj, koga mi je za čuvara dao dobri Bog:
  danas me prosvjetljuj, čuvaj i upravljaj. Amen

  Na svakoj desetici se najavi otajstvo. Nakon kratke stanke za razmatranje izmole se po jedna Zdravo Marijo, deset Oče naša i jedna Slava Ocu. Na kraju svake desetice ponove se dvije molitve: Oče moj, Oče dobri … i Anđele Božji. Na kraju krunice mole se litanije Ocu i molitve: Oče moj nebeski, predajem se Tebi i/ili Oče, zemlja Te treba.

  1. U prvom otajstvu razmatra se Očeva pobjeda u Edenskom vrtu kada je nakon Adamovog i Evinog grijeha obećao dolazak Spasitelja.
  Jahve, Bog, reče zmiji: "Kad si to učinila, prokleta bila među svim životinjama i svom zvjeradi divljom! Po trbuhu svome puzat ćeš i zemlju jesti sveg života svog! Neprijateljstvo ja zamećem između tebe i žene, između roda tvojeg i roda njezina: on će ti glavu satirati, a ti ćeš mu vrebati petu." (Post 3,14–15)

  2. U drugom otajstvu razmatra se Očeva pobjeda u času Marijinog «Fiat» tijekom navještenja.
  Anđeo joj reče: "Ne boj se, Marijo! Ta našla si milost u Boga. Evo, začet ćeš i roditi sina i nadjenut ćeš mu ime Isus. On će biti velik i zvat će se Sin Svevišnjega. Njemu će Gospodin Bog dati prijestolje Davida, oca njegova, i kraljevat će nad domom Jakovljevim uvijeke i njegovu kraljevstvu neće biti kraja." Nato Marija reče: "Evo službenice Gospodnje, neka mi bude po tvojoj riječi!" (Lk 1,30–33; Lk 1,38)

  3. U trećem otajstvu razmatra se Očeva pobjeda u Getsemanskom vrtu kada je svu Svoju moć predao Sinu.
  "Oče! Ako hoćeš, otkloni ovu čašu od mene. Ali ne moja volja, nego tvoja neka bude!" A ukaza mu se anđeo s neba koji ga ohrabri. A kad je bio u smrtnoj muci, usrdnije se molio. I bijaše znoj njegov kao kaplje krvi koje su padale na zemlju (Lk 22,42–44). Tada dođe učenicima i reče im: "Samo spavajte i počivajte! Evo, približio se čas! Sin Čovječji predaje se u ruke grešničke! Ustanite, hajdemo! Evo, približio se moj izdajica." (Mt 26,45–46) Istupi Isus naprijed te ih upita: "Koga tražite?" Odgovore mu: "Isusa Nazarećanina." Reče im Isus: "Ja sam!" A stajaše s njima i Juda, njegov izdajica. Kad im dakle reče: "Ja sam!" - oni ustuknuše i popadaše na zemlju. (Iv 18,4–6)

  4. U četvrtom otajstvu razmatra se Očeva pobjeda u času svakog posebnog suda.
  "Usta i pođe svom ocu. Dok je još bio daleko, njegov ga otac ugleda, ganu se, potrča, pade mu oko vrata i izljubi ga. A sin će mu: 'Oče! Sagriješih protiv Neba i pred tobom! Nisam više dostojan zvati se sinom tvojim.' A otac reče slugama: 'Brzo iznesite haljinu najljepšu i obucite ga! Stavite mu prsten na ruku i obuću na noge! Tele ugojeno dovedite i zakoljite, pa da se pogostimo i proveselimo jer sin mi ovaj bijaše mrtav i oživje, izgubljen bijaše i nađe se!' I stadoše se veseliti." (Lk 15,20-24)

  5. U petom otajstvu razmatra se Očeva pobjeda u času općega suda. I vidjeh novo nebo i novu zemlju jer - prvo nebo i prva zemlja uminu; ni mora više nema. I Sveti grad, novi Jeruzalem, vidjeh: silazi s neba od Boga, opremljen kao zaručnica nakićena za svoga muža. I začujem jak glas s prijestolja: "Evo Šatora Božjeg s ljudima! On će prebivati s njima: oni će biti narod njegov, a on će biti Bog s njima. I otrt će im svaku suzu s očiju te smrti više neće biti, ni tuge, ni jauka, ni boli više neće biti jer - prijašnje uminu." (Otk 21,1-4)

  Zdravo Kraljice, Oče naš, Zdravo Marijo i Slava Ocu na nakanu Svetoga Oca.

  Litanije Bogu Ocu

  Gospodine, smiluj se!
  Kriste, smiluj se!
  Gospodine, smiluj se!
  Kriste, čuj nas!
  Kriste, usliši nas!

  Oče nebeski, Bože
  Smiluj nam se!
  Sine, Otkupitelju svijeta, Bože
  Duše Sveti, Bože
  Sveto Trojstvo, jedan Bože
  Oče beskrajnog veličanstva
  Oče neograničene moći
  Oče beskonačne blagosti
  Oče, bezdane ljubavi
  Oče, snago milosti
  Oče, sjaju uskrsnuća
  Oče, svijetlo mira
  Oče, radosti spasenja
  Oče, svagda Otac
  Oče neiscrpnog milosrđa
  Oče neizrecivog sjaja
  Oče, spasenje očajnih
  Oče, nado molitelja
  Oče, utjeho svake patnje

  Oče, za najslabiju djecu
  Tebe molimo, usliši nas!
  Oče, za najočajniju djecu
  Oče, za najmanje ljubljenu djecu
  Oče, za djecu koja Te nisu upoznala
  Oče, za najžalosniju djecu
  Oče, za najzapušteniju djecu
  Oče, za djecu koja najviše pate
  Oče, za djecu koja se bore da dođe kraljevstvo Tvoje

  Jaganjče Božji, koji oduzimaš grijehe svijeta,
  oprosti nam, Gospodine!
  Jaganjče Božji, koji oduzimaš grijehe svijeta,
  usliši nas, Gospodine!
  Jaganjče Božji, koji oduzimaš grijehe svijeta,
  smiluj nam se, Gospodine!

  Pomolimo se! Oče, za svu Tvoju djecu molimo Te: podari im mir i spasenje u ime Predragocjene Krvi Tvojega Sina Isusa i u ime Prežalosnog Srca Marijinog! Amen.
  ane
  ane

  Broj postova : 1018
  Join date : 14.11.2009
  Age : 30

  Krunica Ocu Nebeskom Empty Re: Krunica Ocu Nebeskom

  Postaj by ane on uto pro 28, 2010 9:27 pm

  Krunica Ocu nebeskom

  Isus govori o ovoj krunici:

  '' Ovu molitvu Krunice želi Otac Nebeski, da se preko nje pomogne dušama. Ljubavlju Božjom sažižem srca. Činite ovo za svog Kralja! Sve je to Moje djelo, jer sve Meni pripada! Svima koji mole ovu Krunicu, obećajem milosti! Zemlju pokrivam blagoslovom Oca svojega! Duše upriješe pogled u Oca i zavapiše! Otac Milosrđa i Ljubavi blagoslivlje i ljubi svoju djecu! Po ovoj Krunici se spašavaju duše! Širite je da Vječni Otac spasi svijet! ''
  ( Utorak, 10. rujna 1996 )
  Na Križić: Vjerujem…
  Naveliko zrno: Oče naš…

  Na tri mala zrna: tri Zdravomarije na čast Presvetog Trojstva koje je dalo privilegij Bezgrješnom Srcu Marijinu da moli pred nama.
  Slava Ocu…
  Na veliko zrno:

  1. Vječni Oče, Sveti Oče, Svemogući Vječni Oče, po Presvetom Srcu Isusovu i Bezgrješnom Srcu Marijinu molimo Te da po Križu Sina svoga spasiš svijet! Oče, Tvoj je Sin trpio gorku Muku u Maslinskom vrtu. Po ovoj njegovoj Muci molimo Te, Oče, da udijeliš svoga Svetog Duha Svetom Ocu Papi, biskupima, svećenicima, redovnicima, redovnicama i svima Tebi posvećenima!
  Na mala zrna 10 puta: Oče, Tebi je sve moguće! Hvala Oče!
  Na kraju desetice: Zdravo Kraljice…

  2. Vječni Oče, Sveti Oče, Svemogući Vječni Oče, po Presvetom Srcu Isusovu i Bezgrješnom Srcu Marijinu molimo Te da po Križu Sina svoga spasiš svijet! Oče, Tvoj je Sin bio bičevan. Svi smo ga svojim grijesima bičevali. Po ovom Njegovu trpljenju molimo Te, Oče, da Te svi upoznamo i da se svi mi grešnici obratimo!
  Na mala zrna 10 puta: Oče, Tebi je sve moguće! Hvala Oče!
  Na kraju desetice: Zdravo Kraljice…

  1. Vječni Oče, Sveti Oče, Svemogući Vječni Oče, po Presvetom Srcu Isusovu i Bezgrješnom Srcu Marijinu molimo Te da po Križu Sina svoga spasiš svijet! Oče, Tvoj je Sin bio okrunjen trnjem. Po ovoj Njegovoj Boli molimo Te, Oče, za sve bolesne, da im udijeliš svoga Duha, da Te spoznaju i prihvate svoju bolest!
  Na mala zrna 10 puta: Oče, Tebi je sve moguće! Hvala Oče!
  Na kraju desetice: Zdravo Kraljice…

  4. Vječni Oče, Sveti Oče, Svemogući Vječni Oče, po Presvetom Srcu Isusovu i Bezgrješnom Srcu Marijinu molimo Te da po Križu Sina svoga spasiš svijet! Oče, Tvoj je Sin nosio teški Križ. Po ovoj njegovoj Boli molimo Te, Oče za sve obitelji koje su razorene i koje trpe, da Isus na svom Križu ponese njihove križeve i da ih ozdravi i spasi!
  Na mala zrna 10 puta: Oče, Tebi je sve moguće! Hvala Oče!
  Na kraju desetice: Zdravo Kraljice…

  5. Vječni Oče, Sveti Oče, Svemogući Vječni Oče, po Presvetom Srcu Isusovu i Bezgrješnom Srcu Marijinu molimo Te da po Križu Sina svoga spasiš svijet! Oče, Tvoj je Sin bio raspet na Križu i prolio svoju Presvetu Krv. Po ovoj smrtnoj Muci molimo Te, Oče, za sve umiruće i duše u čistilištu, da ih spasiš i da im se smiluješ!
  Na mala zrna 10 puta: Oče, Tebi je sve moguće! Hvala Oče!
  Na kraju desetice: Zdravo Kraljice…
  Na kraju krunice: Pet Slava Ocu za zahvalu Ocu nebeskom na svim milostima koje smo primili po pet svetih Rana Isusovih!

  Ruža Otajstvena govori: Često se pitate: Koliki je broj zvijezda? Zaista, vaše su molitve moćne da okruže svaku zvijezdu! To Moćni Bog podaruje svakome od vas kada govorite: Hvala, Oče! Vječnom se Ocu svidjela ta molitva koju vam On dade. Vjernici koji je mole, otvorili su put smjele Očeve djece. Djeco Moja, prihvatite Očeve Ruke koje su vam pružene! Pružio vam ih je Vječni Otac. Djeco Moja, Njemu je sve moguće! On vas može dovesti k Sebi u Vječnost! Bogu Hvala!

   Sada je: pet sij 24, 2020 8:41 pm.