Stvoreni za nebo

Katolički forum koji okuplja katoličke vjernike u duhu dijaloga i Kristove ljubavi


  Trodnevnica Preslavnog Imena Marijina od 09.rujna-11.rujna

  Share

  Sanja

  Broj postova : 2192
  Join date : 18.06.2009

  Trodnevnica Preslavnog Imena Marijina od 09.rujna-11.rujna

  Postaj by Sanja on ned ruj 12, 2010 8:37 pm

  PO MARIJI DO NEBESKE SLAVE

  Za one koji su propustili donosimo meditaciju uz krunicu na prvi dan (9. rujna 2009.) trodnevnice Proslave Preslavnog Imena Marijina

  1.Isusovo uskrsnuće
  Apostoli, drugi učenici, žene i svi koji su ljudskim očima promatrali Isusovu smrt, ostali su razočarani. No, u tišini Bog pripravlja odgovor smrti. Kao što u evanđeoskoj prispodobi otac trči u susret izgubljenom sinu, tako Isusov Otac prihvaća s radošću svoga Prvorođenca, koji u njegovo očinsko krilo dovodi cijelu četu braće. Zemlju je sebičnost moćnih toliko izmučila na različite načine. Ona će biti utješena kada nam se Otac približi i obriše nam svaku suzu. Razmatrajući o otajstvu Isusova uskrsnuća, molimo Mariju da nas zagovara kako bi smo mogli živjeti novim životom u Duhu.

  2. Isus uzlazi na nebo
  Isus uzlazi na nebo, gdje će nam biti zagovornik kod Oca. Do kraja vremena on će Ocu pokazivati svoje rane, dragocjene znakove neizmjerne ljubavi prema Bogu i ljudima. Odlazeći u nebo, Isus nas ne napušta, niti se od nas dijeli. Obećaje nam da će stalno biti s nama, bez obzira što će njegova prisutnost među nama biti skrivena našim očima. Uistinu, Isus je stalno s nama. Blizak je svakom čovjeku na zemlji sve do kraja svijeta. Razmatrajući o otajstvu Isusova uzašašća u nebo, molimo Mariju da nas zagovara kako bismo imali čvrstu nadu u život vječni.

  3. Isus dariva Duha
  Isus je otišao na nebo, ali nam je poslao Duha Svetoga. Nije nas ostavio siročad. Duh već djeluje u Crkvi i u svijetu. U njemu možemo klicati: "Abba, Oče!" Blažena Djevica u središtu je Crkve, najispunjenija je Duhom koji ju je očuvao od svake ljage grijeha već od trenutka njezina začeća, učinio ju je Majkom utjelovljene Riječi i sad je čini Majkom Crkve. Čitavu Crkvu obnovio je Duh Sveti. I danas je obnavlja. Razmatajući o otajstvu silaska Duha Svetoga na Isusove učenike, molimo Gospu da nas zagovara kako bi smo i mi bili poslušni poticajima Duha.

  4. Isus prima Mariju u nebo
  Iako uznesena u nebesku slavu, nebeska Majka nastavit će i dalje biti prisutna među svojom djecom na zemlji. Uznesenje Marijino na nebo postalo je siguran znak i našega uznesenja na nebo s uskrslim tijelom, ali je također i siguran znak prisutnosti mnogolike ljubavi Očeve među nama. U Mariji, njegovoj preljubljenoj kćeri, mogu ga dotaknuti njegova djeca. Uzdignimo svoja srca, pouzdajmo se više u ljubav Božju i Gospinu pomoć! Razmatrajući o otajstvu Marijina uznesenja u nebo, molimo Gospu da nas zagovara kako bismo prepoznali u njoj znak kršćanske nade i utjehe.

  5. Isus kruni Mariju slavom
  Sin, žrtvovani jaganjac, otkupio je sinove i kćeri te od nas učinio kraljevstvo Boga našega. On kruni Mariju i pušta kraljevstvo Ocu. Prvotni je plan završio na najbolji mogući način. Čovječanstvo je zaručnica koju je Otac izabrao za Sina, a bit će preda nj privedeno da uživa u radosti Sinovoj. Otac, koji hoće da se svi spase, u Mariji vidi stvorenje koje je surađivalo u spasenju koje je Sin ostvario. Otac hoće da se svi ljudi spase. Pa je zato i Sina svoga žrtvovao. Razmatrajući o otajstvu Marijina krunjenja slavom, molimo Gospu da nas zagovara kako bi smo ustrajali u prijateljstvu Božjemu i postigli na kraju krunu slave.


   Sada je: sub lip 23, 2018 6:09 am.