Stvoreni za nebo

Katolički forum koji okuplja katoličke vjernike u duhu dijaloga i Kristove ljubavi


  Svetište Kraljice Mira - Hrasno (BiH)

  Share
  avatar
  Oldtimer
  Admin

  Broj postova : 4931
  Join date : 18.06.2009
  Age : 51
  Lokacija : HRVATSKA, SPLIT ROĐENDAN: 01. travnja IMENDAN : sv. Antun Opat (Pustinjak) 17. 01. i sveti Antun Padovanski 13. 06. Križ uzgor stoji, a svijet se okreće i mijenja (Stat Crux dum volvitur orbis).

  Svetište Kraljice Mira - Hrasno (BiH)

  Postaj by Oldtimer on ned kol 22, 2010 1:43 am

  Datum objave: 19. 5. 2007

  KRALJICE MIRA, MOLI ZA NAS  Prije 50 godina župnik don Stjepan Batinović uredio je Lurdsku špilju poviše župne crkve u Hrasnu i u špilji sa svojim vjernim pukom proslavio stogodišnjicu Gospina ukazanja u Lourdesu. Dumo Stjepan, veliki štovatelj Blažene Djevice Marije, na 60. obljetnicu Gospina ukazanja u Fatimi pozvao je biskupa dr. Petra Čulu da blagoslovi kip Kraljice Mira na Gradini poviše Lurdske špilje i proglasi svetište Kraljice Mira u Hrasnu središnjim marijanskim svetištem drevne Trebinjske biskupije. Već 30 godina u Svetište „KRALJICE MIRA“ u Donjem Hrasnu (općina Neum) hodočaste brojni vjernici! Ove ga je godine posjetilo oko 5.000 hodočasnika koji su u Hrasno pristizali pješice, automobilima i autobusima od ranih jutarnjih sati. Misno je slavlje predvodio msgr. dr. Vlado Košić,


  pomoćni biskup zagrebački. Biskup je u nadahnutoj propovjedi naglasio važnost zagovora Kraljice Mira za slogu među svima nama i mir u svijetu te činjenicu da je na datum ovogodišnje svetkovine Kraljice Mira, 13. svibnja, izvršen atentat na papu Ivana Pavla II.
  U Hrasno se hodočasti svake druge nedjelju u svibnju (na Majčin dan) od 8. svibnja 1977., kada je don Stjepan Batinović, utemeljitelj svetišta, postavio kip KRALJICE MIRA na Gradinu poviše župne crkve. Don Stjepan je tada pozvao msgr. dr. Petra Čulu, biskupa mostarsko-duvanjskog i apostolskog administratora Trebinjske biskupije, da, na 60. obljetnicu ukazanja Blažene Djevice Marije u Fatimi, blagoslovi Gospin kip. Biskup Čule proglasio je tom prigodom Svetište Kraljice Mira u Donjem Hrasnu središnjim marijanskim svetištem Trebinjske biskupije. Ove se godine ujedno navršilo i 20 godina otkako je ovo Gospino svetište posjetio i misno slavlje predvodio preuzvišeni kardinal Franjo Kuharić, nadbiskup zagrebački. Ne možemo također zaboraviti „čudo“ iz Domovinskoga rata kada je Kraljica Mira sačuvala Svetište od topovskoga granatiranja i avionskih razornih bomba kojima je Svetište pokušavano uništiti. Na kraju je bogoslužja župnik don Nedjeljko Krešić, upravitelj Gospina svetišta, zahvalio biskupu Košiću na dolasku i poklonio mu kip Kraljice Mira da ga podsjeća na Hrasno i njegov posjet Hercegovini.
  U popodnevnim je satima uslijedio zabavni program koji su upriličili članovi brojnih kulturno-umjetničkih društava.

  Tekst je preuzet sa stranice Donja Hercegovina

  Mežete pogledati i moj kratak zapis o posjeti ovom svetištu klikom na sljedeći link, NAŠI SLIKOPISI: Svetište Kreljice Mira - Hrasno (BiH)


  _________________  ZDRAVO KRIŽU NADO JEDINA
   Sada je: ned lip 24, 2018 1:04 am.