Stvoreni za nebo

Katolički forum koji okuplja katoličke vjernike u duhu dijaloga i Kristove ljubavi


  Razmišljanje uz župni blagdan Gospe od Karmela

  Share
  avatar
  Oldtimer
  Admin

  Broj postova : 4931
  Join date : 18.06.2009
  Age : 51
  Lokacija : HRVATSKA, SPLIT ROĐENDAN: 01. travnja IMENDAN : sv. Antun Opat (Pustinjak) 17. 01. i sveti Antun Padovanski 13. 06. Križ uzgor stoji, a svijet se okreće i mijenja (Stat Crux dum volvitur orbis).

  Razmišljanje uz župni blagdan Gospe od Karmela

  Postaj by Oldtimer on pet srp 16, 2010 12:12 am

  Majko Božja Karmelska danas ti se obraćam u svojoj nevolji: uzmi moju dušu i prinesi je Bogu! Donesi mi Krista, kao što si ga donijela Elizabeti! Privedi me dubokoj vjeri u Njega,dok se u meni ne nastani. Jer On je jedino svijetlo koje prodire kroz tamu ovoga vremena i pokazuje nam istinu: Oca, tri puta Svetoga Boga, koji je smisao i sadržaj našega života. Marijo, daj nam onu vjeru koja moj život čini sličnim Isusovom! Marijo, Majko Crkve, budi moja Majka! Jer u ovom vremenu pobješnjelih oluja mojem su srcu potrebni domovina i počinak, mjesto smilovanja i snage. Jer često mi se čini sve izgubljeno, kao da ću potonuti u uzburkanim vodama ovoga svijeta bez Boga. Marijo, pokaži mi Božje smilovanje, smilovanje Majke! Jer njegovo je bezgranično smilovanje naša jedina Nada. Marijo, primi me za svoje dijete! Marijo Službenice Gospodnja, polažem svoju dušu u tvoje ruke, da me učine poniznim! Jer tvoja poniznost jedini je put do pobjede nad ovim zlim duhovima, čija bit je oholost, samoobožavanje. Marijo, pomozi mi da pobjedim moć tame i zavođenja, pobune i kaosa. Učini me poniznim čovjekom koji zna poslušati! Učini Božje zapovijedi mojim životnim zakonima i volju Božju kao putokaz mojeg života!Marijo sačuvaj me od oca laži, ubojice ljudi. Marijo, uzore Crkve, vezujem se danas uz tebe potpuno i zauvijek,jer želim biti jedno s Bogom. Ne želim više bježati od Boga niti kriti svoje lice pred Njim. Upravljaj mojim putovima, i kada ti protuslovim, govori mojem srcu, i ako se zatvara pred Bogom, omekšaj moju dušu postane li okorjela.Marijo, Majko moja, vodi me, kao što majka vodi svoje dijete, da moj život postane veliko krštenje ognjem Duha Svetoga. Marijo, Kraljice Krunice, k tebi želim dolaziti iz dana u dan, jer krunica koju si nam dala, pokazuje mi Kristovu sliku i mijenja moju dušu, poklanja mi Kristovu blizinu i pri tome daje snagu odozgo, pomaže u molbama i molitvama, nalazi uslišanje, rješava probleme i daje mi uviđaje Marijo, Ti čudesna, načini od mene čovjeka molitve!


  Ovo razmišljanje stavio sam u molitve, jer je ovo iskaz štovanja Gospe od Karmela, i ujedno molitva i molitveno obaćanje Majci Božjoj. Predlažem da ovo razmišljanje uputimo kao molitvu Majci Božjoj od Karmela...


  Ovo molitveno razmatranje nalazi se na stranici Gospa od Karmela blog


  _________________  ZDRAVO KRIŽU NADO JEDINA
   Sada je: čet pro 13, 2018 4:59 pm.