Stvoreni za nebo

Katolički forum koji okuplja katoličke vjernike u duhu dijaloga i Kristove ljubavi


    Molitve Isus Kristu

    Share

    Sanja

    Broj postova : 2192
    Join date : 18.06.2009

    Molitve Isus Kristu

    Postaj by Sanja on ned lip 21, 2009 1:57 pm

    Molitva Presvetom Srcu Isusovu

    Presveto Srce Isusovo, kralju sviju srdaca,
    Tebi posvećujem danas moje srce
    I stavljam Ga potpun u tvoju službu.
    Tebi prikazujem svoju dušu sa svom snagom
    I svoje tijelo sa svim osjećajima.
    Cijeli svoje život hoću upotrijebiti DA
    Tebe ljubim,
    Tebi služim I
    Tebe slijedim.
    Želim biti žarkim klanjateljem
    Svetosti Tvoje ljubavi.

    Sveto Srce Marijino,
    Nakon Srca Isusova najmilije I najsavršenije Srce,
    Budi I ti stalnim uporištem moga čašćenja I ljubavi.
    Nauči me, DA Srce tvoga Sina tako častim,
    Kako Ga it sama častiš I
    Dopusti MI DA Njemu prikažem tvoje štovanje
    I molitvu zagovora.

    Isuse, Tvome srcu prikazujem (dušu… nakane… brige… ).
    U Tebe imam povjerenja,
    Tebi prepuštam sebe,
    u Tebe se uzdam.
    Srce Isusovo, dođi kraljevstvo tvoje I budi volja Tvoja
    Kako na nebu tako I na zemlji.

    Amen !


    Zadnja promjena: Sanja; sri stu 04, 2009 12:57 pm; ukupno mijenjano 1 put.

    Sanja

    Broj postova : 2192
    Join date : 18.06.2009

    DVANAEST OBEĆANJA SRCA ISUSOVA

    Postaj by Sanja on čet lip 25, 2009 5:05 pm

    Koncem XVII. stoljeća božanski je Spasitelj odabrao redovnicu Margaretu Alacoque (Alakok). Mnogo puta joj se sam ukazao i učio je kako treba štovati njegovo Presveto Srce, dao joj upute i zapovijed kako da proširi tu pobožnost. U jednome ukazanju Isus je rekao: »Moje Božansko Srce je tako puno ljubavi prema ljudima da nije više u stanju zadržati taj plamen. Pomozi mi da plamen moga Srca obasja sve ljude i dadne im potrebne milosti.«
    Godine 1675. došlo je do važna ukazanja u kapeli Pohođenja. Margareta ugleda Isusa koji joj naloži neka se zauzme da se na petak nakon tijelovske osmine uvede blagdan Srca Isusova. Iako je bila izložena najvećim protivljenjima i okrivljavanjima, sa svim se žarom posvetila širenju pobožnosti u čast Srcu Isusovu.
    Ljubav prema Presvetomu Srcu Isusovu, posve naravno, potiče i u našemu srcu želju i nastojanje da svoje srce uskladimo s njegovim Srcem. Time pobožnost Srcu Isusovu postaje najuzvišenija i najdjelotvornija škola kršćanskoga posvećenja i svetosti. To je ujedno i glavni plod te pobožnosti. Uz taj nadnaravni plod pobožnosti obvezao se Spasitelj da će štovatelje svoga Presvetog Srca obasuti i s mnogim drugim nadnaravnim i naravnim milostima. O njima govore ova »Obećanja Srca Isusova«.
    Isus ih je više puta i u raznim zgodama očitovao sv. Margareti Mariji, a ona ih je u svojim spisima zabilježila. Kasnije su ta obećanja sabrali pa ih nabrajaju obično dvanaest. Iz njih proizlazi da Isus obećava onima koji budu štovali njegovo Presveto Srce ove duhovne i vremenite blagodati:

    1. Dat ću im sve milosti koje su im potrebne u njihovu staležu.
    2. Unijet ću mir u njihove obitelji.
    3. Tješit ću ih u svim njihovim patnjama.
    4. Bit ću im sigurno utočište za života, a osobito na času smrti.
    5. Izlit ću obilje blagoslova na sve njihove pothvate.
    6. Grješnici će naći u mome Srcu izvor i beskrajno more milosrđa.
    7. Mlake će duše postati revne.
    8. Revne će se duše uzdići do velike savršenosti.
    9. Blagoslovit ću i kuće gdje bude izložena i čašćena slika moga Presvetog Srca.
    10. Svećenicima ću dati dar da taknu i najtvrdokornija srca.
    11. Imena onih koji budu širili ovu pobožnost bit će upisana u mome Srcu i neće se nikada izbrisati.

    12. Svima koji se budu pričestili na prvi petak tijekom devet mjeseci uzastopce obećavam milost pokore na samrti: oni neće umrijeti u mojoj nemilosti ni bez sakramenata. Moje će im Srce biti sigurno utočište u posljednjemu času.
    1. DAT ĆU IM SVE MILOSTI KOJE SU IM POTREBNE U NJIHOVU STALEŽU
    Sve što postoji na ovome svijetu ima svoj konačni cilj: mala vlat trave i velik krošnjat hrast, mala riječna ribica i strašna morska neman, grumenčić koji gazimo prolazeći putem i masivne planine. Savršeno nam je jasno da i čovjek ima svoj konačni cilj i svoj poziv. Bog je naredio čovjeku da vlada nad svom zemljom, da je sebi podloži i nad svakim stvorenjem pod nebom. Bog je još nešto učinio: pozvao je čovjeka na svetost. Svakoga čovjeka bez iznimke. Obdario ga je slobodnom voljom, pokazao mu siguran put do sebe i sretne vječnosti. Rekao je: ako želiš, možeš izabrati taj put i ići njime, ali možeš izabrati i drugi put – svoj vlastiti.
    Vidimo koliko je povjerenja Bog imao prema čovjeku kada ga je obdario slobodnom voljom. Ipak, ta velikodušnost može se pretvoriti u tragediju ako čovjek izabere krivi put. Baš tada kada se ljudi nađu na raskrižju Božjega i vlastitog puta, Krist se pojavljuje pred njima, pokazuje svoje Srce i daje jamstvo: »Dat ću im sve milosti koje su im potrebne u njihovu staležu.«
    Kada je Krist dao to obećanje, sigurno je mislio ne samo na zvanje u braku, samoći, ovome ili onom zanimanju. Mislio je i na redovničko i svećeničko zvanje. U svakome staležu ili zanimanju potrebna nam je milost, odnosno Božja pomoć za dobro izvršavanje svakodnevnih obveza.
    Ovim obećanjem Krist je ljudima »dao riječ« da ih neće ostaviti na putu za koji je rekao da je siguran.

    2. UNIJET ĆU MIR U NJIHOVE OBITELJI
    Na svijet dolazimo u obitelji, a tijekom života prolazimo u zajedništvu s drugima. Trebali bismo često zahvaljivati Bogu što smo se rodili u katoličkoj i vjerničkoj obitelji. Stoga smo odgovorni jedni za druge: roditelji za djecu, a djeca za roditelje, ne samo u materijalnome, već i u duhovnom smislu, u stvarima koje se odnose na vjeru i Boga. Imamo obvezu uzajamne molitve. Znamo kako se dugo sv. Monika molila za svoga sina sv. Augustina. Osim molitve trebamo svojim bližnjima davati dobar primjer u svakodnevici. Govoreći drugim riječima, obitelj je »mala Crkva« u kojoj se surađuje i živi s Bogom.
    Promatrajući obitelj iz neposredne blizine vidimo da često nije tako. Mnogo je posvađanih obitelji u kojima vladaju zloba, mržnja, psovka, sablazan, alkoholizam i drugi poroci. U takvim obiteljima Bogu nema mjesta. Tamo je on suvišan. U njima ima mjesta za sve drugo, ali ne i za Boga, a same obitelji često nemaju snage vratiti se na pravi put. Zato Isus ovim obećanjem jamči: »Unijet ću mir u njihove obitelji.« Bog, koji je sama Ljubav, može dati i daje takvu sigurnost pa se na njega možemo osloniti bez rizika.

    3. TJEŠIT ĆU IH U SVIM NJIHOVIM PATNJAMA
    Što su bol i patnja znamo jako dobro iz vlastitoga iskustva ili promatrajući druge. Trpljenje je nerazdvojna stvarnost u životu svakoga čovjeka i susrećemo se s njima na svakome koraku. Kada se govori o boli, misli se na tjelesno trpljenje. Patnja se pak odnosi na duhovno trpljenje, uzrokovano grijesima i udaljavanjem od Boga. U Evanđelju se nalaze mnogi primjeri kada Isus ozdravlja ljude koji trpe na tijelu i duši. Sjetimo se barem nekih prizora: ozdravljenje deset gubavaca, uzetoga, slijepca od rođenja, žene koja je bolovala od krvarenja, susret s javnom grješnicom, obraćenje Marije Magdalene, milosrdni pogled upućen Petru koji ga izdaje i dr. Isus nikada nije prošao ravnodušno pokraj čovjeka patnika. Suosjećao je s ljudima koji su prema njemu pružali sklopljene ruke.
    U novije vrijeme i pred našim očima tako je činio Ivan Pavao II. On je bio svjestan što su bol i patnje u čovjekovu životu jer je i sam mnogo trpio. Bolesnike je držao najvećim blagom i blagoslovom Crkve. Za svojih apostolskih putovanja svijetom Svetomu je Ocu često nedostajalo vremena da se posveti diplomatima, novinarima i političarima, ali uvijek je odvojio dovoljno vremena za susret s patnicima na tijelu i na duši.
    Isus nije zaobišao patnike ni u svojim obećanjima. Obećao je da će im biti lijek i liječnik: »Tješit ću ih u svim njihovim patnjama.« Svećenici i redovnici koji se svakodnevno susreću s bolesnicima po bolnicama svjedoci su njihove velike radosti kada susreću Isusa u svetim sakramentima. Ponekad se događa da su napušteni od svih, čak i od najbližih, ali znaju da ih Isus nikada neće napustiti. U zajedništvu s njim lakše im je nositi križ trpljenja.

    4. BIT ĆU IM SIGURNO UTOČIŠTE ZA ŽIVOTA, A OSOBITO NA ČASU SMRTI
    Ljudski život često je izložen različitim opasnostima. Tisak, radio i televizija svakodnevno donose izvještaje o ratovima, ubojstvima, nesrećama na radu, na cestama i moru. Česti su i slučajevi iznenadnih smrti uzrokovanih bolestima. Uistinu je tako. Unatoč golemu i brzu razvoju grana privrede, medicine i tehnike, čovjek današnjice u mnogim situacijama ostaje bespomoćan. Liječnici izjavljuju da je medicina u nekim slučajevima nemoćna i da je potrebno »čudo« i intervencija odozgor. Bolesnici to savršeno razumiju. Štovateljima Srca Isusova koji su teško bolovali gotovo uvijek je preko usana prolazio strjelovit zaziv: »Srce Isusovo, u tebe se pouzdajem, neću biti izgubljen na vijeke.« Uistinu, može li Bog, koji je sama Ljubav i koji se u potpunosti predao za nas do ludosti Križa i u euharistiji, izigrati naše pouzdanje? Zacijelo ne.
    Moramo biti svjesni da je naš život izložen još jednoj opasnosti, strašnijoj od bolesti, tjelesnoga trpljenja, pa čak i od smrti. Ta opasnost je gubitak Božjega života – posvećujuće milosti – u duši. O toj stvarnosti odluka ovisi isključivo o nama samima. Ništa nas ne može rastaviti od ljubavi Kristove: bolest, trpljenje, pa čak ni smrt, ali imamo slobodnu volju i radi grijeha možemo izgubiti posvećujuću milost. To je najveća opasnost koja vreba na svakoga čovjeka.
    Isus koji savršeno poznaje ljudsko srce želi nam pomoći. On, koji je Bog, stvorio je i oblikovao ljudsko srce i nitko bolje od njega ne poznaje naše srce. Dolazi nam u susret riječima: »Bit ću im sigurno utočište za života.« Znamo dobro da o našoj vječnosti odlučuje posljednji tretnutak našega života. Stoga Božansko Srce jamči svojim štovateljima: »Bit ću im sigurno utočište u času smrti.«

    5. IZLIT ĆU OBILJE BLAGOSLOVA NA SVE NJIHOVE POTHVATE
    Svaki je čovjek velika tajna. Živi u svojemu, često zatvorenim za druge, svijetu. Naši pradjedovi su govorili da je potrebno s nekim pojesti vreću soli da bismo ga upoznali. Ne jednom roditelji ne poznaju dovoljno svoju djecu, kao ni djeca roditelje. Ne poznaju se do kraja oni koji zajedno žive u ovomu ili onom društvu. Svatko ima svoj nutarnji svijet u kojemu živi, radi i prebiva.
    Svatko od nas trudi se u životu postići neki cilj. Djetetu će to biti igračka, učeniku uspješno završen razred ili škola, studentu završetak studija, mladiću ili djevojci sretna ljubav i osnivanje obitelji, ocu obitelji napredak u poslu i bolja zarada, dobrim roditeljima osiguranje budućnosti njihove djece…
    Naš život je jedna velika nada, veliko iščekivanje, put koji vodi nekome cilju. Loše je ako to nije ravan put, nego vijugavi putovi i slijepe ulice. Da, često na svojemu putu nailazimo na različite poteškoće i brige, ne jednom smo sami krivi zbog njih, ali nekada ne ovise o nama. Svakodnevno se hrvamo s njima. Čini nam se da ta borba prekoračuje naše snage i mogućnosti pa nas to obeshrabruje. Tražimo pomoć od drugih, prijaznih nam ljudi. Vjernici očekuju pomoć "s visina". Naručuju svetu misu moleći Boga za blagoslov, zdravlje i potrebne milosti. Kada je Isus svojedobno "diktirao" svoja obećanja sv. Margareti Mariji Alacoque, mislio je i o svakodnevnim brigama onih koji su se pouzdali u njegovo Božansko Srce i njemu se predali. U jednomu od svojih obećanja poručio je: "Izlit ću obilje blagoslova na sve njihove pothvate."
    Kada u našemu životu tražimo rješenje najsloženijih stvari i problema, tražimo najutjecajnije posrednike, takve koji u danome mogu najviše učiniti. Kod toga nemojmo zaboraviti da imamo najpouzdanijega "Posrednika" koji reče: "Ja sam Put, Istina i Život." U potpunosti se pouzdajmo u njega i napominjimo mu: "U tebe sam, Srce Isusovo, položio svoju nadu i neću se postidjeti nikada."


    Sanja

    Broj postova : 2192
    Join date : 18.06.2009

    nastavak

    Postaj by Sanja on čet lip 25, 2009 5:06 pm

    6. GREŠNICI ĆE NAĆI U MOME SRCU IZVOR I BESKRAJNO MORE MILOSRĐA
    Ovo se obećanje tiče neposredno svakoga čovjeka. Jer tko je od nas ljudi bez grijeha? Sjetimo se sljedećega evanđeoskog prizora: pred Isusa su doveli ženu koja je uhvaćena u bludništvu. Židovi su je nastojali kamenovati. I što čini Isus? Obraća se onima koji su je doveli pred njega i govori: "Tko je od vas bez grijeha, neka prvi baci kamen." Nadalje, saginje se i prstom po pijesku ispisuje njihove grijehe. Kada su svi otišli, Isus upita ženu: "Gdje su ovi, zar te nitko ne osudi?", a žena odgovori: "Nitko, Gospodine." Tada joj Isus odgovori: "Ni ja te ne osuđujem – idi i od sada više nemoj griješiti." To je samo jedan od mnogobrojnih primjera Božjega milosrđa u Evanđelju. Uostalom, nigdje u Svetome pismu nećemo naći rečenicu u kojoj piše da je Isus nekoga od sebe odbacio, otpisao ili zaboravio. Naprotiv – kako pjevamo u jednoj od crkvenih pjesama Srcu Isusovu – "Spasitelju, dobri Isukrste, ti si dobar Pastir stada svog. Ti nad njime lebdiš, bdiješ, paziš, da ga ništa ne zadesi zlog".
    U našemu vremenu pobožnost Božanskoga milosrđa s pravom povezujemo s objavama sv. Faustine. Ona su na neki način produžetak i prisjećanje na obećanja koja je Isus u 17. stoljeću dao sv. Margareti Mariji Alacoque.
    Vraćajući se spomenutome obećanju, čini se da je Isus ipak mislio na ljude koji žive u stanju teška grijeha. Znamo da srce svakoga čovjeka čezne da bude voljeno i da voli druge. Jadni su oni koji ne vole Boga. Iz toga nužno proizlazi da ne vole ni drugoga čovjeka, svoga bližnjega. Često su tome svjedoci svećenici i redovnici koje služe vjernicima u sakramentu svete ispovijedi. Nerijetko život u takvu grijehu i stanju duše vodi ludilu, očaju i samoubojstvu. Istodobno, Krist stoji pred tim dušama otvorena Srca i obećava: "Grešnici će naći u mome Srcu izvor i beskrajno more milosrđa." To je plod beskrajne Božje ljubavi prema čovjeku. Isus nas je prvi ljubio, čak do ludosti Križa, a ljubi nas i svakodnevno u otajstvu euharistije. Trpio je i umro za naše grijehe, za svaki grijeh koji smo učinili i koji ćemo učiniti do kraja života. Zato njegovo milosrđe ne poznaje granice. Uistinu, Isus nam želi oprostiti svako zlo, ako ga za to molimo. Svakome čovjeku upućuje riječi izgovorene javnoj grešnici: "Ja te ne osuđujem – idi i od sada nemoj više griješiti."

    7. MLAKE ĆE DUŠE POSTATI REVNE
    Netko je lijepo rekao da su poslovice narodna mudrost. Čini se da dvije poslovice otkrivaju misao sedmoga obećanja koje je Isus dao Margareti Mariji: "Reci s kime se družiš i reći ću ti kakav si" i "S kim se družiš, takav si". Ako se družiš s ljudima s ruba društva, koji zloupotrebljavaju alkoholna pića, uzimaju drogu, robuju porocima, koriste se vulgarnim jezikom, reći ću ti da si sličan njima. I obrnuto: ako prebivaš u Božjemu društvu, misliš na molitvu, svetu misu nedjeljom i blagdanom, svetim sakramentima, prakticiraš pobožnost prvih petaka, postaješ sličan njemu.
    Često se roditelji, koji bez sumnje imaju velika životna iskustva, boje za svoju djecu da ne upadnu u loše društvo; i imaju pravo. Jednako tako jednostavni ljudi, koji susretnu svećenika u civilu, nakon kratka razgovora zaključuju: "Gospodine, vi ste svećenik." Upitani: otkuda to znaju, ne umiju odgovoriti, ali često su u pravu.
    Srce Isusovo je blago, ponizno i puno ljubavi. Ni na što nas ne prisiljava. Zlo uvijek na sebe privlači pozornost, bahati se i veoma se nabacuje. Svatko od nas ima slobodnu volju kojom nas je Bog obdario, mora izabirati. Uostalom, cijeli naš život je neprestano biranje između dobra i zla. Isus nas potiče na to da u život krenemo s njim. Dajući ovo obećanje: "Mlake će duše postati revne", rekao je o sebi: "Ja sam Put, Istina i Život." Možda će to biti križni put, no zacijelo ispravno izabran.

    8. REVNE ĆE SE DUŠE UZDIĆI DO VELIKE SAVRŠENOSTI
    Uvriježeno je mišljenje među ljudima da je simbol ljubavi srce. To je istina jer volimo srcem. Koliko je o toj temi napisano knjiga, stihova, pjesama, naslikano slika, snimljeno filmova. Majke nerijetko govore da ih boli srce kada vide da njihova djeca žive loše jer su upala u loše društvo. Također govore kako im se srce raduje kada vide radost svoje djece.
    Među ljudima ljubav je veoma različita. Zna biti licemjerna i lažljiva; može se samo glumiti radi ostvarivanja vlastitih ciljeva. Ljubav može biti prava, iskrena, s potpunim predanjem voljenoj osobi. Također, može se voljeti sama sebe, ali u drugoj osobi. Mladi nekada govore: "Marina voli Josipa" ili: "Sanja voli Marka." Takva osoba zapravo voli sebe, a ne nekoga drugog. Međutim, prava i istinska ljubav je potpuno posvećenje drugoj osobi. Isus je to lijepo definirao u evanđelju: "Nema veće ljubavi od te kada netko svoj život daje za drugoga." On je to učinio umirući na križu za svakoga od nas. Učinio je i korak više. Čovjek pak ne može učiniti ništa više od toga nego da drugome posveti svoj život.
    Znamo da sveti Maksimilijan Kolbe u koncentracijskom logoru u Auschwitzu nije mogao učiniti ništa više za gospodina Gajovničeka, nego za njega umrijeti u bunkeru gladi. Isus je ne samo čovjek, nego i svemogući Bog. Iz ljubavi prema čovjeku skrio se u komadiću hostije i postao nam hrana. Evo, koliko nas je ljubio! Što želi zauzvrat? Ništa više nego uzajamnu ljubav kao zahvalnost s naše strane. U životu se trudimo tako raditi, ali često nevješto, mlako i s malo truda. Naše srce je razdijeljeno. U njemu je malo mjesta za Boga, a ostatak za osobne brige i probleme. Zato nas Isus u ovomu obećanju uvjerava: "Revne će se duše uzdići do velike savršenosti."

    9. BLAGOSLOVIT ĆU I KUĆE GDJE BUDE IZLOŽENA I ČAŠĆENA SLIKA MOGA PRESVETOG SRCA
    U većini katoličkih domova, osim raznih slika i pejzaža, mogu se vidjeti slike Srca Isusova, Majke Božje i svetaca. Moglo bi se činiti da je sve u najboljemu uredu, da sve »klapa« i da je Isus o tome mislio kada je dao ovo obećanje. Ipak, pročitajmo ovo obećanje malo temeljitije. Isus je rekao: »Kuće, gdje će biti ČAŠĆENA slika moga Presvetog Srca.« Dakle, ne radi se o kućama gdje će slika Srca Isusova biti samo izložena. Kada netko objesi sliku Srca Isusova na zid, a u kući vladaju zloba, mržnja, psovka, pijančevanje i drugi poroci, možda je bolje da se u takvoj kući ne nađe slika Srca Isusova. Isus jamči svoj blagoslov u obiteljima u kojima je Božje Srce »Kraljem i Ocem« svima u obitelji u svakodnevnome životu.
    Zateknemo li se u kupovini, možemo primijetiti da ljudi, kada otvaraju novčanike kod blagajne, imaju malo ili mnogo novaca, ali i to da u njima imaju fotografije svojih najmilijih. Muž ima sliku žene, žena muževu, roditelji djece, mladić svoje zaručnice i obrnuto. Susrećemo i ljude koji osim takvih fotografija imaju male sličice Majke Božje ili Srca Isusova. Moguće je da se na poleđini tih sličica nalazi ispisan i datum osobne posvete. Sa sigurnošću, obećanje: »Blagoslovit ću i kuće gdje bude izložena i čašćena slika moga Presvetog Srca« odnosi se i na te osobe, kao i na vozače koji u svome automobilu, osim kipića sv. Kristofora, zaštitnika svih putnika, imaju i sličicu Srca Isusova.
    U našoj domovini provodile su se i još uvijek se provode duhovne obnove za vrijeme kojih se obitelji posvećuju Božjemu Srcu. Možda je i tvoja obitelj njemu posvećena? Potvrda toga je slika na zidu. Nedavno sam od oca jedne obitelji čuo molbu: »Pater, propovijedajte svojim vjernicima da je istina to što je Isus obećao.« Pri tome mi je pričao o iskustvima iz vlastita života. Istina je, jer obećao je to nitko drugi nego Isus, objavljujući sv. Margareti Mariji svoje Srce puno ljubavi.

    10. SVEĆENICIMA ĆU DATI DAR DA TAKNU I NAJOKORJELIJA SRCA
    Osnivajući Crkvu Isus je pozvao apostole koji će naviještati evanđelje i širiti njegovo kraljevstvo. Među njima je izabrao sv. Petra, kojega je postavio za svoga zamjenika na zemlji. Zamjenik sv. Petra danas je papa Benedikt XVI., a zamjenici apostola – biskupi i svećenici. Krist ih je uspoređivao s radnicima u vinogradu ili kod žetve: »Molite Gospodara da pošalje radnike u svoj vinograd, u žetvu svoju.«
    Normalna je stvar da su svi koji pripadaju Crkvi, tj. katolici dužni raditi u Gospodnjemu vinogradu. Radnici »po službi« u njegovu kraljevstvu jesu biskupi i svećenici. Takvima nas drže ljudi. Svećenici, koji su svoj život posvetili Bogu, smatraju se Kristovim slugama. Papa Ivan Pavao II. sebe je nazvao »sluga slugu Božjih«. Svećenici su, dakle, pozvani da u Crkvi naviještaju Božju riječ i dijele svete sakramente. Sv. Pavao čak na prvo mjesto stavlja naviještanje Riječi, a zatim dijeljenje sakramenata.
    Naviještanje Božje riječi velika je čast, ali i velik napor. Posebno u današnjemu vremenu u kojemu živimo. Ljudi su zatrpani lavinom riječi preko reklama, televizije i ostalih medija. Nažalost, teško je razlikovati Božju riječ od praznih priča. Ljudi su nasićeni riječju koju slušaju i primaju je veoma selektivno i s rezervom. Čini se stoga da su u sadašnjemu trenutku potrebniji svjedoci, ljudi koji će ne toliko riječima, koliko cijelim životom svjedočiti ono što naviještaju. Takav radnik na Božjoj njivi sa sigurnošću je bio papa Ivan Pavao II. Divili smo se njegovoj zauzetošću u propovijedanu i svjedočenju.
    Dakle, svećeničku službu moguće je usporediti s oranjem uzbrdo. U načelu napor svećenika razlikuje se od obična posla jer ima potporu Učitelja: »Ja sam s vama u sve dane do svršetka svijeta.« Svećenici su svjesni toga da Bog daje milosti, a oni su jedino oruđe u Božjim rukama. U župnim stanovima svećenika u mome rodnom kraju, ovdje u Zagrebu, pa i tamo gdje sam se koji put našao na ljetovanju, vidio sam slike Srca Isusova. Iz razgovora s njima zaključio sam da imaju duboku vjeru u Srce Božje jer su s velikim pouzdanjem predavali svoje vjernike i župe pod njegovu zaštitu. Stoga zahvalimo Gospodinu što je nama svećenicima dao obećanje: »Svećenicima ću dati dar da taknu i najokorjelija srca.«

    11. IMENA ONIH KOJI BUDU ŠIRILI OVU POBOŽNOST BIT ĆE UPISANA U MOME SRCU I NEĆE SE NIKADA IZBRISATI
    Nekoliko dana nakon svoga svećeničkog ređenja slavio sam sv. misu u samostanu sestara Marijina pohođenja u Krakovu. U blagovaonici samostana vidio sam veliku sliku Srca Isusova. Naslikao ju je svećenik koji je sestrama bio dugogodišnji ispovjednik, a prije svoje smrti darovao im ju je. Na slici je, sitnim slovima, bio potpisan taj svećenik, ali ne u podnožju slike, kako to obično rade slikari, nego upravo na Srcu Isusovu. Poglavarica samostana mi je pričala kako je taj svećenik imao veliko pouzdanje u Srce Isusovo kada je bio župnik i kao njihov ispovjednik. Zacijelo je bio u pravo jer drukčije i ne može biti.
    Ljudi koji se istinski vole žele uvijek biti zajedno. U trenucima rastanka razmišljaju o voljenoj osobi i raduju se samoj pomisli kada će ponovno biti zajedno. Taj netko drugi, on ili ona, neprestano je u njihovim mislima, mašti i planovima o budućnosti, odnosno upisan je u njihovu srcu. Tako je među ljudima, a tako je i između Srca Isusova i onih koji su mu posvećeni. Isus nas je prvi ljubio, čak do ludosti križa i euharistije. Predao nam se do toga stupnja da je postao našom hranom. Zapisao nas je u svome srcu za vjekove. Sada ovisi isključivo o nama želimo li prihvatiti njegovu ljubav i odgovoriti na nju ljubavlju. Hoće li moje srce biti sjedinjeno s njegovim?
    Na poseban se način ovo obećanje Srca Isusova odnosi na one koji su cijeli svoj život, odnosno to što je svakome čovjeku najdragocjenije, posvetili Bogu. Mislim sada na muške i ženske redovničke zajednice i svjetovne institute posvećene Srcu Isusovu, na misionare i misionarke koji su zaslužni što su mnoge župe i obitelji posvećene Božjemu Srcu. Nemoguće je da Isus zaboravi one koji ga vole i gorljivo šire čast njegova Srca.

    12. SVIMA KOJI SE BUDU PRIČESTILI NA PRVI PETAK TIJEKOM DEVET MJESECI UZASTOPCE, OBEĆAVAM MILOST POKORE NA SAMRTI: ONI NEĆE UMRIJETI U NEMILOSTI NI BEZ SAKRAMENATA. MOJE ĆE IM SRCE BITI SIGURNO UTOČIŠTE U POSLJEDNJEMU ČASU
    Od svih obećanja Srca Isusova objavljenih sv. Margareti Mariji ovo dvanaesto je najpopularnije. Nakon prve pričesti po savjetu svećenika, časnih sestara i kateheta svi smo još kao djeca odlučili obaviti pobožnost prvih petaka. Možda smo dobili male knjižice u koje smo zapisivali datume ispovijedi i potpise ispovjednika.
    Ovo obećanje uvriježeno se naziva »veliko obećanje« i uistinu je takvo. Jer nitko drugi nego on, Isus Krist, obećao nam je vječno spasenje za tako mali napor s naše strane. Zbog čega Isus traži baš devet petaka, a ne npr. pet, dvanaest ili četrdeset prvih petaka, jer i ti brojevi nose simboliku u Bibliji? Možda je to zbog ljudskoga života koji se pod majčinim srcem razvija devet mjeseci. Po danome obećanju Isus drži: ako ga netko bude volio tijekom devet mjeseci, bit će mu vjeran cijeli život. Tako bi barem trebalo biti. Međutim, život pokazuje da nije tako. Događa se da veoma gorljivi dječaci i djevojčice ili uzorni ministranti, kada odrastu, zaborave Boga i njegove zapovijedi. Isus, pak, njih nikada ne zaboravlja i ostaje vjeran danome obećanju.
    U jednoj knjizi čiji je autor svećenik pročitao sam njegovo svjedočanstvo. Piše: »Bio sam svjedok prometne nesreće i prišao teško ranjenu mladiću. Sagnuo sam se. Bio je još pri svijesti. Kada me je vidio, zamolio je da ga ispovjedim. Nakon odrješenja zamolio me je da o svemu obavijestim njegovu majku i dao mi je adresu. Sutradan sam se spremio na put da izvršim dano obećanje. Trajale su priprave za pogreb. Prenio sam pokojnikovoj majci vijest o njegovu pomirenju s Bogom u trenutku smrti. Plačući, odgovorila je: 'Znala sam da će tako biti jer je obavio prve petke.'«
    Nerijetko se događa da se prema velikome obećanju odnosimo iz interesa, po načelu kupnja/prodaja: Gospodine Isuse, obavit ću prve petke, a ti ćeš mi osigurati nebo. Takvo razmišljanje je pogrešno. Krist želi da nas vode dobra nakana i ljubav prema njemu, a ne računica. Ako volimo neku osobu, tada zauvijek želimo biti s njom. Ako volimo Isusa, tada uvijek želimo biti s njim, a ne samo tijekom devet prvih petaka.
    Družba Svećenika Srca Isusova

    avatar
    belu

    Broj postova : 624
    Join date : 25.06.2009
    Age : 61
    Lokacija : Drniš Rođendan:01.prosinca Imendan:sv.Lucija-13.prosinac Do nebesa nek se ori naših grudi gromki glas.Neka jeknu rajski dvori nek nas čuje Isus spas.(Petar Perica)

    Molitve Isusu Kristu

    Postaj by belu on čet srp 30, 2009 3:44 pm

    MOLITVA SRCU ISUSOVU....
    PRESVETO SRCE ISUSOVO ,IZVORE SVAKOGA DOBRA.
    JA TI SE KLANJAM,VJERUJEM U TE , UFAM SE U TE,
    JA TE LJUBIM .
    KAJEM SE ZA SVE SVOJE GRIJEHE .
    TEBI POKLANJAM OVO MOJE SIROMAŠNO SRCE.
    UČINI GA PONIZNIM ,STRPLJIVIM I ČISTIM,
    DA U SVEMU ODGOVARA TVOJIM ŽELJAMA.
    DAJ O DOBRI ISUSE,
    DA JA ŽIVIM U TEBI ,I TI U MENI.
    ŠTITI ME U OPASNOSTIMA,
    TJEŠI ME U NEVOLJAMA I ŽALOSTIMA.
    UDIJELI MI ZDRAVLJE TIJELA,
    BLAGOSLOVOVI SAV MOJ RAD,
    I DAJ MI MILOST SVETE SMRTI.
    AMEN.
    avatar
    LYKOS

    Broj postova : 400
    Join date : 22.06.2009
    Lokacija : Hrvatska,Lika,Gospić ROĐENDAN: 25.studeni **** IMENDAN : sv.Josip - 19.ožujak ---------------------------------------Svi smo mi mali pa nam se smije i plače. svi smo mi ponekad znali što tuga i radost znače...

    Molitve Isusu Kristu

    Postaj by LYKOS on pet ruj 11, 2009 2:51 am    _________________

    Sanja

    Broj postova : 2192
    Join date : 18.06.2009

    Žeđam za tobom

    Postaj by Sanja on sri ruj 23, 2009 2:07 pm

    Žeđam za tobom

    Istina je. Stojim na vratima tvog srca, dan i noć. I onda kada ne slušaš i kada sumnjaš da bih to mogao biti Ja, Ja sam tamo. Iščekujem i najmanji znak tvog odgovora, čak i najtiši poziv koji će Mi dozvoliti da uđem.

    I želim da znaš da Ja dolazim kad god Me pozoveš - uvijek, bez sumnje. Dolazim tiho i neprimjetno, s beskrajnom moći i ljubavlju, donoseći mnoge darove Svoga Duha. Dolazim sa Svojim milosrđem, sa Svojom željom da oprostim i izliječim, i s ljubavlju većom od tvoga shvaćanja, ljubavlju koja je velika kao ljubav koju sam primio od Oca («Kao što je Otac ljubio mene tako sam i ja ljubio vas...» Iv 15,9). Dolazim s vatrenom željom da te utješim da ti dam snage, da te podignem i povijem tvoje rane; Donosim ti Svoje svjetlo, da rastjeram tvoju tamu i tvoje sumnje. Dolazim sa Svojom snagom da mogu nositi tebe i svo tvoje breme; sa Svojom milosti, da dodirnem tvoje srce i promijenim tvoj život; i mir ti Svoj darujem da umirim tvoju dušu

    Poznajem te u cijelosti - znam sve o tebi. Svaku vlas na tvojoj glavi sam izbrojio. Ništa u tvome životu nije nevažno za Mene. Slijedio sam te godinama i uvijek sam te ljubio, čak i u tvojim lutanjima. Znam sve tvoje probleme. Znam tvoje potrebe i tvoje brige. Da, znam sve tvoje grijehe. Ali ponovno ti kažem da te ljubim - ne zbog onoga što jesi ili nisi učinio - ljubim te zbog tebe samoga, zbog ljepote i dostojanstva koje ti je Moj Otac dao stvorivši te na Svoju sliku. To je dostojanstvo koje si često zaboravio, ljepota koju si okaljao grijehom. Ali ja te ljubim onakva kakav jesi, i prolio sam Svoju Krv da bih te pridobio nazad. Ako Me samo zamoliš s vjerom, Moja će milost dotaći sve ono što treba promijeniti u tvome životu i Ja ću ti dati snage da se oslobodiš grijeha i njegove razarajuće snage.

    Znam što je u tvome srcu - znam tvoju usamljenost i tvoje rane - odbačenost, osude, poniženja. Sve sam to ponio prije tebe i sve sam to ponio za tebe, tako da možeš podijeliti sa Mnom Moju snagu i pobjedu. Znam posebno tvoju potrebu za ljubavlju - kako žudiš za ljubavlju i pažnjom. Ali kako si često uzalud žudio, tražeći tu ljubav sebično, pokušavajući ispuniti prazninu u sebi prolaznim zadovoljstvima s još većom prazninom grijeha. Žudiš li za ljubavlju? «Dođite k meni svi vi koji ste žedni...» (Iv 7,37). Ja ću te zadovoljiti i ispuniti. Žudiš li za pažnjom? Brinem o tebi više nego što možeš zamisliti - do toga da sam umro na križu za tebe.

    Žeđam za tobom. Da, to je jedini način kojim mogu opisati Svoju ljubav prema tebi. ŽEĐAM ZA TOBOM. Žeđam da te ljubim i da budem ljubljen od tebe - toliko si Mi dragocjen. ŽEĐAM ZA TOBOM. Dođi k Meni i Ja ću ispuniti tvoje srce i izliječiti tvoje rane. Učinit ću te novim stvorenjem i dati ti mir, čak i u svim tvojim kušnjama. ŽEĐAM ZA TOBOM. Nikada ne smiješ sumnjati u Moje milosrđe, Moje prihvaćanje tebe, Moju želju da ti oprostim, Moju čežnju da te blagoslovim i da živim Svoj život u tebi. ŽEĐAM ZA TOBOM.

    Ako se osjećaš nevažnim u očima svijeta, to uopće nije važno. Za Mene na cijelom svijetu ne postoji nitko tko Mi je važniji od tebe - ŽEĐAM ZA TOBOM. Otvori Mi srce, dođi k Meni, žudi za Mnom, daruj Mi svoj život - i dokazat ću ti koliko si važan Mome Srcu. Zar ne shvaćaš da Moj Otac već ima savršen plan kako promijeniti tvoj život, i od ovog trenutka? Vjeruj Mi, moli Me svaki dan da dođem i preuzmem nadzor nad tvojim životom i Ja ću to učiniti. Obećavam ti pred Svojim nebeskim Ocem da ću činiti čudesa u tvome životu. Zašto bih to učinio? Zato što ŽEĐAM ZA TOBOM. Sve što tražim od tebe je da Mi se potpuno predaš. Ja ću učiniti sve ostalo.

    Već sada vidim mjesto koje je Moj Otac pripremio za tebe u Mom kraljevstvu. Zapamti da si u ovome životu hodočasnik, na putu kući. Grijeh te ne može nikada zadovoljiti niti ti dati mir koji tražiš. Sve ono što si tražio izvan Mene ostavilo je još samo veću prazninu u tebi, zato se nemoj navezivati na prolazne stvari ovoga života. Ali prije svega, ne bježi od Mene kada padneš. Dođi k Meni bez odlaganja. Kad Mi predaš svoje grijehe, daješ Mi radost da budem tvoj Spasitelj. Ne postoji ništa što ne mogu oprostiti i izliječiti; stoga dođi i olakšaj svoju dušu. Bez obzira koliko daleko odlutao, bez obzira koliko Me često zaboraviš, bez obzira koliko križeva moraš nositi u svome životu, postoji nešto što želim da zapamtiš, nešto što se neće nikad promijeniti: ŽEĐAM ZA TOBOM. Ovakvim kao što jesi. Ne moraš se promijeniti da bi vjerovao u Moju ljubav, jer će te upravo tvoja vjera u Moju ljubav promijeniti.

    Ti Me zaboravljaš, ali Ja te tražim svakog trenutka - stojim na vratima tvoga srca i kucam. Je li ti teško u to povjerovati? Zato pogledaj na križ, pogledaj Moje srce koje je bilo probodeno za tebe. Zar nisi razumio Moj križ? Tada poslušaj ponovno riječi koje sam s njega izgovorio - zato što one jasno govore zašto sam sve ovo pretrpio za tebe: «ŽEDAN SAM...» (Iv 19, 28). Da, žeđam za tobom - kao što psalam koji sam molio kaže o Meni: «Tražio sam nekog da me ljubi i nisam našao nikoga...» (Ps 69,25). Cijeli tvoj život tražio sam tvoju ljubav - i nikada te nisam prestao ljubiti i čeznuti za tvojom ljubavlju. Pokušao si puno toga u svojem traganju za srećom; zašto Mi ne pokušaš otvoriti svoje srce, upravo sada, više nego ikada prije?

    Svaki put kada otvoriš vrata svoga srca, svaki puta kada Mi se približiš, čut ćeš Moj glas, iznova i iznova, ne ljudskim riječima, već u duhu: «Bez obzira što si učinio, ljubim te zbog onog što jesi. Dođi k Meni sa svim svojim jadima i grijesima, sa svojim teškoćama i potrebama i sa svom svojom čežnjom da budeš ljubljen. Stojim na vratima tvoga srca i kucam... Otvori Mi, jer ŽEĐAM ZA TOBOM...»    « Isus je Bog,zato su Njegova ljubav, Njegova žeđ, beskonačne. On koji je stvorio svemir, tražio je ljubav svojih stvorenja. On žeđa za našom ljubavlju...« Ove riječi: »Žedan, sam» - da li odjekuju u našim dušama?».

    Majka Terezija

    avatar
    belu

    Broj postova : 624
    Join date : 25.06.2009
    Age : 61
    Lokacija : Drniš Rođendan:01.prosinca Imendan:sv.Lucija-13.prosinac Do nebesa nek se ori naših grudi gromki glas.Neka jeknu rajski dvori nek nas čuje Isus spas.(Petar Perica)

    MOLITVA RASPETOM ISUSU ZA SRETNU SMRT

    Postaj by belu on sub lis 24, 2009 2:48 pm

    MOLITVA RASPETOM ISUSU ZA SRETNU SMRT

    Raspeti moj Isuse, primi milostivo ovu molitvu, koju sada k Tebi upravljam za smrtni čas svoga života, u koji će smalaksati sva moja osjetila.

    Kada, dakle, preslatki Isuse, moje nemoćne i oborene oči ne budu više mogle Tebe gledati, spomeni se žarkog pogleda, što ga sada k Tebi uzdižem, i smiluj mi se.

    Kada se osuše moje usne, te više ne budem mogao poljubiti Tvoje presvete rane, spomeni se žarkih ovih cjelova, kojima sada cjelivam tvoje presvete rane, i smiluj mi se.

    Kada oledene moje ruke, te ne budem mogao njima grliti Tvoga križa, spomeni se ljubavi, kojom te sada grlim, i smiluj mi se.

    Kada napokon oteče i ukoči se moj jezik, i ja više ne budem mogao govoriti, spomeni se sadašnjeg zaziva moga: Isuse, Marijo i Josipe, vama izručujem svoju dušu. Amen.

    Naša vječna sreća ovisi o tome, da umremo u milosti Božjoj, u prijateljstvu sa Bogom. Po grijehu postajemo Božji neprijatelji i gubimo prava na vječnu sreću. Kad god nam se, dakle, dogodi da padnemo u teški grijeh, nastojmo se što prije pomiriti s Bogom savršenim pokajanjem. Tako nas smrt nikada neće naći nepripravne. Savršeno pokajanje možemo pobuditi vlastitim riječima, žaleći iskreno što smo uvrijedili Boga, ali i sljedećom molitvom, koju je dobro naučiti napamet:

    Kajem se od svega srca, što sam uvrijedih Boga, najveće i najmilije dobro. Mrzim na sve svoje grijehe i čvrsto odlučujem da ću se popraviti i da neću više griješiti.

    Isuse moj, smiluj mi se!

    (Iz molitvenika Srce Isusovo, spasenje naše)


    _________________
    SVA JE SNAGA MOJA ,RADOST ,SIGURNOST,U POGLEDU TVOME ,DOBRI MOJ ISUSE........
    avatar
    ane

    Broj postova : 1018
    Join date : 14.11.2009
    Age : 29

    Re: Molitve Isus Kristu

    Postaj by ane on sri stu 18, 2009 11:16 pm

    Litanije Isusa Krista svećenika i žrtve

    Gospodine, smiluj se.
    Kriste, smiluj se.
    Gospodine, smiluj se.
    Kriste, čuj nas.
    Kriste, usliši nas.    Oče nebeski, Bože, Smiluj nam se!
    Sine, Otkupitelju svijeta, Bože,
    Duše Sveti, Bože,
    Sveto Trojstvo, jedan Bože,

    Isuse, Svećeniče i Žrtvo, Smiluj nam se!
    Isuse, Svećeniče dovijeka po redu Mekisedekovu,
    Isuse, Svećeniče od Oca poslani naviještati Radosnu vijest,
    Isuse, Svećeniče koji si na Posljednjoj večeri ustanovio trajnu žrtvu,
    Isuse, Svećeniče uvijek živi da za nas posreduješ,
    Isuse, Veliki svećeniče kojeg je Otac pomazao Duhom Svetim i snagom.
    Isuse, Veliki svećeniče od ljudi uzeti,
    Isuse, Veliki svećeniče za ljude postavljeni,
    Isuse, Veliki svećeniče naše vjere,
    Isuse, Veliki svećeniče uzvišeniji od slave Mojsijeve,
    Isuse, Veliki svećeniče i šatore istinski,
    Isuse, Veliki svećeniče budućih dobara,
    Isuse, Veliki svećeniče, sveti, nedužni i neokaljani,
    Isuse, Veliki svećeniče vjerni i milosrdni,
    Isuse, Veliki svećeniče Božji koji ražaruješ revnost duša,
    Isuse, Veliki svećeniče dovijeka savršeni,
    Isuse, Veliki svećeniče koji si svojom krvlju nebo otvorio,
    Isuse, Veliki svećeniče koji si nam novi put pokazao,
    Isuse, Veliki svećeniče koji si nas ljubio i od grijeha naših oprao,

    Isuse, Veliki svećeniče koji si samog sebe Bogu prinio kao dar i žrtvu,
    Isuse, Žrtvo božanska i ljudska,
    Isuse, Žrtvo sveta i bezgrešna,
    Isuse, Žrtvo pomirbena,
    Isuse, Žrtvo mironosna,
    Isuse, Žrtvo milosti i hvale,
    Isuse, Žrtvo pomirbe i mira,
    Isuse, Žrtvo u kojoj imamo pouzdanje i pristup Bogu,
    Isuse, Žrtvo vječno živa,

    Milostiv budi, oprosti nam, Isuse!
    Milostiv budi, usliši nas, Isuse!

    Od svetogrdnog grijeha, Oslobodi nas, Isuse!
    Od duha neobuzdanosti,
    Od prljavog dobitka,
    Od zaljubljenosti u svijet i njegove ispraznosti,
    Od nedostojnog slavljenja svetih Otajstava,
    Po vječnom svećeništvu tvojem,.
    Po svetom pomazanju kojim si od Oca svećenikom postavljen,
    Po svećeničkom duhu tvome,
    Po svojoj krvnoj žrtvi na križu,
    Po žrtvi koja se svaki dan na oltaru obnavlja,
    Po božanskoj vlasti kojom u svojim svećenicima nevidljivo djeluješ,

    Da se dostojiš cijeli svećenički red u svetoj vjeri uzdržati, Tebe molimo, usliši nas!
    Da se dostojiš svome narodu pastire po svome Srcu podati,
    Da usne svećenika sveti nauk čuvaju,
    Da se dostojiš u svoju žetvu radnika poslati,
    Da se dostojiš svojim svećenicima služenje po tvojoj volji udijeliti,.
    Da se dostojiš one koji su ti vjerno služili u svoju radost primiti,

    Jaganjče Božji, koji oduzimaš grijehe svijeta, oprosti nam, Gospodine.
    Jaganjče Božji, koji oduzimaš grijehe svijeta, usliši nas, Gospodine.
    Jaganjče Božji, koji oduzimaš grijehe svijeta, smiluj nam se, Gospodine.

    Pomolimo se. Bože, posvetitelju i čuvaru svoje Crkve. Duhom
    svojim probudi u njoj sposobne i vjerne djelitelje svetih otajstava da
    se kršćanski narod njihovom službom i primjerom pod tvojom zaštitom
    uputi na put spasenja. Po Kristu.

    ili

    Pomolimo se. Bože, koji si kroz cijelu povijest izabirao ljude
    za velika djela, pomozi sada svojoj Crkvi moliteljici, i ti, koji
    poznaš svačije srce, pokaži koje si izabrao u svoju službu. Po Kristu.
    avatar
    ane

    Broj postova : 1018
    Join date : 14.11.2009
    Age : 29

    Re: Molitve Isus Kristu

    Postaj by ane on sri stu 18, 2009 11:17 pm

    POTRESNE LITANIJE MUKE KRISTOVE


    Gospodine, smiluj se!
    Kriste, smiluj se!
    Gospodine, smiluj se!
    Kriste, čuj nas!
    Kriste, usliši nas!

    Isuse, Sine Boga života, smiluj se nama!
    Po Tvom svetom životu i vladanju, smiluj se nama!
    Po svetom životu i smrti Tvojoj, smiluj se nama!
    Po žalosti što si je trpio kad si išao u Getsemani, smiluj se nama!
    Po Tvojoj triput ponovljenoj molitvi, smiluj se nama!
    Po Tvojoj smrtnoj tjeskobi na Maslinskoj gori, smiluj se nama!
    Po predanosti Tvoje volje volji Očevoj, smiluj se nama!
    Po Tvom krvavom znoju, smiluj se nama!
    Po Tvom teškom i bijednom zatvoru, smiluj se nama!
    Po sramotnoj ćuški kod Anne, velikog svećenika, smiluj se nama!
    Po izrugivanju i vezanju što si u noći pretrpio, smiluj se nama!
    Po krivoj presudi što je Kajfa nad Tobom izgovorio, smiluj se nama!
    Po izrugivanju što si ga kod Heroda podnio, smiluj se nama!
    Po svim poniženjima i bolima što si ih podnio dok su Te vukli od jednog suca do drugoga, smiluj se nama!
    Po Tvojoj strpljivosti i šutnji, smiluj se nama!
    Po Tvom pogrdnom svlačenju i vezanju za stup, smiluj se nama!
    Po Tvom bolnom bičevanju, smiluj se nama!
    Po Tvom bolnom i sramotnom krunjenju, smiluj se nama!
    Po Tvom purpunom odijelu i ruganju, smiluj se nama!
    Poradi Tvoga popljuvanoga, presvetog Lica, smiluj se nama!
    Poradi pogrda i poruga što si pretrpio kad su Te pokazali narodu, smiluj se nama!
    Poradi Tvoga bolnoga Srca, koje je trpjelo kad si čuo povike »Raspni ga, raspni!«, smiluj se nama!
    Poradi strašne presude što ju je Pilat nad Tobom izgovorio, smiluj se nama!
    Poradi ljubavi kojom si zagrlio križ svoj i položio ga na svoja ramena, smiluj se nama!
    Poradi svih udaraca, boli i nevolje što si pretrpio sve do Kalvarije, smiluj se nama!
    Poradi krvavih koračaja što si ih učinio sa svojim teškim križem, smiluj se nama!
    Poradi gorke boli što si je pretrpio od svoje rane na ramenu, smiluj se nama!
    Poradi duboke sućuti što si je osjetio kad Ti je Tvoja Majka došla ususret, smiluj se nama!
    Poradi strašne boli i sramote što si je podnio kad su Ti skidali odijelo, smiluj se nama!
    Poradi Tvoje tjeskobe i Tvojih jecaja od straha pred razapinjanjem, smiluj se nama!
    Poradi bolnih razvlačenja Tvojih udova na križu, smiluj se nama!
    Poradi nasilnog pribijanja Tvojih ruku i nogu, smiluj se nama!
    Poradi boli što si ih oćutio kad se je potreslo Tvoje Presveto Srce i svi Tvoji udovi, smiluj se nama!
    Poradi naglog i žestokog dizanja i spuštanja Tvoga križa, smiluj se nama!
    Poradi bogohulnih i pogrdnih riječi koje si na križu podnio, smiluj se nama!
    Poradi Tvojih sedam svetih riječi što si ih izgovorio, smiluj se nama!
    Poradi svih boli što si ih na svom cijelom Tijelu podnio, smiluj se nama!
    Poradi ljubavi kojom je gorjelo Tvoje Srce za spas čovječanstva, smiluj se nama!
    Poradi svake Tvoje kapljice krvi što si je prolio, smiluj se nama!
    Poradi duboke sućuti što je Tvoja Majka podnijela s Tobom i Ti s Njom, smiluj se nama!
    Poradi gorkih suza što si ih na križu prolio, smiluj se nama!
    Poradi Tvoje žeđe i Tvoga pića od žuči i octa, smiluj se nama!
    Poradi pada Tvoje glave na prsa, smiluj se nama!
    Poradi Tvoje gorke smrtne borbe, smiluj se nama!
    Poradi bolnih udaraca što ih je Tvoje Srce pretrpjelo, smiluj se nama!
    Poradi posljednjeg, nemilosrdnog udarca, koji je probo Tvoje plemenito Srce, smiluj se nama!
    Poradi Tvoje otvorene rane na boku, smiluj se nama!
    Poradi vode i krvi što je iz nje potekla, smiluj se nama!
    Poradi ljubavi kojom si Ti sva mučenja i boli podnio, smiluj se nama!
    Poradi svega onog dopadanja što ga je imao Tvoj Otac poradi Tvoga trpljenja, smiluj se nama!
    Poradi zagovora i zasluga Tvoje preslavne Majke i svih svetaca. smiluj se nama!

    Isuse čuj nas; Isuse, usliši nas!

    Spasitelju svijeta, koji si nas svojim križem i trpljenjem otkupio, smiluj se nama!

    Jaganjče Božji, koji oduzimaš grijehe svijeta, oprosti nam, Gospodine!
    Jaganjče Božji, koji oduzimaš grijehe svijeta, usliši nas, Gospodine!
    Jaganjče Božji, koji oduzimaš grijehe svijeta, smiluj nam se, Gospodine.

    Gospodine Isuse, primi ove svete litanije, što ih Tebi prinosim
    sjedinjujući se s najvećom ljubavlju s kojom si Ti dragovoljno izdržao
    i podnio sve svoje rane i boli, svu sramotu i prezir, svu svoju
    tjeskobu i nevolju. Molim Te da bi Ti sve boli što sam ih u tim
    litanijama spomenuo, sada i uvijek, a posebno na mom smrtnom času
    pokazao i žrtvovao svom nebeskom Ocu za moje mnogobrojne grijehe kojima
    sam Ga ikada uvrijedio! Amen!
    avatar
    ane

    Broj postova : 1018
    Join date : 14.11.2009
    Age : 29

    Re: Molitve Isus Kristu

    Postaj by ane on sri stu 18, 2009 11:24 pm

    Litanije Tijela Isusovog


    Gospodine, smiluj se.
    Kriste, smiluj se.
    Gospodine, smiluj se.
    Isuse, čuj nas.
    Isuse, usliši nas.

    Oče nebeski, Bože, Smiluj nam se.
    Sine, Otkupitelju svijeta, Bože,
    Duše Sveti, Bože,
    Sveto Trojstvo, jedan Bože,

    Tijelo Isusovo, stvoriteljskom snagom Duha Svetoga začeto, Posveti nas.
    Tijelo Isusovo, plode djevičanskog krila Majke Marije,
    Tijelo Isusovo, u betlehemskoj štalici porođeno,
    Tijelo Isusovo, od Djevice Majke u jaslice položeno,
    Tijelo Isusovo, grijehom neokaljano,
    Tijelo Isusovo, na Posljednjoj večeri apostolima za hranu dano,
    Tijelo Isusovo, mržnjom izmučeno,
    Tijelo Isusovo, do krvi izbičevano,
    Tijelo Isusovo, trnovom krunom izranjeno,
    Tijelo Isusovo, sramotno na Kalvariji svučeno,
    Tijelo Isusovo, čavlima na križ pribijeno,
    Tijelo Isusovo, kao pomirna žrtva prineseno,
    Tijelo Isusovo, vojnikovim kopljem probodeno,
    Tijelo Isusovo, u krilu Majke oplakano,
    Tijelo Isusovo, ljubavlju pobožnih žena u platno uvijeno,
    Tijelo Isusovo, mrtvo u grob prijateljev položeno,
    Tijelo Isusovo, treći dan iz groba uskrsnulo,
    Tijelo Isusovo, od Oca proslavljeno,
    Tijelo Isusovo, u slavu Očevu uzneseno,
    Tijelo Isusovo, s desne Ocu postavljeno,
    Tijelo Isusovo, po cijelom svijetu proslavljeno,
    Tijelo Isusovo, pod prilikama kruha stvarno prisutno,
    Tijelo Isusovo, vjernima za duhovnu hranu dano,
    Tijelo Isusovo, u presvetom Oltarskom sakramentu trajno prisutno,
    Tijelo Isusovo, okrepo dušama,
    Tijelo Isusovo, Kruše nebeski,
    Tijelo Isusovo, Kruše za život svijeta,
    Tijelo Isusovo, jelo istinito,
    Tijelo Isusovo, hrano gladnih srdaca,
    Tijelo Isusovo, snago umornih,
    Tijelo Isusovo, popudbino umirućih,
    Jaganjče Božji, koji oduzimaš grijehe svijeta, oprosti nam, Gospodine.
    Jaganjče Božji, koji oduzimaš grijehe svijeta, usliši nas, Gospodine.
    Jaganjče Božji, koji oduzimaš grijehe svijeta, smiluj nam se.


    - Kruh s neba dao si njima (Aleluja).
    - Koji svaku slast u sebi ima (Aleluja).


    Pomolimo se.
    Bože, koji si nam u Otajstvu Tijela svoga Sina ostavio spomen njegove
    muke, daj nam, molimo te, tako častiti Kristovo Tijelo da uvijek
    osjećamo u sebi plodove njegove otkupiteljske žr-tve. Po istom Kristu.
    avatar
    ane

    Broj postova : 1018
    Join date : 14.11.2009
    Age : 29

    Re: Molitve Isus Kristu

    Postaj by ane on sri stu 18, 2009 11:27 pm

    Litanije osobnog getsemanskog iskustva

    Gospodine, smiluj se.
    Kriste, smiluj se.
    Gospodine, smiluj se.
    Kriste, čuj nas.
    Kriste, usliši nas.


    Kad nam dadneš dijela u svojim getsemanskim časovima, Smiluj nam se!
    Kada trebamo u časovima tjeskobe prepoznati sudioništvo u tvojoj muci,
    Kad nam se, kao tebi, Božja volja učini teškom i nerazumljivom,
    Kad nas, kao tebe, spopadnu tuga i tjeskoba,
    Kad nas obuzme kajanje zbog naših grijeha,
    Kad nas jezom ispuni Božja svetost i pravda,
    Kad moramo trpjeti i ispaštati za svoje propuste,
    Kad smo skloni da zbog svoje sebičnosti precijenimo svoje patnje,
    Kad nas, kao i tebe, izdaju prijatelji,
    Kad nam, kao i tebi, niotkuda nema pomoći,
    Kad naiđemo, kao i ti, na neprijateljstvo i mržnju,
    Kad, kao i ti, za ljubav primimo nezahvalnost,
    Kad nam se čini da Otac ne sluša našu molitvu,
    Kad u noći patnje potamni svjetlo vjere,
    Kad u getsemanskim časovima očaj ugrozi nadu,
    Kad se u našim getsemanskim noćima počne gasiti u nama svijest o Božjoj ljubavi,
    Kad na, kao i tebe, spopadne smrtni strah,

    Jaganjče Božji, koji oduzimaš grijehe svijeta, oprosti nam, Gospodine,
    Jaganjče Božji, koji oduzimaš grijehe svijeta, usliši nas, Gospodine.
    Jaganjče Božji, koji oduzimaš grijehe svijeta, smiluj nam se, Gospodine.

    Pomolimo se. Gospodine Isuse Kriste, Kralju patnika, u trenucima
    naših duševnih i tjelesnih boli daruj nam onu snagu koju si primio po
    anđelovoj utjehi u trenucima smrtnog straha na Maslinskoj gori i daj da
    se, poput tebe, uvijek predamo volji Očevoj. Koji živiš i kraljuješ u
    sve vijeke vjekova. Amen.
    avatar
    ane

    Broj postova : 1018
    Join date : 14.11.2009
    Age : 29

    Re: Molitve Isus Kristu

    Postaj by ane on sri stu 18, 2009 11:27 pm

    Litanije Isusa na Maslinskoj gori

    Gospodine, smiluj se.
    Kriste, smiluj se.
    Gospodine, smiluj se.
    Isuse, čuj nas.
    Isuse, usliši nas.
    Isuse, poradi svoje poslušnosti, naučene na Maslinskoj gori, Smiluj nam se!
    Isuse, poradi svoga predanja izvojevanog na Maslinskoj gori,
    Isuse, poradi svoje ljubavi prema nama neporažene na Maslinskoj gori,
    Isuse, poradi svoje spremnosti na patnju prokušane na Maslinskoj gori,
    Isuse, poradi svoje dobrote, neograničene na Maslinskoj gori,
    Isuse, poradi svoje jakosti sačuvane na Maslinskoj gori,
    Isuse, poradi svoje blagosti nepoljuljane na Maslinskoj gori,
    Isuse, poradi straha i žalosti u onim časovima,
    Isuse, poradi svoga drhtanja i bojazni u onim časovima,
    Isuse, poradi svoje molitve na Maslinskoj gori,
    Isuse, poradi svoga pada nice,
    Isuse, poradi svoje postojanosti u molitvi,
    Isuse, poradi svoje nasmrt ražalošćene duše,
    Isuse, poradi svoje molbe da te mine čaša muke,
    Isuse, poradi napuštenosti od svojih učenika,
    Isuse, poradi okrepe koju ti je pružio anđeo,
    Isuse, poradi svoga krvavog znoja,
    Isuse, poradi tuge u srcu radi mojih grijeha,
    Isuse, poradi tjeskobe svoga srca,
    Isuse, poradi svoje bogonapuštenosti u mukama na Maslinskoj gori,
    Isuse, poradi svoje poslušnosti neshvatljivoj volji Očevoj,
    Isuse, poradi svoje nepobjeđene ljubavi prema Ocu,
    Isuse na Maslinskoj gori, predmolitelju svih patnika,
    Isuse na Maslinskoj gori, napušteniji od svih napuštenih,
    Isuse na Maslinskoj gori, zastupniče svih što u strahu zazivaju Boga,
    Isuse na Maslinskoj gori, uzore svih napastovanih,
    Isuse na Maslinskoj gori, bratski sudioniče u nevolji i očaju cijelog svijeta,
    Isuse na Maslinskoj gori, ti koji razumiješ svaku patnju,
    Isuse na Maslinskoj gori, ti u kojem svaka napuštenost ima utočište,
    Isuse na Maslinskoj gori, koji još ljubiš svakog grešnika,

    Od grijeha oplakanih na Maslinskoj gori, Oslobodi nas, Isuse!
    On nezahvalnosti prema tvojoj ljubavi,
    Od ravnodušnosti prema tvojoj muci,
    Od protivljenja tvome prihvaćanju patnje,
    Od sumnje u Božju ljubav za vrijeme naših getsemanskih noći,
    Od ogorčenosti u našim getsemanskim gorčinama,
    Od očaja u trenucima napuštenosti,

    Mi grešnici, Tebe molimo, usliši nas!
    Daj nam razumijevanja za tvoju muku,
    Nauči nas predanju u volju Očevu,
    Daj nam svoje ustrajnosti u molitvi,
    Udijeli nam razumijevanja za pokoru,
    Daj da svoje patnje prepoznamo kao dioništvo u tvojoj muci,
    Daj nam svoju snagu i stpljenje u nevoljama i napuštenosti,
    Pomozi nam svojom hrabrošću u strahu pred smrću,
    Nauči nas svagda bdjeti i moliti s tobom na Maslinskoj gori,

    Jaganjče Božji, koji oduzimaš grijehe svijeta, oprosti nam, Gospodine,
    Jaganjče Božji, koji oduzimaš grijehe svijeta, usliši nas, Gospodine.
    Jaganjče Božji, koji oduzimaš grijehe svijeta, smiluj nam se, Gospodine.

    Pomolimo se: Isuse, ovdje među nama prisutni, poradi svetog
    držanja tvoga bogočovječjeg srca u trenucima patnje na Maslinskoj gori,
    molimo te, ispuni nam srca kajanjem radi naših grijeha, daj nam da u
    tvome duhu uzmemo svoj križ i daj da na tvoju ljubav kojom si za nas na
    Maslinskoj gori započeo svoju muku, uzvratimo zahvalnom ljubavlju. Po
    Kristu Gospodinu našem. Amen.
    avatar
    ane

    Broj postova : 1018
    Join date : 14.11.2009
    Age : 29

    Re: Molitve Isus Kristu

    Postaj by ane on čet pro 03, 2009 10:21 pm

    Molitva imenu Isusovu

    O dobri Isuse, o slatki Isuse, o Isuse Sine Djevice Marije, pun
    milosrđa i milosti. O slatki Isuse, smiluj mi se po velikom milosrđu
    svome. O predobri Isuse, molim Te zbog predragocjene Krvi tvoje koju si
    se udostojao na oltaru križa proliti za nas nevoljne grešnike da opereš
    sva bezakonja naša, udostoj se pogledati na mene bijednog grešnika koji
    ponizno molim za oproštenje i tvoje presveto ime zazivam. O ime Isus,
    slatko ime! Ime Isus, ljubljeno ime! Ime Isus, spasonosno ime! Nego što
    je Isus nego Spasitelj? Isuse, dakle, radi presvetog imena svoga budi
    za mene Spasitelj, spasi me! O predobrostivi Isuse, ne dopusti da se
    izgubim, iz ničega si me stvorio i neprocjenjivom svojom krvlju
    otkupio. O dobri Isuse, neka ne propadam zbog moga bezakonja kad me je
    već tvoja svemoguća dobrota stvorila.
    O premilostivi Isuse, smiluj mi se dok je još vrijeme
    smilovanja da ne propadnem u vrijeme suda. O predragi Isuse, ako sam ja
    nevoljni grešnik po tvojoj strašnoj pravdi zaslužio vječne muke zbog
    svojih grijeha, ufajući se u tvoje neizmjerno milosrđe utječem se Tebi
    i nadam se da ćeš mi se smilovati, Ti koji si premilosrdni Otac,
    milostivi Gospodar. O predragi Isuse, koja korist od Krvi tvoje ako
    padnem u vječno prokletstvo jer Te neće slaviti mrtvi koji padaju u
    Pakao. O premilosrdni Isuse, smiluj mi se, o preslatki Isuse, oslobodi
    me, o milosrdni Isuse smiluj se meni grešniku. O Isuse, Isuse, Isuse
    predobri, primi me u broj svojih odabranika, o Isuse spasenje onih koji
    Te zazivaju. O Isuse, slatko oproštenje svih grijeha, udjeli mi milost,
    ljubav, mudrost, čistoću, poniznost, svetu strpljivost u svim mukama,
    dopusti mi da Te savršeno ljubim, hvalim, da u Tebi uživam, tebi
    služim, u Tebi se naslađujem ja i svi oni koji zazivaju tvoje presveto
    ime. Amen.

    Sv. Bernardin
    LITANIJE PRESVETOG IMENA ISUSOVA


    Gospodine, smiluj se.


    Kriste, smiluj se.


    Gospodine, smiluj se.


    Isuse, čuj nas.


    Isuse, usliši nas.
    Oče nebeski, Bože, smiluj nam se!


    Sine, Otkupitelju svijeta, Bože, smiluj nam se!


    Duše Sveti, Bože, smiluj nam se!


    Sveto Trojstvo, jedan Bože, smiluj nam se!


    Isuse, Sinne Boga živoga, smiluj nam se!


    Isuse, sjajnost Očeva,


    Isuse, jasnoćo svjetlosti vječne,


    Isuse, kralju slave,


    Isuse, sunce pravde,


    Isuse, Sine Marije Djevice,


    Isuse, ljubezni,


    Isuse, divni,


    Isuse, Bože jaki,


    Isuse, Oče budućega vijeka,


    Isuse, anđele velikog savjeta,


    Isuse, moćni,


    Isuse, strpljivi,


    Isuse, poslušni,


    Isuse, krotka i ponizna Srca,


    Isuse, ljubitelju čistoće,


    Isuse, ljubitelju naš,


    Isuse, Bože mira,


    Isuse, začetniče života,


    Isuse, uglede krijeposti,


    Isuse, revnitelju duša,


    Isuse, Bože naš,


    Isuse, utočište naše,


    Isuse, Oče ubogih,


    Isuse, blago vjernika,


    Isuse, dobri pastiru,


    Isuse, svjetlo istinito,


    Isuse, mudrosti vječna,


    Isuse, dobroto beskrajna,


    Isuse, pute i živote naš,


    Isuse, radosti anđela,


    Isuse, kralju patrijarha,


    Isuse, učitelju apostola,


    Isuse, naučitelju evanđelista,


    Isuse, jakosti mučenika,


    Isuse, svjetlo priznavalaca,


    Isuse, čistoćo djevica,


    Isuse, kruno svih svetih,


    Milostiv budi, oprosti nam, Isuse!


    Milostiv budi, usliši nas, Isuse!


    Od svakoga zla, oslobodi nas, Isuse!


    Od svakoga grijeha,


    Od srdžbe svoje,


    Od zasjeda vražjih,


    Od duha bludnosti,


    Od smrti vječne,


    Od nemara za nadahnuća tvoja,


    Po otajstvu svetog utjelovljenja svoga,


    Po rođenju svojemu,


    Po djetinjstvu svojemu,


    Po božanstvenom životu svojem,


    Po naporima svojim,


    Po smrtnoj borbi i muci svojoj,


    Po križu i zapuštenosti svojoj,


    Po smrtnoj stisci svojoj,


    Po smrti i ukopu svojem,


    Po uskrsnuću svojem,


    Po uzašašću svojem,


    Po ustanovljenju Presvetog Oltarskog Sakramenta,


    Po radostima svojim,


    Po slavi svojoj,


    Jaganjče Božji, koji oduzimaš grijehe svijeta, oprosti


    nam, Isuse!


    Jaganjče Božji, koji oduzimaš grijehe svijeta, usliši


    nas, Gospodine!


    Jaganjče Božji, koji oduzimaš grijehe svijeta, smiluj


    nam se Isuse!


    Isuse, čuj nas!


    Isuse, usliši nas!


    Pomolimo se. Gospodine, Isuse Kriste, koji si kazao: Ištite i
    primit ćete, tražite i naći ćete, kucajte i otvorit će vam se; daj nam,
    molimo te, božansku svoju ljubav, da te svim srcem, ustima i djelom
    ljubimo i nikada te hvaliti ne prestajemo.

    Daj nam, Gospodine, da se tvoga svetoga Imena bojimo i ujedno ga
    uvijek ljubimo, jer nikad ne prestaješ one koje u svojoj ljubavi
    utvrđuješ. Koji živiš i kraljuješ u vijeke vjekova. Amen.
    avatar
    lorena

    Broj postova : 178
    Join date : 04.10.2010
    Age : 35
    Lokacija : zaprešić

    O ISUSE, KOJI ŽIVIŠ U MARIJI...

    Postaj by lorena on uto pro 21, 2010 9:23 am


    O Isuse, koji živiš u Mariji,
    dođi i živi u meni
    duhom Tvoje svetosti,
    puninom svoje snage,
    savršenstvom svojih putova,
    istinitošću svojih kreposti,
    zajedništvom svojih božanskih tajna,
    vladaj u meni nad svim moćnim neprijateljima,
    nad svijetom, đavlom i tijelom,
    silom svoga duha na slavu svoga nebeskog Oca.

    Amen!
    avatar
    lorena

    Broj postova : 178
    Join date : 04.10.2010
    Age : 35
    Lokacija : zaprešić

    MOLITVA SVETOG AUGUSTINA ISUSU KRISTU

    Postaj by lorena on sri sij 05, 2011 8:05 pm

    Da postignem od tvoga milosrđa pravu pobožnost prema tvojoj svetoj Majci i da njom nadahnem svu zemlju, podaj mi žarku ljubav prema tebi i primi u tu svrhu vruću molitvu koju ti upravljam sa svetim Augustinom i s tvojim iskrenim prijateljima:


    "Ti si Krist, moj otac sveti, moj Bog milostivi, moj kralj veliki, moj pastir dobri, moj učitelj jedini, moj pomoćnik predobri, moj miljenik prekrasni, moj kruh živi, moj svećenik vječni, moj vođa u domovinu, moje svjetlo pravo, moja slast sveta, moj pravi put, moja mudrost prejasna, moja prostodušnost čista, moj mir slatki, moja sigurnost svakolika, moja baština lijepa, moj pas vječni...
    "Kriste Isuse, ljubazni Bože, zašto sam ljubio, zašto želio za svega svoga života išta osim tebe, Isusa, svoga Boga? Gdje sam bio, kad nisam mislio na te? O vi, sve želje srca moga, barem odsad usplamtite i gorite za Gospodinom Isusom. Poletite, dosta ste okasnile. Žurite se za ciljem kojemu idete. Tražite svojski koga tražite. Isuse, proklet bio koji tebe ne ljubi; gorčine se napunio koji tebe ne voli. O slatki Isuse, ljubila te, u tebi uživala, za tobom se zanosila svaka dobra duša, posvećena tvojoj hvali. Bože srca moga i dijele moj. Kriste Isuse, umrlo sebi srce moje, i ti bio moj život! Užegao se u mojoj duši živi ugljen tvoje ljubavi i razgorio se u savršenu vatru! Plamsao on vazda na žrtveniku moga srca! Upalio on svu moju unutrašnjost i buktio do u dno moje duše. Na dan moga konca došao ja k tebi skončan od tvoje ljubavi... Amen"


    Sveti Augustin
    avatar
    Oldtimer
    Admin

    Broj postova : 4931
    Join date : 18.06.2009
    Age : 51
    Lokacija : HRVATSKA, SPLIT ROĐENDAN: 01. travnja IMENDAN : sv. Antun Opat (Pustinjak) 17. 01. i sveti Antun Padovanski 13. 06. Križ uzgor stoji, a svijet se okreće i mijenja (Stat Crux dum volvitur orbis).

    Re: Molitve Isus Kristu

    Postaj by Oldtimer on uto sij 07, 2014 12:53 am

    Još jedan Božić je prošao, završilo je Božićno vrijeme, u kojem smo slavili blagdan Kristova rođenja. Divili smo se malenom Djetešcu, iskazivali Mu svoje molitve... Isus je i dalje s nama, On je uvijek uz nas ako mi to želimo. Isus nas neće ostaviti nikada. Isus želi biti uz nas, želi da budemo Njegovi. Zato, predlažem da Isusa zamolimo da ostane s nama, zauvijek. Danas to učinimo moleći ovu prekrasnu molitvu sv. Padre Pija iz Pietrelcine, koju je Padre Pio uvijek molio nakon svete pričesti:

    Ostani sa mnom, Gospodine

    Ostani sa mnom, Gospodine, jer mi je potrebna Tvoja prisutnost da Te ne bih zaboravio.
    Ti znaš kako mi je lako napustiti Te.
    Ostani sa mnom, Gospodine, zato što sam slab i trebam Tvoju snagu da ne padam tako često.
    Ostani sa mnom, Gospodine, jer Ti si moj život i bez Tebe gubim svoj žar.
    Ostani sa mnom, Gospodine, jer Ti si moje svjetlo i bez Tebe sam u tami.
    Ostani sa mnom, Gospodine, da mi pokažeš svoju volju.
    Ostani sa mnom, Gospodine, da čujem Tvoj glas i slijedim Te.
    Ostani sa mnom, Gospodine, jer Te želim mnogo voljeti i biti uvijek u Tvojoj blizini.
    Ostani sa mnom, Gospodine, ako želiš da Ti budem vjeran.
    Ostani sa mnom, Gospodine, jer iako je moja duša siromašna, želim da za Tebe bude mjesto utjehe, utočište Ljubavi.
    Ostani sa mnom, Isuse, jer kasno je i dan se provodi kraju, a život prolazi… smrt, sud i vječnost približavaju se. Potrebno mi je još snage da ne posustanem na putu i zato Te trebam. Kasno je i smrt je sve bliža. Plašim se tame, iskušenja, suhoća, križa, žalosti. O, kako te trebam, moj Isuse, u ovoj noći progonstva!
    Ostani sa mnom, Isuse, u životu i svim opasnostima, trebam Te.
    Dopusti da Te prepoznam poput Tvojih učenika u lomljenju kruha, tako da Euharistija bude svjetlo koje razgoni mrak, snaga koja me jača, jedina radost moga srca.
    Ostani sa mnom, Gospodine, jer u času svoje smrti želim ostati sjedinjen s Tobom, ako ne po pričesti, tada barem po milosti i ljubavi.
    Ostani sa mnom, Isuse, ne tražim božansku utjehu jer je ne zaslužujem, već Tvoju prisutnost, o da, to Te molim!
    Ostani sa mnom, Gospodine, jer samo Tebe tražim. Tvoju ljubav, Tvoju milost, Tvoje srce, Tvoj Duh, jer Te volim i ne tražim drugu nagradu osim da te volim sve više i više.
    U čvrstoj ljubavi voljet ću Te svim svojim srcem dok sam na zemlji i nastavit ću Te voljeti savršeno u vječnosti.
    Amen

    Padre Pio iz Pietrelcine


    _________________    ZDRAVO KRIŽU NADO JEDINA
    Sponsored content

    Re: Molitve Isus Kristu

    Postaj by Sponsored content


      Sada je: čet pro 13, 2018 4:08 pm.