Stvoreni za nebo

Katolički forum koji okuplja katoličke vjernike u duhu dijaloga i Kristove ljubavi


  DEVETNICA GOSPI OD ZDRAVLJA

  Share
  avatar
  belu

  Broj postova : 624
  Join date : 25.06.2009
  Age : 61
  Lokacija : Drniš Rođendan:01.prosinca Imendan:sv.Lucija-13.prosinac Do nebesa nek se ori naših grudi gromki glas.Neka jeknu rajski dvori nek nas čuje Isus spas.(Petar Perica)

  DEVETNICA GOSPI OD ZDRAVLJA

  Postaj by belu on čet stu 12, 2009 5:00 pm

  Devetnica Gospi od zdravlja počinje se moliti danas. Tko ne može ići u crkvu neka ju moli kod kuće.


  DEVETNICA NAŠOJ DRAGOJ MAJCI OD ZDRAVLJA

  O Marijo, Majko od Zdravlja, lijeku bolesnih, utočište grešnika, utjeho ugroženih, udijeli nam posebnu zaštitu u našim potrebama, kako si obećala svojoj djeci. Pouzdajući se u beskrajnu milost Tvoga Sina, Isusa Krista, koji je rekao:
  „Molite i bit će vam dano, tražite i naci cete ,kucajte i otvorit ce vam se....! ( Mt 7,7 ),
  Hitam k Tebi o Majko predobra. Molim te, izmoli za mene od Boga ovu milost za koju Te molim kroz ovih devet dana ( sad navedite potrebe... ).

  PRVI DAN
  O Marijo, Bezgrešna Djevice i Majko Božja, pokaži nam Isusa, vodi nas Njegovu Božanskom Srcu. Jer gdje je Krist tu je istina, svjetlo i život. Njega naći, to je naša najveća sreća na zemlji. On dopušta samoću, napuštenost i tjeskobu, da svojima poravna put do neba. To je ( misterij Križa ), tajna Križa. O Marijo, Sveti Hrame Božji, vrtu Presvetoga Trojstva, Majko Crkve, Kraljice mira, dolazimo k Tebi i molimo Tvoj zagovor za putujuću Crkvu, za Sv. Oca Papu, za kardinale, biskupe i svećenike, redovnike i redovnice, pustinjake, za laike, za skrivene duše- žrtve, za sve molitelje i za sve ljude dobre volje. O Marijo, Majko Božja, štiti svoju djecu, brani ih od zla i izmoli im zdravlje duše i tijela. O Marijo, Posrednice svih milosti, utjeho ugroženih, utočište grješnika, spasi mlade od tame grijeha i vodi ih putem čistoće. Štiti Djevice, obitelji, izmoli bolesnima iscjeljenje, posveti svećenike, spasi pobožne duše. Ti si zaštitnica obitelji i udovica, utočište grešnika, pomoć siromašnima i iscjeljenje bolesnima. Molimo te, majko Gospodinova, izmoli nam iskreno pokajanje za naše grijehe, ojačaj našu vjeru i vodi nas k Izvoru vječnog iscjeljenja. Amen.
  Sad se izmoli: Krunica i Litanije Majci od Zdravlja

  DRUGI DAN
  Sveta Marijo, bez grijeha začeta, moli za nas koji se Tebi utječemo. Ti si rođena bez grijeha, da srušiš kraljevstvo sotone. Ti si nam rodila Krista, Božje svjetlo, da ukloni tamu grijeha na ovome Zemlji. Vodi nas svome božanskom Sinu, koji nas je svojom patnjom i smrću spasio. Jer Tvoj Sin, naš Gospodin i Spasitelj, nije donio oslobođenje od križa, nego je donio oslobođenje po križu. On je pobjedio agoniju i smrt na Križu. Od tada Križ svijetli kao znak spasenja i vidljivi znak nade u dolini suza. Marijo, vodi nas k svome Sinu, Isusu Kristu, koji je rekao: „Zaista, zaista, kažem vam, ako Oca nešto zamolite u moje ime, dat će vam..." ( Iv 16,23 ). O Marijo, utočište grešnika, tješiteljice ugroženih, moli za nevjernike, za one koji u vjeri lutaju, za otpale od vjere, za neprijatelje svete Crkve i za grešnike. Jer, jao onima koji ne daju da grijeh iz njih izađe i koji se ne boje pravednog suda Tvoga Sina. Izmoli, o Marijo, svima koje danas na to Bog poziva, milost pokajanja. Amen.
  Sad se izmoli: Krunica i Litanije Majci od Zdravlja

  TREĆI DAN
  Bezgrešno začeta Djevice, Majko Kristova, Kraljice neba i Zemlje, svrni svoje milostive oči na nas i budi uz nas kada budemo u borbi s moćima tame, da mi, Tvoja djeca, izbjegnemo grijehu slijedeći Tvoj primjer i da dospijemo k Tebi u nebesko Kraljevstvo. Rekla si: „Svakom ko se posveti mom majčinskom Srcu, obećavam svoju zaštitu." Pouzdajem se u Tvoj zagovor, predajem i posvećujem Ti svoju dušu i preporučujem Ti sve svoje drage i mile. Uzmi nas kao svoju djecu i vodi nas ka izvoru vječne radosti, Kristu Tvome Božanskom Sinu. On je slika nevidljivog Boga. U Njemu je sve stvoreno na nebu i na zemlji, sve vidljivo i nevidljivo, Prijestolja i Gospodstva, Moći i Vlasti, sve je po Njemu i kroz Njega stvoreno. O Marijo, Majko od Zdravlja, izliječi bolesne, pomaži nas svojim blagoslovom, smiluj nam se da ne izgubimo pouzdanje u Tebe, nego da Tvojim zagovorom budemo oslobođeni od svih opasnosti tijela i duše. Ne dopusti da u patnji budemo ljuti, nego čvrsti, strpljivi, ustrajni i puni pouzdanja. Amen.
  Sad se izmoli Krunica i Litanije Majci od Zdravlja

  ČETVRTI DAN
  Sveta marijo, bez grijeha začeta, moli za nas koji se Tebi utječemo! Ti si blagoslovljena među ženama, bezgranično blagoslovljena i proslavljena od Boga, štovana kao Blažena Djevica Marija od svih naroda. O Marijo, Bezgrešna Djevice i Majko Božja, suncem zaogrnuta i zvijezdama okrunjena! Vodi nas k svom Božanskom Sinu, koji ništa ne propušta da bi privukao sve ljude k sebi. Ljubio nas je u krajnjem poniženju svoga rođenja u štali, u konačnom predanju na Križu, u najdubljoj privrženosti u Hostiji, ljubav je ono što Ga tamo drži.... O Marijo, Majko Isusova, Posrednice svih milosti, Utočište grešnika, dopusti da i mi širom otvorimo svoja srca za Krista, Tvoga Božanskog Sina, koji nas poziva: „Vidite, stojim na vratima i kucam. Ako netko otvori, Ja ću ući. Ja ću s njim večerati, a on sa mnom... ( Otk 3,20 ). Amen.
  Sad se izmoli: Krunica i Litanije Majci od Zdravlja

  PETI DAN
  Sveta Marijo, Posrednice svih milosti, Majko Zdravlja, Ti ne pomažeš samo one koji u bolima vjeruju Tvojoj ljubavi i u noći Tvome svjetlu, nego svima koji Te puni pouzdanja zazivaju. Ti si Vailankanni izabrala kao grad blagoslova i pružaš velike milosti onima koji traže Tvoju pomoć i utječu se Tvome zagovoru: slijepi gledaju, hromi hodaju, nijemi govore, gluhi čuju i bolesni bez nade nalaze ozdravljenje i iscjeljenje. Velika su čudesa koja Bog po tebi, Marijo, čini. Daj da i mi koji se Tebi utječemo budemo oslobođeni od svih opasnosti u tijelu i duši. Pomozi nam da u svijetu ne izgubimo vjeru, daj da ostanemo budni i budi uz nas na času naše smrti. Sjeti se svojih sluga koji su išli pred nama sa znakom vjere i onih na koje nitko više ne misli. Izmoli njima i svima koji u Kristu počivaju mjesto oslobođenja, svjetla i mira. Neka počivaju u miru. Amen.
  Sad se izmoli: Krunica i Litanije Majci od Zdravlja

  ŠESTI DAN
  Sveta Marijo, Majko Kristova, Kraljice svete Krunice, svrni svoje milostive oči na nas i budi uz nas u svim našim potrebama. Puni pouzdanja vapijemo Ti s Papom Ivanom Pavlom II: „Majko, Ti znaš što znači u svojim rukama držati mrtvo Tijelo svoga Sina, kome si poklonila život. Zaštiti sve majke na ovoj zemlji od smrti njihove djece, od mučenja, ropstva, ratnih razaranja, progonstava, koncentracijskih logora i zatvora. Tvome majčinskom Srcu, Marijo, povjeravamo prije svega one koji su pritisnuti bolima i patnjama bolesne, hendikepirane, muževe i žene u teškim brakovima i djecu u razvedenim obiteljima, ljude koji su pritisnuti dugovima, one koji su bez posla i doma, zatvorenike. O Marijo, Majko Božja, pomozi njima i svima koji se Tebi utječu i koji puni pouzdanja k tebi dolaze. Usliši naše molitve i budi uz nas u svim našim potrebama. Amen.
  Sad se izmoli: Krunica i Litanije Majci od Zdravlja

  SEDMI DAN
  Sveta Marijo, Majko Božja, naša zagovornice i Pomoćnice, u Tvoje svete ruke stavljamo sve naše blago, sve ono što posjedujemo i omo za što smo zaduženi i odgovorni. Podari nam, o Marijo, svoju majčinsku ljubav, bdij nad našim putovima i vodi nas svome Božanskom Sinu, Isusu Kristu, koji je rekao: „Dođite k meni svi koji ste umorni i opterećeni, i ja ću vas okrijepiti. Uzmite jaram moj na se i učite od mene, jer ja sam krotka i ponizna srca. Tako ćete naći pokoj svojim dušama...." ( Mt 11,28 ).
  Sveta Marijo, odsjaju Vječnog Svjetla, od Boga izabrana i svim blagoslovima obdarena, moli za nas jadne grješnike, jer mi ne zaslužujemo nikakve milosti. Sačuvaj svećenike, sluge Tvoga božanskog Sina, u okrilju Tvog Bezgrešnog Srca, gdje im niko ne može nauditi. Sačuvaj njihove ruke bezgrešnima, koje dnevno dotiču sveto Tijelo Tvoga božanskog Sina. Budi uz one koji su u opasnosti, podrži one koji se dvoume, pomozi bolesnima i umirućima, moli za jadne duše u čistilištu, spasi Bogu predane duše, izmoli nam još svetih svećenika i svetih obitelji. Amen.
  Sad se izmoli: Krunica i Litanije Majci od Zdravlja

  OSMI DAN
  Spomeni se, o mila Djevice marijo: još se nije čulo, da je netko tko se tebi u zaštitu utekao, Tvoju pomoć zamolio, i Tvome se zagovoru utekao, da je od tebe ostavljen bio. Takvim povjerenjem potaknuti žurimo k Tebi Djevice djevica, Majko. Budi uz nas u kušnjama života. Rasprosti svoju zaštitu nad svima koji tjelesno i duševno pate. Sačuvaj nama i svima nama dragima zdravlje tijela i duše. Posebno nam izmoli milost za koju Te molimo ( navedi potrebu ). O marijo, bez grijeha začeta, moli za nas, Tvoju siromašnu djecu, i vodi nas k Isusu Kristu! Jer u darivanju Tvoga Sina otkriva se sjaj Tvoga Bezgrešnog majčinstva. Pošalji nam svjetlo milosti, koje se u Tvome Sinu objavljuje. To svjetlo razbija tminu grijeha i čini nas djecom svjetla. O Marijo, daruj nam milost za koju Te molimo i vodi nas dublje u tajne Tvog Božanskog Sina, jer samo je On Put, Istina i Život. Amen.
  Sad se izmoli: Krunica i Litanije Majci od Zdravlja

  DEVETI DAN
  O Marijo, od Zdravlja, Zdravlje bolesnih, Utočište grešnika, Utjeho ugroženih, budi uz nas u gorkim trenucima života, ne napusti nas u času naše smrti, nego nam izmoli potpuno pokajanje, iskreno obraćenje i oproštenje naših grijeha. Izmoli nam milost da budemo sveti i sačuvaj nas od svih opasnosti tijela i duše i vodi nas k Svome božanskom Sinu, Isusu Kristu, koji je rekao:"Ja sam trs, vi ste mladice. Tko ostaje u meni i ja u njemu, rodi mnogo roda. Jer bez mene ne možete ništa učiniti." ( Iv 15,5 ). O Marijo, naša draga Gospo iz Vailankannie, Majko od Zdravlja, usliši naše molbe i izmoli nam onu milost za koju Te s pouzdanjem u ovoj Devetnici molimo. Amen.
  Sad se izmoli: Krunica i Litanije Majci od Zdravlja  MOLITVA NA KRAJU DEVETNICE
  ( Moli se na zadnji dan Devetnice )
  O Kraljice neba i zemlje, podarila si mi blagoslov. U molitvi je moja ljubav narasla! Pomozi mi da otvorim novu stranicu svoga života, da svjedočim Tvoga Sina, Isusa Krista. Ljubljena Majko, jačaj moju želju za sakramentom svete Pričesti, tako da budem sve sličniji Kristu u svom zahvaljivanju riječima i djelima. Dopusti mi da svoju obvezu dublje spoznam, da kroz ljubav prema drugima, svojim životom i vjerom vodim cijeli svijet Kristu.
  Žrtvujem samog sebe i stavljam sebe i svoju obitelj pod Tvoju zaštitu. Amen.

  KRUNICA MAJCI OD ZDRAVLJA

  ( Moli se na Gospinu krunicu )
  Na križ moli: VJEROVANJE
  Na veliko zrno moli
  O MARIJO, BEZ GRIJEHA ISTOČNOGA ZAČETA,
  UČINI NAS DJECOM SVJETLA I PODARI NAM
  ZDRAVLJE DUŠE I TIJELA. AMEN.
  Na svako malo zrno moli:
  ČUDOTVORNA MAJKO OD ZDRAVLJA, KROTKA I
  PONIZNA SRCA DAJ DA SLIJEDIMO TVOJE VRLINE.
  ZAVRŠNA MOLITVA
  (na kraju krunice )
  O Gospođo moja, sveta Marijo! Čudotvorna Gospo od Zdravlja, Tvojoj blagoslovljenoj zaštiti i posebnoj skrbi preporučujem danas i uvijek svoju dušu, tijelo, sve što imam i posjedujem a posebno kraj svog života, sve na slavu Isusovu i spasenje moje duše.
  Čudotvorna Majko od Zdravlja, pogledaj nas!
  Čudotvorna Majko od Zdravlja, obrati nas!
  Čudotvorna Majko od Zdravlja, ozdravi nas!
  Čudotvorna Majko od Zdravlja, oslobodi nas!
  Čudotvorna Majko od Zdravlja, daj da progledamo!
  Čudotvorna Majko od Zdravlja, daj da prohodamo!
  Čudotvorna Majko od Zdravlja, daj da progovorimo!
  Čudotvorna Majko od Zdravlja, pomozi da invalidska kolica ostavimo!
  Čudotvorna Majko od Zdravlja, daj nam da čujemo!
  Čudotvorna Majko od Zdravlja, daj nam vjeru, ufanje i ljubav!
  Čudotvorna Majko od Zdravlja, daj nam vjernost Tvome Sinu Isusu!
  Čudotvorna Majko od Zdravlja, izmoli nam vječno spasenje!
  Čudotvorna Majko od Zdravlja, daj nam nebesku radost!
  Čudotvorna Majko od Zdravlja, kruno na glavi nebeskoga Kralja izmoli mi milost za koju Ti vapim s punim povjerenjem u Tvoj zagovor u ovoj Devetnici, kako bih mogao-la biti svjedok Tvoje ljubavi i moći, kao Tješiteljice onih koji se Tebi utječu. Amen.


  LITANIJE GOSPI OD ZDRAVLJA

  Gospodine , smiluj se!
  Kriste, smiluj se!
  Gospodine, smiluj se!
  Kriste, čuj nas!
  Kriste, usliši nas!

  Oče nebeski, Bože, smiluj se nama!
  Sine Otkupitelju svijeta, Bože, smiluj se nama!
  Duše Sveti, Bože, smiluj se nama!
  Sveto Trojstvo, jedan Bože, smiluj se nama!
  Sveta Marijo, moli za nas!
  Sveta Bogorodice, moli za nas!
  Sveta Djevo djevica, moli za nas!
  Gospe od Zdravlja, dobra majko naša, moli za nas!
  Gospe od Zdravlja, liječnice nebeska, moli za nas!
  Gospe od Zdravlja, zdravlje bolesnih, moli za nas!
  Gospe od Zdravlja, zdravlje naše duše, moli za nas!
  Gospe od Zdravlja, zdravlje našeg tijela, moli za nas!
  Gospe od Zdravlja, živote života našeg, moli za nas!
  Gospe od Zdravlja, uzroče naše radosti, moli za nas!
  Gospe od Zdravlja, veselje naše obitelji, moli za nas!
  Gospe od Zdravlja, radosti naše obitelji, moli za nas!
  Gospe od Zdravlja, radosti naše domovine, moli za nas!
  Gospe od Zdravlja, Majko Božanske milosti, moli za nas!
  Gospe od Zdravlja, Majko milosrđa, moli za nas!
  Gospe od Zdravlja, Majko sirotih i zapuštenih, moli za nas!
  Gospe od Zdravlja, utjeho žalosnih, moli za nas!
  Gospe od Zdravlja, nado zdvajajućih, moli za nas!
  Gospe od Zdravlja, utočište grešnika, moli za nas!
  Gospe od Zdravlja, djeliteljice Božjih darova, moli za nas!
  Gospe od Zdravlja, posrednice svih milosti, moli za nas!
  Gospe od Zdravlja, osvojiteljice naših srdaca, moli za nas!
  Gospe od Zdravlja, najbolja čuvarice u kućnim bolestima, moli za nas!
  Gospe od Zdravlja, sigurna pomoći u svim pogibeljima, moli za nas!
  Gospe od Zdravlja, jedina nado naša, moli za nas!
  Dostoj se primiti naše hvale i uslišati naše molbe,
  Nek Te hvale i slave nebesa,
  Neka zemlja propovijeda Tvoja beskrajna dobročinstva,
  Neka mladost nađe zaštitu u Tvom djevičanskom krilu,
  Neka Te starost zaziva i blagoslivlja,
  Neka Te ganu naše suze, naše rane i boli,
  Neka Ti roditelji posvete svoju obitelj,
  Neka nas Tvoja ljubav vodi k Tvome Božanskom Sinu,
  Daj da oplačemo svoje grijehe,
  Obrati naše grešnike,
  Ozdravi naše bolesnike,
  Povrati u stado Isusovo našu zalutalu braću,
  Blagoslovi naše trude,
  Ne daj da se nikad udaljimo od Tebe,
  Budi naša utjeha i obrani nas u času smrti,
  Budi naša odvjetnica pred sudom Božjim,

  Jaganjče Božji, koji oduzimaš grijehe svijeta, oprosti nam, Gospodine!
  Jaganjče Božji, koji oduzimaš grijehe svijeta, usliši nas, Gospodine!
  Jaganjče Božji, koji oduzimaš grijehe svijeta, smiluj nam se, Gospodine!

  Moli za nas, Sveta Bogorodice, da dostojni postanemo obećanja Kristovih!

  Pomolimo se:
  Gospodine Bože, udijeli nam, ponizno Te molimo da se neprestano radujemo duševnom i tjelesnom zdravlju i da se slavnim zagovorom Blažene Marije vazda Djevice, izbavimo od sadašnje žalosti i nauživamo vječne radosti. Po Kristu Gospodinu našemu. Amen.

  Neka nam draga Gospa usliši naše molitve .


  _________________
  SVA JE SNAGA MOJA ,RADOST ,SIGURNOST,U POGLEDU TVOME ,DOBRI MOJ ISUSE........
  avatar
  Oldtimer
  Admin

  Broj postova : 4931
  Join date : 18.06.2009
  Age : 51
  Lokacija : HRVATSKA, SPLIT ROĐENDAN: 01. travnja IMENDAN : sv. Antun Opat (Pustinjak) 17. 01. i sveti Antun Padovanski 13. 06. Križ uzgor stoji, a svijet se okreće i mijenja (Stat Crux dum volvitur orbis).

  Re: DEVETNICA GOSPI OD ZDRAVLJA

  Postaj by Oldtimer on čet stu 11, 2010 10:50 pm

  Predlažem molitvu devetnice Gospi od zdravlja od 12. 11. do 20. 11. , molimo za tjelesno i duhovno zdravlje... Posebno za duhovno zdravlje u ovim vremenima kad se sve izokreće, i kad su vrijednosti obrnute od onih istinskih... Danas se na razne načine pokušava uništiti vjeru, promiče se život bez Boga, uništava obitelj, proklamiraju se nenormalne istospolne "zajednice", razne grupe u udruge građana bore se za prava ovih "zajednica"... Sve je više samohranih majki i očeva, nitko nema smisla za žrtvu, ne želi učiniti nešto lijepo za drugoga, gledaju samo sebe i čim u braku nešto "zaškripi", iskrne neki problem ili situacija koju bi trebalo riješiti dogovorom, svatko ide na svoju stranu... Današnji čovjek nema smisla za žrtvu, za križ, želi život bez križa, i zato molimo posebno Gospu od zdravlja za zdravlje duše... Molimo da ne malakšemo u vjeri, da ne želimo život bez Boga, da ostanemo vjerni Kristu i katoličkoj Crkvi... Da ne odbacujemo križ, da imamo spremnosti učiniti nešto lijepo za drugoga, za bližnjega i na taj način nešto lijepo za Boga...


  _________________  ZDRAVO KRIŽU NADO JEDINA  avatar
  mickey_mouse

  Broj postova : 1552
  Join date : 22.08.2010
  Age : 56
  Lokacija : Ilok

  Re: DEVETNICA GOSPI OD ZDRAVLJA

  Postaj by mickey_mouse on pet stu 12, 2010 12:12 am

  Gospe od Zdravlja Majko milsrđa MOLI ZA NAS!
  moliti ću devetnicu.


  _________________
  avatar
  Oldtimer
  Admin

  Broj postova : 4931
  Join date : 18.06.2009
  Age : 51
  Lokacija : HRVATSKA, SPLIT ROĐENDAN: 01. travnja IMENDAN : sv. Antun Opat (Pustinjak) 17. 01. i sveti Antun Padovanski 13. 06. Križ uzgor stoji, a svijet se okreće i mijenja (Stat Crux dum volvitur orbis).

  Re: DEVETNICA GOSPI OD ZDRAVLJA

  Postaj by Oldtimer on sub stu 12, 2011 9:22 am

  Devetnica Gospi od Zdravlja (molitve)


  Devetnica Gospi od Zdravlja u Splitu na Dobrome
  12. - 20. studenoga 2011. godine
  *******************************************************************************
  Molitva kroz devetnicu Gospi od Zdravlja
  Molitve i pjesme Gospi od Zdravlja
  Dobra Majka na Dobromu (kratki povijesni prikaz)

  Preuzeto sa stranica Franjevačka provincija Presvetog Otkupitelja


  _________________  ZDRAVO KRIŽU NADO JEDINA  avatar
  Oldtimer
  Admin

  Broj postova : 4931
  Join date : 18.06.2009
  Age : 51
  Lokacija : HRVATSKA, SPLIT ROĐENDAN: 01. travnja IMENDAN : sv. Antun Opat (Pustinjak) 17. 01. i sveti Antun Padovanski 13. 06. Križ uzgor stoji, a svijet se okreće i mijenja (Stat Crux dum volvitur orbis).

  Re: DEVETNICA GOSPI OD ZDRAVLJA

  Postaj by Oldtimer on sub stu 12, 2011 9:26 am

  1. Molitva kroz devetnicu Gospi od Zdravlja

  U ime Oca i Sina i Duha Svetoga. Amen.

  Prvi zaziv

  Milostiv je Gospodin i milosrdan, spor na srdžbu, bogat dobrotom. Gospodin je dobar svima i smilovanja su njegova uvijek nad nama.
  Blažena Djevice Marijo, Gospe od Zdravlja, u pomirenju vjernika s Bogom iz dana u dan spoznajemo da je tvoje majčinsko krilo mjesto gdje je sklopljen mir između Boga i čovjeka. Postala si Božjom saveznicom i suradnicom zbog svoga božanskoga materinstva u samom djelu pomirenja. Zato slavimo tvoju majčinsku službu, tvoje vjerničko dostojanstvo, kao i mudrost i razboritost u božanskim tajnama.
  Častimo te zbog imena tvoga sina Isusa, koga si ti prva prozvala njegovim imenom. Častimo te zbog tvoga imena, jer je slavno i majčinsko ime, a od Božje promisli tebi darovano. Utočište grješnika, po tvom zagovoru neka nam Svemogući Bog milostivo oprosti naše grijehe, podari zdravlje duše i tijela i ravna našim nestalnim srcima da postignemo nagradu vječnoga otkupljenja.
  U zajedništvu s tobom, molimo našu najdražu molitvu:
  - Zdravo Marijo, milosti puna, Gospodin s tobom, blagoslovljena ti među ženama i blagoslovljen plod utrobe tvoje, Isus.
  - Sveta Marijo, Majko Božja, moli za nas grješnike sada i na čas smrti naše. Amen.
  Gospodine, sveti Oče, svemogući vječni Bože, zbog prevelike svoje dobrote ti pokajnike ne napuštaš, nego ih na mnogo načina ponovno zoveš k svojoj ljubavi. Blaženoj Djevici, Gospi od Zdravlja, koja ne poznaje grijeha, dao si srce milostivo prema nama grješnicima; mi gledamo njezinu majčinsku ljubav i trudimo se da odustanemo od grješnoga puta; razmišljajući njezine riječi i primjere, potičemo sebe da vršimo zapovijedi tvoga Sina.
  Stoga, živeći pod okriljem Dobre Majke na Dobromu, tebi se, u skrušenoj molitvi, obraćamo:
  Bože, ti si dragocjenom krvlju svoga Sina svijet sa sobom pomirio i njegovu Majku, pod križem, postavio za pomiriteljicu grješnika. Daj, molimo te, da po zagovoru iste Blažene Djevice Marije, koju častimo kao Gospu od Zdravlja, postignemo oproštenje grijeha i zdravlje duše.
  To te molimo po Gospodinu našem Isusu Kristu, Sinu tvome, koji s tobom živi i kraljuje u jedinstvu Duha Svetoga, Bog po sve vijeke vjekova.
  - Amen.

  Drugi zaziv

  Zdravo, Kraljice milosrđa, slavna majko Kristova, utjeho grješnicima i nado pokornicima.
  Blažena Djevice Marijo, Gospe od Zdravlja, ti si nebeska glasnica i žena koja je posebno iskusila dobrotu Božjeg milosrđa kad si nam rodila Isusa, vidljivo milosrđe nevidljivog milosnog Boga. Postala si duhovna majka Kristovih vjernika, puna milosti i milosrđa, nazvana si Dobra majka na Dobromu.
  Tvoje milosno srce označuje tvoju osobu, središte i izvor unutarnjeg života, razuma i osjećaja, volje i ljubavi, nerazdijeljen duh kojim si ljubila Boga te se potpuno posvetila spasiteljskom djelovanju. Tvoje majčinsko srce, puno vjere i ljubavi, ističe se kao mudro, poučljivo, novo srce, blago, čisto i ponizno, jednostavno i čvrsto u prihvaćanju Božje volje, budno u iščekivanju Kristova uskrsnuća. Tvoja materinska uloga prema nama pokazuje Kristovo posredništvo između Boga i ljudi. Iz Božje dobrohotnosti i iz preobilja Kristovih zasluga, postala si naša majka i posrednica svih milosti.
  U zajedništvu s tobom, molimo našu najdražu molitvu:
  - Zdravo Marijo, milosti puna, Gospodin s tobom, blagoslovljena ti među ženama i blagoslovljen plod utrobe tvoje, Isus.
  - Sveta Marijo, Majko Božja, moli za nas grješnike sada i na čas smrti naše. Amen.
  Gospodine, sveti Oče, svemogući vječni Bože, Blažena Djevica Marija, Dobra Majka na Dobromu, koja je posebno iskusila tvoje milosrđe, prima sve koji joj se utječu i uslišava one koji k njoj iz nevolje zavape. Ona je Majka milosrđa, uvijek naklonjena molitvama svoje djece, da nam postigne otpuštenje i izmoli oproštenje grijeha. Ona je službenica dobrote, koja za nas neprestano moli svoga Sina da svojom milošću obogati naše siromaštvo, a svojom snagom ojači naše zdravlje.
  Stoga, živeći pod okriljem Dobre Majke na Dobromu, tebi se, u skrušenoj molitvi, obraćamo:
  Bože, tvome milosrđu nema broja. Daj, molimo te, da po zagovoru iste Blažene Djevice Marije, koju častimo kao Gospu od Zdravlja, iskusimo tvoju dobrotu na zemlji i zaslužimo postići slavu u nebesima.
  To te molimo po Gospodinu našem Isusu Kristu, Sinu tvome, koji s tobom živi i kraljuje u jedinstvu Duha Svetoga, Bog po sve vijeke vjekova.
  - Amen.

  Treći zaziv

  Ja sam zdravlje naroda; iz koje god nevolje zavape k meni, ja ću ih uslišati.
  Blažena Djevice Marijo, Gospe od Zdravlja, budući da si majka Spasiteljeva, ti si i majka koja ljubazno pritječe u pomoć svojoj djeci u nevoljama. Ti si za nas izvor spasenja, izvor dobre vode, blagosti, milosti i milosrđa, jer je tvoj sin, Isus Krist, pravi Božji hram iz kojega izlaze spasonosne vode, što ozdravljuju sve do čega dođu.
  Zovemo te Dobrom Majkom na Dobromu, jer si dobrote puna, urešena darovima Duha Svetoga, dobra zbog slave Sina i uresa krjeposti. Tvoj put dobrote put je kršćanske savršenosti kojim tvoji vjernici nastoje hodati stazama pravednosti. Zato, moli za nas svoga sina Isusa, koga je Bog poslao na svijet kao Spasitelja i Liječnika, da iscijeli sve naše slabosti.
  U zajedništvu s tobom, molimo našu najdražu molitvu:
  - Zdravo Marijo, milosti puna, Gospodin s tobom, blagoslovljena ti među ženama i blagoslovljen plod utrobe tvoje, Isus.
  - Sveta Marijo, Majko Božja, moli za nas grješnike sada i na čas smrti naše. Amen.
  Gospodine, sveti Oče, svemogući vječni Bože, Blažena Djevica Marija, koju častimo kao Gospu od Zdravlja, na čudesan način postala je dionica otajstva boli; zato bolesnicima, koji zazivaju njezinu zaštitu, sja kao znak ozdravljenja i višnje nade; koji je promatraju, njima pruža primjer duha, što savršeno pristaje uz tvoju volju, i potpuno se suoblikuje s Kristom, koji zbog svoje ljubavi prema nama ponese naše bolesti, na se uze naše boli.
  Stoga, živeći pod okriljem Dobre Majke na Dobromu, tebi se, u skrušenoj molitvi, obraćamo:
  Gospodine Bože, po slavnom zagovoru Blažene Marije, vazda Djevice, koju častimo kao Gospu od Zdravlja, udijeli nam zdravlje duše i tijela, izbavi nas od sadašnjih žalosti, da se naužijemo vječne radosti.
  To te molimo po Gospodinu našem Isusu Kristu, Sinu tvome, koji s tobom živi i kraljuje u jedinstvu Duha Svetoga, Bog po sve vijeke vjekova. Amen.

  Pohvale Blaženoj Djevici Mariji

  Prema Loretskim zazivima

  Gospodine, smiluj se. Gospodine, smiluj se.
  Kriste, smiluj se. Kriste, smiluj se.
  Gospodine, smiluj se. Gospodine, smiluj se.
  Kriste, čuj nas. Kriste, čuj nas.
  Kriste, usliši nas. Kriste, usliši nas.
  Oče, nebeski Bože, smiluj se nama!
  Sine Otkupitelju svijeta, Bože, smiluj se nama!
  Duše Sveti, Bože, smiluj se nama!
  Sveto Trojstvo, jedan Bože, smiluj se nama!
  Sveta Marijo, moli za nas!
  Sveta Bogorodice, moli za nas!
  Sveta Djevo djevica, moli za nas!
  Majko Kristova, moli za nas!
  Majko Crkve, moli za nas!
  Majko Božje milosti, moli za nas!
  Majko prebistra, moli za nas!
  Majko prečista, moli za nas!
  Majko neoskvrnjena, moli za nas!
  Majko nepovrijeđena, moli za nas!
  Majko ljubezna, moli za nas!
  Majko divna, moli za nas!
  Majko dobroga savjeta, moli za nas!
  Majko Stvoriteljeva, moli za nas!
  Majko Spasiteljeva, moli za nas!
  Djevice premudra, moli za nas!
  Djevice časna, moli za nas!
  Djevice hvale dostojna, moli za nas!
  Djevice moguća, moli za nas!
  Djevice milostiva, moli za nas!
  Djevice vjerna, moli za nas!
  Ogledalo pravde, moli za nas!
  Prijestolje mudrosti, moli za nas!
  Uzroče naše radosti, moli za nas!
  Posudo duhovna, moli za nas!
  Posudo poštovana, moli za nas!
  Posudo uzorna pobožnosti, moli za nas!
  Ružo otajstvena, moli za nas!
  Tornju Davidov, moli za nas!
  Tornju bjelokosni, moli za nas!
  Kućo zlatna, moli za nas!
  Škrinjo zavjetna, moli za nas!
  Vrata nebeska, moli za nas!
  Zvijezdo jutarnja, moli za nas!
  Zdravlje bolesnih, moli za nas!
  Utočište grešnika, moli za nas!
  Utjeho žalosnih, moli za nas!
  Pomoćnice kršćana, moli za nas!
  Kraljice anđela, moli za nas!
  Kraljice patrijarha, moli za nas!
  Kraljice proroka, moli za nas!
  Kraljice apostola, moli za nas!
  Kraljice mučenika, moli za nas!
  Kraljice priznavalaca, moli za nas!
  Kraljice djevica, moli za nas!
  Kraljice svih svetih, moli za nas!
  Kraljice bez grijeha istočnoga začeta, moli za nas!
  Kraljice na nebo uznesena, moli za nas!
  Kraljice svete krunice, moli za nas!
  Kraljice mira, moli za nas!
  Kraljice Crkve, moli za nas!
  Jaganjče Božji, koji oduzimaš grijehe svijeta, oprosti nam, Gospodine!
  Jaganjče Božji, koji oduzimaš grijehe svijeta, usliši nas, Gospodine!
  Jaganjče Božji, koji oduzimaš grijehe svijeta, smiluj se nama, Gospodine!

  - Moli za nas, sveta Bogorodice.
  - Da dostojni postanemo obećanja Kristovih.
  Pomolimo se:


  Bože, dobri Oče! Po svome Sinu Isusu Kristu u Duhu Svetomu ti nas sabireš u jedno tijelo Crkve. Hvala ti za minule vjekove, za tolika dobra kojima si nadario kršćansku vjeru i hrvatski narod. Daj nam, molimo te, tako ispovijedati krsni zavjet, da po zagovoru Dobre Majke na Dobromu, Gospe od Zdravlja, sada i u vijeke uživamo plod tvoga spasenja. To te molimo po Gospodinu našem Isusu Kristu, Sinu tvome, koji s tobom živi i kraljuje u jedinstvu Duha Svetoga, Bog po sve vijeke vjekova.
  - Amen.


  _________________  ZDRAVO KRIŽU NADO JEDINA  avatar
  Oldtimer
  Admin

  Broj postova : 4931
  Join date : 18.06.2009
  Age : 51
  Lokacija : HRVATSKA, SPLIT ROĐENDAN: 01. travnja IMENDAN : sv. Antun Opat (Pustinjak) 17. 01. i sveti Antun Padovanski 13. 06. Križ uzgor stoji, a svijet se okreće i mijenja (Stat Crux dum volvitur orbis).

  Re: DEVETNICA GOSPI OD ZDRAVLJA

  Postaj by Oldtimer on sub stu 12, 2011 9:29 am

  2. Molitve i pjesme Gospi od Zdravlja

  Za svetkovinu Dobre Majke, štovatelji Gospe od Zdravlja pripremaju se, dobri Bože, devetnicom u crkvi ili osobno mole u svom domu, sudjeluju na svetoj misi i pomiruju se s tobom u svetoj ispovijedi kako bi čiste duše zamolili Dobru Majku - Gospu od Zdravlja za svoje potrebe, osobito za zdravlje duše i tijela.

  Molitve Gospi od Zdravlja

  Pripravna molitva

  Gospodine sveti Oče, svemogući vječni Bože,
  o svetkovini Blažene Djevice Marije, Gospe od Zdravlja,
  hvalimo te, blagoslivljamo te i slavimo te.
  Majka tvoga Sina i naša Majka Marija
  najljubaznije pritječe u pomoć svojoj djeci
  koja su u nevoljama.
  Stoga se bolesni k njoj utječu –
  često dolazeći u svetišta njoj posvećena –
  da, po njezinu zagovoru, opet prime zdravlje.

  Molitva zahvalnica

  Gospodine sveti Oče, svemogući vječni Bože,
  o svetkovini Blažene Djevice Marije, Gospe od Zdravlja,
  hvalimo te, blagoslivljamo te i slavimo te.
  Hvala ti što si nam Majku svoga Sina dao za zaštitnicu,
  jer bolesnima koji zazivaju njezinu zaštitu
  sja kao znak ozdravljenja i višnje nade.

  Molitva za zdravlje

  Gospodine sveti Oče, svemogući vječni Bože,
  o svetkovini Blažene Djevice Marije, Gospe od Zdravlja,
  hvalimo te, blagoslivljamo te i slavimo te.
  Dok putujemo zemljom, tvoje spasenje
  obuzima čitava čovjeka, naše tijelo i našu dušu.
  Po zdravlju posve se mijenja naše stanje:
  tlačenje se okreće u slobodu,
  neznanje u spoznaju istine,
  bolest u zdravlje,
  žalost u radost,
  smrt u život,
  robovanje grijehu u dioništvo tvoje božanske naravi.
  Po zagovoru Blažene Djevice Marije, Gospe od Zdravlja,
  molimo te, udijeli nam zdravlje i duše i tijela,
  da ti u zdravom tijelu uzmognemo
  zdravom dušom iskazati slavu.

  Molitva preporuke

  Gospodine sveti Oče, svemogući vječni Bože,
  o svetkovini Blažene Djevice Marije, Gospe od Zdravlja,
  hvalimo te, blagoslivljamo te i slavimo te.
  Znamo da savršeno i potpuno spasenje
  ne možemo postići na ovom svijetu:
  naš je život izložen boli, patnji, smrti.
  Tvoj lijek za naše zdravlje jest Isus Krist,
  koga si poslao k nama kao Spasitelja i
  Liječnika tijela i duše.
  Po zagovoru Blažene Djevice Marije, Gospe od Zdravlja,
  molimo te, da nas Kristove boli iscijele
  da ozdravljeni prispijemo u nebesko slavlje.

  Posvetna molitva

  Gospodine sveti Oče, svemogući vječni Bože,
  o svetkovini Blažene Djevice Marije, Gospe od Zdravlja,
  hvalimo te, blagoslivljamo te i slavimo te.
  Tvoj Sin, Isus Krist, od proroka nazvan Sluga Gospodnji,
  ponio je naše bolesti,
  naše boli na sebe uzeo
  i njegove nas rane iscijeliše.
  Po zagovoru Blažene Djevice Marije, Gospe od Zdravlja,
  molimo te, primi nas duha ponizna i srca skrušena.

  Pjesme Gospi od Zdravlja

  Dobra Majko na Dobromu

  Dobra Majko na Dobromu,
  svi se skupa poklanjamo
  veličanstvu čudnom tvomu,
  i smjerno te pozdravljamo.
  Osobito pak te štuje
  varoš ovaj i svetkuje;
  i kad tebe imenuje,
  slast u srcu neku čuje.
  A ti kao Dobra Mati
  osobito na nj pogledaš;
  ne kasniš mu pomoć dati,
  i zlu na njeg doći ne daš.
  Kad je koji u nemoći,
  i s ufanjem tebe zove,
  ti pritrčeš njeg pomoći,
  molbe čujuć glas njegove.
  I zato se ti nazivaš
  Gospa od Zdravlja dobrostiva;
  jer ga bolnim ti darivaš
  kao Majka milostiva.
  Kad pak bolnom zdravlja nije,
  stanovito valja reći,
  da mu j´ umr´jet korisnije,
  neg tjelesno zdravlje steći.
  Kad je kuga zor činila
  naokolo svud moreći,
  Dobrom nije pristupila,
  na Dobrom ti stojeći.
  Sedam stotin´ vrh hiljade,
  triest jednim lita biše,
  kad mogućstva ti svog dade,
  znamen koji svi vidješe.
  Ovo s´ isto ponovila
  poslije tri´est i tri lita
  kad si Dobri obranila
  od tog bića jadovita.
  Ti sve druge škodne stvari
  od svakog si odvratila
  i sve štono polja kvari
  u ništa si obratila.
  Svjedoci su ovratnice
  kojim nije mala cina,
  i s prstenim, narukvice,
  ovo kažu, da j´ istina.
  Druge tvoje sve milosti,
  nij’ uzmnožno iskazati,
  nit moj jezik jest za dosti
  za dužne ti hvale dati.
  Svak je tebe već poznao
  da moguća sasvim jesi,
  a mnogi je i kušao
  da si čudna u čudesi.
  Splite slavni, već ne boj se
  naskočenja dušmanskoga;
  al´ nju poštuj i nemoj se
  zaboravit duga svoga.
  Imaš bdeću Vrataricu
  koja čuva vrata tvoja,
  i moguću pomoćnicu
  koje milost jest bez broja.
  A ti, Dobri, blago tebi,
  i nek ti je ovo dosti;
  ali pazi da po sebi
  ne izgubiš nje milosti.
  Srednje, male i velike,
  spola jednog i drugoga,
  blagoslovi sve kolike
  Dobra Majko na Dobrome.

  Čuj vruću molbu puka svog

  Čuj vruću molbu puka svog,
  o Majko naša,
  koju t’ iz srca svog
  danas prinaša.
  U hramu tvom te pozdravlja
  sav puk u jedan glas:
  O Gospe od Zdravlja,
  moli za nas.
  U bolim svojim vapi te,
  o Gospe od Zdravlja,
  i nadu svoju svu
  u te postavlja.
  O pogledaj ga, Majko, sad
  i počuj njegov glas:
  O Gospe od Zdravlja,
  moli za nas.
  Kad žalost, tuga pohodi
  nas djecu tvoju,
  tad, Majko, pruži nam
  ti pomoć svoju.
  Još jednom složno dižemo
  svoj, Majko, smjerni glas:
  o Gospe od Zdravlja,
  moli za nas.

  Premila Majko, Gospe od Zdravlja

  Premila Majko, Gospe od Zdravlja,
  umorna zemlja tebe pozdravlja,
  Vapaji naših i molbe čuj nam plam,
  milosti potrebne isprosi nam.
  Ufanje naše, nado jedina,
  preslatka Majko, pomozi svima,
  isprosi Gospe, milost zdravlja,
  na Dobrom, Majko, Grad te pozdravlja.
  Patnike naše jadne i bijedne,
  milosti tvoje ljubavi žedne,
  pogledaj, Majko, i zdravlje nam daj,
  pretvori suze u sreće sjaj.
  A kad stignu zadnji nam časi,
  Kraljice neba ti nas tad spasi.
  Božanskom Sinu daj vodi nas ti
  stazama ljubavi i radosti.


  _________________  ZDRAVO KRIŽU NADO JEDINA  avatar
  Oldtimer
  Admin

  Broj postova : 4931
  Join date : 18.06.2009
  Age : 51
  Lokacija : HRVATSKA, SPLIT ROĐENDAN: 01. travnja IMENDAN : sv. Antun Opat (Pustinjak) 17. 01. i sveti Antun Padovanski 13. 06. Križ uzgor stoji, a svijet se okreće i mijenja (Stat Crux dum volvitur orbis).

  Re: DEVETNICA GOSPI OD ZDRAVLJA

  Postaj by Oldtimer on sub stu 12, 2011 9:31 am

  3. Dobra Majka na Dobromu (kratki povijesni prikaz)

  U sveopćem političkom previranju 17. stoljeća franjevci su se iz Bosne s vjernicima Ramske doline privremeno sklonuli u Cetinsku Krajini. Ali privremenost je postala trajnost. Dio vjernika preselio se u Split i nastanio se uz Dioklecijanovu palaču. S vjernicima su, 9. siječnja godine 1688., nastanili i franjevci, najprije na Sustipanu, zatim na Pojišanu i konačno na Dobromu.
  Uz pomoć dobročinitelja franjevci su na Dobromu od trošne potleušice sagradili skromni samostan, tako da je Uprava Franjevačke provincije Bosne Srebrene, na sastanku u Slavonskoj Požegi, 10. studenoga godine 1723., proglasila zajednicu na Dobromu samostanskom redovničkom obitelji. Providnost Božja pobrinula se, preko dobročinitelja Petra Mačukata i fra Lovre Šitovića, da su franjevci na Dobromu, 11. kolovoza godine 1729., dobili dvije kućice i komadić zemlje, nekadašnje imanje Ivana Filipovića, kao svoje vlasništvo. Nakon toga, želju fra Ljudevita Ivančića da se na tom zemljištu sagradi veći samostan, ostvario je fra Bernardin Pavlović, kada je 6. svibnja godine 1730. dobio dozvolu. Događaji koji će uslijediti nakon što su franjevci na Dobromu dobili dozvolu za gradnju crkve i samostana, bit će upisani i lijepim i teškim uspomenama u samostanskom ljetopisu.
  U gradu pod Marjanom postojala su dva bunara pitke vode, jedan u gradu a drugi izvan gradskih zidina. U ostalim bunarima miješalo se more s pitkom vodom. Slatka ili dobra voda, kako su Splićani nazivali pitku vodu, odredila je dva slična naziva predjelima grada. Tako se mjesto pitke vode u gradu prozvalo Dobrić, dok je mjesto pitkog bunara izvan grada nazvano Dobri.
  Kad su se napokon zaustavili među vinogradima ispred sjevernih zidina grada Splita i odlučili ukopati temelje nove crkve i samostana, franjevci su na Dobromu gajili pobožnost prema Svetoj Slici Majke sa Sinom u naručju, kojoj je vjernički puk nadjenuo odgovarajuće ime: Dobra Majka na Dobromu.
  Nove nedaće koje su zadesile splitsko područje prouzrokovale su smrt mnogih dragih osoba. Kuga se u Splitu pojavila godine 1731. U naletu kužne pošasti ostalo je pošteđeno samo stanovništvo na predjelu Dobroga. Neobična pojava ponovila se godine 1763. godine i 1784. Narod je odmah shvatio da uz sebe ima moćnu Čuvaricu. I doista, pronašao ju je u Svetoj Slici koju je fra Filip Grabovac poslao iz Venecije. Tako je započelo štovanje Majke Božje u Splitu, na Dobromu, u imenu Gospa od Zdravlja.
  Kad je Majka Božja odlučila da za svoje prebivalište među vjerničkim pukom odabere prebivalište sinova svetog Franje u Splitu, na Dobromu, tada su i franjevci i vjernici htjeli što dostojnije ugostiti Svetu Sliku.
  Već 29. rujna godine 1759. fra Jeronim Bareza, samostanski starješina prisustvovao je blagoslovu kamena temeljca za novo zavjetno svetište Gospe od Zdravlja. Blagoslov crkve obavio je 21. studenoga godine 1771. msgr. Ivan Luka Garanjin, splitski nadbiskup.
  Unutrašnjost prebivališta Gospe od Zdravlja ubrzo je dolično uređena za obavljanje obrednih svečanosti. Tako su vrata novog svetišta, od jutra do zalaska dana, otvarala put novim milostima Dobre Majke kojima je Gospa od Zdravlja obdarivala svoju djecu. Da bi udovoljili zahtjevima vjernika i uljepšali prebivalište Svete Slike, franjevci su odlučili sagraditi prostraniju crkvu. U prigodi 200. obljetnice prve Gospine pomoći gradu Splitu, gvardijan fra Ante Crnica, pokrenuo je prikupljanje milodara. Blagoslov kamena temeljca obavio je 21. studenog godine 1931., msgr. Rafael Rodić. Prema nacrtu Lavoslava Horvata sagrađena je nova, treća, crkva Gospe od Zdravlja u Splitu, na Dobromu. Blagoslov crkve obavio je 25. travnja godine 1937. msgr. Klement Bonefačić.
  U svetom prostoru Božjega hrama, koji počiva na osamnaest vitkih stupova, franjevci su na oltar postavili okrunjenu Svetu Priliku u slici Majke sa Sinom u naručju. Dobra Majka na Dobromu tako se udomaćila u prebivalištu sinova svetoga Franje.
  Povijest se nije zaustavila samo na vidljivim događajima. Vjernička povijest hrvatskog puka upisana je u molitvama i uzdasima kršćanskih vjernika. Budućnost opstanka na prostranstvima Lijepe Naše i dalje će čuvati Kraljica Hrvata. U Splitu će to biti Sveta Prilika u slici Majke sa Sinom u naručju, od vjernika prozvana Gospa od Zdravlja - Dobra Majka na Dobromu.
  Njoj, svojoj Zaštitnici, i ove godine priređujemo prigodnu čast u devet dana, kroz molitvu i pjesmu, da bismo, na Njezin dan, 21. studenoga, okupljeni oko Svete Slike, zahvalili na milosnom daru što imamo Majku, Spasiteljevu i našu Majku, u svojoj sredini.
  Našim vjernicima, župljanima i štovateljima neka je sretna svetkovina Gospe od Zdravlja, žele
  franjevci na Dobromu


  _________________  ZDRAVO KRIŽU NADO JEDINA  avatar
  mickey_mouse

  Broj postova : 1552
  Join date : 22.08.2010
  Age : 56
  Lokacija : Ilok

  Re: DEVETNICA GOSPI OD ZDRAVLJA

  Postaj by mickey_mouse on sub stu 12, 2011 5:58 pm

  Molim devetnicu, sretna sam jer sam ljetos imala prigodu pomoliti se u crkvi Gospe od Zdravlja, slaviti sv. misu i pomoliti se pred slikom, preporučiti Gospi svoju djecu i sebe.


  _________________
  avatar
  Oldtimer
  Admin

  Broj postova : 4931
  Join date : 18.06.2009
  Age : 51
  Lokacija : HRVATSKA, SPLIT ROĐENDAN: 01. travnja IMENDAN : sv. Antun Opat (Pustinjak) 17. 01. i sveti Antun Padovanski 13. 06. Križ uzgor stoji, a svijet se okreće i mijenja (Stat Crux dum volvitur orbis).

  Re: DEVETNICA GOSPI OD ZDRAVLJA

  Postaj by Oldtimer on pon stu 12, 2012 9:54 pm

  Nadam se da ste i ove godine odlučili moliti se našoj Nebeskoj majci, Gospi od zdravlja, za zdravlje duše i tijela. Danas je bio 1. dan devetnice, vjerujem da ste se sjetili i započeli ovu pobožnost... Neka nam Gospa od zdravlja udijeli zdravlje duše i tijela...  _________________  ZDRAVO KRIŽU NADO JEDINA  avatar
  Oldtimer
  Admin

  Broj postova : 4931
  Join date : 18.06.2009
  Age : 51
  Lokacija : HRVATSKA, SPLIT ROĐENDAN: 01. travnja IMENDAN : sv. Antun Opat (Pustinjak) 17. 01. i sveti Antun Padovanski 13. 06. Križ uzgor stoji, a svijet se okreće i mijenja (Stat Crux dum volvitur orbis).

  Re: DEVETNICA GOSPI OD ZDRAVLJA

  Postaj by Oldtimer on sri stu 20, 2013 11:44 pm

  MOLITVA GOSPI OD ZDRAVLJA

  Evo me pred tobom, dobra Majko,

  milostiva Gospe od Zdravlja.

  Istina je da zbog svojih grijeha

  nisam dostojan da me pogledaš;

  ali, ipak, kao tvoje dijete,

  uzdam se u tvoju majčinsku dobrotu.

  Udijeli meni i mojima potpuno zdravlje duše i tijela.

  Obrati grješnike, da Isusa više ne vrijeđaju,

  a tebe ne žaloste. Pomozi bijedne,

  utješi žalosne, ozdravi bolesne.

  Budi nam svima draga Majka,

  a mi ćemo biti tvoja dobra djeca!

  Amen.


  _________________  ZDRAVO KRIŽU NADO JEDINA  avatar
  Oldtimer
  Admin

  Broj postova : 4931
  Join date : 18.06.2009
  Age : 51
  Lokacija : HRVATSKA, SPLIT ROĐENDAN: 01. travnja IMENDAN : sv. Antun Opat (Pustinjak) 17. 01. i sveti Antun Padovanski 13. 06. Križ uzgor stoji, a svijet se okreće i mijenja (Stat Crux dum volvitur orbis).

  Re: DEVETNICA GOSPI OD ZDRAVLJA

  Postaj by Oldtimer on čet stu 21, 2013 10:42 am
  BLAGDAN GOSPE OD ZDRAVLJA

  (BLAGDAN PRIKAZANJA MARIJINA U HRAMU)

  MOLITVA

  Dobri Bože, Tebi se Blažena Djevica osobito svidjela,
  jer je prihvatila Tvoju spasonosnu volju, potpuno se
  posvetila djelu Tvoga Sina, vjerno služeći otajstvu
  otkupljenja. Stoga si onu koja je mnogo služila Kristu
  mnogo i uzveličao, i koja je sebe nazvala Tvojom neznatnom
  službenicom, nju si kod svog Sina uzdigao kao slavnu Majku,
  gdje nas, kao službenica milosrđa, dobrostivo zagovara.
  Udijeli nam da se u nju potpuno ugledamo, Tebi potpuno
  služimo i budno vodimo brigu o našem spasenju. Amen.


  _________________  ZDRAVO KRIŽU NADO JEDINA
  Sponsored content

  Re: DEVETNICA GOSPI OD ZDRAVLJA

  Postaj by Sponsored content


   Sada je: čet pro 13, 2018 6:00 pm.