Stvoreni za nebo

Katolički forum koji okuplja katoličke vjernike u duhu dijaloga i Kristove ljubavi


  MOLITVE SRCU ISUSOVU

  Share
  avatar
  belu

  Broj postova : 624
  Join date : 25.06.2009
  Age : 61
  Lokacija : Drniš Rođendan:01.prosinca Imendan:sv.Lucija-13.prosinac Do nebesa nek se ori naših grudi gromki glas.Neka jeknu rajski dvori nek nas čuje Isus spas.(Petar Perica)

  MOLITVE SRCU ISUSOVU

  Postaj by belu on čet lis 15, 2009 1:34 pm

  Zadovoljština ranjenome Srcu

  Štovanje Srca Isusova nalazi se u središtu biblijske poruke. Pripada otajstvu svetoga trodnevlja. Stavlja pred nas živi prizor Kristove otvorene rane na boku, iz koje izviru krv i voda. To je biblijska ikona štovanja Srca Isusova u kršćanstvu. Sv. Bonaventura piše: Tjelesna rana ukazuje na duhovnu ranu (...). Kroz tu vidljivu ranu promatramo nevidljivu ranu ljubavi. Svaki pobožan čovjek koji uzima u ruke sliku Srca Isusova čuje blag poziv: Zagledaj se u moje ranjeno Srce okrunjeno trnovom krunom, koje plamti raspetom ljubavlju. U meditaciji ćemo razumjeti da je u tome otvorenom Srcu, koje neprestano krvari, skriven istodobno predmet i motiv ljubavi. Drugim riječima: Ljubav vapi za ljubavlju, a Žrtva poziva na žrtvu. Rađa se pitanje: zašto? Tko je ranio to Srce puno ljubavi? To smo učinili mi - svojim grijesima. Naši grijesi su žalosna stvarnost i velika nepravda. Oni su zamršeno silaženje s pravoga puta. Oni su kaos, koji udaljuje čovjeka od Boga i drugoga čovjeka. Upravo radi toga Isus je dopustio da mu Srce bude smrtno ranjeno, da popravi kaos stvoren ljudskim grijesima i da u svakome čovjeku stvori novo i čisto srce, odnosno da obnovi ljudsku savjest.

  Zadovoljština za grijehe u zajedništvu s Kristom

  Isus Krist je dao zadovoljštinu za sve ljudske grijehe, dobrovoljno položivši svoj život kao žrtvu sve do smrti. Na taj način postao je za nas mudrost od Boga, pravednost, posvećenje i otkupljenje. Kristov čin otkupljenja je najsavršenija i nesebična ljubav. Ljubav koja daje zadovoljštinu. Isus je, zastupajući nas, žrtvovao sama sebe. Primio je na sebe grijehe svega svijeta i svih nas. Učinio je to da nas opravda i da se zauzme za zločince. Isusova naknada za sve grješnike je preobilna. Kristovo otkupiteljsko trpljenje ima univerzalnu vrijednost jer je Božji Sin, a njegovu trpljenju radi Crkve i svijeta ništa ne nedostaje. Ipak, Krist nije samo Glava Crkve. On je Glava i Tijelo kojemu svi mi pripadamo i prema tome trebamo sudjelovati u patnjama svoga Spasitelja (H. Urs von Balthasar). Kristove patnje trebaju zračiti iz nas. To je razlog zbog kojega nas Krist poziva da prihvatimo njegov teret na sebe i učimo od njega požrtvovno nošenje križa. Pio XI je rekao: Neophodno je da svi ljudi daju zadovoljštinu Bogu za vlastite i tuđe grijehe, ali uvijek u zajedništvu s Isusom, vječnim i najsavršenijim Svećenikom. Po zadovoljštini sjedinjeni smo s našim Gospodinom u otkupljenju, a najbolji primjer je Presveta Djevica Marija koja nosi titulu Suotkupiteljice. Svatko je od nas pozvan da nosi udio u Kristovoj zadovoljštini. Pomireni s Bogom i braćom, u zajedništvu s Kristom, moći ćemo popraviti svoju prošlost i biti sposobni nanovo uvesti harmoniju, koja je grijehom narušena. Djelo otkupljenja je univerzalnoga: egzistencijalnoga i osobnog karaktera. Ono traži osoban angažman apostola i mučenika, odnosno na otajstven način sjedinjenje s Isusovom mukom. Drugim riječima, djelo otkupljenja traži sudjelovanje u Kristovoj zadovoljštini iz ljubavi. Sv. Pavao je ovu istinu proživljavao veoma duboko. Vjerovao je da su njegovi okovi i trpljenja udio u Kristovim patnjama - za Tijelo njegovo, koje je Crkva.

  Zadovoljština je poslanje svih članova Crkve

  Tajna otkupljenja grijeha u biti ovisi o tome što sam Isus produljuje svoje trpljenje, kroz naše dragovoljno trpljenje. On sam trpi u nama za cijelu Crkvu. To je način na koji se izgrađuje Kristovo Mistično Tijelo. Zadovoljština je, dakle, središte povijesti spasenja. To je otajstvo Isusa Krista, koje se dovršava kroz vrijeme u Presvetoj euharistiji. Jer Euharistija nam omogućuje uvođenje harmonije u svijet. Ona je suradnja Boga i čovjeka. Onaj koji daje zadovoljštinu i uvodi harmoniju jest Isus koji djeluje po Duhu Svetomu, no, s druge strane, potreban je i ljudski čimbenik, odnosno potrebni su obraćenje i pokora (J. Leclerq). Tajna Mističnoga Tijela leži u tome što Kristova žrtva osposobljava njegove učenike da nadopunjaju nedostatke drugih ljudi. Time svi članovi imaju udio u zaslugama i molitvama drugih članova. U sjedinjenju s Gospodinovom žrtvom jedni kršćani mogu pomagati drugima. Čovjek koji ljubi Boga može ispravljati nedostatke nastale tuđim grijesima i propustima. Može drugima izmoliti potrebne milosti. Na toj ideji zastupanja utvrđena je kršćanska praksa. To je praksa zadovoljštine iz ljubavi. Sukladno s njom gorljivi kršćani čine pokoru za sebe i ostale grješnike, nadoknađuju Bogu posvemašnju nezahvalnost i ravnodušnost. Otajstvo otkupljenja grijeha je društvenoga karaktera, ono je dobrovoljna žrtva i dar. Zahvaljujući toj žrtvi, uronjenoj u Kristovu žrtvu, dopunja se ono što nedostaje Kristovoj muci. Ovi "nedostaci" su bolna iskustva kršćana, odnosno cijeloga Mističnog Tijela. To je neobično lijepa i pozitivna ideja koja se zasniva na solidarnosti i ljubavi prema Srcu Isusovu. Ljudski motiv ovoga djela je Kristova ljubav prema Bogu. Ova sposobnost je Božji dar čovjeku. Po Božjoj milosti kršćanska ljubav postaje uzvišenija i savršena. Postaje nadnaravnom ljubavlju zadovoljštine, razlivena na druge ljude.

  Sveci zadovoljštine

  Čovjek koji izgara ljubavlju zadovoljštine posebno je izabran i ljubljen od Boga te vođen Duhom Svetim. Njegova ljubav je uistinu sinovska, požrtvovna i nesebična. Primjer te ljubavi je sv. Pavao, koji piše iz tamnice: "Sada nalazim radost u patnjama koje podnosim za vas - i tako u svome tijelu dopunjujem što nedostaje Kristovim mukama - za Tijelo njegovo, koje je Crkva." Božje Srce nam s radošću dopušta uključiti se u djelo otkupljenja. Božja je providnost označila svakome čovjeku određenu mjeru trpljenja radi naknade. Na taj način Bog nam je već unaprijed dao dioništvo u otajstvu spasenja svijeta. Prihvaćamo li taj Božji poziv? Svatko tko iskrena srca prihvaća ovaj providonosni Božji plan postaje alter Christus (drugi Krist). Život radi zadovoljštine za grijehe svijeta u biti je nasljedovanje trpećega Srca Isusova. Najlakše to mogu razumjeti kontemplativne osobe. Svetoj Lutgardi (XIII. st.) Isus - otkrivajući ranu svoga Srca - reče: "Pogledaj i od sada kontempliraj to što moraš voljeti i razlog zbog kojega moraš voljeti." Odgovorila je: "Neka tako bude, Gospodine, ali samo ako uliješ u moje srce ljubav svoga Srca." Tako je dovršena mistična izmjena srdaca. Također smo pozvani na sjedinjenje srca s Isusovim Srcem. Postoje mnogi načini zajedništva s Kristom u ljubavi zadovoljštine. Tome služe dobrovoljni načini pokore, otkupiteljska molitva i udio u Kristovoj muci. Ne smijemo gubiti vrijeme u neprihvaćanju svakodnevnih trpljenja ili zauzeti stav pasivnosti i gorčine. Umjesto toga, potrebno je velikodušno prihvaćanje svakodnevnih briga: poniženja, ljudskih sudova, nepravda, pa čak i progona. U konačnici, dobrovoljno prihvatiti smrt. Svi načini zadovoljštine, primjerene osobnome životu i zvanju, uvijek traže potpuno povjerenje u Božju volju.
  Otkupitelj je Crkvi povjerio misiju zadovoljštine i otkupiteljski duh. Stoga su apostoli učili vjernike radovati se što su dionici u Kristovim patnjama, ali i sami su se znali radovati. Ideja ljubavi zadovoljštine stara je koliko i Crkva. Susrećemo je kod otaca pustinje, a posebno kod monaha. U srednjemu je vijeku bila posebno živa kod mnogih svetaca i svetica. Isticale su se u tome sv. Lutgarda, sv. Matilda, sv. Gertruda i druge. U XV. i XVI. stoljeću štovanje Srca Isusova prošireno je na cijelu Crkvu. Štovanje je postiglo svoj vrhunac u XVII. stoljeću kada se Krist objavio sv. Mariji Margareti Alacoque. Ova velika apostolka Srca Isusova predala se Kristu u potpunosti. Zaželjela je također imati križ unutar svoga srca. Posebnim ljubiteljem misije zadovoljštine bio je sv. otac Pio, koji je želio biti raspet na križ zajedno s Kristom. Svojim primjerom posvješćuje milijunima kršćana da i oni mogu imati poseban udio u djelu spasenja svijeta.

  Zadovoljština danas

  Živimo u trećemu tisućljeću kršćanstva. Jedan od važnijih principa: duc in altum (izvezi na pučinu) trebao bi biti obnova duha zadovoljštine u kršćana. U današnjemu svijetu mnogi kršćani gube svijest grijeha. Gotovo su posvuda prisutne ravnodušnost, hladnoća i zaborav Boga. Cijelo društvo i mnogi narodi žive kao da Bog uopće ne postoji. Stoga je neophodno "buđenje" katolika i rasprostranjenje poslanja u okvirima posadašnjenja Spasiteljeve muke i pokorničke prakse, osobne kao i društvene. Danas su potrebni ljudi: svećenici, redovnici i redovnice, laici, bolesni i zdravi, stari i mladi, koji bi pred Božjim Licem izgovarali i vapili: "Gospodine, smiluj se", za svoje, tuđe i grijehe svijeta. Srce Isusovo, hvaljeno i slavljeno dovijeka, neće više trpjeti. Sada je red na nama. Svoje molitve i trpljenja trebamo sjediniti s Kristovim trpljenjem i postati raspoloživi za djelo spasenja svijeta.

  p. Jozef Bakalarz, TChr
  Preveo: p. Marjan Krištofić, SCJ


  _________________
  SVA JE SNAGA MOJA ,RADOST ,SIGURNOST,U POGLEDU TVOME ,DOBRI MOJ ISUSE........
  avatar
  belu

  Broj postova : 624
  Join date : 25.06.2009
  Age : 61
  Lokacija : Drniš Rođendan:01.prosinca Imendan:sv.Lucija-13.prosinac Do nebesa nek se ori naših grudi gromki glas.Neka jeknu rajski dvori nek nas čuje Isus spas.(Petar Perica)

  MOLITVE SRCU ISUSOVU

  Postaj by belu on čet lis 15, 2009 1:35 pm

  DVANAEST OBEĆANJA SRCA ISUSOVA  Koncem XVII. stoljeća božanski je Spasitelj odabrao redovnicu Margaretu Alacoque (Alakok). Mnogo puta joj se sam ukazao i učio je kako treba štovati njegovo Presveto Srce, dao joj upute i zapovijed kako da proširi tu pobožnost. U jednome ukazanju Isus je rekao: »Moje Božansko Srce je tako puno ljubavi prema ljudima da nije više u stanju zadržati taj plamen. Pomozi mi da plamen moga Srca obasja sve ljude i dadne im potrebne milosti.«
  Godine 1675. došlo je do važna ukazanja u kapeli Pohođenja. Margareta ugleda Isusa koji joj naloži neka se zauzme da se na petak nakon tijelovske osmine uvede blagdan Srca Isusova. Iako je bila izložena najvećim protivljenjima i okrivljavanjima, sa svim se žarom posvetila širenju pobožnosti u čast Srcu Isusovu.
  Ljubav prema Presvetomu Srcu Isusovu, posve naravno, potiče i u našemu srcu želju i nastojanje da svoje srce uskladimo s njegovim Srcem. Time pobožnost Srcu Isusovu postaje najuzvišenija i najdjelotvornija škola kršćanskoga posvećenja i svetosti. To je ujedno i glavni plod te pobožnosti. Uz taj nadnaravni plod pobožnosti obvezao se Spasitelj da će štovatelje svoga Presvetog Srca obasuti i s mnogim drugim nadnaravnim i naravnim milostima. O njima govore ova »Obećanja Srca Isusova«.
  Isus ih je više puta i u raznim zgodama očitovao sv. Margareti Mariji, a ona ih je u svojim spisima zabilježila. Kasnije su ta obećanja sabrali pa ih nabrajaju obično dvanaest. Iz njih proizlazi da Isus obećava onima koji budu štovali njegovo Presveto Srce ove duhovne i vremenite blagodati:

  1. Dat ću im sve milosti koje su im potrebne u njihovu staležu.
  2. Unijet ću mir u njihove obitelji.
  3. Tješit ću ih u svim njihovim patnjama.
  4. Bit ću im sigurno utočište za života, a osobito na času smrti.
  5. Izlit ću obilje blagoslova na sve njihove pothvate.
  6. Grješnici će naći u mome Srcu izvor i beskrajno more milosrđa.
  7. Mlake će duše postati revne.
  8. Revne će se duše uzdići do velike savršenosti.
  9. Blagoslovit ću i kuće gdje bude izložena i čašćena slika moga Presvetog Srca.
  10. Svećenicima ću dati dar da taknu i najtvrdokornija srca.
  11. Imena onih koji budu širili ovu pobožnost bit će upisana u mome Srcu i neće se nikada izbrisati.
  12. Svima koji se budu pričestili na prvi petak tijekom devet mjeseci uzastopce obećavam milost pokore na samrti: oni neće umrijeti u mojoj nemilosti ni bez sakramenata. Moje će im Srce biti sigurno utočište u posljednjemu času.

  1. DAT ĆU IM SVE MILOSTI KOJE SU IM POTREBNE U NJIHOVU STALEŽU
  Sve što postoji na ovome svijetu ima svoj konačni cilj: mala vlat trave i velik krošnjat hrast, mala riječna ribica i strašna morska neman, grumenčić koji gazimo prolazeći putem i masivne planine. Savršeno nam je jasno da i čovjek ima svoj konačni cilj i svoj poziv. Bog je naredio čovjeku da vlada nad svom zemljom, da je sebi podloži i nad svakim stvorenjem pod nebom. Bog je još nešto učinio: pozvao je čovjeka na svetost. Svakoga čovjeka bez iznimke. Obdario ga je slobodnom voljom, pokazao mu siguran put do sebe i sretne vječnosti. Rekao je: ako želiš, možeš izabrati taj put i ići njime, ali možeš izabrati i drugi put – svoj vlastiti.
  Vidimo koliko je povjerenja Bog imao prema čovjeku kada ga je obdario slobodnom voljom. Ipak, ta velikodušnost može se pretvoriti u tragediju ako čovjek izabere krivi put. Baš tada kada se ljudi nađu na raskrižju Božjega i vlastitog puta, Krist se pojavljuje pred njima, pokazuje svoje Srce i daje jamstvo: »Dat ću im sve milosti koje su im potrebne u njihovu staležu.«
  Kada je Krist dao to obećanje, sigurno je mislio ne samo na zvanje u braku, samoći, ovome ili onom zanimanju. Mislio je i na redovničko i svećeničko zvanje. U svakome staležu ili zanimanju potrebna nam je milost, odnosno Božja pomoć za dobro izvršavanje svakodnevnih obveza.
  Ovim obećanjem Krist je ljudima »dao riječ« da ih neće ostaviti na putu za koji je rekao da je siguran.

  2. UNIJET ĆU MIR U NJIHOVE OBITELJI
  Na svijet dolazimo u obitelji, a tijekom života prolazimo u zajedništvu s drugima. Trebali bismo često zahvaljivati Bogu što smo se rodili u katoličkoj i vjerničkoj obitelji. Stoga smo odgovorni jedni za druge: roditelji za djecu, a djeca za roditelje, ne samo u materijalnome, već i u duhovnom smislu, u stvarima koje se odnose na vjeru i Boga. Imamo obvezu uzajamne molitve. Znamo kako se dugo sv. Monika molila za svoga sina sv. Augustina. Osim molitve trebamo svojim bližnjima davati dobar primjer u svakodnevici. Govoreći drugim riječima, obitelj je »mala Crkva« u kojoj se surađuje i živi s Bogom.
  Promatrajući obitelj iz neposredne blizine vidimo da često nije tako. Mnogo je posvađanih obitelji u kojima vladaju zloba, mržnja, psovka, sablazan, alkoholizam i drugi poroci. U takvim obiteljima Bogu nema mjesta. Tamo je on suvišan. U njima ima mjesta za sve drugo, ali ne i za Boga, a same obitelji često nemaju snage vratiti se na pravi put. Zato Isus ovim obećanjem jamči: »Unijet ću mir u njihove obitelji.« Bog, koji je sama Ljubav, može dati i daje takvu sigurnost pa se na njega možemo osloniti bez rizika.

  3. TJEŠIT ĆU IH U SVIM NJIHOVIM PATNJAMA
  Što su bol i patnja znamo jako dobro iz vlastitoga iskustva ili promatrajući druge. Trpljenje je nerazdvojna stvarnost u životu svakoga čovjeka i susrećemo se s njima na svakome koraku. Kada se govori o boli, misli se na tjelesno trpljenje. Patnja se pak odnosi na duhovno trpljenje, uzrokovano grijesima i udaljavanjem od Boga. U Evanđelju se nalaze mnogi primjeri kada Isus ozdravlja ljude koji trpe na tijelu i duši. Sjetimo se barem nekih prizora: ozdravljenje deset gubavaca, uzetoga, slijepca od rođenja, žene koja je bolovala od krvarenja, susret s javnom grješnicom, obraćenje Marije Magdalene, milosrdni pogled upućen Petru koji ga izdaje i dr. Isus nikada nije prošao ravnodušno pokraj čovjeka patnika. Suosjećao je s ljudima koji su prema njemu pružali sklopljene ruke.
  U novije vrijeme i pred našim očima tako je činio Ivan Pavao II. On je bio svjestan što su bol i patnje u čovjekovu životu jer je i sam mnogo trpio. Bolesnike je držao najvećim blagom i blagoslovom Crkve. Za svojih apostolskih putovanja svijetom Svetomu je Ocu često nedostajalo vremena da se posveti diplomatima, novinarima i političarima, ali uvijek je odvojio dovoljno vremena za susret s patnicima na tijelu i na duši.
  Isus nije zaobišao patnike ni u svojim obećanjima. Obećao je da će im biti lijek i liječnik: »Tješit ću ih u svim njihovim patnjama.« Svećenici i redovnici koji se svakodnevno susreću s bolesnicima po bolnicama svjedoci su njihove velike radosti kada susreću Isusa u svetim sakramentima. Ponekad se događa da su napušteni od svih, čak i od najbližih, ali znaju da ih Isus nikada neće napustiti. U zajedništvu s njim lakše im je nositi križ trpljenja.

  4. BIT ĆU IM SIGURNO UTOČIŠTE ZA ŽIVOTA, A OSOBITO NA ČASU SMRTI
  Ljudski život često je izložen različitim opasnostima. Tisak, radio i televizija svakodnevno donose izvještaje o ratovima, ubojstvima, nesrećama na radu, na cestama i moru. Česti su i slučajevi iznenadnih smrti uzrokovanih bolestima. Uistinu je tako. Unatoč golemu i brzu razvoju grana privrede, medicine i tehnike, čovjek današnjice u mnogim situacijama ostaje bespomoćan. Liječnici izjavljuju da je medicina u nekim slučajevima nemoćna i da je potrebno »čudo« i intervencija odozgor. Bolesnici to savršeno razumiju. Štovateljima Srca Isusova koji su teško bolovali gotovo uvijek je preko usana prolazio strjelovit zaziv: »Srce Isusovo, u tebe se pouzdajem, neću biti izgubljen na vijeke.« Uistinu, može li Bog, koji je sama Ljubav i koji se u potpunosti predao za nas do ludosti Križa i u euharistiji, izigrati naše pouzdanje? Zacijelo ne.
  Moramo biti svjesni da je naš život izložen još jednoj opasnosti, strašnijoj od bolesti, tjelesnoga trpljenja, pa čak i od smrti. Ta opasnost je gubitak Božjega života – posvećujuće milosti – u duši. O toj stvarnosti odluka ovisi isključivo o nama samima. Ništa nas ne može rastaviti od ljubavi Kristove: bolest, trpljenje, pa čak ni smrt, ali imamo slobodnu volju i radi grijeha možemo izgubiti posvećujuću milost. To je najveća opasnost koja vreba na svakoga čovjeka.
  Isus koji savršeno poznaje ljudsko srce želi nam pomoći. On, koji je Bog, stvorio je i oblikovao ljudsko srce i nitko bolje od njega ne poznaje naše srce. Dolazi nam u susret riječima: »Bit ću im sigurno utočište za života.« Znamo dobro da o našoj vječnosti odlučuje posljednji tretnutak našega života. Stoga Božansko Srce jamči svojim štovateljima: »Bit ću im sigurno utočište u času smrti.«

  5. IZLIT ĆU OBILJE BLAGOSLOVA NA SVE NJIHOVE POTHVATE
  Svaki je čovjek velika tajna. Živi u svojemu, često zatvorenim za druge, svijetu. Naši pradjedovi su govorili da je potrebno s nekim pojesti vreću soli da bismo ga upoznali. Ne jednom roditelji ne poznaju dovoljno svoju djecu, kao ni djeca roditelje. Ne poznaju se do kraja oni koji zajedno žive u ovomu ili onom društvu. Svatko ima svoj nutarnji svijet u kojemu živi, radi i prebiva.
  Svatko od nas trudi se u životu postići neki cilj. Djetetu će to biti igračka, učeniku uspješno završen razred ili škola, studentu završetak studija, mladiću ili djevojci sretna ljubav i osnivanje obitelji, ocu obitelji napredak u poslu i bolja zarada, dobrim roditeljima osiguranje budućnosti njihove djece…
  Naš život je jedna velika nada, veliko iščekivanje, put koji vodi nekome cilju. Loše je ako to nije ravan put, nego vijugavi putovi i slijepe ulice. Da, često na svojemu putu nailazimo na različite poteškoće i brige, ne jednom smo sami krivi zbog njih, ali nekada ne ovise o nama. Svakodnevno se hrvamo s njima. Čini nam se da ta borba prekoračuje naše snage i mogućnosti pa nas to obeshrabruje. Tražimo pomoć od drugih, prijaznih nam ljudi. Vjernici očekuju pomoć "s visina". Naručuju svetu misu moleći Boga za blagoslov, zdravlje i potrebne milosti. Kada je Isus svojedobno "diktirao" svoja obećanja sv. Margareti Mariji Alacoque, mislio je i o svakodnevnim brigama onih koji su se pouzdali u njegovo Božansko Srce i njemu se predali. U jednomu od svojih obećanja poručio je: "Izlit ću obilje blagoslova na sve njihove pothvate."
  Kada u našemu životu tražimo rješenje najsloženijih stvari i problema, tražimo najutjecajnije posrednike, takve koji u danome mogu najviše učiniti. Kod toga nemojmo zaboraviti da imamo najpouzdanijega "Posrednika" koji reče: "Ja sam Put, Istina i Život." U potpunosti se pouzdajmo u njega i napominjimo mu: "U tebe sam, Srce Isusovo, položio svoju nadu i neću se postidjeti nikada."

  6. GREŠNICI ĆE NAĆI U MOME SRCU IZVOR I BESKRAJNO MORE MILOSRĐA
  Ovo se obećanje tiče neposredno svakoga čovjeka. Jer tko je od nas ljudi bez grijeha? Sjetimo se sljedećega evanđeoskog prizora: pred Isusa su doveli ženu koja je uhvaćena u bludništvu. Židovi su je nastojali kamenovati. I što čini Isus? Obraća se onima koji su je doveli pred njega i govori: "Tko je od vas bez grijeha, neka prvi baci kamen." Nadalje, saginje se i prstom po pijesku ispisuje njihove grijehe. Kada su svi otišli, Isus upita ženu: "Gdje su ovi, zar te nitko ne osudi?", a žena odgovori: "Nitko, Gospodine." Tada joj Isus odgovori: "Ni ja te ne osuđujem – idi i od sada više nemoj griješiti." To je samo jedan od mnogobrojnih primjera Božjega milosrđa u Evanđelju. Uostalom, nigdje u Svetome pismu nećemo naći rečenicu u kojoj piše da je Isus nekoga od sebe odbacio, otpisao ili zaboravio. Naprotiv – kako pjevamo u jednoj od crkvenih pjesama Srcu Isusovu – "Spasitelju, dobri Isukrste, ti si dobar Pastir stada svog. Ti nad njime lebdiš, bdiješ, paziš, da ga ništa ne zadesi zlog".
  U našemu vremenu pobožnost Božanskoga milosrđa s pravom povezujemo s objavama sv. Faustine. Ona su na neki način produžetak i prisjećanje na obećanja koja je Isus u 17. stoljeću dao sv. Margareti Mariji Alacoque.
  Vraćajući se spomenutome obećanju, čini se da je Isus ipak mislio na ljude koji žive u stanju teška grijeha. Znamo da srce svakoga čovjeka čezne da bude voljeno i da voli druge. Jadni su oni koji ne vole Boga. Iz toga nužno proizlazi da ne vole ni drugoga čovjeka, svoga bližnjega. Često su tome svjedoci svećenici i redovnici koje služe vjernicima u sakramentu svete ispovijedi. Nerijetko život u takvu grijehu i stanju duše vodi ludilu, očaju i samoubojstvu. Istodobno, Krist stoji pred tim dušama otvorena Srca i obećava: "Grešnici će naći u mome Srcu izvor i beskrajno more milosrđa." To je plod beskrajne Božje ljubavi prema čovjeku. Isus nas je prvi ljubio, čak do ludosti Križa, a ljubi nas i svakodnevno u otajstvu euharistije. Trpio je i umro za naše grijehe, za svaki grijeh koji smo učinili i koji ćemo učiniti do kraja života. Zato njegovo milosrđe ne poznaje granice. Uistinu, Isus nam želi oprostiti svako zlo, ako ga za to molimo. Svakome čovjeku upućuje riječi izgovorene javnoj grešnici: "Ja te ne osuđujem – idi i od sada nemoj više griješiti."

  7. MLAKE ĆE DUŠE POSTATI REVNE
  Netko je lijepo rekao da su poslovice narodna mudrost. Čini se da dvije poslovice otkrivaju misao sedmoga obećanja koje je Isus dao Margareti Mariji: "Reci s kime se družiš i reći ću ti kakav si" i "S kim se družiš, takav si". Ako se družiš s ljudima s ruba društva, koji zloupotrebljavaju alkoholna pića, uzimaju drogu, robuju porocima, koriste se vulgarnim jezikom, reći ću ti da si sličan njima. I obrnuto: ako prebivaš u Božjemu društvu, misliš na molitvu, svetu misu nedjeljom i blagdanom, svetim sakramentima, prakticiraš pobožnost prvih petaka, postaješ sličan njemu.
  Često se roditelji, koji bez sumnje imaju velika životna iskustva, boje za svoju djecu da ne upadnu u loše društvo; i imaju pravo. Jednako tako jednostavni ljudi, koji susretnu svećenika u civilu, nakon kratka razgovora zaključuju: "Gospodine, vi ste svećenik." Upitani: otkuda to znaju, ne umiju odgovoriti, ali često su u pravu.
  Srce Isusovo je blago, ponizno i puno ljubavi. Ni na što nas ne prisiljava. Zlo uvijek na sebe privlači pozornost, bahati se i veoma se nabacuje. Svatko od nas ima slobodnu volju kojom nas je Bog obdario, mora izabirati. Uostalom, cijeli naš život je neprestano biranje između dobra i zla. Isus nas potiče na to da u život krenemo s njim. Dajući ovo obećanje: "Mlake će duše postati revne", rekao je o sebi: "Ja sam Put, Istina i Život." Možda će to biti križni put, no zacijelo ispravno izabran.

  8. REVNE ĆE SE DUŠE UZDIĆI DO VELIKE SAVRŠENOSTI
  Uvriježeno je mišljenje među ljudima da je simbol ljubavi srce. To je istina jer volimo srcem. Koliko je o toj temi napisano knjiga, stihova, pjesama, naslikano slika, snimljeno filmova. Majke nerijetko govore da ih boli srce kada vide da njihova djeca žive loše jer su upala u loše društvo. Također govore kako im se srce raduje kada vide radost svoje djece.
  Među ljudima ljubav je veoma različita. Zna biti licemjerna i lažljiva; može se samo glumiti radi ostvarivanja vlastitih ciljeva. Ljubav može biti prava, iskrena, s potpunim predanjem voljenoj osobi. Također, može se voljeti sama sebe, ali u drugoj osobi. Mladi nekada govore: "Marina voli Josipa" ili: "Sanja voli Marka." Takva osoba zapravo voli sebe, a ne nekoga drugog. Međutim, prava i istinska ljubav je potpuno posvećenje drugoj osobi. Isus je to lijepo definirao u evanđelju: "Nema veće ljubavi od te kada netko svoj život daje za drugoga." On je to učinio umirući na križu za svakoga od nas. Učinio je i korak više. Čovjek pak ne može učiniti ništa više od toga nego da drugome posveti svoj život.
  Znamo da sveti Maksimilijan Kolbe u koncentracijskom logoru u Auschwitzu nije mogao učiniti ništa više za gospodina Gajovničeka, nego za njega umrijeti u bunkeru gladi. Isus je ne samo čovjek, nego i svemogući Bog. Iz ljubavi prema čovjeku skrio se u komadiću hostije i postao nam hrana. Evo, koliko nas je ljubio! Što želi zauzvrat? Ništa više nego uzajamnu ljubav kao zahvalnost s naše strane. U životu se trudimo tako raditi, ali često nevješto, mlako i s malo truda. Naše srce je razdijeljeno. U njemu je malo mjesta za Boga, a ostatak za osobne brige i probleme. Zato nas Isus u ovomu obećanju uvjerava: "Revne će se duše uzdići do velike savršenosti."

  9. BLAGOSLOVIT ĆU I KUĆE GDJE BUDE IZLOŽENA I ČAŠĆENA SLIKA MOGA PRESVETOG SRCA
  U većini katoličkih domova, osim raznih slika i pejzaža, mogu se vidjeti slike Srca Isusova, Majke Božje i svetaca. Moglo bi se činiti da je sve u najboljemu uredu, da sve »klapa« i da je Isus o tome mislio kada je dao ovo obećanje. Ipak, pročitajmo ovo obećanje malo temeljitije. Isus je rekao: »Kuće, gdje će biti ČAŠĆENA slika moga Presvetog Srca.« Dakle, ne radi se o kućama gdje će slika Srca Isusova biti samo izložena. Kada netko objesi sliku Srca Isusova na zid, a u kući vladaju zloba, mržnja, psovka, pijančevanje i drugi poroci, možda je bolje da se u takvoj kući ne nađe slika Srca Isusova. Isus jamči svoj blagoslov u obiteljima u kojima je Božje Srce »Kraljem i Ocem« svima u obitelji u svakodnevnome životu.
  Zateknemo li se u kupovini, možemo primijetiti da ljudi, kada otvaraju novčanike kod blagajne, imaju malo ili mnogo novaca, ali i to da u njima imaju fotografije svojih najmilijih. Muž ima sliku žene, žena muževu, roditelji djece, mladić svoje zaručnice i obrnuto. Susrećemo i ljude koji osim takvih fotografija imaju male sličice Majke Božje ili Srca Isusova. Moguće je da se na poleđini tih sličica nalazi ispisan i datum osobne posvete. Sa sigurnošću, obećanje: »Blagoslovit ću i kuće gdje bude izložena i čašćena slika moga Presvetog Srca« odnosi se i na te osobe, kao i na vozače koji u svome automobilu, osim kipića sv. Kristofora, zaštitnika svih putnika, imaju i sličicu Srca Isusova.
  U našoj domovini provodile su se i još uvijek se provode duhovne obnove za vrijeme kojih se obitelji posvećuju Božjemu Srcu. Možda je i tvoja obitelj njemu posvećena? Potvrda toga je slika na zidu. Nedavno sam od oca jedne obitelji čuo molbu: »Pater, propovijedajte svojim vjernicima da je istina to što je Isus obećao.« Pri tome mi je pričao o iskustvima iz vlastita života. Istina je, jer obećao je to nitko drugi nego Isus, objavljujući sv. Margareti Mariji svoje Srce puno ljubavi.

  10. SVEĆENICIMA ĆU DATI DAR DA TAKNU I NAJOKORJELIJA SRCA
  Osnivajući Crkvu Isus je pozvao apostole koji će naviještati evanđelje i širiti njegovo kraljevstvo. Među njima je izabrao sv. Petra, kojega je postavio za svoga zamjenika na zemlji. Zamjenik sv. Petra danas je papa Benedikt XVI., a zamjenici apostola – biskupi i svećenici. Krist ih je uspoređivao s radnicima u vinogradu ili kod žetve: »Molite Gospodara da pošalje radnike u svoj vinograd, u žetvu svoju.«
  Normalna je stvar da su svi koji pripadaju Crkvi, tj. katolici dužni raditi u Gospodnjemu vinogradu. Radnici »po službi« u njegovu kraljevstvu jesu biskupi i svećenici. Takvima nas drže ljudi. Svećenici, koji su svoj život posvetili Bogu, smatraju se Kristovim slugama. Papa Ivan Pavao II. sebe je nazvao »sluga slugu Božjih«. Svećenici su, dakle, pozvani da u Crkvi naviještaju Božju riječ i dijele svete sakramente. Sv. Pavao čak na prvo mjesto stavlja naviještanje Riječi, a zatim dijeljenje sakramenata.
  Naviještanje Božje riječi velika je čast, ali i velik napor. Posebno u današnjemu vremenu u kojemu živimo. Ljudi su zatrpani lavinom riječi preko reklama, televizije i ostalih medija. Nažalost, teško je razlikovati Božju riječ od praznih priča. Ljudi su nasićeni riječju koju slušaju i primaju je veoma selektivno i s rezervom. Čini se stoga da su u sadašnjemu trenutku potrebniji svjedoci, ljudi koji će ne toliko riječima, koliko cijelim životom svjedočiti ono što naviještaju. Takav radnik na Božjoj njivi sa sigurnošću je bio papa Ivan Pavao II. Divili smo se njegovoj zauzetošću u propovijedanu i svjedočenju.
  Dakle, svećeničku službu moguće je usporediti s oranjem uzbrdo. U načelu napor svećenika razlikuje se od obična posla jer ima potporu Učitelja: »Ja sam s vama u sve dane do svršetka svijeta.« Svećenici su svjesni toga da Bog daje milosti, a oni su jedino oruđe u Božjim rukama. U župnim stanovima svećenika u mome rodnom kraju, ovdje u Zagrebu, pa i tamo gdje sam se koji put našao na ljetovanju, vidio sam slike Srca Isusova. Iz razgovora s njima zaključio sam da imaju duboku vjeru u Srce Božje jer su s velikim pouzdanjem predavali svoje vjernike i župe pod njegovu zaštitu. Stoga zahvalimo Gospodinu što je nama svećenicima dao obećanje: »Svećenicima ću dati dar da taknu i najokorjelija srca.«

  11. IMENA ONIH KOJI BUDU ŠIRILI OVU POBOŽNOST BIT ĆE UPISANA U MOME SRCU I NEĆE SE NIKADA IZBRISATI
  Nekoliko dana nakon svoga svećeničkog ređenja slavio sam sv. misu u samostanu sestara Marijina pohođenja u Krakovu. U blagovaonici samostana vidio sam veliku sliku Srca Isusova. Naslikao ju je svećenik koji je sestrama bio dugogodišnji ispovjednik, a prije svoje smrti darovao im ju je. Na slici je, sitnim slovima, bio potpisan taj svećenik, ali ne u podnožju slike, kako to obično rade slikari, nego upravo na Srcu Isusovu. Poglavarica samostana mi je pričala kako je taj svećenik imao veliko pouzdanje u Srce Isusovo kada je bio župnik i kao njihov ispovjednik. Zacijelo je bio u pravo jer drukčije i ne može biti.
  Ljudi koji se istinski vole žele uvijek biti zajedno. U trenucima rastanka razmišljaju o voljenoj osobi i raduju se samoj pomisli kada će ponovno biti zajedno. Taj netko drugi, on ili ona, neprestano je u njihovim mislima, mašti i planovima o budućnosti, odnosno upisan je u njihovu srcu. Tako je među ljudima, a tako je i između Srca Isusova i onih koji su mu posvećeni. Isus nas je prvi ljubio, čak do ludosti križa i euharistije. Predao nam se do toga stupnja da je postao našom hranom. Zapisao nas je u svome srcu za vjekove. Sada ovisi isključivo o nama želimo li prihvatiti njegovu ljubav i odgovoriti na nju ljubavlju. Hoće li moje srce biti sjedinjeno s njegovim?
  Na poseban se način ovo obećanje Srca Isusova odnosi na one koji su cijeli svoj život, odnosno to što je svakome čovjeku najdragocjenije, posvetili Bogu. Mislim sada na muške i ženske redovničke zajednice i svjetovne institute posvećene Srcu Isusovu, na misionare i misionarke koji su zaslužni što su mnoge župe i obitelji posvećene Božjemu Srcu. Nemoguće je da Isus zaboravi one koji ga vole i gorljivo šire čast njegova Srca.

  12. SVIMA KOJI SE BUDU PRIČESTILI NA PRVI PETAK TIJEKOM DEVET MJESECI UZASTOPCE, OBEĆAVAM MILOST POKORE NA SAMRTI: ONI NEĆE UMRIJETI U NEMILOSTI NI BEZ SAKRAMENATA. MOJE ĆE IM SRCE BITI SIGURNO UTOČIŠTE U POSLJEDNJEMU ČASU
  Od svih obećanja Srca Isusova objavljenih sv. Margareti Mariji ovo dvanaesto je najpopularnije. Nakon prve pričesti po savjetu svećenika, časnih sestara i kateheta svi smo još kao djeca odlučili obaviti pobožnost prvih petaka. Možda smo dobili male knjižice u koje smo zapisivali datume ispovijedi i potpise ispovjednika.
  Ovo obećanje uvriježeno se naziva »veliko obećanje« i uistinu je takvo. Jer nitko drugi nego on, Isus Krist, obećao nam je vječno spasenje za tako mali napor s naše strane. Zbog čega Isus traži baš devet petaka, a ne npr. pet, dvanaest ili četrdeset prvih petaka, jer i ti brojevi nose simboliku u Bibliji? Možda je to zbog ljudskoga života koji se pod majčinim srcem razvija devet mjeseci. Po danome obećanju Isus drži: ako ga netko bude volio tijekom devet mjeseci, bit će mu vjeran cijeli život. Tako bi barem trebalo biti. Međutim, život pokazuje da nije tako. Događa se da veoma gorljivi dječaci i djevojčice ili uzorni ministranti, kada odrastu, zaborave Boga i njegove zapovijedi. Isus, pak, njih nikada ne zaboravlja i ostaje vjeran danome obećanju.
  U jednoj knjizi čiji je autor svećenik pročitao sam njegovo svjedočanstvo. Piše: »Bio sam svjedok prometne nesreće i prišao teško ranjenu mladiću. Sagnuo sam se. Bio je još pri svijesti. Kada me je vidio, zamolio je da ga ispovjedim. Nakon odrješenja zamolio me je da o svemu obavijestim njegovu majku i dao mi je adresu. Sutradan sam se spremio na put da izvršim dano obećanje. Trajale su priprave za pogreb. Prenio sam pokojnikovoj majci vijest o njegovu pomirenju s Bogom u trenutku smrti. Plačući, odgovorila je: 'Znala sam da će tako biti jer je obavio prve petke.'«
  Nerijetko se događa da se prema velikome obećanju odnosimo iz interesa, po načelu kupnja/prodaja: Gospodine Isuse, obavit ću prve petke, a ti ćeš mi osigurati nebo. Takvo razmišljanje je pogrešno. Krist želi da nas vode dobra nakana i ljubav prema njemu, a ne računica. Ako volimo neku osobu, tada zauvijek želimo biti s njom. Ako volimo Isusa, tada uvijek želimo biti s njim, a ne samo tijekom devet prvih petaka.


  _________________
  SVA JE SNAGA MOJA ,RADOST ,SIGURNOST,U POGLEDU TVOME ,DOBRI MOJ ISUSE........
  avatar
  belu

  Broj postova : 624
  Join date : 25.06.2009
  Age : 61
  Lokacija : Drniš Rođendan:01.prosinca Imendan:sv.Lucija-13.prosinac Do nebesa nek se ori naših grudi gromki glas.Neka jeknu rajski dvori nek nas čuje Isus spas.(Petar Perica)

  POSVETNA MOLITVA SRCU ISUSOVU

  Postaj by belu on pon lis 19, 2009 1:52 pm

  POSVETNA MOLITVA SRCU ISUSOVU


  Gospodine Isuse Kriste zahvaljujem Ti za sve darove koje si mi dao: za dar života i zdravlja, za milost vjere i dar pripadnosti Katoličkoj Crkvi. Danas se posvećujem Tvome Božanskom Srcu. Ovim činom najprije ispovijedam i potvrđujem svoju kršćansku vjeru i svoje opredjeljenje za Tebe; potvrđujem svoje prihvaćanje svih katoličkih istina vjere kako nas uči sveta Crkva u kojoj si mi dao milost da sam rođen/a i odrastao/la.

  Potvrđujem svoj krsni savez s Tobom i svoju odluku da po njemu živim. Priznajem Te svojim Gospodarom i Kraljem. Izjavljujem da ćeš mi od sada Ti sa ljubavlju Tvoga Božanskog Srca biti najviša vrijednost moga života koju primam u svoje biće. Pomozi mi da mogu živjeti dostojno Tvoje ljubavi i da njome usrećujem svoje bližnje.

  Slijedeći primjer brojnih tisuća hrvatskih mladića i djevojaka koji su se prije stotinu godina posvetili Tvome Presvetom Srcu i ja zajedno s njima ispovijedam i kličem:»Dušom tijelom vijek sam Tvoj/a…» Tvoj/a hoću biti i ostati sada i uvijeke! Amen.


  _________________
  SVA JE SNAGA MOJA ,RADOST ,SIGURNOST,U POGLEDU TVOME ,DOBRI MOJ ISUSE........
  avatar
  belu

  Broj postova : 624
  Join date : 25.06.2009
  Age : 61
  Lokacija : Drniš Rođendan:01.prosinca Imendan:sv.Lucija-13.prosinac Do nebesa nek se ori naših grudi gromki glas.Neka jeknu rajski dvori nek nas čuje Isus spas.(Petar Perica)

  LITANIJE PRESVETOG SRCA ISUSOVA

  Postaj by belu on pon lis 19, 2009 1:54 pm

  LITANIJE PRESVETOG SRCA ISUSOVA  Gospodine smiluj se!
  Kriste smiluj se!
  Gospodine smiluj se!
  Kriste čuj nas!
  Kriste usliši nas!

  Oče nebeski, Bože, smiluj nam se
  Sine, Otkupitelju svijeta, Bože, smiluj nam se
  Duše sveti, Bože, smiluj nam se
  Sveto Trojstvo, jedan Bože, smiluj nam se

  Srce Isusa, Sina Oca vječnoga, smiluj nam se
  Srce Isusovo, u krilu Djevice majke od Duha Svetoga sazdano,
  Srce Isusovo, s Riječju Božjom bitno sjedinjeno,
  Srce Isusovo, veličanstva beskrajnoga,
  Srce Isusovo, hrame Božji sveti,
  Srce Isusovo, šatore Višnjega,
  Srce Isusovo, kućo Božja i vrata nebeska,
  Srce Isusovo, žarko ognjište ljubavi,
  Srce Isusovo, pravde i ljubavi posudo,
  Srce Isusovo, dobrote i ljubavi puno,
  Srce Isusovo, svake hvale predostojno
  Srce Isusovo, kralju i središte sviju srdaca,
  Srce Isusovo, u kojem je sve blago mudrosti i znanja,
  Srce Isusovo, u kojem prebiva sva punina božanstva,
  Srce Isusovo, koje je Ocu vrlo omiljelo,
  Srce Isusovo, od kojega punine svi mi primismo,
  Srce Isusovo, željo bregova vječnih,
  Srce Isusovo, strpljivo i mnogoga milosrđa,
  Srce Isusovo, bogato za sve koji zazivaju Tebe,
  Srce Isusovo, izvore života i svetosti,
  Srce Isusovo, pomirište grijeha naših,
  Srce Isusovo, nasićeno pogrdama,
  Srce Isusovo, satrveno zbog opačina naših,
  Srce Isusovo, do smrti poslušno,
  Srce Isusovo, kopljem probodeno,
  Srce Isusovo, izvore sve utjehe,
  Srce Isusovo, živote i uskrsnuće naše,
  Srce Isusovo, mire i pomirenje naše,
  Srce Isusovo, žrtvo za grijehe,
  Srce Isusovo, spasenje onima koji se u Te ufaju,
  Srce Isusovo, ufanje onima koji u Tebi umiru,
  Srce Isusovo, milino sviju svetih,

  Jaganjče Božji, koji oduzimaš grijehe svijeta, oprosti nam, Gospodine!
  Jaganjče Božji, koji oduzimaš grijehe svijeta, usliši nas, Gospodine!
  Jaganjče Božji, koji oduzimaš grijehe svijeta, smiluj nam se, Gospodine!

  Isuse krotka i ponizna srca,
  Učini srce naše po Srcu svome!

  Pomolimo se. Svemogući, vječni Bože, pogledaj na Srce preljubljenog Sina svojega i na hvale i zadovoljštine, koje u ime grešnika Tebi prikazuje, i njima, koji milosrđe Tvoje mole, Ti oproštenje udijeli umilostivljen, u ime istoga Sina svojega Isusa Krista, koji s Tobom živi i kraljuje u vijeke vjekova. Amen.


  _________________
  SVA JE SNAGA MOJA ,RADOST ,SIGURNOST,U POGLEDU TVOME ,DOBRI MOJ ISUSE........
  avatar
  ane

  Broj postova : 1018
  Join date : 14.11.2009
  Age : 29

  Re: MOLITVE SRCU ISUSOVU

  Postaj by ane on pon sij 04, 2010 4:01 pm

  Molitva ranjenom Srcu Isusovu

  O moj Najljubljeniji i Najnježniji Isuse, ja žudim
  sa svom naklonošću svoga srca, da se sva bića stvorena i nestvorena, mole Tebi,
  časte Tebe, slave Tebe, vječno zbog te svete rane s kojom je Tvoje božanstvo
  bilo izranjeno. Ja se polažem, prilažem, skrivam, u tu ranu i u tom otvaranju
  Tvoga Srca, moje srce i sva moja osjećanja, misli, želje, nakane, i sve sile
  moje duše. Ja se usrdno molim Tebi, s predragocjenom Krvlju i Vodom koja je
  tekla iz Najljubljenijeg Srca, da uzmeš mene cijelog, da me vodiš u svim
  stvarima. Prožmi me u plamtećoj vatri svete Ljubavi, tako da mogu biti upijen i
  pretvoren u Tebe, da budem jedno s Tobom. Amen.


  MOLITVA PRESVETOM SRCU ISUSOVOM


  1. O moj Isuse, koji si rekao: «Zaista vam kažem, molite i
  primit ćete, tražite i naći ćete,

  kucajte i otvorit
  će vam se», evo, ja kucam, tražim i molim za milost…

  Oče naš, Zdravo
  Marijo, Slava Ocu…

  Presveto Srce
  Isusovo, vjerujem u Te i ufam se u Te!


  2. O moj Isuse, koji si rekao: «Zaista, zaista vam kažem,
  što god zatražite od mojega Oca u

  Moje Ime, dat će
  vam», evo, ja tražim od Tvojega Oca u Tvoje Ime milost…

  Oče naš, Zdravo
  Marijo, Slava Ocu…

  Presveto Srce Isusovo, vjerujem u Te i ufam
  se u Te!


  3. O moj Isuse, koji si rekao: «Nebo će i zemlja proći, ali
  moje riječi neće proći», evo,

  oslanjajući se na
  jamstvo Tvojih riječi, molim za milost…


  Oče naš, Zdravo
  Marijo, Slava Ocu…

  Presveto Srce
  Isusovo, vjerujem u Te i ufam se u Te!

  Pomolimo se!

  O Presveto Srce Isusovo, Tebi je nemoguće ne
  biti milosrdan prema bijednicima. Smiluj se nama siromašnim grešnicima i
  udijeli nam milost koju Te molimo po zagovoru Bezgrešnog Srca Tvoje i naše
  drage Majke! Sveti Josipe, poočime i hranitelju Presvetog Srca Isusovog, moli
  za nas!


  Zdravo Kraljice…
  POSVETA PRESVETOM SRCU - KRALJU NARODA

  Isuse
  preslatki, otkupitelju ljudskog roda, - pogledaj na nas, pred oltarom
  tvojim ponizno prostrte! - Tvoji smo, tvoji hoćemo da budemo; - a da
  mognemo s tobom što čvršće biti sjedinjeni, - evo se danas svaki od nas
  - drage volje posvećuje Presvetome Srcu tvojemu. - Tebe, istina, mnogi
  nisu nikada upoznali, - tebe su, prezrevši zapovijedi tvoje, mnogi
  odbacili. - Smiluj se jednima i drugima, dobri Isuse, - i sve ih
  pritegni k Svetome Srcu svojemu. - Kralj budi, Gospodine, ne samo
  vjernima - koji se nisu nikada odmetnuli od tebe - nego i rasipnim
  sinovima koji su te ostavili: - učini da se ovi u kuću očinsku brzo
  povrate - da od bijede i gladi ne poginu. - Kralj budi onima - koje ili
  kriva mišljenja zavaravaju - ili nesloga rastavlja, - i pozovi ih
  natrag u luku istine - i jedinstvo vjere - da naskoro bude jedno stado
  i jedan pastir. - Daj, Gospodine, Crkvi svojoj, - sigurnu, potpunu
  slobodu, - udijeli svim narodima mir i red, - učini da s čitave zemlje
  jedan odjekuje glas: - Budi hvala božanskom srcu - koje nas je spasilo;
  njemu slava i čast u vijeke. Amen


  Srce koje gori ljubavlju, klanjam Ti se

  O, preljubljeno Srce moje jedine ljubavi, Isusovo Srce! Budući da ne
  mogu ljubiti, častiti i slaviti sukladno veličine želje koju mi Ti
  daruješ, pozivam Nebo i zemlju da to čine za mene i sjedinjujem se sa
  gorućim serafinima kako bih Te ljubila. O Srce koje gori ljubavlju,
  koje raspaljuje Nebo i zemlju najčišćim svojim plamenovima kako bi
  sažgalo sve da bi sva stvorenja odisala tvojom ljubavlju! Učimi ili da
  umrem ili da trpim ili me barem preobrazi svu u srce da bih Te ljubila
  izgarajući u tvom živom plamenu.O božanska vatro, najčišći plamenu
  Isusa, moje jedine ljubavi, raspali me bez poštede, sažeži me; zašto me
  još uvijek štediš? Ne zaslužujem nego plamen i za vatru sam prikladna.
  O čiste ljubavi Neba i zemlje, dođite u moje srce i sažezite me tako da
  postanem sam pepeo.
  O plamenu Božanstva koji raspaljuje, dođi, dođi i izlij se u mene,
  zapali me, sažeži me u plamenu koji oživljuje one koji u njemu umiru. O
  užgano Srce koje živi od ljubavi, svetište Božanstva, hramu uzvišenog
  Veličanstva, žrtveničke božanske ljubavi, Srce koje gori ljubavlju za
  Boga i za mene, klanjam Ti se, ljubim Te, rastačem se iz ljubavi i
  poštovanja pred Tobom. Sjedinjujem se pred Tvojim svetim krepostima,
  želim gorjeti tvojom ljubavlju i živjeti tvojim životom. Koje li
  radosti znati da si sretan i zadovoljan! O, koliko želim sudjelovati u
  tvojim milostima, patnjama, slavi i koliko bih željela radije umrijeti
  i trpjeti nego uvrijediti Te. Neka moj život bude boraviti u tišini,
  poništena pred Tobom kao svetiljka koja gori i izgara pred Presvetim
  Sakramentom. Ljubiti, trpjeti i umrijeti. Amen.

  Svesrdna prošnja Srcu Isusovu

  Sva snižena u duši bacam se pred Te, presveto Božansko Srce Isusovo, da
  Ti prikažem svoju hvalu, poklonim Ti se, ljubim Te i slavim koliko god
  mogu. Tebi kao najmilijem prijatelju svoje duše, izručujem sve svoje
  potrebe i nužde, sve nevolje, siromaštvo, zapuštenost, slabost,
  lijenost, mlakost, sve rane svoje duše i molim te usrdno, neka Te to
  gane na sućut te mi pritečes u pomoć po svome milosrđu. O Srce ljubavi,
  spasi me! Zaklinjem te sa svim što Te može ganuti, da meni i svima koji
  su u jednakoj pogibelji za spasenje, udjeliš milost konačne ustrajnosti
  u milosti i svojoj ljubavi.
  Ah Božansko srce, ne daj da propadnem zbog svojih opačina. Učini sa
  mnom što god hoćeš, samo neka ostanem vazda u tvojoj ljubavi. nemoj me
  odbaciti od sebe, jer sve ufanje stavljam u Tebe. Molim Te i zazivam
  kao jedino spasenje od svakoga zla, a najviše od grijeha. Uništi ga u
  meni i oprosti mi sve zlo što ga počinih protiv tebe. kajem se za sve
  čime Te uvrijedih, i od srca te molim da mi oprostiš. O svake ljubavi
  Predostojno Srce, daj da i svi koji se preporučiše molitvi mojoj i za
  koje sam dužna moliti, osjetimo Tvoju presvetu zaštitu. O srce
  milosrđa, omekšaj tvrda srca griješnika i okrijepi duše pokojnika u
  Čistilištu. Budi utočište umirućima, utjeha potištenima i nemoćnima, a
  napokon budi meni, o Srce ljubavi, sve u svemu. osobito budi utočište
  duši mojoj na času smrti moje, te je onda primi u naručaj svoga
  milosrđa. Amen.

  Posveta Srcu Isusovu

  Ja N.N. darujem i posvećujem Presvetom Srcu Gospodina našega isusa
  Krista svoju osobu i svoj život, svoja djela, muke i patnje, da od sada
  jedino njega štujem, ljubim i slavim. To je moja čvrsta odluka: da
  budem sva njegova, da Njemu za ljubav činim sve, odričući se svega što
  biNjemu moglo biti mrsko. Tebe, dakle, o Presveto Srce, odabirem za
  jedini predmet svoje ljubavi, za zaštitnika svoga života, za sigurnost
  svoga spasenja, za lijek protiv svoje slabosti i nestalnosti, za
  naknadika svih pogrešaka svoga života i za svoje sigurno utočište.

  Budi Ti, o predobro Srce, moje opravdanje pred Ocem svojim, i
  odvrati od mene zaslužene udarce njegove srdžbe. O Srce puno ljubavi, u
  Tebe polažem sve svoje ufanje jer se bojim svega od svoje zloće i
  slabosti, svemu se nadam od tvoje dobrote. Uništi u meni sve što bi Ti
  moglo biti neugodno ili protivno. Neka se Tvoja čista ljubav usadi u
  moje srce, da nikada na te ne zaboravim, niti se rastavim. Zaklinjem Te
  tvojom neizmjernom dobrotom da moje ime bude uvijek upisano u Tebi. Sva
  moja sreća i slava neka bude u tome da živim i umrem kao tvoj rob.

  Srce Isusovo za grešnike

  Gospodine moj i Spasitelju, Isuse Kriste, ne molim milost tvoga
  Presvetog Srca samo za sebe, već vapijem k Tebi i za spasenje nevoljnih
  grešnika koje si otkupio svojom dragocjenom Krvlju. Daj da svi dođu k
  tvome Srcu, tom izvoru, tomu moru neizmjerne ljubavi da se u njemu
  očiste od svojih grijeha, i da od sada i do vijeka jedino tebe ljube,
  jedinog Zaručnika svoje ljubavi. Udijeli svima, kao i meni blaženi
  život u svome srcu. Amen.
  avatar
  lorena

  Broj postova : 178
  Join date : 04.10.2010
  Age : 36
  Lokacija : zaprešić

  DRAGOCJENO PRIKAZANJE ZASLUGA PRESVETOG SRCA ISUSOVA

  Postaj by lorena on sub vel 26, 2011 9:04 pm

  DRAGOCJENO PRIKAZANJE ZASLUGA PRESVETOG SRCA ISUSOVA


  Vječni Oče, prikazujem Ti Presveto Srce Isusovo, sa svom Njegovom ljubavlju, sa svim Njegovim patnjama i sa svim Njegovim zaslugama:

  - da zadovoljim za sve grijehe što sam ih učinio danas i za svega svog života.
  Slava Ocu...

  - da se pročisti ono dobro što sam ga zlo učinio danas i za svega svog života.
  Slava Ocu...

  - da Ti nadoknadim za sva dobra djela što sam ih propustio učiniti danas i za svega svog života.
  Slava Ocu...

  - da Ti zahvalim za sva dobročinstva što sam ih primio danas i svega svog života.
  Slava Ocu...  Napomena: Jedna se redovnica klarisa odmah poslije svoje smrti ukazala svojoj poglavarici, koja se baš za nju molila, i rekla joj je da je po ovoj molitvi što ju je molila svake večeri isplatila sve svoje dugove i da zato više nisu potrebne molitve za nju.
  avatar
  mickey_mouse

  Broj postova : 1552
  Join date : 22.08.2010
  Age : 56
  Lokacija : Ilok

  Re: MOLITVE SRCU ISUSOVU

  Postaj by mickey_mouse on pon lip 23, 2014 4:15 pm

  O presveto i premilosrdno Srce Isusovo,uroni me posve u dubinu svojega milosrda.O ljubavi,o milosti,o bujice zivotvorne vode,operi me,okrijepi me,posveti me i obnovi me.o milosrdno Srce Isusovo, neka me ispune zrake Tvoje ljubavi iznutra i izvana.Milosti i ljubavi trojedinoga Boga,spusti se na moju ljudsku nistavost.Preljubljeno Srce Isusovo,od duša zaboravljeno,privuci me k Svom Presvetom Srcu.O milosrdno Srce Isusovo,neka Tvoja nedokučiva ljubav u meni postane zivom slikom.Amen.

  Ovu sam  predivnu molitvu dobila na dar od jedne bake, darovala mi je veliku sliku srca Isusova, a  na poleđini je ova molitva, baka je iz Australije nosila tu sliku i darovala mi je. Molitvu još nisam naučila napamet, ali sam je napisala na papirić koji nosim na misu i rado je molim nakon sv. pričest.i
  .


  _________________
  avatar
  WhitePoet

  Broj postova : 366
  Join date : 15.07.2011
  Age : 26
  Lokacija : Šibenik / Zadar

  Re: MOLITVE SRCU ISUSOVU

  Postaj by WhitePoet on sri srp 02, 2014 12:11 pm

  Hvala tebi i Duhu Svetom na ovom :D Upravo mi je ovo trebalo :D cheers 


  _________________
  Si comprehendis, non est Deus

  u oblacima

  Sponsored content

  Re: MOLITVE SRCU ISUSOVU

  Postaj by Sponsored content


   Sada je: uto sij 22, 2019 8:59 am.