Stvoreni za nebo

Katolički forum koji okuplja katoličke vjernike u duhu dijaloga i Kristove ljubavi


  . Krunica Blažene Djevice Marije na dan posta

  aurelije
  aurelije

  Broj postova : 567
  Join date : 23.12.2011
  Age : 35

  . Krunica Blažene Djevice Marije na dan posta Empty . Krunica Blažene Djevice Marije na dan posta

  Postaj by aurelije on sub sij 19, 2013 2:48 pm

  Krunica na dan posta


  Moliti krunicu znači biti s Isusom i Marijom u radosti, žalosti i slavi. Kad nam je dobro lako zaboravimo Boga, pa sebi i drugima prouzročimo probleme i poteškoće koje nam se pretvore u prave životne križeve. Stoga su nam potrebna radosna otajstva da učimo kako se živi s Bogom kad nam je dobro.
  A kad nam je teško, lako prigovaramo Bogu zbog našega trpljenja i udaljujemo se od njega. U trpljenju lako gubimo vjeru, nadu, ljubav, povjerenje, a živimo u tjeskobi, strahu, gorčini, nepovjerenju. Stoga je dobro učiti živjeti kad nam je teško. Stoga su nam potrebna žalosna otajstva.
  Da bismo lakše nosili križeve potrebno je biti s Isusom i Marijom u slavi, da vidimo ono što se događa nakon križa, muke i smrti. Često se u životu ponašamo kao djeca koja kod liječnika ništa drugo ne vide nego injekciju i plaču i žele pobjeći. Kad čovjek ima u vidu ozdravljenje, lakše će prihvatiti svako trpljenje.
  U tom smislu predlažem molitvu krunice na dan posta, da molimo za milost posta i učimo živjeti s Isusom i Marijom.  _________________
  Gdje su dvojica ili trojica sabrana u moje ime, tu sam i ja među njima.
  aurelije
  aurelije

  Broj postova : 567
  Join date : 23.12.2011
  Age : 35

  . Krunica Blažene Djevice Marije na dan posta Empty Re: . Krunica Blažene Djevice Marije na dan posta

  Postaj by aurelije on sub sij 19, 2013 2:54 pm

  Radosna otajstva

  Uvodna molitva:
  Oče nebeski. Stvoritelju cijeloga svijeta, zahvaljujem Ti što si me pozvao da molim i tako ostvarujem zajedništvo s Tobom u Tvome Sinu Isusu Kristu po Duhu Svetom.
  Danas na dan posta odlučujem biti s Tvojim Sinom i njegovom Majkom Marijom i želim ovaj dan radosno živjeti. Ti si Bog mira i radosti, ljubavi i slobode. Predajem Ti svoje srce i molim da mi dadneš svoje svjetlo i svoju snagu, da ovaj dan posta mogu radosno živjeti kao Tvoj Sin Isus i kao Marija.

  Vjerujem...

  Prvo radosno otajstvo
  Hvala Ti, Oče, što si po anđelu Gabrijelu objavio svoju volju Mariji. Hvala Ti, Marijo, što je Tvoje srce bilo slobodno i što si stavila Očevu volju na prvo mjesto u svojemu životu i što si odgovorila: «Oče, neka mi bude po Tvojoj riječi.»
  Na ovaj dan posta s Tobom, Marijo, molim Gospodina da očisti moje srce od svake ovisnosti u ovome svijetu i od svega što je zauzelo prvo mjesto u mojemu srcu, da me oslobodi od svega što je oduzelo i umanjilo moju nutarnju slobodu, od svega što me je učinilo slijepim i gluhim prepoznavanju i prihvaćanju Njegove volje. Daj mi milost. Oče, da na današnji dan posta u potpunoj nutarnjoj slobodi od svih stvari prepoznam i prihvatim Tvoju volju i reknem s Marijom: «Oče, neka bude Tvoja volja, da se Ti u meni mogneš potpuno nastaniti.«

  Oče naš, 10 Zdravo Marija, Slava Ocu, 0 moj Isuse...

  Drugo radosno otajstvo
  Marijo, kad je Bog potpuno ušao u Tvoj život bila si spremna susresti druge i unositi u njihov život Boga. Hvala Ti što si otišla k Elizabeti, s njom slavila Gospodina i pomagala joj. Ti si bila u srcu slobodna i osposobljena s ljubavlju susresti Elizabetu, tako da je ona u Tvom životu prepoznala Boga, blagoslivljala Tebe i s Tobom ga slavila.
  Na ovaj dan posta s Tobom molim Gospodina da me oslobodi od svega što mi smeta da susrećem druge s ljubavlju. Oslobodi i srca drugih da u meni mognu prepoznati nazočnost Gospodnju. Kroz ovaj post i molitvu danas neka moje cijelo biće bude otvoreno Bogu i drugima te se u slobodi srca mogne ostvarivati sretno zajedništvo. Prikazujem ovaj dan posta i molitve za sve obitelji, da roditelji i djeca u potpunoj nutarnjoj slobodi mognu ostvarivati radost obiteljskog zajedništva.

  Oče naš, 10 Zdravo Marija, Slava Ocu, 0 moj Isuse...

  Treće radosno otajstvo
  Hvala Ti, Marijo, što si u siromaštvu rodila Isusa, Kralja mira. Ti nisi bila ogorčena na stanovnike Betlehema, iako Te s Josipom nisu htjeli prihvatiti na prenoćište, lako su vidjeli da si trudna, nisu htjeli otvoriti svoja vrata. Nadvladala si ogorčenost, jer je Tvoje srce bilo potpuno slobodno i učvršćeno u Gospodinu. Zato su i anđeli mogli radosno pjevati, jer je Tvoje srce bilo radosno.
  Na ovaj dan posta molim s Tobom Gospodina da me oslobodi od svake navezanosti na materijalne stvari, te u slobodi i ljubavi mognem radosno prihvatiti uvjete života u kojima živim, nadvladati svaki nemir i postati osoba dobre volje spremna prihvatiti mir i navješćivati ga drugima. Neka mi srce bude slobodno, da se s Tobom i kao Ti poklonim Kralju mira. Neka srca svih odgovornih u Crkvi i svijetu snagom posta i molitve budu potpuno slobodna, da se svim silama zauzimaju za mir svih ljudi.

  Oče naš, 10 Zdravo Marija, Slava Ocu, 0 moj Isuse...

  Četvrto radosno otajstvo
  Hvala Ti, Marijo, što si s Josipom u slobodi srca i s ljubavlju prikazala Isusa u hramu za naše spasenje. Neka bude blagoslovljen onaj trenutak kad su starac Šimun i Ana, koja je cijeli život postila i molila, prepoznali u Tvome Sinu svoga Spasitelja i svjetlost na prosvijetljenje svih naroda.
  Na ovaj dan posta molim s Tobom Gospodina da se svi kršćani u postu i molitvi pripremaju i osposobe za susret s Gospodinom, da prepoznaju njegovu nazočnost u euharistiji i u njegovoj Riječi, te da ga susretnu otvorena i slobodna srca u svakom sakramentu. Molim i postim i za sve one koji ne mogu primiti Gospodina na svoje ruke kao Šimun, jer su im ruke svezane zemaljskim dobrima, a srca okrenuta svijetu i njegovim obećanjima. Otvori nam svima srca i duše da u slobodi prepoznajemo Gospodina i sa Šimunom i Anom slavimo njegov dolazak. Pomozi nam da po postovima i molitvama znadnemo čekati Gospodina i primiti ga kad dođe.

  Oče naš, 10 Zdravo Marija, Slava Ocu, O moj Isuse...

  Peto radosno otajstvo
  Hvala Ti, Marijo, što si sa svetim Josipom tražila i našla svoga Sina u hramu. Bila si u tjeskobi i žalosti puna tri dana, jer nisi znala gdje se nalazi. Našla si ga u Hramu i Tvoje se srce ponovno smirilo u radosti susreta. Isus, Tvoj Sin, nije se pravdao nego je rekao da mora biti u kući Oca svojega.
  Na ovaj dan posta prikazujem post i molitvu s Tobom, Marijo, za sve one koji su izgubili svoju nutarnju slobodu, i zbog lošeg obiteljskog odgoja i u svojoj ovisnosti odlutali na krive životne putove, daleko od Gospodina. Potraži ih, o Marijo, i vrati u očinsku kuću, da mognu živjeti u miru i radosti i, poput Tvojeg Sina Isusa u Nazaretu, rasti u ljubavi i znanju pred Bogom i pred ljudima.

  Oče naš, 10 Zdravo Marija, Slava Ocu, 0 moj Isuse...

  Zavšna molitva:
  Blagoslivljam Te i slavim, Oče nebeski, s Tvojim Sinom Isusom Kristom u Duhu Svetom, što si mi dao milost da danas na dan posta mogu moliti i biti s Tvojim Sinom Isusom Kristom i njegovom Majkom Marijom. Neka danas, po ovom postu i molitvi, potpuni mir i radost uđu u moje srce i u srca svih za koje postim i molim. Pomozi nam da Te sve više ljubimo i onda kad nam je dobro. Tako neka bude. Amen.  _________________
  Gdje su dvojica ili trojica sabrana u moje ime, tu sam i ja među njima.
  aurelije
  aurelije

  Broj postova : 567
  Join date : 23.12.2011
  Age : 35

  . Krunica Blažene Djevice Marije na dan posta Empty Re: . Krunica Blažene Djevice Marije na dan posta

  Postaj by aurelije on ned sij 20, 2013 1:16 pm

  Žalosna otajstva

  Uvodna molitva:
  Isuse, hvala Ti što si došao na svijet i prihvatio i trpljenje da svijet spasiš. Daj mi milost da u Tvojemu trpljenju otkrijem Tvoju ljubav i brigu za nas ljude, i da budem zahvalan za Tvoju ljubav kojom si za nas trpio.
  Na ovaj dan posta, koji u molitvi želim prikazati Tebi i za spasenje svijeta, posebno želim biti s Tobom u Tvojemu trpljenju i ući u tajnu Tvoje ljubavi. Želim s onom istom ljubavlju prihvatiti post i molitvu kojom si Ti prihvatio Tvoj post, i onda Tvoj muku i trpljenje. Prikazujem Ti svoju glad danas da u meni probudiš glad za vječnim dobrima, za Očevom voljom, za Tvojom Riječi, za ljubavlju i mirom.
  Pomozi mi, Marijo, nauči me danas postiti i moliti kako me i pozivaš, da mognem poput Tebe slijediti Tvoga Sina u njegovu trpljenju. Amen.
  Vjerovanje...

  Prvo žalosno otajstvo
  Hvala Ti za Tvoj dolazak u Vrt getsemanski gdje si molio, znojio se krvavim znojem i prihvatio volju Očevu prihvativši kalež trpljenja. Tvoje je srce bilo potpuno slobodno i zato si mogao reći: «Oče, neka mi bude po Tvojoj riječi.» Ti si trpio jer si ljubio.
  Na ovaj dan posta molim Te, Isuse: daj mi milost da se uspješno borim protiv svojih zlih navika koje mi pripravljaju trpljenje i muku. Prikazujem Ti sve koji svojom ovisnošću o alkoholu, drogi i drugim zlima ovoga svijeta pripravljaju sebi, svojim obiteljima, suprugama, djeci, teške getsemanske trenutke. Prikazujem Ti i sve one koji su zbog svojih ovisnosti postali kriminalci te su sada u zatvorima i mnogo trpe. Prikazujem Ti i one koji su uništili svoje zdravlje zbog svojih ovisnosti. Prikazujem Ti za sve njih svoj post i molitvu i zahvaljujem što ćeš svima darovati nutarnju slobodu i mir, duhovno, duševno i tjelesno zdravlje.

  Očenaš, 10 Zdravomarija, Slavaocu, O moj Isuse...

  Drugo žalosno otajstvo
  Privezali su Te uza stup u dvoru Pilatovu i nemilosrdno bičevali. Iza udaraca ostajale su rane, krv je tekla, gubio si snagu, boljelo Te je. Sve si prikazao za nas, da nas oslobodiš zla i grijeha.
  Otkrij mi danas na dan posta ljubav kojom si trpio bičevanje, da se u mojemu srcu nastani duboka zahvalnost za Tvoje trpljenje. A prikazujem svoj post i molitvu za sve one koji u svojemu srcu nose rane koje su primili u svojemu djetinjstvu, zbog kojih padaju u nova zla i nove ovisnosti i tako bičuju sebe i druge. Prekini, Isuse, lanac zla i grijeha da se u svakom srcu nastani Tvoj mir, ljubav i praštanje. Prikazujem Ti svoje molitve i post za roditelje koji svojim ponašanjem u pijanstvu, u nevjernosti, u drogi, u kocki, u svađama i rastavama bičuju svoju djecu. Oslobodi naše obitelji svakog biča i zla, oslobodi našu Crkvu i narod. Neka sve rane ozdrave, neka svi bičevi i bičevanja prestanu, da postom i molitvom uđe mir i radost, zdravlje duše i tijela.

  Očenaš, 10 Zdravomarija, Slavaocu, 0 moj Isuse...

  Treće žalosno otajstvo
  Isuse, okrunili su Te trnovom krunom da Ti nanesu i ovu vrstu boli nabijajući trnje u Tvoju glavu, a i da Ti se narugaju kao kralju. Još su ti stavili i grimizni plašt i u tvoje ruke kraljevsko žezlo, a neki su Te i udarali i pljuvali izgovarajući pogrdne riječi. Sve si to trpio da nas otkupiš, da nas oslobodiš zla i Zloga.
  Ti si rekao da postoji vrsta zlih duhova koji se izgone samo postom i molitvom, stoga Ti ovaj dan posta i molitve prikazujem kao nadoknadu za sve uvrede i poniženja koja Ti se nanose u crnim misama i drugim okultnim obredima, za sve koji su pristupili sotonskim sektama i sudjeluju u sotonskim obredima, za sve koji se bave spiritizmom, vračanjem i čaranjem te su tako pali pod utjecaj zlih duhova. Prikazujem Ti za njih ovaj dan posta i molitve da ih oslobodiš i zaštitiš od sotone, jer Ti si Gospodar. Vjerujem da je dovoljna jedna Tvoja riječ, i oni će biti oslobođeni od sotonske vlasti i moći će uživati mir koji Ti daješ. Izreci tu riječ oslobađanja i otjeraj sotonu, da više ne razara mir i ne zavodi na put propasti. Prikazujem Ti post i molitve za sve svećenike koji su se posvetili oslobađanju od zlih utjecaja: čuvaj ih i štiti i pokaži moć koju imaš nad zlim duhovima, da više ne zavode one koje si Ti otkupio svojom dragocjenom krvlju.

  Očenaš, 10 Zdravomarija, Slavaocu, O moj Isuse...

  Četvrto žalosno otajstvo
  Isuse, strpljivo si nosio svoj križ, padao pod njim i ustajao, i nastavljao put koji si prihvatio da nas spasiš. Hvala Ti za svaki korak koji si učinio noseći svoj križ, za svaki pad i ustajanje i za svaki susret na križnom putu. Ti si sve učinio da nas spasiš. Budi blagoslovljen, hvaljen i slavljen po nošenju svojega križa.
  Prikazujem Ti ovaj dan posta i molitve za sve bolesne i nemoćne, za sve koji su teško bolesni i u bolesti izgubili svaku nadu, za sve koji dvore bolesne. Molim Te za roditelje s bolesnom djecom koji će cijelog života nositi svoj križ, da im se sve okrene na dobro.
  Posebno Ti prikazujem one koji su uništili svoje tjelesno i duševno zdravlje zbog prekomjernog jela i pića, ali i za sve koji nose križ anoreksije i bulemije, tog bolesnog odnosa prema hrani koju ili odbijaju uništvajući svoje zdravlje, ili prekomjerno uzimaju pa onda odbacuju.
  Prikazujem ovaj dan posta i molitve i za one koji su gladni, za neishranjenu djecu, da postom i molitvom budemo sposobni pravilno dijeliti materijalna dobra.
  Prikazujem Ti ovaj dan posta i za one koji nose križ neurednih odnosa u svome seksualnom životu, za sve homoseksualce, za sve lezbijke, za sve koji su u svome djetinjstvu bili seksualno zlostavljani, da ih ozdraviš i oslobodiš svakog neurednog i neprirodnog življenja.

  Očenaš, 10 Zdravomarija, Slavaocu, O moj Isuse...

  Peto žalosno otajstvo
  Hvala Ti, Isuse, što si prihvatio za nas razapinjanje i smrt na križu. Budi blagoslovljen za onaj trenutak kad si molio za svoje neprijatelje, kad si oprostio i kad si predao svoj duh Ocu.
  Prikazujem Ti ovaj dan posta i molitve za mirni prelazak s ovoga svijeta sebi i svim ljudima. Neka po postu i molitvi i u meni umre svako zlo i grijeh, svaka grešna navezanost na mene samoga, neka umru u meni nezdravi odnosi prema meni samome, prema Tebi, prema drugim ljudima i materijalnim stvarima. Prikazujem Ti ovaj dan posta i molitve i za sve samoubojice koji su potpuno izgubili mir duše i oduzeli sebi život, te za sve žrtve prekomjernog jela i pića i sve nasilnike koji su u pijanstvu prouzročili udese na putovima i ubojstva u obiteljima, da im Ti u svojemu milosrđu otvoriš vrata vječnoga života. Neka snagom posta i molitve u nama umru zlo i grijeh, da mognemo mirno počinuti u Tvome vječnom kraljevstvu.

  Očenaš, 10 Zdravomarija, Slavaocu, 0 moj Isuse...  _________________
  Gdje su dvojica ili trojica sabrana u moje ime, tu sam i ja među njima.
  aurelije
  aurelije

  Broj postova : 567
  Join date : 23.12.2011
  Age : 35

  . Krunica Blažene Djevice Marije na dan posta Empty Re: . Krunica Blažene Djevice Marije na dan posta

  Postaj by aurelije on sri sij 23, 2013 5:38 pm

  Slavna otajstva

  Uvodna molitva:
  Slavim Te, Isuse, jer si pobijedio smrt i uskrsnuo, i kličem Ti, aleluja! Danas, na dan posta i molitve, daj mi milost da svim srcem i svom dušom uđem u Tvoju slavnu pobjedu nad grijehom, nad zlom i nad smrću, i u sebi iskusim njezinu ljepotu. Otkloni snagom svojega Duha iz mojega srca sve ono što mi ne dopušta da uđem s Tobom u proslavu velike uskrsne pobjede. Marijo, neka i moje srce, poput Tvojega u rano uskrsno jutro, bude obasjano uskrsnom radošću.
  Vjerovanje...

  Prvo slavno Otajstvo
  Slavno si uskrsnuo iz groba, Isuse. Nakon muke, križa, smrti i boravka u grobu, iz grobne tame i tame smrti Ti izlaziš pobjednički na novi život.
  Prikazujem ovaj dan posta i molitve za sebe i sve ljude koji leže u grobovima grijeha, zlih navika, mržnje, zavisti, ljubomore, sebičnosti i oholosti, bezboštva i krivoboštva, nasilja, te za sve koji, ranjeni grijehom drugih, upadoše u grobne jame. Neka svako srce iskusi pobjedničko slavlje i neprestano Te slavi i hvali, Isuse, pobjednice.

  Očenaš, 10 Zdravomarija, Slavaocu, 0 moj Isuse...

  Drugo slavno otajstvo
  Slavim Te, jer si četrdeset dana proveo sa svojim učenicima, ozdravio njihovu vjeru, darovao im mir i prije Uzašašća rekao da idu moliti i čekati Duha Svetoga. Blagoslovio si ih i i uzašao na nebo.
  Prikazujem ovaj dan posta i molitve za sve koji su potpuno navezani na sebe, na druge ljude i materijalne stvari, koji su se poklonili napasti vlasti te u njihovu srcu nema mjesta za Tebe, a pogled im je okrenut zemlji. Neka po postu i molitvi uzdignu svoja srca prema nebeskim dobrima te u slobodi srca i duše mognu ljubiti, praštati, biti milosrdni i dobrostivi, pravedni i strpljivi. Neka bogati ovoga svijeta uzdignu svoj pogled u slobodi svojega srca i prepoznaju u siromašnima svoju braću i radosno pomažu. Neka postom i molitvom u njihovim srcima bude prvo mjesto za Tebe, i neka Ti ostanu uvijek vjerni.

  Očenaš, 10 Zdravomarija, Slavaocu, 0 moj Isuse...

  Treće slavno otajstvo
  Slavim Te, Isuse, jer si - vjeran svojem obećanju - poslao Duha Svetoga nad apostole koji su ustrajali u molitvi s Marijom, Tvojom majkom. Oni su ga spremno primili i postali Tvoji svjedoci sve do na kraj svijeta.
  Prikazujem ovaj dan posta i molitve da nemirne ispuniš duhom mira, nevjerne duhom vjere, bezbožne duhom molitve, slabe duhom jakosti, nerazumne duhom mudrosti, žalosne i tjeskobne duhom utjehe i radosti, zarobljene zlom i grijehom duhom nutarnje slobode, one koji mrze duhom ljubavi, razočarane duhom nade, nasilnike duhom blagosti, nepravedne duhom pravednosti, nemilosrdne duhom milosrđa, propale u alkoholu i drogi duhom trijeznosti, lijene duhom marljivosti, one koji se odupiru Tvojoj volji duhom suradnje s Tobom, škrte duhom darežljivosti, ohole duhom poniznosti, one koji imaju vlast u Crkvi i svijetu duhom služenja, one koji ubijaju nerođeni život duhom ljubavi prema životu. Zahvaćene duhom laži ispuni duhom istine, da se postom i molitvom otklone sukobi i ratovi i da Tvoje kraljevstvo ljubavi i mira, pravednosti i istine dođe svim ljudima i narodima.

  Očenaš, 10 Zdravomarija, Slavaocu, 0 moj Isuse...

  Četvrto slavno otajstvo
  Slavim Te, Oče, jer si Mariju uzeo dušom i tijelom na nebo. Hvala Ti, jer si njezinu vjernost Tvome Sinu Isusu nagradio veličanstvenom proslavom na nebu. Budi blagoslovljen u njezinim molitvama i postovima, u njezinoj ljubavi i vjernosti. Hvala Ti, Marijo, jer si nam po ukazanjima blizu iako si uznesena na nebo.
  Prikazujem s Tobom ovaj dan posta i molitve za sve one koji su vjerni Tvojoj poruci: da dobiju snagu da u svakoj životnoj situaciji ostanu vjerni i da ostanu s Tobom cijeloga života, sve do slavnog ulaska u nebo. Posebno prikazujem svoj post i molitvu za mlade, da u Tebi, o Marijo, otkriju Majku i učiteljicu te nadvladaju sve životne poteškoće i kušnje ovoga svijeta, da po postu i molitvi raspoznaju zlo i njegove zamke i uspješno se bore protiv zavođenja koje ih čeka u svijetu. Neka svi mladi u Tebi prepoznaju zvijezdu spasenja i nadu, neka svoj put nastave s Tobom u vjernosti Isusu i prihvate Ga kao svoj Put, Istinu, Svjetlo i Život.

  Očenaš, 10 Zdravomarija, Slavaocu, 0 moj Isuse...

  Peto slavno otajstvo
  Slavim Te, Oče, jer si Mariju okrunio za Kraljicu neba i zemlje i poslao je k nama kao Kraljicu mira. Hvala Ti, Marijo, jer si neumorna s nama, jer moliš za nas i jer nas zagovaraš.
  Ovaj dan posta i molitve na koji me pozivaš prikazujem za sve Tvoje nakane: da mir dođe u svako srce, u svaku obitelj, u Crkvu i u svijet, da se izmire svi zavađeni, da nevjernici iskuse ljubav Očevu, da obitelji počnu moliti, da Zli i svako zlo bude pobijeđeno, kao i za sve nakane za koje si željela da surađujemo s Tobom u molitvi i postu. Tako neka bude.

  Očenaš, 10 Zdravomarija, Slavaocu, O moj Isuse...

  Završna molitva:
  Zahvaljujem Ti, Oče nebeski, u ime Tvoga Sina Isusa Krista i s Marijom Djevicom, što si mi dao milost da danas na dan posta i molitve cijelim bićem uđem u tajne života Tvoga Sina Isusa i Marije Djevice, i tako otkrijem Tvoju neizmjernu ljubav kojom ljubiš sva stvorenja. Ispuni svu svoju djecu duhom posta i molitve da mognemo prepoznati i izvršiti Tvoju volju, ljubiti Tebe iznad svega i bližnje svoje kao same sebe, i ljubiti i čuvati svu prirodu kao posebni izraz Tvoje ljubavi prema nama. Molimo Te: neka se mir Tvoj izlije u sva srca na zagovor Marijin, u ime Tvoga Sina Isusa Krista, Kralja mira. Tako neka bude. Amen.
  _________________
  Gdje su dvojica ili trojica sabrana u moje ime, tu sam i ja među njima.

  Sponsored content

  . Krunica Blažene Djevice Marije na dan posta Empty Re: . Krunica Blažene Djevice Marije na dan posta

  Postaj by Sponsored content


   Sada je: pet sij 24, 2020 10:06 pm.