Stvoreni za nebo

Katolički forum koji okuplja katoličke vjernike u duhu dijaloga i Kristove ljubavi


  POBOŽNOST TRI ZDRAVO MARIJE

  Share
  avatar
  SNJEŽA

  Broj postova : 589
  Join date : 07.11.2010
  Age : 43

  POBOŽNOST TRI ZDRAVO MARIJE

  Postaj by SNJEŽA on sri ruj 26, 2012 2:19 pm

  POBOŽNOST TRI ZDRAVO MARIJE

  Pred kraj svoga života sv. Matilda misleći sa strahom o trenutku kada će njena duša napustiti tijelo i poći putem vječnosti, molila je Majku Božju da se udostoji pomoći joj u tom najtežem trenutku. Odgovor Presvete Djevice Marije je bio divan, čudesan i jako utje...šan. Gospa joj se ukazala i rekla:

  "Da, učiniti ću ono što si me zamolila, ali tražim od tebe da svakodnevno moliš Tri Zdravo Marije. Prvu Zdravo Mariju moli da zahvališ Vječnom Ocu što me odlikovao svojom divnom svemogučnošću na Nebu i na zemlji. Drugu Zdravo Mariju moli na čast moga Sina zato što Mi je dao toliki dar znanja i mudrosti da nadilazim sve Anđele i Svece te me je obdario takvim svjetlom da kao sunce prosvjetljujem cijelo Nebo i zemlju… Treću Zdravo Mariju moli na čast Duha Svetoga zato što je u mom Srcu zapalio goruću ljubav te Me učinio dobrom i milosrdnom tako da sam Ja, poslije Boga najljupkija i milosrdnija. Evo dakle, u čemu se sastoji posebno obećanje koje je Majka Božja obećala molitvi Triju Zdravo Marija:
  "Na času smrti
  1. Ja ću biti prisutna tješit ću te i udaljiti ću od tebe svaku đavolsku moć i silu:
  2. Uliti ću u tebe svijetlo vjere i spoznaje da u trenutku smrt tvoja vjera ne bude kušana zbog zablude ili neznanja
  3. Na smrtnom času preplaviti ću tvoju dušu slašću Božje ljubavi tako da pretvori tvoje smrtne strahove i gorčine u blaženstvo". ( Liber specialis gratiae P.l. pog. 47).

  Da bismo lakše upamtili Marijino obećanje možemo ga ovako sažeti: "Pobožno svakodnevno moli Tri Zdravo Marije na čast Moći, Mudrosti i Milosrdne Ijubavi kojima je Presveto Trojstvo ispunilo Bezgrešno Srce Marijino i Ona ti obećava svoju pomoć u smrti i vječno spasenje".

  U cijeloj Crkvi se raširio ovaj način pobožnosti Triju Zdravo Marija:

  Marijo, Majko naša, očuvaj nas od smrtnoga grijeha i paklenoga ognja, po vIasti koju Ti je vječni Otac dao!
  Zdravo Marijo, milosti puna, Gospodin s tobom: Blagoslovljena ti među ženama i blagoslovljen plod utrobe tvoje Isus. Sveta Marijo, Majko Božja, moli za nas grešnike sada i na času smrti naše. Amen.

  Marijo, Majko naša, očuvaj nas od smrtnoga grijeha i paklenoga ognja, po mudrosti kojom Te je tvoj Sin obdario!
  Zdravo Marijo ...

  Marijo, Majko naša, očuvaj nas od smrtnoga grijeba i paklenoga ognja, po ljubavi koju Ti je Duh Sveti udijelio!
  Zdravo Marijo ...

  Na kraju se može izmoliti: Slava Ocu i Sinu i Duhu Svetome kako bijaše na početku tako i sada i vazda i u vijeke, vjekova. Amen.

  Ako osoba koja obavlja pobožnost Triju Zdravo Marija iz nehotičnog zaborava ili zbog opravdanib razloga preskoči molitvu može je nastaviti onoga dana kad se sjeti propusta ili čim prestanu opravdani razlozi.
  Papa Benedikt XV. je podigao u čast nadbratovštine apostolat širenja pobožnosti Triju Zdravo Marija oca Ivana Baptiste Bloisa i obdario je mnogim oprostima . Papa Ivan XXIII. je u svibnju 1959. udijelio apostolski blagoslov onima koji rade na širenju, štovanja i ljubavi prema Presvetoj Djevici Mariji po jednostavnoj pobožnosti Triju Zdravo Marija. Papa Pavao VI. je 29. ožujaka 1959. udijelio apostolski blagoslov i ohrabrio one koji potiču apostolat Triju Zdravo Marija na slavu naše Nebeske Majke za duhovno dobro duša.
  Izvađeno iz knjižice «Pobožnost Triju Zdravo Marija», preveo: p. Miljenko Sušac s.m.m. - misionar montfortanac, Izdavač: Apostolatski centar «SAV TVOJ», Porečka 62, Zagreb


  _________________
  Bog je ljubav

   Sada je: uto sij 22, 2019 9:26 am.