Stvoreni za nebo

Katolički forum koji okuplja katoličke vjernike u duhu dijaloga i Kristove ljubavi


  DEVETNICE KARMELSKIM SVECIMA

  Share

  Gost
  Gost

  DEVETNICE KARMELSKIM SVECIMA

  Postaj by Gost on ned kol 05, 2012 2:00 pm

  DEVETNICE KARMELSKIM SVECIMA

  Devetnica u čast sv. Ivana od Križa (5.-13. prosinca; blagdan 14. prosinca)

  1. Preblagi Sveti Oče Ivane od Križa, ti si se od najranije svoje mladosti velikodušno odazvao milosti, koja te je pretjecala, i umnožavao je molitvom i pokorom. Izmoli nam od Isusa da nadoknadimo izgubljeno vrijeme i da sveto provodimo preostali nam život. – Slava Ocu…  2. Slavni Sveti Oče Ivane od Križa, ti si po osobitom milosnom daru prigodom svoje Mlade Mise bio utvrđen u milosti, izmoli nam od Isusa, da dubokim kajanjem brišemo učinjene grijehe i da dragocjeno blago milosti ljubomorno čuvamo sve do smrti. – Slava Ocu…  3. Prečisti Sveti Oče Ivane od Križa, ti si prema svjedočanstvu Serafske Majke Terezije, bio jedna od najčisšćih i najnevinijih duša u Crkvi Božjoj; izmoli nam od Isusa da živimo u neokaljanoj čistoći srca i nevinosti života. – Slava Ocu…  4. Uzore strpljivosti, Sveti Oče Ivane od Križa, ti si kao nagradu za tolike patnje podnesene za Gospodina i za karmelski Red, tražio od Isusa novi prezir i muke; izmoli nam od Njega da se posvetimo noseći svaki dan svoj križ za Njega. – Slava Ocu…  5. Preblaženi Sveti Oče Ivane od Križa ti si nježno štovao Blaženu Djevicu Mariju i uživao njezinu majčinsku zaštitu za života i na smrti; izmoli nam od Isusa da i mi gojimo djetinju ljubav prema našoj nebeskoj Majci i da uvijek budemo dostojni njezine preblage zaštite. – Slava Ocu…

  Moli za nas, Sveti Oče Ivane od Križa,

  Da dostojni postanemo obećanja Kristovih.

  Pomolimo se. Bože, Ti si slavnoga Ivana, Tvojega priznavaoca i učitelja, Oca našega, učinio izvanrednim ljubiteljem samozataje i križa; daj, da neprestano nastojeći oko njegova nasljedovanja, postignemo vječnu slavu. Po Kristu Gospodinu našem. Amen.

  Molitva sv. Ocu Ivanu od Križa

  O slavni Sveti Oče Ivane od Križa, uzvišeni Učitelju Crkve, radi iskrene svoje želje da postaneš sličan Isusu Raspetome nisi sve do posljednjeg časa svojega svetog života ništa žarče želio nego trpjeti i biti prezren od svih. I tako je goruća bila tvoja žeđ za patnjom, da je tvoje velikodušno srce kliktalo od radosti usred najgorčih muka i trpljenja. Molim te, ljubljeni Sveti Oče Ivane, poradi slave koju si zaslužio svojim velikim patnjama, izmoli mi svojim zagovorom od Boga ljubav prema patnji, te milost i jakost da snosim sve žalosti i protivštine kao sigurno sredstvo, da postignem krunu koja mi je pripravljena u nebu. O predragi sveti Oče Ivane, usliši s uzvišenog prijestolja slave, na kojem sada slavno stoluješ, moj vapaj, da po tvojem uzoru uzljubim križ i patnju i tako zaslužim postati dionikom tvoje slave. Amen.
  Devetnica u čast sv. Majci Tereziji od Isusa (6.-14. listopada; blagdan 15. listopada)

  Uvodna molitva  Pozdravljamo te po Presvetim Srcima Isusovim i Marijinom, Sveta Majko Terezijo! Spomeni se velike milosti, koju ti je Gospodin obećao, da će uslišati sve tvoje molbe. Sveta Majko Terezijo, moli za nas i za sve potrebe, koje ti preporučamo sada i u vijeke. Amen.  Zazivi

  1. Serafe Karmela i Majko naša Terezijo od Isusa, ti si bila spremna dati svoj život za istine svete vjere, sretna u svojoj vjeri što su dublja njezina otajstva. Izmoli nam od Isusa milost žive vjere i prostodušne vjere, koja nas čini poučljivima za njegove riječi i spremnima u njegovoj svetoj službi. Slava Ocu…


  2. Serafe Karmela i Majko naša Terezijo od Isusa koja si, naslonjena na svoga Dragoga, smjelo i vedro išla u susret i najtežim kušnjama i, podržana njegovim obećanjima, svladala i najveće poteškoće; izmoli nam od Isusa milost nepokolebljivog ufanja u njegovu dobrotu i potpunog predanja njegovoj svetoj Providnosti. Slava Ocu…


  3. Serafe Karmela i Majko naša Terezijo od Isusa koja si živjela rasplamćena od ljubavi, srca probodena anđeoskom rukom na tajanstveni način, i koja si umrla istrošena ognjem ljubavi; izmoli nam od Isusa milost, da uvijek ljubimo iz svega srca i nadasve Boga, beskrajno Dobro i našu vječnu sreću. Slava Ocu…


  4. Serafe Karmela i Majko naša Terezijo od Isusa tebe je božanski Zaručnik izabrao da revnuješ za njegovu čast i za čast njegove Presvete Majke, Kraljice Karmela, ti si provela svoj život na zemlji kao divni apostol; izmoli nam od Isusa milost, da živimo samo za Njega, za slavu Njegova Imena i za pobjedu Njegova Kraljevstva. Slava Ocu…  5. Serafe Karmela i Majko naša Terezijo od Isusa, koja si oblikovana u školi Raspetoga, učinila žalosti ovoga života svojom slavom i svojom radošću, ponavljajući usklik "ili trpjeti ili umrijeti"; izmoli nam od Isusa milost, da predano primamo križeve, koje nam šalje i da ih nosimo kršćenskom jakošću. Slava Ocu…  6. Serafe Karmela i Majko naša Terezijo od Isusa, tvoj život je bila trajna čežnja za smrću. Ti si govorila: "Umirem, jer ne umirem". Tebi je smrt bila slavni početak pravoga života, jer si govorila uoči svoje smrti: "Gospodine, evo, došao je napokon čas da se vidimo!" Izmoli nam od Isusa milost, da otcijepimo svoje srce od vremenitih stvari, i da vazda čeznemo za nebom da tako jednom zaslužimo radosti naše nebeske domovine. Slava Ocu…

  Molitva sv. Majci Tereziji od Isusa

  Sveta Majko Terezijo, pogledaj s neba i vidi, obiđi ovaj vinograd: zakrili nasad desnice svoje.

  Moli za nas, sveta Majko Terezijo,

  Da dostojni postanemo obećanja Kristovih.

  - Bože, Duhom si svojim potaknuo svetu Tereziju, majku našu, da u Crkvi zacrta novi put savršenstva. Daj da i mi u njezinoj nauci trajno nalazimo duhovnu hranu te nas zahvati živa želja za pravom svetošću. Po Kristu Gospodinu našemu. Amen!  Devetnica u čast sv. Tereziji od Djeteta Isusa (22. – 30. rujna; blagdan 1. listopada)


  Uvodna molitva  O Bože, Presveto Trojstvo, mi ti se klanjamo. Poput tvoje zaručnice svete Terezije od Djeteta Isusa želimo te ljubiti i činiti da te i drugi ljube. Želimo raditi za proslavu tvoje Crkve i na spasavanju neumrlih duša. Želimo savršeno ispuniti tvoju volju i postići onaj stupanj slave koji si nam ti od vijeka pripravio u svom kraljevstvu, gdje živiš i kraljuješ u vijeke. Amen.  Zazivi  1. Vječni Oče, koji u nebu nagrađuješ one koji su ti vjerno služili na zemlji iz čiste ljubavi kao što je to činila sv. Terezija od Djeteta Isusa. Ona je u svom djetinjem pouzdanju čvrsto vjerovala "da ćeš, kad bude u nebu, ispuniti sve njezine želje jer je za života uvijek vršila tvoju volju. Poslušaj, molimo, njezine molbe i usliši nas po njezinu zagovoru.

  Oče naš, Zdravo Marijo, Slava Ocu…  2. Isuse, vječni Sine Očev, koji si obećao da ćeš nagraditi i najmanju uslugu učinjenu bližnjemu, pogledaj milostivo na svoju malu zaručnicu sv. Tereziju od Djeteta Isusa koja je vazda izgarala za spas duša. Radi dobra što ga je činila na zemlji i radi boli koje je tako strpljivo podnosila, uslišaj njezinu vruću želju "da u nebu živi čineći dobro na zemlji" i udijeli nam, po njezinu zagovoru, milosti za koje ponizno molimo.

  Oče naš, Zdravo Marijo, Slava Ocu…  3. Bože, Duše Sveti koji si tako obilno izlio svoje milosti i darove u dušu sv. Terezije od Djeteta Isusa i doveo je do velike savršenosti, molimo te – poradi vjernosti kojom je ona vazda slijedila svoja nadahnuća – sjeti se njezinih riječi "da će zemlju obasuti kišom nebeskih ruža." Podijeli nam, po njezinu zagovoru, milosti za koje molimo.

  Oče naš, Zdravo Marijo, Slava Ocu…  4. O sv. Mala Terezijo, koja si za svoga kratkog života bila ogledalo anđeoske čistoće, velike ljubavi i potpunog predanja i koja sada u nebu uživaš nagradu za svoje kreposti, pogledaj milosno na nas koji se pouzdajemo u tvoju dobrotu. Zagovaraj nas kod bezgrešne Djevice Marije, ti koja si bila njezin "predragi cvijet" i koja ti se "smiješila već u zoru života". Moli našu dobru Majku da nam izmoli milosti za koje molimo i da nas jača i tješi kroz sav naš život. Moli je da nam pomogne i na času naše smrti i uvede nas u blaženu vječnost. Amen.

  Molitva sv. Tereziji od Djeteta Isusa

  Blagoslovljen Gospod Bog, jer tvoje pouzdanje neće biti izbrisano iz srdaca ljudi, nego će se oni dovijeka sjećati Božje moći.

  Moli za nas, sveta Terezijo.

  Da dostojni postanemo obećanja Kristovih.

  Bože, ti si svoje kraljevstvo obećao poniznima i malenima. Daj nam s pouzdanjem ići putem svete Terezije te se njezinim zagovorom i nama otkrije vječna slava tvoga lica. Po Kristu Gospodinu našemu. Amen!


   Sada je: uto sij 22, 2019 9:00 am.