Stvoreni za nebo

Katolički forum koji okuplja katoličke vjernike u duhu dijaloga i Kristove ljubavi


  TRODNEVNICA GOSPI BEZGRJEŠNOGA ZAČEĆA

  Share
  avatar
  Oldtimer
  Admin

  Broj postova : 4931
  Join date : 18.06.2009
  Age : 51
  Lokacija : HRVATSKA, SPLIT ROĐENDAN: 01. travnja IMENDAN : sv. Antun Opat (Pustinjak) 17. 01. i sveti Antun Padovanski 13. 06. Križ uzgor stoji, a svijet se okreće i mijenja (Stat Crux dum volvitur orbis).

  TRODNEVNICA GOSPI BEZGRJEŠNOGA ZAČEĆA

  Postaj by Oldtimer on pon pro 05, 2011 1:05 am

  Hvaljen Isus i Marija! Pozdrav svima i svako dobro želim u ovaj sitni sat kad bih pozvao na molitvu, sve vas koji ste spremni moliti ova tri dana molitvu Bezgrešnoj na čast. Naime, kako smo nas nekolicina molili 30 dnevnu molitvu za duše u čistilištu, a u međuvremenu smo započeli i pripravu u vremenu Došašća, kako bismo se što dostojnije pripravili za blagdan Božića, i uz to smo bili na molitvenom susretu zadnjeg utorka, zaboravio sam potaknuti članove foruma na molitvu devetnice u čast Bezgrešnog začeća Blažene Djevice Marije, ali sam se sjetio kako bismo mogli izmoliti barem trodnevnicu. Tražio sam i kako to obično biva, na raznim katoličkim stranicama pronašao najave ili opise u kojima se vidi kako su se određene župne zajednice pripravljale za ovaj veliki Marijin blagdan. Međutim, nas na ovom forumu to i ne zanima toliko, već molitva, i zahvaljujući našim dragim franjevcima, na stranicama Franjevačke provincije Presvetog Otkupitelja, pronašao sam najavu za trodnevnicu Gospi Bezgrešnog začeća, ali i molitve koje možemo moliti ovih narednih dana. Svakog dana molimo po jedan zaziv, uz molitvu Krunica Bezgrješnog Začeća i Litanije Bezgrešnoga začeća.

  Franjevci Franjevačke provincije Presvetog otkupitelja Bog Vas Blagoslovio!


  _________________  ZDRAVO KRIŽU NADO JEDINA  avatar
  Oldtimer
  Admin

  Broj postova : 4931
  Join date : 18.06.2009
  Age : 51
  Lokacija : HRVATSKA, SPLIT ROĐENDAN: 01. travnja IMENDAN : sv. Antun Opat (Pustinjak) 17. 01. i sveti Antun Padovanski 13. 06. Križ uzgor stoji, a svijet se okreće i mijenja (Stat Crux dum volvitur orbis).

  Re: TRODNEVNICA GOSPI BEZGRJEŠNOGA ZAČEĆA

  Postaj by Oldtimer on pon pro 05, 2011 1:05 am

  Šibenik-Crnica: Proslava Bezgrješnog začeća BDM

  POD OKRILJEM BEZGRJEŠNOGA ZAČEĆA BLAŽENE DJEVICE MARIJE
  ŠIBENIK CRNICA

  TRODNEVNICA GOSPI BEZGRJEŠNOGA ZAČEĆA


  od ponedjeljka 5. do srijede 7. prosinca 2011.
  u 16,30 sati: Gospina krunica, loretske pohvale i molitva Gospi Bezgrješnoga Začeća
  u 17 sati: večernja misa - predvodi i propovijeda župnik fra Nikola Ćurčija

  SVETKOVINA BEZGRJEŠNOGA ZAČEĆA BLAŽENE DJEVICE MARIJE

  u četvrtak, 8. prosinca 2011.
  u 9,30 sati: župna misa - predvodi i propovijeda župnik fra Nikola Ćurčija
  u 17 sati: večernja misa predvodi i propovijeda fra Perica Maslać župni vikar u župi Gospe van Grada u Šibeniku - Varoš
  MOLITVE GOSPI BEZGREŠNOG ZAČEĆA

  Prvi zaziv

  Radujem se u Gospodinu, radujem, duša moja kliče u Bogu mojemu, jer me odjenu haljinom spasenja.


  Bezgrešna Djevice Marijo, ti si začeta bez ljage istočnoga grijeha i odabrana za majku vječne Riječi, te si tako satrla glavu paklenoj zmiji. Tvoje Bezgrešno Začeće bilo je početak spasenja cijelom ljudskom rodu. Pod tvoju se obranu utječemo, sveta Bogorodice, da budemo sveti i neporočni pred tvojim sinom, Gospodinom našim Isusom Kristom.
  U zajedništvu s tobom, molimo našu najdražu molitvu:

  Zdravo Marijo, milosti puna...

  Gospodine, sveti Oče, svemogući vječni Bože, po bezgrešnom začeću Djevice Marije pripravio si dostojan stan svome Sinu. Zbog predviđene smrti svoga Sina očuvao si je od svake ljage grijeha. Učini, molimo, da i mi, po njezinu zagovoru, čisti k tebi prispijemo. Po Gospodinu našem Isusu Kristu, Sinu tvome koji s tobom živi i kraljuje u jedinstvu Duha Svetoga Bog po sve vijeke vjekova. Amen.

  Drugi zaziv

  Rosite, nebesa, odozgo, i oblaci, daždite pravednika! Neka se rastvori zemlja da procvjeta Spasiteljem!


  Blažena Djevice Marijo, tebe je anđeo Gabriel pozdravio riječima: Zdravo, milosti puna! Gospodin s tobom! Blagoslovljena si među ženama! Slavna majko Spasiteljeva, moli za nas grešnike sada i na času smrti naše.
  U zajedništvu s tobom, molimo našu najdražu molitvu:

  Zdravo Marijo, milosti puna...

  Gospodine, sveti Oče, svemogući vječni Bože, ti si htio da se po Anđelovu navještenju tvoja riječ utjelovi u utrobi Djevice Marije; vjerujemo da je ona uistinu Bogorodica; podaj nam, molimo, da nas njezin zagovor pred tobom pomogne; učvrsti nam u srcu vjeru, da Isusa Krista, začetog od Djevice, priznajemo pravim Bogom i čovjekom te snagom njegova uskrsnuća uđemo u vječnu radost. Po Gospodinu našem Isusu Kristu, Sinu tvome koji s tobom živi i kraljuje u jedinstvu Duha Svetoga Bog po sve vijeke vjekova. Amen.

  Treći zaziv

  Znamenje veliko pokaza se na nebu: Žena odjevena suncem, mjesec joj pod nogama, a na glavi vijenac od dvanaest zvijezda.


  Sveta Marijo, kao nova Žena u djelu spasenja usko si združena s novim Adamom. Čvor Evine neposlušnosti razdriješen je tvojom poslušnošću. Što je Eva svezala s nevjerom, to si ti razdriješila kao nova Žena vjerom.
  U zajedništvu s tobom, molimo našu najdražu molitvu:

  Zdravo Marijo, milosti puna...

  Gospodine, sveti Oče, svemogući vječni Bože, ti si Blaženu Djevicu, oblikovanu od Duha Svetoga učinio prvinom novoga stvaranja. Udijeli nam da se uzdržavamo od staroga grijeha, svim srcem prihvatimo novost evanđelja te vjerno vršimo novu zapovijed ljubavi. Po Gospodinu našem Isusu Kristu, Sinu tvome koji s tobom živi i kraljuje u jedinstvu Duha Svetoga Bog po sve vijeke vjekova. Amen.  Tekst najave trodnevnice i molitve preuzete su sa stranica dragih naših franjevaca Franjevačke provincije Presvetog Otkupitelja


  _________________  ZDRAVO KRIŽU NADO JEDINA
   Sada je: čet pro 13, 2018 5:20 pm.