Stvoreni za nebo

Katolički forum koji okuplja katoličke vjernike u duhu dijaloga i Kristove ljubavi


  DEVETNICA BLAŽENOJ DJEVICI MARIJI OD «ČUDOTVORNE MEDALJICE»

  Share

  Sanja

  Broj postova : 2192
  Join date : 18.06.2009

  DEVETNICA BLAŽENOJ DJEVICI MARIJI OD «ČUDOTVORNE MEDALJICE»

  Postaj by Sanja on pet srp 03, 2009 9:43 am

  DEVETNICA BLAŽENOJ DJEVICI MARIJI OD «ČUDOTVORNE MEDALJICE»

  POČETNA MOLITVA: Znak Križa - pokajati se za počinjene grijehe i izmoliti tri puta zaziv:«O, Marijo bez grijeha začeta, moli za nas koji se Tebi utječemo!»
  ZAVRŠNA MOLITVA: Presveta Djevice, vjerujem u Tvoje sveto i neokaljano Bezgrešno Začeće. Po tom slavnom odlikovanju postala si Majkom Sina Božjega. Isprosi mi od Tvoga ljubljenoga Sina pravu poniznost, čistu ljubav, vjernu poslušnost i potpuno predanje Bogu. Izmoli mi milost da spoznam i vršim u svim okolnostima svoga života Božju volju, jer samo tako mogu Boga častiti i Njegovo ime slaviti. A Ti, moja dobra Majko izmoli mi ove božanske milosti u vremenu i vječnosti. Tebi neka je slava i hvala uvijeke. Amen.
  Tri put Zdravo Marijo sa zazivom: «O, Marijo bez grijeha...»
  Ovu početnu i završnu molitvu molimo svakog dana devetnice.
  Prvi dan: Prvo ukazanje
  Promatrajmo Presvetu Djevicu kako se prvi puta ukazuje sv. Katarini Laboure. Anđeo čuvar vodi pobožnu novakinju i predstavlja je Presvetoj Djevici. Promatrajmo njezinu neizrecivu radost! Jednom ćemo i mi biti sretni, budemo li kao sv. Katarina Laboure vjerno radili na svom posveće¬nju. Radovat ćemo se nebeskoj sreći, budemo li iz¬bjegavali isprazne radosti.
  (slijedi završna molitva)
  Drugi dan: Marijine suze
  Promatrajmo Mariju, plače zbog zala koja će snaći svijet; zbog teških uvreda nanesenih Srcu Isusovu, njezinom Sinu; zbog prezira Križa, kao i progona njezine drage djece na Zemlji. Uzdajmo se u samilosno Srce Majke Marije, molimo i surađujmo na obraćenju svijeta i budimo sudionici njezinih suza!
  Treći dan: Marija, naša zaštita.
  Promatrajmo našu Nebesku Majku
  kako, ukazujući se govori sv. Katarini: «Uvijek ću biti sa vama. neću vas zaboraviti i izmolit ću za vas puninu milosti Srca Isusova, moga Sina.» Budi i meni, neokaljana Djevice, štit i pomoć u svim nevoljama!
  Četvrti dan: Drugo ukazanje
  Dok sestra Katarina 27. studenog 1830.g. moli, ukaže joj se Djevica Marija u neizrecivoj ljepoti, stojeći na zemljinoj kugli satire glavu paklenoj Zmiji. U tom ukazanju vidimo njezinu želju da nas svagda štiti od paklenog nepri¬jatelja. Zazivajmo Bezgrešnu s pouzdanjem i ljubavlju!
  Peti dan: Marijine ruke
  Promatrajmo danas sjajne zrake što izlaze iz Marijinih ruku, te govori: «Ove su zrake slika milosti, njima ću obasipati one koji moju medaljicu s pouzdanjem nose!» Ne propustimo da nam izmaknu tolike milosti! Vapimo gorljivo, ponizno i ustrajno: «O, Marijo bez grijeha zače¬ta moli za nas koji se Tebi utječemo!»
  Šesti dan: Treeće ukazanje
  Promatrajmo Mariju u predivnom sjaju, okružena s dvanaest zvijezda, smješka se pre¬puna dobrote, nalaže izradu medaljice, te daje obećanje svima koji će je s ljubavlju, blagoslovljenu nositi, velike milosti. Nosimo s pouzdanjem Čudotvornu medaljicu, a Blažena Djevica će nas štititi u svim opasnostima naše¬ga života.
  Sedmi dan : Zagovornica i Zaštitnica
  O, predivna Djevice, uzvišena Kraljice, Gospodarice bez ljage, budi moja Odvjetnica, moja Zaštita u životu i smrti! Ti si Radost moga srca i moja Slava na nebu! Štiti me u kušnjama i napastima, da stignem k Isusu, Tvojem božanskom Sinu.
  Osmi dan: Posrednica svih milosti
  O, neokaljana Djevice, daj da sjajne zrake koje izlaze iz Tvojih djevičanskih ruku, rasvije¬tli moj razum, kako bih bolje spoznao dobro, te da moje srce oživi u vjeri, ufanju i ljubavi.
  Deveti dan: Marija pod Križem svoga Sina.
  O, Bezgrešna Djevice i Majko Božja Marijo, učini da Križ, kao znak pobjede, bude i u mojem životu uzdignut i bude s Tobom i tvojim božanskim Sinom najuže povezan. Daj mi Milost i snagu, da pod Križem Tvoga Sina stojim s Tobom i ustrajem, dok se moj zadatak na Zemlji ne ispuni.


   Sada je: čet pro 13, 2018 4:14 pm.