Stvoreni za nebo

Katolički forum koji okuplja katoličke vjernike u duhu dijaloga i Kristove ljubavi


  Pobožnosti - Sedam molitvi svete Brigite

  Share
  avatar
  SNJEŽA

  Broj postova : 589
  Join date : 07.11.2010
  Age : 43

  Pobožnosti - Sedam molitvi svete Brigite

  Postaj by SNJEŽA on ned vel 13, 2011 12:03 pm

  Sedam molitava svete Brigite
  O molitvama

  Isus je objavio sv.Brigiti da je za vrijeme svoje Muke dobio gotovo 6000 udaraca i da je za nas prolio više od 30 000 kapljica svoje Presvete Krvi dodajući: "Znaj da ću udjeliti slijedećih pet milosti svakome tko bude svaki dan často moju Presvetu Krv kroz 12 godina, moleći 7 Očenaša i 7 Zdravo Marija s molitvama koje ti objavljujem!" Isus dalje svetici nabraja obećane milosti: "Osoba koja bude molila ove molitve:

  1. Neće ići u Čistilište

  2. U Nebu će biti pridružena mučenicima kao da je prolila svoju krv za vjeru

  3. Onaj koji moli ove molitve može izabrati tri osobe iz svoje obitelji ili rodbine i Ja ću ih po ovim molitvama dovesti i održati u stanju posvetne Milosti.

  4. Nitko iz obitelji osobe koja izmoli ove molitve neće u slijedeće 4 generacije propasti u Paklu

  5. Osoba će mjesec dana ranije imati spoznaju o svojoj smrti."  Ako osoba koja odluči moliti ove molitve umre prije isteka 12 godina, Isus je obećao sv.Brigiti da će u tom slučaju primiti nakanu osobe kao da je izmolila sve molitve i udijeliti joj sve obećane milosti. Isto tako ako netko iz nehotičnog zaborava ili zbog opravdanih razloga ne bi izmolio molitve jedan ili više dana, može ih nadoknaditi moleći ih drugi dan dva ili onoliko puta koliko ih je dana propustio moliti.

  Pobožnosti objavljene sv. Brigiti odobrila je Sveta kongregacija za širenje vjere (De propaganda fide) i papa Klement XII. (1730.-1740.), a nalaze se u knjižici "Objava" sv.Brigite. I papa Ivan Pavao II. u apostolskom pismu od 8.rujna 1991., prigodom 6 stoljeća kanonizacije sv. Brigite, pohvalno govori o toj svetici.


  Zadnja promjena: SNJEŽA; pon vel 14, 2011 9:19 pm; ukupno mijenjano 1 put.


  _________________
  Bog je ljubav
  avatar
  SNJEŽA

  Broj postova : 589
  Join date : 07.11.2010
  Age : 43

  Re: Pobožnosti - Sedam molitvi svete Brigite

  Postaj by SNJEŽA on ned vel 13, 2011 12:23 pm

  Molitva


  UVODNA MOLITVA

  Gospodine Isuse, želim uputiti Ocu ovu tvoju molitvu, sjedinjujući se s ljubavlju s kojom si je Ti posvetio u svome Srcu. Prenesi je sa mojih usana u svoje Srce. Usavrši je i dopuni na savršen način, tako da može iskazati Presvetom Trojstvu svu čast i radost koje si Mu ti iskazao moleći je na zemlji. Neka čast i radost prožmu tvoju svetu Ljudsku Narav na proslavu tvojih svetih Rana i tvoje svete Krvi koja je iz njih potekla.  PRVA MOLITVA

  ISUSOVO OB
  REZANJE
  Vječni Oče, po prečistim rukama Marijinim i po Božanskom Srcu Isusovu prikazujem Ti prve rane, prve boli i prvu krv koju je On prolio kao naknadu i zadovoljštinu za moje grijehe iz mladosti i grijehe svih ljudi, te kao zaštitu protiv prvih smrtnih grijeha, osobito mojih srodnika po krvi.

  Oče naš, Zdravo Marijo...  DRUGA MOLITVA

  ISUSOVA MUKA U GETSEMANSKOM VRTU

  Vječni Oče, po prečistim rukama Marijinim i po Božanskom Srcu Isusovu prikazujem Ti užasne muke Srca Isusova u Getsemanskom vrtu, i prikazujem Ti svaku kaplju krvavog znoja kao naknadu i zadovoljštinu za sve grijehe moga srca i grijehe svih ljudi, kao zaštitu protiv tih grijeha i za širenje ljubavi prema Bogu i bližnjemu.

  Oče naš, Zdravo Marijo...  TREĆA MOLITVA

  BIČEVANJE
  ISUSOVO
  Vječni Oče, po prečistim rukama Marijinim i po Božanskom Srcu Isusovu prikazujem Ti tisuće udaraca, strašne boli i Predragocijenu Krv Isusovu, koju je prolio za vrijeme bičevanja, kao naknadu i zadovoljštinu za moje tjelesne grijehe i grijehe svih ljudi, kao zaštitu protiv tih grijeha i za očuvanje nevinosti, posebno mojih srodnika po krvi.

  Oče naš, Zdravo Marijo...  ČETVRTA MOLITVA

  KRUNJENJE TRNOVOM
  KRUNOM
  Vječni Oče, po prečistim rukama Marijinim i po Božanskom Srcu Isusovu prikazujem Ti Rane, boli i Predragocijenu Krv, koja je istekla iz Isusove glave kad je bio okrunjen trnovom krunom, kao naknadu i zadovoljštinu za sve grijehe moga duha i grijehe svih ljudi, kao zastitu protiv tih grijeha i za ostvarenje Božjeg Kraljevstva na zemlji.

  Oče naš, Zdravo Marijo...  PETA MOLITVA

  ISUSOV KRI
  ŽNI PUT
  Vječni Oče, po prečistim rukama Marijinim i po Božanskom Srcu Isusovu prikazujem Ti boli i trpljenja koja je Isus proživio noseći Križ na Kalvariju. Na poseban Ti način prikazujem njegovu Presvetu Ranu na ramenu i Predragocijenu Krv koja je iz nje istekla, kao naknadu i zadovoljštinu za moje grijehe pobune i odbacivanja križa, te grijehe svih ljudi, za grijeh mrmljanja i odbijanja tvojih svetih planova, za sve druge grijehe govora i jezika, kao zaštitu protiv tih grijeha, te za pravu ljubav prema svetome križu.

  Oče naš, Zdravo Marijo...  ŠESTA MOLITVA

  ISUSOVO RAZAP
  INJANJE
  Vječni Oče, po prečistim rukama Marijinim i po Božanskom Srcu Isusovu prikazujem Ti tvoga Sina pribijena i uzdignuta na Križu, njegove Rane na rukama i nogama, te Presvetu Krv koja je iz njih istekla, njegovo krajnje siromaštvo i savršenu poslušnost, njegove strašne boli Tijela i Duše, Predragocijenu Smrt i nekrvno obnavljanje njegove Žrtve u svim svetim Misama slavljenima na Zemlji. Prikazujem Ti sve ovo kao naknadu i zadovoljštinu za moje grijehe i grijehe svih ljudi za bolesnike, umiruće, svećenike, laike, za nakane svetoga oca Pape, za obnovu kršćanskih obitelji, za jedinstvo u vjeri, našu domovinu, jedinstvo svih naroda u Kristu i u svetoj Crkvi, te za one koji su izvan nje.

  Oče naš, Zdravo Marijo..  SEDMA MOLITVA


  RANA PRESVETOG SRCA ISUSOVA

  Vječni Oče, udostoj se primiti Krv i Vodu što potekoše iz Presvetog Srca Isusova i beskrajne zasluge koje iz njega proizlaze, za potrebe svete Crkve, te kao naknadu i zadovoljštinu za grijehe svih ljudi. Molim Te, budi nam blag i milosrdan. Krv Kristova, zadnji sadržaju Presvetog srca Isusova, očisti me i očisti svu moju braću od svakoga grijeha! Vodo iz Presvetog Srca Isusova, oslobodi me od svake zaslužene kazne za moje grijehe i ugasi Čistilišnu vatru za mene i za sve duše u Čistilištu! Amen.

  Oče naš, Zdravo Marijo, Slava Ocu... Svim dušama u Čistilištu i svima koji će danas umrijeti, pokoj vječni daruj Gospodine i svjetlost vječna svjetlila njima. Počivali u miru! Amen!  _________________
  Bog je ljubav

   Sada je: uto sij 22, 2019 8:59 am.