Stvoreni za nebo

Katolički forum koji okuplja katoličke vjernike u duhu dijaloga i Kristove ljubavi


  MOLITVA ZA PRIJATELJA ILI NEKOGA IZ NAŠEG RODA

  Share
  avatar
  ane

  Broj postova : 1018
  Join date : 14.11.2009
  Age : 29

  MOLITVA ZA PRIJATELJA ILI NEKOGA IZ NAŠEG RODA

  Postaj by ane on ned sij 30, 2011 11:34 pm

  MOLITVA ZA PRIJATELJA ILI NEKOGA IZ NAŠEG RODA

  [Po krštenju smo postali udovi Kristova Tijela i primili trostruku ulogu: kraljevsku, proročku i svećeničku (usp. Katekizam katoličke Crkve, 1267-1270). Polazeći od te istine možemo pristupiti ovoj molitvi. Prije nego budete molili ovu molitvi dobro je izmoliti molitvu zaštite za sebe. Ova je molitva napose djelotvorna kada se moli pred Presvetim].  U Ime Oca i Sina i Duha Svetoga. Amen.

  Oče nebeski, u ovoj molitvi donosim preda Te i pred tvoga Sina Isusa Krista (ime osobe), kojeg ljubimo i Ti i ja. Budući da ga Sotona zasljepljuje i drži u strašnom ropstvu, te je u takvom stanju da ne može (ili ne želi) sam zatražiti Tvoju pomoć koja mu je toliko potrebna, stoga se ja zalažem za njega u molitvi pred Tvojim prijestoljem. I molim da me Tvoje Božansko Veličanstvo primi u takvu službu. Neka me Duh Sveti vodi u ovoj molitvi, da tako molim u njegovoj mudrosti, sili i razumijevanju.
  U Ime Gospodina Isusa Krista, po moćnom zagovoru Bezgrješne Djevice Marije, Majke Božje, blaženog Mihaela Arkanđela, blaženih apostola Petra i Pavla, Svetog Benedikta i Svete Dimfne, (njegova ili njezina) Anđela čuvara, svih Svetih i Anđela nebeskih, po moći koja mi je dana u svetom autoritetu Imena Isusova, molim Te, Oče nebeski da oslobodiš (ime osobe) od strašnog ropstva u koje su ga uvukle sile tame, koje mu žele uništiti život. Sve ih ukloni i sveži u Ime Isusa Krista, i zabrani im da djeluju.

  Oče nebeski, sveži sve sile (nabrojati područja ropstva ili okultizma u njegovom životu), koje žele (ime osobe) odvojiti od Tebe i zatvoriti ga u grob tame. Ukloni sve moći obmane, koje žele (ime osobe) zaslijepiti i držati daleko od spoznaje Istine o svome ropstvu, i daleko od Tvoje volje i plana kojeg imaš za njega.
  Dovodim (ime osobe) pred Osobu i djelo Gospodina Isusa Krista da primi snagu i pomoć koja mu je potrebna. Izravno suprotstavljam moćnu silu Gospodinova Utjelovljenja, Raspeća, Uskrsnuća, Uzašašća i njegove Slave, svim silama tame koje žele uništiti (ime osobe). Molim Duha Svetoga da upotrijebi svu moć Gospodina Isusa Krista protiv sila tame koje žele uništiti (ime osobe).
  Oče nebeski, molim te da (ime osobe) otvoriš oči razumijevanja. Ukloni sljepoću i duhovnu gluhoću iz njegova srca. Utješi ga i smiri mu sve osjećaje i misli o strahu i sumnjama.

  Kao kraljevski Božji svećenik, molim Tvoje milosrđe za (ime osobe), za sve njegove grijehe, padove i pobune, molim oproštenje za te grijehe kojima Te je povrijedio. Neka Kristova Krv bude dostatna zadovoljština za kaznu koju zaslužuju njegovi grijesi. Vraćam vlast nad njegovim životom kojeg je dao Sotoni, vjerujući neprijateljevoj obmani. Neka se sve u njegovom životu ujedini u poslušnoj ljubavi i služenju Gospodinu Isusu Kristu. Neka Duh živoga Boga djeluje na (ime osobe), podari mu pokajanje i potpuno ga oslobodi od svakog ropstva.

  U Ime Gospodina Isusa Krista, odbacujem sve sotonske aktivnosti koje (ime osobe) drže u sljepoći i tami. Po vlasti koja mi je dana u jedinstvu s Isusom Kristom, molim Te, Oče Sveti, da srušiš sve utvrde koje je kraljevstvo tame sagradilo protiv (ime osobe); satri, slomi i uništi sve neprijateljske planove protiv (ime osobe), njegova uma, osobnosti, volje, osjećaja i tijela. Uništi, o Gospodine, duhovnu sljepoću i gluhoću i sve u čemu ga Sotona drži. Neka Duh Sveti svojom snagom donese svjedočanstvo pokajanja i privede (ime osobe) vjeri u Gospodinu Isusu Kristu i pripadnosti njegovoj Crkvi. Oče nebeski, slomi Sotoninu moć koja čini (ime osobe) slijepim za Tvoju Istinu.
  Vjerujući da me Tvoj Sveti Duh vodi u ovoj molitvi, u Ime Gospodina Isusa Krista, proglašavam da (ime osobe) pripada Tebi. Zahvaljujem ti zbog uslišanja ove molitve. Podari mi milost ustrajnosti i vjernosti u mom posredovanju za (ime osobe), tako da se Ti proslaviš kroz njegovo oslobođenje. Po Kristu Gospodinu našem. Amen.
  Slava Ocu…

   Sada je: uto sij 22, 2019 10:06 am.