Stvoreni za nebo

Katolički forum koji okuplja katoličke vjernike u duhu dijaloga i Kristove ljubavi


  Posvetna molitva Neoskvrnjenom Srcu Marijinu

  Share
  avatar
  SNJEŽA

  Broj postova : 589
  Join date : 07.11.2010
  Age : 43

  Posvetna molitva Neoskvrnjenom Srcu Marijinu

  Postaj by SNJEŽA on pon sij 03, 2011 1:21 pm

  POSVETNA MOLITVA NEOSKVRNJENOM SRCU MARIJINU

  Kraljice presvete Krunice, pomoćnice kršćana, utočište roda ljudskoga, pobjednice u svim! bojevima Božjim! Ponizno padamo pred prijestolje tvoje, uvjereni, da ćemo postići milosrđe, primiti milost i potrebnu pomoć i obranu u sadašnjim nevoljama, ne radi naših zasluga, kojih zapravo nemamo, nego jedino radi neizmjerne dobrote tvoga majčinskoga srca! U ovom žalosnom času ljudske povijesti, tebi, tvome neokaljanom Srcu predajemo i posvećujemo, ne samo u zajednici s Otajstvenim Tijelom tvoga Isusa, svetom Crkvom, koja trpi i krvari na tolikim stranama i na tolike je načine ražalošćena, nego također s čitavim svijetom, rastrganim divljom neslogom i raspaljenim požarom mržnje, što je sve žrtva vlastite opačine. Neka te ganu tolike ruševine tjelesne i duševne; tolike boli, tolike stiske očeva i majki, zaručnica, braće, nevine djece; toliki životi, ugušeni u svijetu mladosti; tolika tjelesa, rastrgana u groznoj klaonici; tolike duše, koje se muče i uzdišu, tolike, koje su u pogibelji, da se zauvijek izgube!
  Isprosi nam od Boga mir, ti, o Majko milosrđa!
  A prije svega, isprosi nam one milosti, koje mogu za čas obratiti srca ljudska, one milosti, koje pripremaju, donose i osiguravaju mir!
  Kraljice mira, moli za nas i podaj zaraćenom svijetu mir, za kojim narodi uzdišu, mir u istini, u pravdi, u ljubavi Kristovoj. Podaj mu mir oružja i mir duša, da se u stalnosti poretka širi kraljevstvo Božje. Pruži svoju zaštitu nevjernicima, kao i onima koji sjede u sjeni smrtnoj; udijeli im mir i učini, da im se rodi Sunce istine, te da uzmognu pred jedinim Spasiteljem svijeta zajedno s nama ponavljati: "Slava Bogu na visini, a na zemlji mir ljudima dobre volje"! Podaj mir narodima, podijeljenim zabludom i neslogom, a napose onima, koji ispovijedaju posebnu pobožnost prema tebi, i kod kojih nije bilo kuće, gdje se nije poštivala tvoja časna slika - danas možda skrivena i spremljena za bolje dane - i povedi ih u jedini ovčinjak Kristov, pod jedinim i pravim pastirom.
  Isprosi mir i potpunu slobodu svetoj Crkvi Božjoj, zaustavi poplavu novog poganstva, koja se sve više širi; podržavaj u vjernicima ljubav k čistoći, kršćanski život i apostolski žar, da se poveća zaslugama i brojem narod onih, koji služe Bogu. Konačno, kako su Srcu tvoga sina Isusa bili posvećeni Crkva i sav ljudski rod, da bi im Ona, u koju su polagali svu nadu bilo znamen i zalog pobjede i spasenja, tako se i mi isto zauvijek posvećujemo i tebi, tvome neokaljanom Srcu, o Majko naša i kraljice svijeta; da tvoja ljubav i zaštita pospješi proslavu kraljevstva Božjega, i da svi narodi, pomireni među sobom i s Bogom, nazivaju Blaženom tebe, te s tobom, od jednog kraja zemlje do drugoga, zapjevaju vječni "Magnificat" slave, ljubavi, zahvalnosti Srcu Isusovu, u kojem jedino mogu naći Istinu, Život i Mir!!

  Ovu je molitvu prvi molio Sveti Otac Papa Pio XII. 1942,godine, kada je cijeli ljudski rod posvetio Srcu Marijinu.
  Na 30.svibnja 1959. posvetio je gornjom molitvom Hrvatski narod Neokaljanom Srcu Marijinom, sada već blaženi, kardinal Alojzije Stepinac u svojem zatočeništvu u Krašiću, kad je u svojoj sobi okrunio kip Fatimske Gospe.

  Molitva je prvotno tiskana dopuštenjem Nadbiskupskog Ordinarijata u Salzburgu prigodom Marijanske godine.

   Sada je: čet pro 13, 2018 4:57 pm.