Stvoreni za nebo

Katolički forum koji okuplja katoličke vjernike u duhu dijaloga i Kristove ljubavi


  Molitve Ocu Nebeskom

  Share
  avatar
  ane

  Broj postova : 1018
  Join date : 14.11.2009
  Age : 29

  Molitve Ocu Nebeskom

  Postaj by ane on uto pro 28, 2010 9:11 pm

  Jutarnja molitva Ocu Nebeskom

  Oče moj, dolazim u tvoju prisutnost na samom početku ovog dana. Dolazim naći mudrost da nepravim nerazborite greške, tako da znam kada treba govoriti, a kada ostati u šutnji, kada djelovati, a kada ne. Dolazim naći MIR, tako da me danas ništa ne zabrine i ne smete. Dolazim naći hrabrost da budem strpljiv(a), da ne izgubim nadu, da prihvatim razočarenje, znajući da ćeš Ti sve okrenuti na moje dobro. Dolazim naći ljubav, tako da me ništa ne učini ogorčenim(om), tvrdim(om) i neljubaznim(om).
  Dođoh početi ovaj dan s Tobom i želim ga nastaviti s Tobom, tako da to bude dan bez ikakve žalosti. Oče, Ti si moja providnost, znam da ćeš Ti providjeti sve moje potrebe.
  Oče Ti si moj zaštitnik, sačuvaj me ovoga dana od svih mračnih sila, prekrij me predragocjenom Krvlju Tvoga Sina Isusa i okruži me svojim anđelima. Ovo Te molim u Isusovo Ime. Amen!
  avatar
  ane

  Broj postova : 1018
  Join date : 14.11.2009
  Age : 29

  Re: Molitve Ocu Nebeskom

  Postaj by ane on uto pro 28, 2010 9:14 pm

  Zahvalna molitva Bogu, Stvoritelju i Ocu   (sv. Katarina Sijenska)

  O, ponore ljubavi, čini se kao da si luda za svojim stvorenjima, kao da ne bi mogao živjeti bez njih, a ustvari si Ti naš Bog koji nisi potreban nas. Od našeg dobra tebi ne raste veličina, jer si Ti nepromjenjiv. Naše te zlo ne oštećuje jer si Ti vrhovno i vječno dobro. Tko te potiče na toliko milosrđe? Ljubav, ne dužnost ili potreba za nama jer smo mi krivci i zli dužnici.

  O, vječni Oče! O, ognju i ponore lčjubavi! O, vječna ljepoto, nado, o utočište griješnika! O, naizmjerna širino, o vječno neizmjerno dobro, Ti koji si lud od ljubavi! Zar si Ti potreban tvoga stvorenja? Da, kako mi se čini, jer se Ti držiš načina kao da ne bi mogao bez njega živjeti, premda si Ti život od kojega svaka stvar prima život, a bez Tebe nijedna ne može živjeti. Zašto si, dakle, toliko zaljubljen u nas do ludila? Zašto si se zaljubio u svoje stvorenje? Zašto se njime naslađuješ i proširuješ u samome sebi, i kao opijen za njegovo spasenje tražiš ga dok ono od tebe bježi? Ono se udaljava a Ti se približavaš. Bliže nisi mogao doći nego da si se zaogrnuo njegovim čovještvom.

  Što da rečem na sve to? Učinit ću kao Jeremija koji je govorio: Ah, ah, gospodine ne znam govoriti(Jer 1,6). Jezik stvorenja ne može iskazati osjećaj duše koja Te neizmjerno želi. Čini mi se da bi mogla reći onu Pavlovu riječ: Niti jezik može izreći, ni uho čuti, ni oko vidjeti, ni srce zamisliti ono što sam ja vidio. A šta si vidio? Vidio sam otajstvene tajne Božije. A ja što da kažem? Ne dodajem tome ništa s ovim grubim svojim osjetima, nego samo sebi, dušo moja, kažem da si kušala i vidjela vrhovnu i vječnu providnost. Sada Ti zahvaljujem, vrhovni i vječni Oče, na Tvojoj prekomjernoj dobroti koju si pokazao meni, bijednoj, koja nije dostojna milosti.
  avatar
  ane

  Broj postova : 1018
  Join date : 14.11.2009
  Age : 29

  Re: Molitve Ocu Nebeskom

  Postaj by ane on uto pro 28, 2010 9:15 pm

  Svemogući Gospodine  (sv. Polikrap)

  Bože, svemogući Gospodine, Oče tvojega ljubljenog i blagoslovljenog sluge Isusa Krista u kome si se nama objavio; Bože anđela i moći svih stvorenja i svih pravednika koji žive u Tebi, ja te blagoslivljam jer si me učinio dostojnim ovoga dana i ovoga časa da budem dionikom kaleža Tvojega Sina Isusa i brojnih mučenika za uskrsnuće na život vječni, duše i tijela u neraspadljivom Duhu. daj da pred tvojim licem budem prihvaćena ova žrtva. Slavim Te i hvalim po vječnom svećeniku Isusu Kristu, tvome ljubljenome sluzi po kome Tebi u duhu Svetome svaka čast sada i uvijeke vjekova. Amen.

  Sponsored content

  Re: Molitve Ocu Nebeskom

  Postaj by Sponsored content


   Sada je: uto sij 22, 2019 10:00 am.