Stvoreni za nebo

Katolički forum koji okuplja katoličke vjernike u duhu dijaloga i Kristove ljubavi


  zna li tko kak se moli krunica majci dobrog savjeta?

  avatar
  irenyca

  Broj postova : 7
  Join date : 09.11.2010
  Age : 41
  Lokacija : Varaždin

  zna li tko kak se moli krunica majci dobrog savjeta? Empty zna li tko kak se moli krunica majci dobrog savjeta?

  Postaj by irenyca on sri pro 01, 2010 10:49 am

  Molila bi da mi netko napiše kak se moli krunica majci dobrog savjeta?objavljena je u knjižici koju nemam a zove se devetnica majci dobrog savjeta..
  hvala
  irena
  Katarina II
  Katarina II

  Broj postova : 539
  Join date : 29.12.2009
  Age : 68

  zna li tko kak se moli krunica majci dobrog savjeta? Empty Re: zna li tko kak se moli krunica majci dobrog savjeta?

  Postaj by Katarina II on ned pro 05, 2010 12:26 pm

  irenyca je napisao/la:Molila bi da mi netko napiše kak se moli krunica majci dobrog savjeta?objavljena je u knjižici koju nemam a zove se devetnica majci dobrog savjeta..
  hvala
  irena
  Nasa Gospa od neprestane pomoci..
  KRUNICA MAJCI OD NEPRESTANE POMOĆI
  Devetnica i krunica Majci od Neprestane pomoći ( moli se na Gospinu krunicu )
  Na Križ se moli : VJEROVANJE

  NA VELIKO ZRNO MOLI SE:

  POD OBRANU SE TVOJU UTJEČEMO PRESVETA BOGORODICE. NE ODBIJ NAM MOLBE U POTREBAMA NAŠIM, NEGO NAS OD SVIH POGIBELJI UVIJEK OSLOBODI, DJEVICE SLAVNA I BLAGOSLOVLJENA, GOSPODO NAŠA, POSREDNICE NAŠA, ZAGOVORNICE NAŠA, ODVJETNICE NAŠA! SA SVOJIM NAS SINOM POMIRI, SVOJEMU NAS SINU PREPORUČI I SVOJEMU NAS SINU IZRUČI! AMEN.

  NA MALO ZRNO MOLI SE:

  MAJKO OD NEPRESTANE POMOĆI, TEBE ZOVEMO, K TEBI VAPIMO, OBRANI NAS, IZBAVI NAS, IZLIJEČI NAŠE RANE I BOLI, TI PONIZNA I VJERNA MAJKO.

  NA KRAJU KRUNICE ZAZIV:

  GOSPO OD NEPRESTANE POMOĆI, SVOJOM NEPRESTANOM LJUBAVLJU ČUVAJ MOJE MISLI, MOJE OSJEĆAJE I MOJE ČINE U PRAVCU TVOJE BEZGRJEŠNE ČISTOĆE. AMEN.


  UVODNA MOLITVA
  Devetnica i krunica Majci od Neprestane pomoći

  Dolazim Te gledati na Tvome milosnom prijestolju i obraćam se ovom devetnicom s vjerom k Tebi, o Marijo, Majko od Neprestane pomoći. Povjeravam Tvome Bezgrješnom Srcu sve svoje patnje, tjeskobe, brige i boli.
  O Marijo, Majko od Neprestane pomoći, molim Te, nepresatano me pomaži.
  O Marijo, Majkko, jednom kada dođu moji zadnji časi, pomozi mi da dobijem milost za blaženu smrt. Izmoli mi, predraga Majko, kada se moje oči budu sklapale, da moje srce i usne govore: Marijo, Majko od Neprestane pomoći pohiti da mi pomogneš. Isuse, Marijo i Josipe, u Vaše ruke predajem dušu svoju. Amen.

  1. DAN

  Majko od Neprestane pomoći, rado stojim moleći pred Tvojom milosnom slikom. Pogled na sliku budi u mojoj duši unutarnje i dječje povjerenje. U Tvojim rukama miruje Tvoje Dijete Isus, moj Otkupitelj i moj Bog, Svemogući Gospodar života i smrti, djelitelj svega dobroga i svih milosti. Ti si moja Majka. Zato Ti je dato pravo za nas moliti i ispunjenje Tvojih molitava očekivati. Još nikada Dijete Isus u Tvojim rukama nije odbilo nijednu Tvoju molitvu. Zato, Majko našega Spasitelja, zazivam Te, molim Te za Tvoj svemogući zagovor i preklinjem Te u ovoj mojoj devetnici za milost ( navedi milost koju tražiš ). Obraćam se Tebi s punim povjerenjem. Uvjeren sam da ćeš Ti kod svoga Djeteta z amene posredovati.
  Amen.
  Slijedi: Krunica i litanije Gospe od Neprestane pomoći.
  Zaziv na kraju: O Marijo, Majko od Neprestane pomoći, molim Te, neprestano me pomaži!

  2. DAN

  Majko od Neprestane pomoći, u tom Djetešcetu, što uz srce stišćeš, ne gledaš samo na Svoga Sina i Sina Božjega nego i sve ljudde, koji su kroz Božju volju i po Tvojoj želji Tebi povjereni. Možeš li zaboraviti sveti sat Kalvarije, gdje je Tvoj umirući Sin Tebe za Majku nama darovao? Kako se Dijete na milosnoj slici na pogled Križa uplašeno u Tvoje ruke bacilo, tražeći od Tebe zaštitu i utjehu, tako se smije svaka potištena i neutješna duša Tebi s povjerenjem obratiti. Majko, evo sada u ovoj svojoj preteškoj nevolji dolazim k Tebi, Majko, tražeći Tvoju zaštitu i podršku. Marijo, moja ljubljena Majko, ovdje klečim poput djeteta pred Tvojom slikom, da Ti kažem kako Te volim i kako sam sretan što sam Tvoje dijete. Povjeravam Ti svoju patnju..., svoju molbu..., Ti je znaš. Pomozi mi!
  Amen.
  Slijedi: Krunica i litanije Gospe od Neprestane pomoći.
  Zaziv na kraju: O Marijo, Majko od Neprestane pomoći, molim Te, neprestano me pomaži!

  3. DAN

  Majko od Neprestane pomoći, radosna srca promatram Tvoju milosnu sliku, koja mi tako uvjerljivo govori o Tvojoj veličini i moći. Ljubljena Majko, na Tvojoj slici ispisano je grčkim slovima Tvoje slavno ime: „Majka božja“, te Arkanđela Gabrijela, Božjeg glasnika, koji te kao milosti punu pozdravlja i Arkanđela Mihaela, koji me podsjeća na Tvoju vladavinu nad nebeskom vojskom. Tvoja ruka grli ruke Kralja nad kraljevima. Meni to govri da si Ti blagoslovljena među svim ženama, najveći ukras svemira, biće koje je bilo dostojno postati Majkom Božjeg Sina. Ti si Bezgrešno začeće, najsvetija, čudo nad čudima, vrhunac savršenstva. Radosno Te slavim kao Kraljicu Neba i Zemlje, čudesna Majko radosnog srca, objavljujem Tvoju veličinu i dostojanstvo. Iako stojiš visoko iznad mene, usuđujem se doći k Tebi, pošto Te Bog stvorio tako moćnu da mi u mojim nevoljam amožeš pomoći. Ti se u svojoj poniznosti raduješ svojoj moći, koju Ti Bog daje, samo da bi mogla, Ti ponizna službenice Gospodnja, pomoći nama, Tvojoj djeci. Ti silna i moćna Majko, izmoli mi kroz Tvoj silni zagovor milost za koju Te molim.
  Amen.
  Slijedi: Krunica i litanije Gospe od Neprestane pomoći
  Zaziv na kraju: O Marijo, Majko od Neprestane pomoći, molim Te, neprestano me pomaži!

  4. DAN

  Majko od Neprestane pomoći, Tvoja čudotvorna slika sjaji tako utješno u mračnoj ovozemaljskoj nevolji mojih dana. Iz Tebe je procvao najljepši cvijet: Isus. Mi ga možemo samo iz sveg srca voljeti, pošto postade čovjekom. Iznad Tvoje glave na milosnoj slici sjaji jedna zvijezda. Da, Ti si zvijezda jutarnja, koja objavljuje dan otkupljenja i svetosti, a uveče dočarava ljepotu neba. Nisi li Ti ona predivna morska zvijezda, koja usred snažnih oluja i duboke tmine sjajiš u ljudska srca, prepuna nade. Predragocjena Majko, kako mi samo olakšavaš nositi moje muke i odgovornosti! Sama pomisao na Tebe donosi mome srcu radost. Tvoje ime daje mojoj napaćenoj duši tišinu i mir. Sve dane moga života želim Ti reći: „Majko moja, vrijedna sve ljubavi, ja Te volim“. Kroz Tebe i sa Tobom volim Tvoga Sina. Ti si moja nada, usliši me!
  Amen.
  Slijedi: Krunica i litanije Gospe od Neprestane pomoći.
  Zaziv na kraju: O Marijo, Majko od Neprestane pomoći, molim Te, neprestano me pomaži!

  5. DAN

  Majko od Neprestane pomoći, promatram li Tvoju milosnu sliku, postaje mi jasno da Te s pravom nazivaju „Majka boli“. Dijete na Tvojim rukama plaši se pri pogledu na oruđa muke, koja mu pokazuju ruke anđela. Koliko je samo bolna smrt na Križu već tada pritiskala Njegovo dječje srce, koju je ono već tada trebalo trpjeti. Ali i Ti si sa Svojim Djetetom morala trpjeti gorke duševne patnje. Tebi je mač boli srce probo. Uistinu, kao Majka boli, Ti si sudionica u djelu otkupljenja. Zbog toga su Tvoja moć i Tvoj zagovor kod Boga tako veliki. Vidi, Majko boli, ja suosjećam s Tobom i sa patnjama Tvoga sina. Moji grijesi su razapeli Isusa na Križ i ranili Tvoje majčinsko Srce. Duboko suosjećam sa Tobom, Majko puna boli, daj mi istinito pokajanje za moje grijehe i snagu da ih ubuduće ne činim. Sjeti se moje molbe, koju Ti prinosim u ovoj devetnici. Budi moja zagovornica!
  Amen.
  Slijedi: Krunica i litanije Gospe od Neprestane pomoći.
  Zaziv na kraju: O Marijo, Majko od Neprestane pomoći molim Te, neprestano me pomaži!

  6. DAN

  Majko od Neprestane pomoći, Tvoja slika mi govori o veličini tvoje patnje. Tko je trpio više od Tebe? Zbog toga Ti majčinski razumješ moje patnje. To mi govori Tvoj pogled pun ljubavi, koji je manje upućen Tvom Djetešcu nego meni, bijednom grešniku. Moju dušu krijepi suosjećajno srce koje se nađe u svakoj brizi i nevolji, u križu i patnji. Ali nijedna prijateljska ljubav nije ravna ljubavi koju pružaš Ti meni, svome djetetu. Tvoje majčinsko Srce pati sa mojim srcem. Ti, suosjećajna Majko, čuj moj poziv, koji u svojoj nevolji upućujem Tebi. Ne napusti svoje dijete, utješi moje napaćeno srce i usliši mi ono za što Te ponizno molim.
  Amen.
  Slijedi: Krunica i litanije Gospe od neprestane pomoći.
  Zaziv na kraju: O Marijo, Majko od Neprestane pomoći, molim Te, neprestano me pomaži!

  7. DAN

  Majko od Neprestane pomoći, Ti si čuvarica najsvetijega blaga Božjega. Sve milosti, koje ljudi dobivaju protječu kroz Tvoje majčinske ruke. Zbog toga dolazim i ja k Tebi, u svojoj nevolji. Pomozi mi, jer si Ti moja Majka boli. Kao Majka Božja, Ti Njegovu Srcu stojiš blizu, koje Ti nijednu molbu ne može odbiti. Kao Majka boli Ti si djeliteljica i posrednica blaga svih milosti potrebnih za naše spasenje. Kao naša Majka, s ljubavlju nam pomažeš. Zbog toga dolazim s mojim teškim patnmjama, tjeskobama i molbama k Tebi. Tko se tebi obrati, siguran je u Tvoju pomoć. Želim Ti vjerno služiti i tako sam siguran u Tvoju vječitu zaštitu, jer Bog ne napušta dušu koja se Tebi obraća. Izmoli mi milost za koju Te u ovoj devetnici molim i za koju se nadam da će mi je Tvoja majčinska dobrota podariti.
  Amen.
  Slijedi: Krunica i litanije Gospe od Neprestane pomoći.
  Zaziv na kraju: O marijo, Majko od Neprestane pomoći, molim Te, neprestano me pomaži!

  8. DAN

  Majko od Neprestane pomoći, kada se sjetim svojih velikih grijeha, u mojoj duši javlja se osjećaj straha. Smijem li se usuditi Tebi obratiti, ja ovako nevoljan grešnik? Tvoja ljubljena slika mi govori: „Dijete, imaj nade. Ja sam Majka koja je uz tebe i imaš moju neprestanu pomoć. Ti si moje ljubljeno dijete, a Ja tvoja Majka, koja je uvijek spremna zaliječiti tvoje rane i voditi te putem čistoće.“ Majko, Ti koja uvijek pomažeš, u Tvoju svetost i blagost ja se uzdam. U Tvoje majčinsko i suosjećajno srce stavljam svu svoju nadu i povjerenje. Majko, ne gledaj moje grijehe, zaštiti i utješi me, pomozi mi da dobijem milost za koju Te od srca molim. Moja predragocjena Majko, u Tvojim je rukama moje spasenje.
  Amen.
  Slijedi: Krunica i litanije Gospe od Neprestane pomoći.
  Zaziv na kraju: O Marijo, Majko od Neprestane pomoći, molim Te, neprestano me pomaži!

  9. DAN

  Majko od Neprestane pomoći, došao sam do kraja ove moje devetnice. Svakodnevno si me gledala sa svoje čudotvorne slike, svakodnevno si slušala moje molbe. Još jednom danas, jače i iskrenije, pun nade dižem moj krik i vapaj za pomoć k Tebi. Znam da će me Tvoja ljubav uslišati, u to sam siguran. Tvoj zagovor će mi izmoliti milost koju tražim. Vidi svoga sina, vidi Njegove boli i sjeti se svoje ljubavi. Nazivamo Te Majkom od Neprestane pomoći. To ime, koje si sama sebi dala, daje mi pravo moje patnje i boli iznijeti Tebi, u jakoj nadi da ćeš mi pomoći i uslišati me. Ti predragocjena Majko, budi sa mnom u svim teškoćama, opasnostima i patnjama. Molim Te, udijeli mi potrebnu zaštitu. Draga Majko, čvrsto vjerujem i uzdam se u Tvoju pomoć i unaprijed zahvaljujem za moje uslišane molbe i sve one milosti koje si mi već ranije izmolila, kao i one koje ću u budućnosti zadobiti uz Tvoju neprestanu pomoć i ljubav. Nikada neću, dobra Majko, zaboraviti Tvoju neprestanu pomoć do mog aposljednjega daha. Želim Ti zahvaljivati ovdje na Zemlji, a u Nebu vječno Te ljubiti i slaviti kao svoju Majku od Neprestane pomoći i beskrajne ljubavi za mene i cijeli svijet.
  Amen.
  Slijedi: Krunica i litanije Gospe od Neprestane pomoći.
  Zaziv na kraju: O Marijo, Majko od Neprestane pomoći, molim Te, neprestano me pomaži!

  LITANIJE MAJCI OD NEPRESTANE POMOĆI

  O Majko od Neprestane pomoći, moje se srce potpuno pouzdaje u Tebe, zbog imena što ga Ti nosiš i stoga dolazim k Tebi i klečim pred Tvojim nogama i Tebi povjeravam sve svoje potrebe u životu i smrti. U svoj svojoj bijedi molim Te za Tvoju majčinsku pomoć. Udostoj se da me čuje Nebo i usliši me, o moja Majko!

  Gospodine, smiluj se!
  Kriste, smiluj se!
  Gospodine, smiluj se!
  Kriste, čuj nas! Kriste, usliši nas!

  Oče, nebeski Bože,
  Sine, Otkupitelju svijeta, Bože, Smiluj nam se!
  Duše Sveti, Bože,
  Sveto Trojstvo, jedan Bože.

  ....... priteci mi u pomoć, Ti ljubljena Majko

  U svim mojim poteškoćama, mukama i bolima.
  U opasnim trenutcima napasti i iskušenja
  u kojima bih se opirao.
  Ako bih sagriješio, da se ponovno dignem.
  Ako bih se grješnom vezom vezao u službi
  vraga i time vezu s Tobom raskinuo.
  Ako bih odugovlačio sa svojim obraćenjem,
  da se brzo i zauvijek Tebi predam.
  Ako bih bio rob poganskih strasti i tome
  se veselio.
  Ako bih bio „izgubljeni sin“, okorjeo i prepustio
  se porocima, da se zauvijek vratim Ocu.
  Ako bih bio mlak i neodlučan i ne bih mogao
  izreći iz svojih usta „Isuse Kriste“.
  Ako bih imao nesreću i učinio svetogrđe,
  da imam snage otići na Sv. Ispovijed.
  Ako bih iz zaboravnosti ili nemarnosti zanemario
  Tebe zazivati, sada Te odmah molim.
  Ako bih služeći Tebi smalaksao, daj da ponovo
  počnem s još većom revnošću Tebi služiti.
  Da pravovremeno pristupim Sv. Ispovijedi i iskreno
  i potpuno priznam svoje grijehe.
  Da mogu dostojno i iskreno primati Sv. pričest.
  Da u svim zadaćama budem dobar kršćanin,
  a osobito u molitvi i razmatranjima.
  Da budem očuvan od najtežih udaraca.
  Da budem od sveg srca ponizan.
  Da k Tebi prispijem i Boga od sveg srca ljubim.
  Da iz ljubavi prema Bogu podvrgnem svoju
  volju Njegovoj volji
  Da vjerno obavljam svoje stalešk edužnosti.
  Kad mi tijelo oboli od teške bolesti i moja duša
  bude utučena.
  Kad me jad i žalost obuzmu, kad trpim zbog ljudi.
  Kad mi Bog pošalje duševne patnje.
  Kad me Providnost bude iskušavala u bijedi
  i siromaštvu.
  Kad u svojoj vlastitoj obitelji iskusim bijedu i bol.
  Kad budem morao podnašati poniženja i loše postupke,
  olakšaj mi život i od toga me čuvaj.
  Da pomognem oslobadati siromašne duše iz čistilišta.
  Da vjerno potpomognem rad na spasavanju grješnika.
  Da postignem milost ustrajnosti.
  Da nikada ne prestanem moliti za milost ustrajnosti.
  Kad dođe moja posljednja bolest.
  Kad mi se smrt bude približavala.
  Kad mi se smrt približi.
  U posljednjim trenutcima kojima će biti praćena moja agonija.
  Kod moga posljednjeg uzdaha.
  Kad se pred Tvojim Sinom, a mojim Sucem pojavim.
  Kad budem trpio u čistilištu.
  U Nebu gdje ću milosrđe Božje dolično veličati.
  U svako vrijeme i na svakom mjestu na kojem ću Tebe
  služiti, Tebe hvaliti i Tebe zazivati.
  Da ljubim Isusa Krista.
  Da djelujem da Te uzljube još više mnogi
  kršćani i da Ti služe.

  Jaganjče Božji, koji oduzimaš grijehe svijeta,
  oprosti nam, Gospodine!
  Jaganjče Božji, koji oduzimaš grijehe svijeta,
  usliši nas Gospodine!
  Jaganjče Božji, koji oduzimaš grijehe svijeta,
  smiluj nam se, Gospodine!

  Budi hvaljena, slavljena, ljubljena i zazivana, budi uvijek blagoslivljana, o naša ljubljena Gospodo od Neprestane pomoći, moja Nado, moja Ljubavi, moja Majko, moja Srećo i moj Živote! Amen!
  Majko od Neprestane pomoći, mi se Tebi utječemo. Pomaži nam! Štiti nas! Primi našu zahvalnost za sve nebrojene nama poznate i nepoznate milosti, što nam ih je udijelila Tvoja majčinska dobrota!
  Majko od Neprestane pomoći, moli za nas. Majko jedinstva, moli za nas!

  S. – Moli za nas, Majko od Neprestane pomoći!
  P. – Da dostojni postanemo obećanja Kristovih!

  Pomolimo se: Gospodine Isuse Kriste, Ti si nam dao Svoju Majku Mariju, koje slavnu sliku častimo, z anašu Majku, pripravnu da nam neprestano pomaže, udijeli nam, molimo, da postojano zazivajući Njezinu majčinsku pomoć zavrijedimo vazda osjećati plod Tvojega Otkupljenja!
  Amen!

  This page was last modified in 2010


  http://sites.google.com/site/molitedragadjeco/majka-dobrog-savjeta


  _________________
  zna li tko kak se moli krunica majci dobrog savjeta? 0003
  "Ne moramo tražiti sreću: ako imamo ljubavi za druge, dobit ćemo sreću. To je dar od Boga"(Bl. Majka Tereza iz Kalkute)

  "Neka ti put dođe u susret! Neka ti vjetar bude s leđa! Neka ti sunce zagrije lice! Neka kiša padne na tvoja polja! I dok se opet vidimo, neka te Bog čuva u svojoj ruci!". "Neka ti put dođe u susret"
  Oldtimer
  Oldtimer
  Admin

  Broj postova : 4931
  Join date : 18.06.2009
  Age : 52
  Lokacija : HRVATSKA, SPLIT ROĐENDAN: 01. travnja IMENDAN : sv. Antun Opat (Pustinjak) 17. 01. i sveti Antun Padovanski 13. 06. Križ uzgor stoji, a svijet se okreće i mijenja (Stat Crux dum volvitur orbis).

  zna li tko kak se moli krunica majci dobrog savjeta? Empty Re: zna li tko kak se moli krunica majci dobrog savjeta?

  Postaj by Oldtimer on ned pro 05, 2010 10:32 pm

  Hvala našoj sestri Katarini II što je stavila krunicu Majci neprestane pomoći, ali mislim da je irenyca tražila ovu knjižicu koju sam u slikama stavio, pa se nadam da će biti od koristi...

  DEVETNICA MARIJI MAJCI DOBROGA SAVJETA


  zna li tko kak se moli krunica majci dobrog savjeta? Ac62e9109577098 zna li tko kak se moli krunica majci dobrog savjeta? E68244109577136 zna li tko kak se moli krunica majci dobrog savjeta? 2bad62109577175 zna li tko kak se moli krunica majci dobrog savjeta? 3a7fdd109577276

  zna li tko kak se moli krunica majci dobrog savjeta? 4919f2109577365 zna li tko kak se moli krunica majci dobrog savjeta? E26d33109577420 zna li tko kak se moli krunica majci dobrog savjeta? D193eb109577498 zna li tko kak se moli krunica majci dobrog savjeta? 23359d109577570

  zna li tko kak se moli krunica majci dobrog savjeta? 73c266109580866 zna li tko kak se moli krunica majci dobrog savjeta? F14d83109580936 zna li tko kak se moli krunica majci dobrog savjeta? D72e9e109580994 zna li tko kak se moli krunica majci dobrog savjeta? 2e180e109581073

  zna li tko kak se moli krunica majci dobrog savjeta? 899880109581125 zna li tko kak se moli krunica majci dobrog savjeta? 24f64e109581192 zna li tko kak se moli krunica majci dobrog savjeta? 49f591109581272 zna li tko kak se moli krunica majci dobrog savjeta? 0680c5109581342

  zna li tko kak se moli krunica majci dobrog savjeta? Df9831109581444 zna li tko kak se moli krunica majci dobrog savjeta? 3a5351109581557 zna li tko kak se moli krunica majci dobrog savjeta? Af90d1109581644 zna li tko kak se moli krunica majci dobrog savjeta? 158f27109581757

  zna li tko kak se moli krunica majci dobrog savjeta? 77cbc8109581841 zna li tko kak se moli krunica majci dobrog savjeta? Ca62d9109581927 zna li tko kak se moli krunica majci dobrog savjeta? B09d7a109581974 zna li tko kak se moli krunica majci dobrog savjeta? D34af0109581995

  zna li tko kak se moli krunica majci dobrog savjeta? 21cd60109582015 zna li tko kak se moli krunica majci dobrog savjeta? 04faea109582039 zna li tko kak se moli krunica majci dobrog savjeta? 18637c109582064 zna li tko kak se moli krunica majci dobrog savjeta? 6cdf3b109582081

  zna li tko kak se moli krunica majci dobrog savjeta? 2bd6a9109582971 zna li tko kak se moli krunica majci dobrog savjeta? De96cf109582994 zna li tko kak se moli krunica majci dobrog savjeta? 057003109583011 zna li tko kak se moli krunica majci dobrog savjeta? Ce917f109583030

  zna li tko kak se moli krunica majci dobrog savjeta? D0fc32109583052 zna li tko kak se moli krunica majci dobrog savjeta? 269329109583096 zna li tko kak se moli krunica majci dobrog savjeta? 2530c6109583130 zna li tko kak se moli krunica majci dobrog savjeta? 42109e109583146


  _________________
  zna li tko kak se moli krunica majci dobrog savjeta? O5aivo  ZDRAVO KRIŽU NADO JEDINA  zna li tko kak se moli krunica majci dobrog savjeta? 2heimpy
  avatar
  irenyca

  Broj postova : 7
  Join date : 09.11.2010
  Age : 41
  Lokacija : Varaždin

  zna li tko kak se moli krunica majci dobrog savjeta? Empty Re: zna li tko kak se moli krunica majci dobrog savjeta?

  Postaj by irenyca on pon pro 06, 2010 12:23 pm

  hvala iako nema u ovoj knjižici krunice majci dobrog savjeta..al dobro će doć druge molitve
  iiirreena
  ane
  ane

  Broj postova : 1018
  Join date : 14.11.2009
  Age : 30

  zna li tko kak se moli krunica majci dobrog savjeta? Empty Re: zna li tko kak se moli krunica majci dobrog savjeta?

  Postaj by ane on uto pro 07, 2010 2:53 pm

  Hvala na ovoj knjižici Molitve Majci savjeta, nikako je naći. 
  avatar
  irenyca

  Broj postova : 7
  Join date : 09.11.2010
  Age : 41
  Lokacija : Varaždin

  zna li tko kak se moli krunica majci dobrog savjeta? Empty Re: zna li tko kak se moli krunica majci dobrog savjeta?

  Postaj by irenyca on uto pro 07, 2010 3:03 pm

  jako puno devetnica možete naručiti na web str.molitvena zajednica svetog josipa..tamo imate cijeli popis i pregled knjižica sa puno devetnica
  Oldtimer
  Oldtimer
  Admin

  Broj postova : 4931
  Join date : 18.06.2009
  Age : 52
  Lokacija : HRVATSKA, SPLIT ROĐENDAN: 01. travnja IMENDAN : sv. Antun Opat (Pustinjak) 17. 01. i sveti Antun Padovanski 13. 06. Križ uzgor stoji, a svijet se okreće i mijenja (Stat Crux dum volvitur orbis).

  zna li tko kak se moli krunica majci dobrog savjeta? Empty Re: zna li tko kak se moli krunica majci dobrog savjeta?

  Postaj by Oldtimer on pon tra 16, 2012 10:42 pm

  Premda sam davno stavio knjižicu devetnice Majci Dobroga Savjeta jer je neke od korisnika foruma zanimalo kako se moli ta devetnica, stavio sam je dakle s ciljem poticanja na molitvu, želeći iskazati čast i dostojnije se pripraviti za blagdan Majke Dobroga Savjeta, iako smo imali namjeru, nismo do sada molili ovu devetnicu, ali smo ove godine odlučili moliti i pripremati se za blagdan Majke Dobrog Savjeta!!! Zato ću opet ću staviti tekst devetnice jer se netko očito pobrinuo tako da neke od stavljenih stranica se ne otvaraju kad se klikne na thumbnail (ikonicu).

  Želio bih naglasiti kako molitve i devetnice nisu za to da se prodaju i na njima zadobiva materijalna korist, već su ponajprije namjenjene molitvi, kako bi se po njima zadobila korist za dušu! To bi trebali shvatiti oni koji izdaju brošurice koje u sebi sadržavaju molitvene tekstove, bilo da se radi o molitvama ili devetnicama. NAPISANA MOLITVA JE NAMIJENJENA MOLJENJU!!! TIME SE I ISPUNJAVA SVRHA ONOGA ŠTO PIŠE U TEKSTOVIMA DEVETNICE!!! Mi želimo MOLITI!!! To je osnovna svrha ovog foruma: ZAJEDNIŠTVO U MOLITVI. Započinjemo moliti devetnicu 17.04. jer je blagdan 26. 04. i želja mi je da nas što više bude povezano u molitvi ove devetnice.

  I MI SMO CRKVA!


  IMAMO PRAVO MOLITI DEVETNICE!!! JEDINO SOTONI SMETA MOLITVA I BORI SE PROTIV NJE! SOTONA NE ŽELI DA LJUDI MOLE!!!  DEVETNICA MAJCI DOBROGA SAVJETA
  Nota bene (zapamti)

  Moliti devet uzastopnih dana u svakoj životnoj potrebi. Savjetuje se moliti devetnicu prije slavlja i svetkovine, naročito u devetnici prikazanja MAJKE DOBROGA SAVJETA u Genazzanu tj.od 16. 04. do 25. 04. svetkovine MAJKE DOBROGA SAVJETA
  .

  Uvodne molitve:
  - U ime Oca i Sina i Duha Svetoga. Amen.
  - o dođi Duše Sveti, ispuni srca Svojih vjernih i zapali u njima vatru Svoje ljubavi

  Trenutak razmišljanja da bismo otvorili naše srce Gospodinu, tražili i oprost za naše nedostatke, naše slabosti, naše nevolje (bijede), grijehe i za svako nezamjećivanje potreba drugih. Pouzdajemo se u Isusa, u Marijino posredovanje kao MAJKE DOBROGA SAVJETA, u svim našim problemima, potrebama i jadima našeg srca...

  Molimo:
  MAJKO DOBROGA SAVJETA, S TOBOM NEK NAS BLAGOSLOVI TVOJ SIN!


  BOŽANSKI PLAN SPASENJA

  PRVI DAN 17. 04.


  Čitanje poslanice svetog Pavla apostola Galaćanima (Gal 4, 4-7)

  "... ali kad dođe punina vremena, posla Bog svog Sina, rođena od Žene, rođena pod Zakonom, da otkupi podložnike Zakona, da primimo posinjenje. A da smo zbilja sinovi, dokaz je što Bog u naša srca posla Duha svoga Sina koji viče, Abba Oče! Stoga nisi više rob, nego sin. A ako si sin, u baštinik si po Bogu.!


  Razmišljanje:
  Ovo su riječi koje slave povezano ljubav Oca, misiju (zadaću izaslanstvo) Sina, dar Duha, te Ženu od koje je rođen Stvoritelj, naša Božanska veza, u tajni "punine vremena"


  Ova "punina" označava određeni trenutak cijele vječnosti, u kojoj je Otac poslao svog Sina,
  "da ne pogine nijedan koji u Nj vjeruje, već da ima život vječni." (Iv 3, 16)

  Ona otkriva blaženi trenutak u kojem: "Riječ nijaše kod Boga... i Riječ je tijelom postala i nastanila se među nama.! (Iv 1, 1-14) postavši našim Bratom.

  Ona označava trenutak u kojem Sveti Duh, koji je već udahnuo puninu milosti u Mariju iz Nazareta, uobličio je u njenoj djevičanskoj utrobi ljudsku prirodu Krista. Ona označava trenutak u kojem za ulazak u vječni put (vrijeme), to isto vrijeme biva otkupljeno i ispunivši se tajnom Krista postane definitivno "vrijeme spasa". Ona na kraju označava početak tajanstvenog puta Crkve.

  MOLITVA

  MAJKO DOBROGA SAVJETA! Pokaži nam uvijek kako treba služiti čovjeku, čovječanstvu u svakom narodu,kako ga odvesti na putove spasenja. Kako braniti pravdu i mir na svijetu koji je uništavan sa svih strana. Koliko živo želim prilikom ovog našeg susreta, povjeriti Ti sve teške probleme društva, sistema, država, probleme koji ne mogu biti riješeni mržnjom, ratom ili samouništenjem, nego samo mirom, pravdom, poštovanjem čovjeka i narodnosti. O Majko Crkve! Učini da Crkva uživa slobodu i mir u ostvarenju svoje misije spasenja i da u tom cilju postane zrela, do jedne nove zrelosti vjere i potpuno ujedinjena! Pomozi nam pobijediti suprotnosti i teškoće! Pomozi nam otkriti svu jednostavnost, ponos i dostojanstvo kršćanskog poziva! Pomozi nam da nam ne nedostaju radnici u vinogradu Gospodnjem. Posveti obitelji! Bdij nad dušama mladih i srcima djece! Pomozi nam svladati velike moralne prijetnje koje pogađaju sve oblike života i ljubavi. Izmoli za nas milost da se obnavljamo neprekidno, po svojoj ljepoti svjedočenja dane Križu i Uskrsnuću Tvoga Sina. Amen.

  (Ivan Pavao II - "La Madonna")

  (3x Zdravo Marijo i Slava Ocu)

  KRATKE LITANIJE

  Gospodine smiluj se!
  Kriste smiluj se!
  Gospodine smiluj se!

  Sveta Marijo moli za nas,
  Sveta Majko Božja moli za nas,
  Majko Krista moli za nas,
  Majko dobroga savjeta moli za nas,

  Moli za nas Majko Dobroga Savjeta,
  Da dostojni postanemo obećanja Kristovih!

  Pomolimo se:

  O Oče, posredovanjem Marije, Majke Dobroga Savjeta, u čijem je djevičanskom krilu Riječ postala Čovjekom, udijeli naqm Tvog božanskog Duha da bismo i mi upoznali ono što se Tebi sviđa, te nas vodi u nevoljama života. Po Kristu, Gospodinu našem. Amen.

  Preslatka Majko Dobrog Savjeta,
  blagoslovi nas sa svojim Sinom.

  Izmoliti Krunicu Blažene Djevice Marije, kako dolazi prema danima moljenja.

  Nakon toga izmoliti Litanije Majci dobroga Savjeta:

  Litanije Majke dobrog savjeta

  Gospodine, smiluj se!
  Kriste, smiluj se!
  Gospodine, smiluj se!
  Kriste, čuj nas!
  Kriste, usliši nas!
  Oče nebeski, Bože, smiluj nam se!
  Sine, otkupitelja svijeta, Bože, smiluj nam se!
  Duše Sveti, Bože, smiluj nam se!
  Sveto Trojstvo jedan, Bože, smiluj nam se!
  Sveta Marijo, moli za nas!
  Sveta Bogorodice,moli za nas!
  Sveta Djevo djevica, moli za nas!

  Majko dobrog savjeta, moli za nas!
  Ti, Kćeri Oca nebeskog, moli za nas!
  Ti, Majko Sina božanskog, moli za nas!
  Ti, Zaručnice Duha Svetoga, moli za nas!
  Ti, hrame Presvetoga Trojstva, moli za nas!

  Savjetnice apostola, moli za nas!
  Savjetnice mučenika, moli za nas!
  Savjetnice priznavalaca, moli za nas!
  Savjetnice djevica, moli za nas!
  Savjetnice sviju svetih, moli za nas!
  Savjetnice žalosnih i potištenih, moli za nas!
  Savjetnice udovica i sirota, moli za nas!
  Savjetnice zatvorenika, moli za nas!
  Savjetnice siromaha, moli za nas!
  Savjetnice svih koji su u nevolji, moli za nas!
  Savjetnice obraćenika, moli za nas!
  Savjetnice umirućih, moli za nas!
  Savjetnice obitelji, moli za nas!
  Savjetnice roditelja, moli za nas!
  Savjetnice učitelja, moli za nas!
  Savjetnice učenika i studenata, moli za nas!
  Savjetnice djece i mladih, moli za nas!
  Savjetnice u svim pogibeljima, moli za nas!
  Savjetnice u svim napastima, moli za nas!

  U svim prilikama života, udijeli nam dobar savjet!
  U svakoj sumnji i neodlučnosti, udijeli nam dobar savjet!
  U napastima i zasjedama, udijeli nam dobar savjet!
  U progonima i klevetama, udijeli nam dobar savjet!
  U svakoj nepravdi, udijeli nam dobar savjet!
  U križu i boli, udijeli nam dobar savjet!
  U svim pogibeljima duše i tijela, udijeli nam dobar savjet!
  U svim našim potrebama, udijeli nam dobar savjet!
  U svim našim poslovima, udijeli nam dobar savjet!
  Na smrtnom času, udijeli nam dobar savjet!
  Ti Majko dobrog savjeta, udijeli nam dobar savjet!

  Jaganjče Božji koji oduzimaš grijehe svijeta, oprosti nam Gospodine!
  Jaganjče Božji koji oduzimaš grijehe svijeta, usliši nas Gospodine!
  Jaganjče Božji koji oduzimaš grijehe svijeta, smiluj nam se Gospodine!


  Moli za nas Majko dobrog savjeta!
  Da dostojni postanemo obećanja Kristovih!

  Pomolimo se:

  Bože, dijelitelju svih dobrih i savršenih darova, daj da mi, koji se utječemo Mariji, našoj dragoj Majci, u svim našim nevoljama i potrebama, njenim majčinskim zagovorom zadobijemo dobar savjet i pomoć. Po Kristu Gospodinu našem. Amen.  _________________
  zna li tko kak se moli krunica majci dobrog savjeta? O5aivo  ZDRAVO KRIŽU NADO JEDINA  zna li tko kak se moli krunica majci dobrog savjeta? 2heimpy
  Oldtimer
  Oldtimer
  Admin

  Broj postova : 4931
  Join date : 18.06.2009
  Age : 52
  Lokacija : HRVATSKA, SPLIT ROĐENDAN: 01. travnja IMENDAN : sv. Antun Opat (Pustinjak) 17. 01. i sveti Antun Padovanski 13. 06. Križ uzgor stoji, a svijet se okreće i mijenja (Stat Crux dum volvitur orbis).

  zna li tko kak se moli krunica majci dobrog savjeta? Empty Re: zna li tko kak se moli krunica majci dobrog savjeta?

  Postaj by Oldtimer on uto tra 17, 2012 9:16 pm

  SVI SMO POZVANI NA SVETOST

  DRUGI DAN 18. 04.


  Čitanje poslanice svetoga Pavla Apostola Efežanima (2,12-22)

  "Sjećate se da ste u ono vrijeme bez Krista bili otuđeni od Izraelskoga Građanstva, bez dijela u Savezima obećanja, bez nade i bez Boga u ovom svijetu! Ali sada, u Kristu Isusu, vi koji ste nekoć bili "daleko" postadoste "blizu" krvlju Kristovom.
  On je naime, naš jedini mir, on koji od oba naroda učini jedan, time što pregradu koja ih je rastavljala, neprijateljstvo sruši u svom tijelu, time što uništi Zakon zapovjedi u njegovim odredbama, da od dvaju naroda stvori, u sebi, jednog novog čovjeka, tvoreći mir, i da oba u jednom tijelu pomiri s Bogom po Križu ubivši u sebi neprijateljstvo. On je došao "da navijesti mir" vama koji bijaste "daleko" i mir onima koji su bili blizu: po njemu naime jedni i drugi imamo pristup k Ocu u jednom Duhu.
  Prema tome, niste više tuđinci i gosti, nego ste sugrađani svetih i ukučani Božji, nazidani na pravom temelju na apostolima i prorocima, a zaglavni je kamen sam Krist Isus. U njemu ste i vi zajedno sazdani za stan Božji u Duhu".

  Razmišljanje:

  Kraljice apostola! Prihvati naše nastojanje da razmatramo o početku Tvog Sina, početku Evanđelja i mira, koji počiva na pravdi i ljubavi među ljudima i među narodima. Kraljice mira! Spasi narodnosti i narode svih kontinenata koji u Tebe čvrsto vjeruju, spasi ih od ratova, od mržnje i od prijevara. Učini da svi, koji vladaju kao i podanici, nauče živjeti u miru, da čine onoliko koliko traži pravda i poštovanje svakog čovjeka, dok se ne uspostavi mir. Prihvati ovaj naš vjerski zanos, pun povjerenja o Službenice Gospodnja. Tvoje majčinsko prisustvo u tajni Krista i Crkve pretvara se u izvor veselja i slobode za svakog i za sve: vrelo one slobode za koju „nas je Krist oslobodio“ (Gal 5,1). Izvor, na kraju krajeva, onog mira koji svijet ne može dati, nego onog koji samo od Krista dolazi. Amen.
  (Ivan Pavao II - "La Madonna")

  MOLITVA

  Uđi u srca, o Marijo, i kaži, uvjerljivim glasom Majke, srcima onih koji odlučuju o sudbinama naroda, da putem dijaloga nađu slavne i pravedne putove nagodbe u problemima koji ih suprotstavljaju. Uvjeri ljude s oružjem koji su na raznim stranama svijeta da prihvate poziv mira koji k njima dolazi od mučenog i nebranjenog naroda. Oživi, o Marijo, u srcima svih osjećaje ljudske solidarnosti prema onima koji su bez osnovnih dobara, koji umiru od gladi, onima koji su izbjegli iz domovine da nađu sklonište za sebe i svoje najmilije i onima koji su ostali bez posla i vide opasnost i prijetnju vlastitoj sutrašnjici. Zaštiti, o Marijo, nevinost i bezazlenost današnje djece, da postanu u punini ljudi ovoga tisućljeća. Po svom Bezgrešnom Začeću Ti svijetliš jednim posebnim žarom svjetlosti koja je sišla s neba na svijet.

  Gospodine Kriste, neka nas ova svjetlost vodi prema budućnosti.

  Ogledalo pravde, kraljice i Majko mira moli za nas! Amen.


  (Ivan Pavao II - "La Madonna")


  KRATKE LITANIJE

  Majko Crkve, moli za nas
  Majko Božanske milosti, moli za nas
  Prečista Majko, moli za nas
  Majko dostojna ljubavi, moli za nas
  Majko obožavana, moli za nas
  Majko dobroga savjeta, moli za nas

  Moli za nas Majko Dobroga Savjeta,
  Da dostojni postanemo obećanja Kristovih!

  MOLIMO:

  O Oče, posredovanjem Marije, Majke Dobroga Savjeta, u čijem je djevičanskom krilu Riječ postala Čovjekom, udijeli nam Tvog Božanskog Duha da bi smo i mi upoznali ono što se Tebi sviđa, te nas vodi u nevoljama života. Po Kristu, Gospodinu našem. Amen.

  Preslatka Majko Dobrog Savjeta,
  blagoslovi nas sa svojim Sinom!

  Izmoliti Krunicu Blažene Djevice Marije, kako dolazi prema danima moljenja.

  Nakon toga izmoliti Litanije Majci dobroga Savjeta:

  Litanije Majke dobrog savjeta

  Gospodine, smiluj se!
  Kriste, smiluj se!
  Gospodine, smiluj se!
  Kriste, čuj nas!
  Kriste, usliši nas!
  Oče nebeski, Bože, smiluj nam se!
  Sine, otkupitelja svijeta, Bože, smiluj nam se!
  Duše Sveti, Bože, smiluj nam se!
  Sveto Trojstvo jedan, Bože, smiluj nam se!
  Sveta Marijo, moli za nas!
  Sveta Bogorodice,moli za nas!
  Sveta Djevo djevica, moli za nas!

  Majko dobrog savjeta, moli za nas!
  Ti, Kćeri Oca nebeskog, moli za nas!
  Ti, Majko Sina božanskog, moli za nas!
  Ti, Zaručnice Duha Svetoga, moli za nas!
  Ti, hrame Presvetoga Trojstva, moli za nas!

  Savjetnice apostola, moli za nas!
  Savjetnice mučenika, moli za nas!
  Savjetnice priznavalaca, moli za nas!
  Savjetnice djevica, moli za nas!
  Savjetnice sviju svetih, moli za nas!
  Savjetnice žalosnih i potištenih, moli za nas!
  Savjetnice udovica i sirota, moli za nas!
  Savjetnice zatvorenika, moli za nas!
  Savjetnice siromaha, moli za nas!
  Savjetnice svih koji su u nevolji, moli za nas!
  Savjetnice obraćenika, moli za nas!
  Savjetnice umirućih, moli za nas!
  Savjetnice obitelji, moli za nas!
  Savjetnice roditelja, moli za nas!
  Savjetnice učitelja, moli za nas!
  Savjetnice učenika i studenata, moli za nas!
  Savjetnice djece i mladih, moli za nas!
  Savjetnice u svim pogibeljima, moli za nas!
  Savjetnice u svim napastima, moli za nas!

  U svim prilikama života, udijeli nam dobar savjet!
  U svakoj sumnji i neodlučnosti, udijeli nam dobar savjet!
  U napastima i zasjedama, udijeli nam dobar savjet!
  U progonima i klevetama, udijeli nam dobar savjet!
  U svakoj nepravdi, udijeli nam dobar savjet!
  U križu i boli, udijeli nam dobar savjet!
  U svim pogibeljima duše i tijela, udijeli nam dobar savjet!
  U svim našim potrebama, udijeli nam dobar savjet!
  U svim našim poslovima, udijeli nam dobar savjet!
  Na smrtnom času, udijeli nam dobar savjet!
  Ti Majko dobrog savjeta, udijeli nam dobar savjet!

  Jaganjče Božji koji oduzimaš grijehe svijeta, oprosti nam Gospodine!
  Jaganjče Božji koji oduzimaš grijehe svijeta, usliši nas Gospodine!
  Jaganjče Božji koji oduzimaš grijehe svijeta, smiluj nam se Gospodine!


  Moli za nas Majko dobrog savjeta!
  Da dostojni postanemo obećanja Kristovih!

  Pomolimo se:

  Bože, dijelitelju svih dobrih i savršenih darova, daj da mi, koji se utječemo Mariji, našoj dragoj Majci, u svim našim nevoljama i potrebama, njenim majčinskim zagovorom zadobijemo dobar savjet i pomoć. Po Kristu Gospodinu našem. Amen.  _________________
  zna li tko kak se moli krunica majci dobrog savjeta? O5aivo  ZDRAVO KRIŽU NADO JEDINA  zna li tko kak se moli krunica majci dobrog savjeta? 2heimpy
  Oldtimer
  Oldtimer
  Admin

  Broj postova : 4931
  Join date : 18.06.2009
  Age : 52
  Lokacija : HRVATSKA, SPLIT ROĐENDAN: 01. travnja IMENDAN : sv. Antun Opat (Pustinjak) 17. 01. i sveti Antun Padovanski 13. 06. Križ uzgor stoji, a svijet se okreće i mijenja (Stat Crux dum volvitur orbis).

  zna li tko kak se moli krunica majci dobrog savjeta? Empty Re: zna li tko kak se moli krunica majci dobrog savjeta?

  Postaj by Oldtimer on sri tra 18, 2012 10:24 pm

  BLAGO MILOSRDNIMA JER ĆE POSTIĆI MILOSRĐE
  (Matej 5, 7)

  TREĆI DAN 19. 04.


  "… A vama koji slušate kažem: Ljubite svoje neprijatelje! Činite dobro onima koji vas mrze!Blagoslivljajte one koji vas proklinju! Molite za one koji vas ogovaraju! Udari li te tko po jednom obrazu, pružaj mu i dtugi! Tko uzima ogrtač, ne brani mu ni košulje! Tko i god ište, daji mu! A od onoga koji uzima tvoje ne traži to nazad! Kako želite da ljudi vama čine, tako i vi njima! Ako ljubite one koji vas ljube, kakvu nagradu zaslužujete? I grešnici ljube one koji njih ljube. Ako dobro činite onima koji vama dobro čine, kakva će vam biti nagrada? I grešnici čine isto! Ako pozajmljujete onima od kojih se nadate, da ćete natrag primiti, kakva će vam biti nagrada? I grešnici pozajmljuju grešnicima da jednako nazad prime! Nego, ljubite svoje neprijatelje, činite dobro i pozajmljujte, a da ništa ne očekujete natrag! Tako će vaša plaća biti velika, i bit ćete sinovi Previšnjega, jer je On dobar prema nezahvalnima i zlima. Budite milosrdni kao što je milosrdan Otac vaš!"
  Lk 6, 27-36

  Razmišljanje:

  "Želite ostati mladi? Nemojte prestati voljeti, nastojte uvijek voljeti sve više, ali kako vas voli Onaj koji u vama živi i koji je istovremeno istina, milost i vječnost!
  "Dvije ljubavi" - piše sveti Augustin - "sagradile su dva grada: Ljubav okrenuta od sebe sve do prezira Boga sagradila je grad zemaljski, onaj babilonski; Ljubav Božja okrenuta sve do prezira sebe sagradila je nebeski grad, onaj Božji."
  "Bore se međusobno u ovom životu, u svakom okršaju dvije ljubavi: ljubav svijeta i ljubav Boga. Ona koja pobijedi vuče na svoju stranu.
  Krist je došao promijeniti ljubav zamjenivši ovu zemaljsku ljubav s onom Božanskom. Trebamo imati vjeru, jer onaj koji je započeo borbu nije mu svejedno gledati niti nas nagovara da precijenimo svoje snage."
  "Ako voliš Boga, voliš sve, voliš prijatelje, voliš neprijatelje."
  "Ti si dužnik prema onome koji ne može biti prevaren, ali netko je dužnik Tebi. Ako mu zatražiš milost, trebaš biti spreman upotrijebiti milost/milosrđe."
  Sjeti se što kaže pismo: "Milosrđe tražim, ne žrtve."
  Jedna molitva Bogu koja nije praćena djelom milosrđa neće Ti pružiti oprost grijeha.
  Ako ne prihvatiš molitvu upućenu Tebi, neće biti prihvaćena Tvoja molitva; ako zatvoriš vrata onome tko kuca, naći ćeš zatvorena vrata onomu kome Ti kucaš. Bog će otvoriti Tebi kad ga budeš preklinjao, ako Ti budeš s milosrđem otvorio svoje srce onome tko moli Tebe.
  Pitamo tebe, tražimo u Tebi, kucamo k Tebi. Tako, tako ćemo dobiti, tako ćemo naći, tako će biti otvoreno.


  MOLITVA:

  Preslavna Djevice Marijo, izabrana od vječnosti za Majku Vječnoga, blagajnice Božanskih milosti i odvjetnice grešnika, ja nedostojan Tvoj sluga k Tebi trčim da mi Ti budeš vodilja i savjetnica u ovoj dolini suza.

  Izmoli mi po Predragocjenoj Krvi svoga Sina, oproštenje mojih grijeha, spasenje duše i način na koji ću Te slijediti.

  Izmoli molist pobjede Svetoj Crkvi nad svim njenim neprijateljima, širenje Kraljevstva Isusa Krista na cijeloj zemlji. Amen

  Papa Leon XIII

  KRATKE LITANIJE

  Majko milosrdnice, moli za nas,
  Djevice moćna protiv zla, moli za nas,
  Kraljice bezgrješna, moli za nas,

  Moli za nas Majko Dobroga Savjeta,
  Da dostojni postanemo obećanja Kristovih!

  MOLIMO:

  O Oče, posredovanjem Marije, Majke Dobroga Savjeta, u čijem je djevičanskom krilu Riječ postala Čovjekom, udijeli nam Svog Božanskog Duha da bismo i mi upoznali ono što se tebi sviđa, i vodi nas u nevoljama života. Po Kristu Gospodinu našemu. Amen.

  Preslatka Majko Dobrog Savjeta,
  blagoslovi nas sa svojim Sinom!

  Izmoliti Krunicu Blažene Djevice Marije, kako dolazi prema danima moljenja.

  Nakon toga izmoliti Litanije Majci dobroga Savjeta:

  Litanije Majke dobrog savjeta

  Gospodine, smiluj se!
  Kriste, smiluj se!
  Gospodine, smiluj se!
  Kriste, čuj nas!
  Kriste, usliši nas!
  Oče nebeski, Bože, smiluj nam se!
  Sine, otkupitelja svijeta, Bože, smiluj nam se!
  Duše Sveti, Bože, smiluj nam se!
  Sveto Trojstvo jedan, Bože, smiluj nam se!
  Sveta Marijo, moli za nas!
  Sveta Bogorodice,moli za nas!
  Sveta Djevo djevica, moli za nas!

  Majko dobrog savjeta, moli za nas!
  Ti, Kćeri Oca nebeskog, moli za nas!
  Ti, Majko Sina božanskog, moli za nas!
  Ti, Zaručnice Duha Svetoga, moli za nas!
  Ti, hrame Presvetoga Trojstva, moli za nas!

  Savjetnice apostola, moli za nas!
  Savjetnice mučenika, moli za nas!
  Savjetnice priznavalaca, moli za nas!
  Savjetnice djevica, moli za nas!
  Savjetnice sviju svetih, moli za nas!
  Savjetnice žalosnih i potištenih, moli za nas!
  Savjetnice udovica i sirota, moli za nas!
  Savjetnice zatvorenika, moli za nas!
  Savjetnice siromaha, moli za nas!
  Savjetnice svih koji su u nevolji, moli za nas!
  Savjetnice obraćenika, moli za nas!
  Savjetnice umirućih, moli za nas!
  Savjetnice obitelji, moli za nas!
  Savjetnice roditelja, moli za nas!
  Savjetnice učitelja, moli za nas!
  Savjetnice učenika i studenata, moli za nas!
  Savjetnice djece i mladih, moli za nas!
  Savjetnice u svim pogibeljima, moli za nas!
  Savjetnice u svim napastima, moli za nas!

  U svim prilikama života, udijeli nam dobar savjet!
  U svakoj sumnji i neodlučnosti, udijeli nam dobar savjet!
  U napastima i zasjedama, udijeli nam dobar savjet!
  U progonima i klevetama, udijeli nam dobar savjet!
  U svakoj nepravdi, udijeli nam dobar savjet!
  U križu i boli, udijeli nam dobar savjet!
  U svim pogibeljima duše i tijela, udijeli nam dobar savjet!
  U svim našim potrebama, udijeli nam dobar savjet!
  U svim našim poslovima, udijeli nam dobar savjet!
  Na smrtnom času, udijeli nam dobar savjet!
  Ti Majko dobrog savjeta, udijeli nam dobar savjet!

  Jaganjče Božji koji oduzimaš grijehe svijeta, oprosti nam Gospodine!
  Jaganjče Božji koji oduzimaš grijehe svijeta, usliši nas Gospodine!
  Jaganjče Božji koji oduzimaš grijehe svijeta, smiluj nam se Gospodine!


  Moli za nas Majko dobrog savjeta!
  Da dostojni postanemo obećanja Kristovih!

  Pomolimo se:

  Bože, dijelitelju svih dobrih i savršenih darova, daj da mi, koji se utječemo Mariji, našoj dragoj Majci, u svim našim nevoljama i potrebama, njenim majčinskim zagovorom zadobijemo dobar savjet i pomoć. Po Kristu Gospodinu našem. Amen.

  _________________
  zna li tko kak se moli krunica majci dobrog savjeta? O5aivo  ZDRAVO KRIŽU NADO JEDINA  zna li tko kak se moli krunica majci dobrog savjeta? 2heimpy
  Oldtimer
  Oldtimer
  Admin

  Broj postova : 4931
  Join date : 18.06.2009
  Age : 52
  Lokacija : HRVATSKA, SPLIT ROĐENDAN: 01. travnja IMENDAN : sv. Antun Opat (Pustinjak) 17. 01. i sveti Antun Padovanski 13. 06. Križ uzgor stoji, a svijet se okreće i mijenja (Stat Crux dum volvitur orbis).

  zna li tko kak se moli krunica majci dobrog savjeta? Empty Re: zna li tko kak se moli krunica majci dobrog savjeta?

  Postaj by Oldtimer on pet tra 20, 2012 12:57 am

  MARIJA, MAJKA CRKVE

  ČETVRTI DAN 20. 04.


  "Pristupite k njemu, živomu kamenu kojeg su, istina, ljudi odbacili, ali koji je u očima Božjim izabran, dragocjen, te dopustite da se od vas samih kao živoga kamenja sagradi duhovna kuća, sveto svećeništvo, da prinosi duhovne i Bogu ugodne žrtve po Isusu Kristu! Jer stoji na jednom mjestu Pisma: „Evo na Sionu postavljam ugaoni kamen, izabran, dragocjen; tko vjeruje u nj, sigurno neće biti postiđen.!
  1Petrova 2,4-9

  Razmišljanje:

  Bogorodica je vezana uz Krista i Majka je Krista. Ona uvodi Krista u svijet; ona je dakle u vrtlogu sudbine čovječanstva. Ona je Zaručnica Duha Svetoga, božanske ljubavi, i daje Krista našeg Brata sa svojim božanskim majčinstvom, i kao što je majka Krista, tako je za duhovno zajedništvo, Mističnog Tijela Kristova, koji smo svi mi. Ona je Majka Crkve. Stoga, dok se približava Božanskom i našem Nebeskom Ocu, uzdignimo našoj preslatkoj Majci u Njenom svetištu, jednu molitvu koja izvire iz naših srca, odanih sinova.
  (Ivan Pavao II – "La Madonna")

  MOLITVA:

  Zdravo, o Marijo, Kraljice svijeta. Ti si Majka lijepe ljubavi. Ti si Majka Krista, izvor svake milosti. Miris svakih vrlina i moći, pobjeda u borbi i ratu, nada u smrti. Kako je slatkog okusa Tvoje ime u našim ustima, kakva svečana harmonija u našim ušima, koja opojnost u našem srcu! Ti si sreća onih koji pate, kruna mučenika, ljepota djevica.
  Zaklinjemo Te, vodi nas nakon ovog progona u vlasništvo Tvoga Sina Krista. Amen.
  (Ivan Pavao II – „La Madonna“)

  (3X Oče naš, Zdravo Marijo, Slava Ocu)

  KRATKE LITANJIJE

  Majko Crkve, moli za nas!
  Majko kršćana, moli za nas!
  Kraljice obitelji, moli za nas!
  Izvore naše sreće i veselja, moli za nas!
  Majko utjehe, moli za nas!
  Majko dobroga savjeta, moli za nas!

  Moli za nas Majko Dobroga Savjeta,
  Da dostojni postanemo obećanja Kristovih!

  MOLIMO:

  O Oče, posredovanjem Marije, Majke Dobroga Savjeta, u čijem je djevičanskom krilu Riječ postala Čovjekom, udjeli nam Svog Božanskog Duha da bismo i mi upoznali ono što se Tebi sviđa, i vodi nas u nevoljama života. Po Kristu Gospodinu našem. Amen.

  Izmoliti Krunicu Blažene Djevice Marije, kako dolazi prema danima moljenja.

  Nakon toga izmoliti Litanije Majci dobroga Savjeta:

  Litanije Majke dobrog savjeta

  Gospodine, smiluj se!
  Kriste, smiluj se!
  Gospodine, smiluj se!
  Kriste, čuj nas!
  Kriste, usliši nas!
  Oče nebeski, Bože, smiluj nam se!
  Sine, otkupitelja svijeta, Bože, smiluj nam se!
  Duše Sveti, Bože, smiluj nam se!
  Sveto Trojstvo jedan, Bože, smiluj nam se!
  Sveta Marijo, moli za nas!
  Sveta Bogorodice,moli za nas!
  Sveta Djevo djevica, moli za nas!

  Majko dobrog savjeta, moli za nas!
  Ti, Kćeri Oca nebeskog, moli za nas!
  Ti, Majko Sina božanskog, moli za nas!
  Ti, Zaručnice Duha Svetoga, moli za nas!
  Ti, hrame Presvetoga Trojstva, moli za nas!

  Savjetnice apostola, moli za nas!
  Savjetnice mučenika, moli za nas!
  Savjetnice priznavalaca, moli za nas!
  Savjetnice djevica, moli za nas!
  Savjetnice sviju svetih, moli za nas!
  Savjetnice žalosnih i potištenih, moli za nas!
  Savjetnice udovica i sirota, moli za nas!
  Savjetnice zatvorenika, moli za nas!
  Savjetnice siromaha, moli za nas!
  Savjetnice svih koji su u nevolji, moli za nas!
  Savjetnice obraćenika, moli za nas!
  Savjetnice umirućih, moli za nas!
  Savjetnice obitelji, moli za nas!
  Savjetnice roditelja, moli za nas!
  Savjetnice učitelja, moli za nas!
  Savjetnice učenika i studenata, moli za nas!
  Savjetnice djece i mladih, moli za nas!
  Savjetnice u svim pogibeljima, moli za nas!
  Savjetnice u svim napastima, moli za nas!

  U svim prilikama života, udijeli nam dobar savjet!
  U svakoj sumnji i neodlučnosti, udijeli nam dobar savjet!
  U napastima i zasjedama, udijeli nam dobar savjet!
  U progonima i klevetama, udijeli nam dobar savjet!
  U svakoj nepravdi, udijeli nam dobar savjet!
  U križu i boli, udijeli nam dobar savjet!
  U svim pogibeljima duše i tijela, udijeli nam dobar savjet!
  U svim našim potrebama, udijeli nam dobar savjet!
  U svim našim poslovima, udijeli nam dobar savjet!
  Na smrtnom času, udijeli nam dobar savjet!
  Ti Majko dobrog savjeta, udijeli nam dobar savjet!

  Jaganjče Božji koji oduzimaš grijehe svijeta, oprosti nam Gospodine!
  Jaganjče Božji koji oduzimaš grijehe svijeta, usliši nas Gospodine!
  Jaganjče Božji koji oduzimaš grijehe svijeta, smiluj nam se Gospodine!


  Moli za nas Majko dobrog savjeta!
  Da dostojni postanemo obećanja Kristovih!

  Pomolimo se:

  Bože, dijelitelju svih dobrih i savršenih darova, daj da mi, koji se utječemo Mariji, našoj dragoj Majci, u svim našim nevoljama i potrebama, njenim majčinskim zagovorom zadobijemo dobar savjet i pomoć. Po Kristu Gospodinu našem. Amen.


  _________________
  zna li tko kak se moli krunica majci dobrog savjeta? O5aivo  ZDRAVO KRIŽU NADO JEDINA  zna li tko kak se moli krunica majci dobrog savjeta? 2heimpy
  Oldtimer
  Oldtimer
  Admin

  Broj postova : 4931
  Join date : 18.06.2009
  Age : 52
  Lokacija : HRVATSKA, SPLIT ROĐENDAN: 01. travnja IMENDAN : sv. Antun Opat (Pustinjak) 17. 01. i sveti Antun Padovanski 13. 06. Križ uzgor stoji, a svijet se okreće i mijenja (Stat Crux dum volvitur orbis).

  zna li tko kak se moli krunica majci dobrog savjeta? Empty Re: zna li tko kak se moli krunica majci dobrog savjeta?

  Postaj by Oldtimer on pet tra 20, 2012 9:44 pm

  MARIJA HRAM DUHA SVETOGA

  PETI DAN 21. 04.


  "....Tada se vratiše u Jeruzalem s gore zvane Maslinska, koja je udaljena od Jeruzalema jedan subotnji hod. Čim uđoše u grad, uziđoše u gornju sobu gdje su redovito boravili. To bijahu Petar i Ivan, Jakov i Andrija, Filip i Toma, Bartolomej i Matej, Jakov Alfejev i Šimun Revnitelj, i Jakovljev brat Juda. Svi su oni bili jednodušno ustrajni u molitvi zajedno s nekim ženama, Isusovom majkom Marijom i braćom njegovom."
  Djela apostolska 1;12-14, 2;1-4

  Razmišljanje:

  Već trenutak rođenja Crkve i njenog potpunog prikazivanja svijetu, prema Koncilu, dopušta vidjeti ovaj kontinuitet majčinstva Marije:“Pošto se svidjelo Bogu da se ne pokazuje uzvišena tajna spasa čovječanstva prije nego bude proslavljen DUH obećan od Krista, vidimo apostole prije dolaska Duha Svetoga da se molitvom i razmatranjem pripravljaju s Majkom Isusovom i svetim ženama.
  Ustraj i budi složan u vjeri zajedno s nekim ženama i s Marijom, Majkom Krista, i sa njegovom braćom. Marija pokorna u svojim molitvama isprosuje dar DUHA, koji je već skrila u Navještenju.
  Dakle, u raspodjeli milosti, ostvarenoj po djelu Svetog Duha, postoji jedan jedini odgovor između trenutka riječi i onog rođenja Crkve. Osoba koja ujedinjuje ova dva trenutka je Marija: Marija u Nazaretu, Marija na večeri Jeruzalema. U oba slučaja Njena skromna prisutnost, ali važna, označava put "Rođenja Duha."

  MOLITVA:

  O, moja Gospodarice, o Majko moga Gospodina, preklinjem te, molim i zaklinjem: daj da i ja imam duha Gospodnjeg, duha Tvog Sina, da imam duha moga Spasitelja, pomozi mi da i ja mogu upoznati Krista s onim duhom u kojem ga Ti obožavaš kao Gospodina i promatraš kao svoga Sina.
  (sv. Ildefonz Toledski)

  (3X Oče naš, Zdravo Marijo, Slava Ocu.)

  KRATKE LITANIJE

  Hrame Duha Svetoga, moli za nas!
  Tabernakule vječnog veselja i slave, moli za nas!
  Sveto boravište Boga, moli za nas!
  Svetište Božanskog bića, moli za nas!
  Arko saveza, moli za nas!

  Moli za nas Majko Dobrog Savjeta,
  Da dostojni postanemo obećanja Kristovih!

  MOLIMO:

  O Oče, posredovanjem Marije, Majke Dobroga Savjeta, u čijem je djevičanskom krilu Riječ postala Čovjekom, udjeli nam Svog Božanskog Duha da bismo i mi upoznali ono što se Tebi sviđa, i vodi nas u nevoljama života. Po Kristu Gospodinu našem. Amen.

  Izmoliti Krunicu Blažene Djevice Marije, kako dolazi prema danima moljenja.

  Nakon toga izmoliti Litanije Majci dobroga Savjeta:

  Litanije Majke dobrog savjeta

  Gospodine, smiluj se!
  Kriste, smiluj se!
  Gospodine, smiluj se!
  Kriste, čuj nas!
  Kriste, usliši nas!
  Oče nebeski, Bože, smiluj nam se!
  Sine, otkupitelja svijeta, Bože, smiluj nam se!
  Duše Sveti, Bože, smiluj nam se!
  Sveto Trojstvo jedan, Bože, smiluj nam se!
  Sveta Marijo, moli za nas!
  Sveta Bogorodice,moli za nas!
  Sveta Djevo djevica, moli za nas!

  Majko dobrog savjeta, moli za nas!
  Ti, Kćeri Oca nebeskog, moli za nas!
  Ti, Majko Sina božanskog, moli za nas!
  Ti, Zaručnice Duha Svetoga, moli za nas!
  Ti, hrame Presvetoga Trojstva, moli za nas!

  Savjetnice apostola, moli za nas!
  Savjetnice mučenika, moli za nas!
  Savjetnice priznavalaca, moli za nas!
  Savjetnice djevica, moli za nas!
  Savjetnice sviju svetih, moli za nas!
  Savjetnice žalosnih i potištenih, moli za nas!
  Savjetnice udovica i sirota, moli za nas!
  Savjetnice zatvorenika, moli za nas!
  Savjetnice siromaha, moli za nas!
  Savjetnice svih koji su u nevolji, moli za nas!
  Savjetnice obraćenika, moli za nas!
  Savjetnice umirućih, moli za nas!
  Savjetnice obitelji, moli za nas!
  Savjetnice roditelja, moli za nas!
  Savjetnice učitelja, moli za nas!
  Savjetnice učenika i studenata, moli za nas!
  Savjetnice djece i mladih, moli za nas!
  Savjetnice u svim pogibeljima, moli za nas!
  Savjetnice u svim napastima, moli za nas!

  U svim prilikama života, udijeli nam dobar savjet!
  U svakoj sumnji i neodlučnosti, udijeli nam dobar savjet!
  U napastima i zasjedama, udijeli nam dobar savjet!
  U progonima i klevetama, udijeli nam dobar savjet!
  U svakoj nepravdi, udijeli nam dobar savjet!
  U križu i boli, udijeli nam dobar savjet!
  U svim pogibeljima duše i tijela, udijeli nam dobar savjet!
  U svim našim potrebama, udijeli nam dobar savjet!
  U svim našim poslovima, udijeli nam dobar savjet!
  Na smrtnom času, udijeli nam dobar savjet!
  Ti Majko dobrog savjeta, udijeli nam dobar savjet!

  Jaganjče Božji koji oduzimaš grijehe svijeta, oprosti nam Gospodine!
  Jaganjče Božji koji oduzimaš grijehe svijeta, usliši nas Gospodine!
  Jaganjče Božji koji oduzimaš grijehe svijeta, smiluj nam se Gospodine!


  Moli za nas Majko dobrog savjeta!
  Da dostojni postanemo obećanja Kristovih!

  Pomolimo se:

  Bože, dijelitelju svih dobrih i savršenih darova, daj da mi, koji se utječemo Mariji, našoj dragoj Majci, u svim našim nevoljama i potrebama, njenim majčinskim zagovorom zadobijemo dobar savjet i pomoć. Po Kristu Gospodinu naš]em. Amen.


  _________________
  zna li tko kak se moli krunica majci dobrog savjeta? O5aivo  ZDRAVO KRIŽU NADO JEDINA  zna li tko kak se moli krunica majci dobrog savjeta? 2heimpy
  Oldtimer
  Oldtimer
  Admin

  Broj postova : 4931
  Join date : 18.06.2009
  Age : 52
  Lokacija : HRVATSKA, SPLIT ROĐENDAN: 01. travnja IMENDAN : sv. Antun Opat (Pustinjak) 17. 01. i sveti Antun Padovanski 13. 06. Križ uzgor stoji, a svijet se okreće i mijenja (Stat Crux dum volvitur orbis).

  zna li tko kak se moli krunica majci dobrog savjeta? Empty Re: zna li tko kak se moli krunica majci dobrog savjeta?

  Postaj by Oldtimer on ned tra 22, 2012 12:13 am  ŠESTI DAN 22. 04.

  "...Otada poče Isus izlagati svojim učenicima da mora ići u Jeruzalem, gdje će mnogo trpjeti od starješina i glavara svećeničkih i književnika, da će biti ubijen i da će uskrsnuti treći dan. Petar da povuče nasamo i poče ga odvraćati riječima: "Nek ti Bog bude milostiv Gospodine! Bože sačuvaj! Tebi se takvo što ne smije dogoditi!" On se okrenu Petru i reče: "Sotono, idi mi s očiju! Ti si sblazan za me, jer tvoje riječi nisu Božje, već ljudske!"

  Matej 16, 21-24

  "...Sin Čovječji doći će u slavi Oca svoga, u pratnji anđela, te će tada platiti svakomu prema djelima njegovim."
  Matej 16, 27

  Razmišljanje:

  U Križu je spas, u Križu je život, u Križu je obrana od neprijatelja. U Križu je udahnuće nebeske ljupkosti i slasti, u Križu je veselje duha, u Križu je vrhunac vrlina i snage, u Križu je savršenstvo svetosti. Nema spasenja za dušu niti nade u vječnost života osim u Križu.

  Dakle, uzmi svoj križ i slijedi Krista, tako ćeš doći u vječni život. On je otišao naprijed noseći Križ i za tebe je umro na Križu, zato nosi svoj križ, čezni da umreš na križu. Ako umreš s Njim, s Njim ćeš također živjeti, ako si Mu bio drug u patnji, bit ćeš Mu drug i u slavi.

  Evo, sve je u Križu i sve se svodi na umiranje. Nema drugog puta koji vodi u život i istinski potpuni mir, ako ne put svetog Križa i svakodnevne muke i poniženja.
  Što želiš, traži koliko želiš, ali izvan puta svetog Križa nećeš naći put uzvišeniji niti sigurniji. Rasporedii i naruči i čini sve kako ti se sviđa ali uvijek ćeš naći nešto za patnju, htio ti ili ne i tako ćeš ako baciš Križ, sigurno naći i sresti uvijek i bilo gdje opet Križ.

  Ako rado nosiš Križ, on će nositi tebe i vodit će te željenom kraju. Ako ga nosiš na silu, on će ti postati jedna težina sve napornija: Ako baciš križ sigurno ćeš naći jedan drugi i možda još teži.

  Cijeli Kristov život bio je Križ i muka: a ti želiš za sebe odmor i hvalu? Da je bilo nešto bolje i korisnije za spasenje ljudi od patnje, Krist bi bez sumnje bio pokazao to riječima i primjerom.

  MOLITVA:

  Sveta Djevice, na Tvom prijestolju slave, nemoj zaboraviti zemaljske tuge. Svrni jedan pogled dobrote onima koji pate, koji se bore protiv teškoća, koji ne prestaju natapati svoje usne gorčinom života.
  Milost za one koji su osjetili samoću srca i koji se osjećaju slabi u vjeri.
  Milost za one koji plaču i za one koji mole, za one koji se boje. Svima molim Te, podari nadu i mir. Amen.

  (AB. Pereyrte)

  (3 x Oče naš, Zdravo Marijo i Slava Ocu)

  KRATKE LITANIJE

  Majko Stvoriteljeva, moli za nas,
  Majko Spasiteljeva, moli za nas,
  Majko Milosrđa, moli za nas,
  Tješiteljice ojađenih, moli za nas,
  Zdravlje nepokretnih, moli za nas,
  Majko Dobrog Savjeta, moli za nas,

  Moli za nas Majko Dobroga Savjeta,
  da dostojni postanemo obećanja Kristovih!

  Molimo:

  O Oče, posredovanjem Marije, Majke Dobroga Savjeta, u čijem je Djevičanskom krilu Riječ postala Čovjekom, udijeli nam svog Božanskog duha da bi i mi upoznali ono što se Tebi sviđa, i vodi nas u nevoljama života. Po Kristu Gospodinu našem. Amen.

  Izmoliti Krunicu Blažene Djevice Marije, kako dolazi prema danima moljenja.

  Nakon toga izmoliti Litanije Majci dobroga Savjeta:

  Litanije Majke dobrog savjeta

  Gospodine, smiluj se!
  Kriste, smiluj se!
  Gospodine, smiluj se!
  Kriste, čuj nas!
  Kriste, usliši nas!
  Oče nebeski, Bože, smiluj nam se!
  Sine, otkupitelja svijeta, Bože, smiluj nam se!
  Duše Sveti, Bože, smiluj nam se!
  Sveto Trojstvo jedan, Bože, smiluj nam se!
  Sveta Marijo, moli za nas!
  Sveta Bogorodice,moli za nas!
  Sveta Djevo djevica, moli za nas!

  Majko dobrog savjeta, moli za nas!
  Ti, Kćeri Oca nebeskog, moli za nas!
  Ti, Majko Sina božanskog, moli za nas!
  Ti, Zaručnice Duha Svetoga, moli za nas!
  Ti, hrame Presvetoga Trojstva, moli za nas!

  Savjetnice apostola, moli za nas!
  Savjetnice mučenika, moli za nas!
  Savjetnice priznavalaca, moli za nas!
  Savjetnice djevica, moli za nas!
  Savjetnice sviju svetih, moli za nas!
  Savjetnice žalosnih i potištenih, moli za nas!
  Savjetnice udovica i sirota, moli za nas!
  Savjetnice zatvorenika, moli za nas!
  Savjetnice siromaha, moli za nas!
  Savjetnice svih koji su u nevolji, moli za nas!
  Savjetnice obraćenika, moli za nas!
  Savjetnice umirućih, moli za nas!
  Savjetnice obitelji, moli za nas!
  Savjetnice roditelja, moli za nas!
  Savjetnice učitelja, moli za nas!
  Savjetnice učenika i studenata, moli za nas!
  Savjetnice djece i mladih, moli za nas!
  Savjetnice u svim pogibeljima, moli za nas!
  Savjetnice u svim napastima, moli za nas!

  U svim prilikama života, udijeli nam dobar savjet!
  U svakoj sumnji i neodlučnosti, udijeli nam dobar savjet!
  U napastima i zasjedama, udijeli nam dobar savjet!
  U progonima i klevetama, udijeli nam dobar savjet!
  U svakoj nepravdi, udijeli nam dobar savjet!
  U križu i boli, udijeli nam dobar savjet!
  U svim pogibeljima duše i tijela, udijeli nam dobar savjet!
  U svim našim potrebama, udijeli nam dobar savjet!
  U svim našim poslovima, udijeli nam dobar savjet!
  Na smrtnom času, udijeli nam dobar savjet!
  Ti Majko dobrog savjeta, udijeli nam dobar savjet!

  Jaganjče Božji koji oduzimaš grijehe svijeta, oprosti nam Gospodine!
  Jaganjče Božji koji oduzimaš grijehe svijeta, usliši nas Gospodine!
  Jaganjče Božji koji oduzimaš grijehe svijeta, smiluj nam se Gospodine!


  Moli za nas Majko dobrog savjeta!
  Da dostojni postanemo obećanja Kristovih!

  Pomolimo se:

  Bože, dijelitelju svih dobrih i savršenih darova, daj da mi, koji se utječemo Mariji, našoj dragoj Majci, u svim našim nevoljama i potrebama, njenim majčinskim zagovorom zadobijemo dobar savjet i pomoć. Po Kristu Gospodinu našem. Amen.


  _________________
  zna li tko kak se moli krunica majci dobrog savjeta? O5aivo  ZDRAVO KRIŽU NADO JEDINA  zna li tko kak se moli krunica majci dobrog savjeta? 2heimpy
  Oldtimer
  Oldtimer
  Admin

  Broj postova : 4931
  Join date : 18.06.2009
  Age : 52
  Lokacija : HRVATSKA, SPLIT ROĐENDAN: 01. travnja IMENDAN : sv. Antun Opat (Pustinjak) 17. 01. i sveti Antun Padovanski 13. 06. Križ uzgor stoji, a svijet se okreće i mijenja (Stat Crux dum volvitur orbis).

  zna li tko kak se moli krunica majci dobrog savjeta? Empty Re: zna li tko kak se moli krunica majci dobrog savjeta?

  Postaj by Oldtimer on ned tra 22, 2012 11:02 pm

  KRALJICA OBITELJI

  SEDMI DAN 23.04.


  "....Svake su godine njegovi roditelji išli u jeruzalem o blagdanu Pashe. Kad je Isusu bilo dvanaest godina, hodočastili su s njima prema običaju Blagdana. Po završetku tih dana, kad su se vraćali kući, dječak Isus ostade u Jeruzalemu bez znanja svojih roditelja. Misleći da je među suputnicima, odu dan hoda te ga počmu tražiti među rodbinom i znancima. Kako ga ne nađu, vrate se u Jeruzalem da ga traže. Nakon tri dana nađu ga u hramu gdje sjedi među učiteljima, sluša ih i postavlja im pitanja. Svi koji su ga slušali divili su se njegovu umu i odgovorima. Kad ga opaze, veoma se začude te mu majka rekne: "Dijete moje, zašto nam to učini! Gle! Otac tvoj i ja s bolom smo te tražili!" "Pa zašto ste me tražili?" Odgovori im. "Zar niste znali da ja moram biti u kući Oca svoga?" A oni ne razumješe riječi koje im je rekao. Tada siđe s njima, dođe u Nazaret i bijaše im poslušan. Njegova majka je sve te događaje brižno čuvala u srcu. A Isus je napredovao u mudrosti, rastu i milosti pred Bogom i ljudima."
  Luka 2;41-52

  Razmišljanje:

  Svaka obitelj počinje od bračnog saveza čovjeka i žene, koji surađuju sa stvaralačkom snagom Boga i postaju roditelji.
  U tajni rođenja Boga oni su pozvani da gledaju očima vjere na njihov poziv, i ljudski i kršćanski. Spasenje svijeta je došlo putem srca Svete Obitelji i ukorijenila se u povijesti čovjeka, i to jednom zauvijek. Spasenje svijeta, budućnost čovječanstva naroda i društva proizlazi uvijek kroz srca svake obitelji i tamo se stvara.
  Molimo danas za svaku obitelj na svijetu, sve dok ne uspije odgovoriti na svoje zvanje tako kao što je odgovorila Sveta Obitelj iz Nazareta.
  Posebno molimo za obitelji koje pate, koje se nalaze u mnogobrojnim teškoćama, koje su pogođene nerješivim problemima, u ljubavi i životu, i zbog ćega su baš takve odabrane od Boga.
  (Ivan Pavao II - "La Madonna")

  MOLITVA:

  Veliča duša moja Gospodina:

  Veliča duša moja Gospodina,
  klikće duh moj u Bogu mome Spasitelju,
  što pogleda na neznatnost službenice Svoje.
  Odsad će Me, evo, svi naraštaji zvati blaženom.
  Jer velika mi djela učini Svesilni, sveto je ime Njegovo!
  Od koljena do koljena dobrota je Njegova nad onima što se Njega boje.
  Iskaza snagu mišice svoje, rasprši oholice umišljene.
  Silne zbaci s prijestolja, a uzvisi neznatne.
  Gladne napuni dobrima, a bogate otpusti prazne.
  Prihvati Izraela, slugu Svoga, kako obeća ocima našim.
  Spomenuti se dobrote Svoje prema Abrahamu i potomstvu njegovu dovijeka.


  (3 x oče naš, Zdravo Marijo i Slava Ocu)

  KRATKE LITANIJE

  Pomoćnice kršćana, moli za nas,
  Kraljice Mudrosti, moli za nas,
  Kraljice mučenika, moli za nas,
  Kraljice obitelji, moli za nas,
  Majko Dobrog Savjeta, moli za nas,

  Moli za nas Majko Dobroga Savjeta,
  da dostojni postanemo obećanja Kristovih!

  MOLIMO:

  O Oče, posredovanjem Marije, Majke Dobroga Savjeta, u čijem je Djevičanskom krilu Riječ postala Čovjekom, udijeli nam svog Božanskog duha da bi i mi upoznali ono što se Tebi sviđa, i vodi nas u nevoljama života. Po Kristu Gospodinu našem. Amen.

  Izmoliti Krunicu Blažene Djevice Marije, kako dolazi prema danima moljenja.

  Nakon toga izmoliti Litanije Majci dobroga Savjeta:

  Litanije Majke dobrog savjeta

  Gospodine, smiluj se!
  Kriste, smiluj se!
  Gospodine, smiluj se!
  Kriste, čuj nas!
  Kriste, usliši nas!
  Oče nebeski, Bože, smiluj nam se!
  Sine, otkupitelja svijeta, Bože, smiluj nam se!
  Duše Sveti, Bože, smiluj nam se!
  Sveto Trojstvo jedan, Bože, smiluj nam se!
  Sveta Marijo, moli za nas!
  Sveta Bogorodice,moli za nas!
  Sveta Djevo djevica, moli za nas!

  Majko dobrog savjeta, moli za nas!
  Ti, Kćeri Oca nebeskog, moli za nas!
  Ti, Majko Sina božanskog, moli za nas!
  Ti, Zaručnice Duha Svetoga, moli za nas!
  Ti, hrame Presvetoga Trojstva, moli za nas!

  Savjetnice apostola, moli za nas!
  Savjetnice mučenika, moli za nas!
  Savjetnice priznavalaca, moli za nas!
  Savjetnice djevica, moli za nas!
  Savjetnice sviju svetih, moli za nas!
  Savjetnice žalosnih i potištenih, moli za nas!
  Savjetnice udovica i sirota, moli za nas!
  Savjetnice zatvorenika, moli za nas!
  Savjetnice siromaha, moli za nas!
  Savjetnice svih koji su u nevolji, moli za nas!
  Savjetnice obraćenika, moli za nas!
  Savjetnice umirućih, moli za nas!
  Savjetnice obitelji, moli za nas!
  Savjetnice roditelja, moli za nas!
  Savjetnice učitelja, moli za nas!
  Savjetnice učenika i studenata, moli za nas!
  Savjetnice djece i mladih, moli za nas!
  Savjetnice u svim pogibeljima, moli za nas!
  Savjetnice u svim napastima, moli za nas!

  U svim prilikama života, udijeli nam dobar savjet!
  U svakoj sumnji i neodlučnosti, udijeli nam dobar savjet!
  U napastima i zasjedama, udijeli nam dobar savjet!
  U progonima i klevetama, udijeli nam dobar savjet!
  U svakoj nepravdi, udijeli nam dobar savjet!
  U križu i boli, udijeli nam dobar savjet!
  U svim pogibeljima duše i tijela, udijeli nam dobar savjet!
  U svim našim potrebama, udijeli nam dobar savjet!
  U svim našim poslovima, udijeli nam dobar savjet!
  Na smrtnom času, udijeli nam dobar savjet!
  Ti Majko dobrog savjeta, udijeli nam dobar savjet!

  Jaganjče Božji koji oduzimaš grijehe svijeta, oprosti nam Gospodine!
  Jaganjče Božji koji oduzimaš grijehe svijeta, usliši nas Gospodine!
  Jaganjče Božji koji oduzimaš grijehe svijeta, smiluj nam se Gospodine!


  Moli za nas Majko dobrog savjeta!
  Da dostojni postanemo obećanja Kristovih!

  Pomolimo se:

  Bože, dijelitelju svih dobrih i savršenih darova, daj da mi, koji se utječemo Mariji, našoj dragoj Majci, u svim našim nevoljama i potrebama, njenim majčinskim zagovorom zadobijemo dobar savjet i pomoć. Po Kristu Gospodinu našem. Amen.


  _________________
  zna li tko kak se moli krunica majci dobrog savjeta? O5aivo  ZDRAVO KRIŽU NADO JEDINA  zna li tko kak se moli krunica majci dobrog savjeta? 2heimpy
  Oldtimer
  Oldtimer
  Admin

  Broj postova : 4931
  Join date : 18.06.2009
  Age : 52
  Lokacija : HRVATSKA, SPLIT ROĐENDAN: 01. travnja IMENDAN : sv. Antun Opat (Pustinjak) 17. 01. i sveti Antun Padovanski 13. 06. Križ uzgor stoji, a svijet se okreće i mijenja (Stat Crux dum volvitur orbis).

  zna li tko kak se moli krunica majci dobrog savjeta? Empty Re: zna li tko kak se moli krunica majci dobrog savjeta?

  Postaj by Oldtimer on uto tra 24, 2012 12:22 am

  MARIJA MAJKA KOJA SVAKOGA POZIVA

  OSMI DAN 24. 04.


  "…tako je Isus obilazio sve gradove i sela.Učio je u tamošnjim sinagogama,propovijedao Radosnu vijest o Kraljevstvu i liječio svaku slabost i bolest. A kad vidje mnoštvo naroda, sažali se nad njim, jer bijahu satrveni i zapušteni kao ovce bez pastira. Tada reče svojim učenicima: "Žetva je velika, a poslenika malo. Zato molite gospodara žetve da pošalje poslenike u žetvu svoju""
  Matej 9, 35-38

  Razmišljanje:

  Život mora biti posvećen nečemu velikome.

  Ne možemo ostati po strani i bezosjećajni, kad se misli na tolike mnoge ruke koje se dižu sa pet kontinenata, ako poštivamo Krista među njima koji može ispuniti njihova iščekivanja i odgovoriti na njihove nade.
  Zbog toga su potrebni svećenici i redovnici, potrebne su časne sestre, potrebne su svete duše u laičkim ustanovama, ali nažalost često oni nedostaju upravo ovdje, gdje je potreba najveća, i biva sve tragičnije iz dana u dan.
  Ali cijelikršćanski narod treba pripremiti u svojim obiteljima dobar teren gdje sjeme može roditi i dati plod. I cijeli kršćanski narod treba pokazati svoje očekivanje i svoje poštovanje prema svećeniku i redovniku, stvorivši tako povoljnu klimu za otvaranje mladima Božjim stvarima.
  Cijeli kršćanski narod treba ponizno pitati Boga ono što samo Bog može dati, moleći prema onome kako će Učitelj, jer On šalje radnike na svoje propovijedi (mise). Svi ljudi, ali prvi među njima svećenici, redovnici, odgovorni su za primjer vjere, na čemu počiva cijela budućnost Crkve.


  MOLITVA

  O, Majko Dobroga Savjeta, Ti znaš koliko su nesigurnikoraci smrtnika. Ti poznaješ moje sumnje, moje nesigurnosti, u ovom trenutku života, u kojem strepnja od životnih izbora čini se teška, a bojazan da neću odgovarati Božjem planu često me muči.
  Ti koja si ispunjena Duhom Svetim, i bila si pripremljena za njegova vrhovna djela milosti i spasenja, učini da i ja imam od Krista onaj isti duh savjeta, koji oživljuje Tvoj slobodni pristanak Tvom pozivu, Majke Spasitelja svih ljudi.
  O Majko i primjeru svih zbivanja, nauči me slušanju Riječi, pomozi mi da je primim i dopustim živjeti u mome umu i mome srcu.
  Nauči me biti ponizan i poslušan na znakove Duha, tako da me jednog dana može spojiti s Tvojom pjesmom nad pjesmama sa svim Tvojim sinovima koji su vjerovali u ostvarenje Riječi Gospodinove. Amen.


  KRATKE LITANIJE

  Sveta Marijo, moli za nas,
  Sveta Marijo Majko Božja, moli za nas,
  Majko Kristova, moli za nas,
  Majko Crkve, moli za nas,
  Prečista Majko, moli za nas,
  Sveto prebivalište Boga, moli za nas,
  Kraljice Djevica, moli za nas,
  Majko Dobrog Savjeta, moli za nas,

  MOLIMO:

  O Oče, posredovanjem Marije, Majke Dobroga Savjeta, u čijem je Djevičanskom krilu Riječ postala Čovjekom, udijeli nam svog Božanskog duha da bi i mi upoznali ono što se Tebi sviđa, i vodi nas u nevoljama života. Po Kristu Gospodinu našem. Amen.

  Izmoliti Krunicu Blažene Djevice Marije, kako dolazi prema danima moljenja.

  Nakon toga izmoliti Litanije Majci dobroga Savjeta:

  Litanije Majke dobrog savjeta

  Gospodine, smiluj se!
  Kriste, smiluj se!
  Gospodine, smiluj se!
  Kriste, čuj nas!
  Kriste, usliši nas!
  Oče nebeski, Bože, smiluj nam se!
  Sine, otkupitelja svijeta, Bože, smiluj nam se!
  Duše Sveti, Bože, smiluj nam se!
  Sveto Trojstvo jedan, Bože, smiluj nam se!
  Sveta Marijo, moli za nas!
  Sveta Bogorodice,moli za nas!
  Sveta Djevo djevica, moli za nas!

  Majko dobrog savjeta, moli za nas!
  Ti, Kćeri Oca nebeskog, moli za nas!
  Ti, Majko Sina božanskog, moli za nas!
  Ti, Zaručnice Duha Svetoga, moli za nas!
  Ti, hrame Presvetoga Trojstva, moli za nas!

  Savjetnice apostola, moli za nas!
  Savjetnice mučenika, moli za nas!
  Savjetnice priznavalaca, moli za nas!
  Savjetnice djevica, moli za nas!
  Savjetnice sviju svetih, moli za nas!
  Savjetnice žalosnih i potištenih, moli za nas!
  Savjetnice udovica i sirota, moli za nas!
  Savjetnice zatvorenika, moli za nas!
  Savjetnice siromaha, moli za nas!
  Savjetnice svih koji su u nevolji, moli za nas!
  Savjetnice obraćenika, moli za nas!
  Savjetnice umirućih, moli za nas!
  Savjetnice obitelji, moli za nas!
  Savjetnice roditelja, moli za nas!
  Savjetnice učitelja, moli za nas!
  Savjetnice učenika i studenata, moli za nas!
  Savjetnice djece i mladih, moli za nas!
  Savjetnice u svim pogibeljima, moli za nas!
  Savjetnice u svim napastima, moli za nas!

  U svim prilikama života, udijeli nam dobar savjet!
  U svakoj sumnji i neodlučnosti, udijeli nam dobar savjet!
  U napastima i zasjedama, udijeli nam dobar savjet!
  U progonima i klevetama, udijeli nam dobar savjet!
  U svakoj nepravdi, udijeli nam dobar savjet!
  U križu i boli, udijeli nam dobar savjet!
  U svim pogibeljima duše i tijela, udijeli nam dobar savjet!
  U svim našim potrebama, udijeli nam dobar savjet!
  U svim našim poslovima, udijeli nam dobar savjet!
  Na smrtnom času, udijeli nam dobar savjet!
  Ti Majko dobrog savjeta, udijeli nam dobar savjet!

  Jaganjče Božji koji oduzimaš grijehe svijeta, oprosti nam Gospodine!
  Jaganjče Božji koji oduzimaš grijehe svijeta, usliši nas Gospodine!
  Jaganjče Božji koji oduzimaš grijehe svijeta, smiluj nam se Gospodine!


  Moli za nas Majko dobrog savjeta!
  Da dostojni postanemo obećanja Kristovih!

  Pomolimo se:

  Bože, dijelitelju svih dobrih i savršenih darova, daj da mi, koji se utječemo Mariji, našoj dragoj Majci, u svim našim nevoljama i potrebama, njenim majčinskim zagovorom zadobijemo dobar savjet i pomoć. Po Kristu Gospodinu našem. Amen.


  _________________
  zna li tko kak se moli krunica majci dobrog savjeta? O5aivo  ZDRAVO KRIŽU NADO JEDINA  zna li tko kak se moli krunica majci dobrog savjeta? 2heimpy
  Oldtimer
  Oldtimer
  Admin

  Broj postova : 4931
  Join date : 18.06.2009
  Age : 52
  Lokacija : HRVATSKA, SPLIT ROĐENDAN: 01. travnja IMENDAN : sv. Antun Opat (Pustinjak) 17. 01. i sveti Antun Padovanski 13. 06. Križ uzgor stoji, a svijet se okreće i mijenja (Stat Crux dum volvitur orbis).

  zna li tko kak se moli krunica majci dobrog savjeta? Empty Re: zna li tko kak se moli krunica majci dobrog savjeta?

  Postaj by Oldtimer on uto tra 24, 2012 10:33 pm

  MARIJA, KRALJICA MIRA

  DEVETI DAN


  "...U ono vrijeme reče Isus: „Slavim te, Oče, Gospodaru neba i zemlje, što si ovo sakrio od mudrih i umnih, a objavio malenima. Dobro, Oče, jer je Tebi tako milo. Sve mi je predao Otac moj. Nitko ne pozna Sina nego Otac, i nitko ne pozna Oca nego Sin i onaj komu Sin htjedne objaviti. Dođite k meni svi koji ste umorni i opterećeni, i ja ću vas okrijepitit. Uzmite jaram moj na se i učite od mene, jer ja sam krotka i ponizna srca. Tako ćete naći pokoj svojim dušama, jer jaram je moj sladak, a moje breme lako."
  Matej 11; 25-30

  Razmišljanje:

  Osnovno je znati zahvaliti Bogu. Na čemu? Prije svega zato što je On BOG i to je velika molitva zahvale u obraćanju Bogu.
  "Zahvaljujemo Ti Gospodine", kaže "SLAVA" u sv. Misi, "radi velike slave Tvoje". Zahvaliti Bogu, zato što je BOG. U zajednici, u sv. Pričesti, s istim veseljem trebamo također zahvaliti Bogu za sve ono što Mu dugujemo. Tu je jedan neprekidan i trajan motiv veselja i prepoznavanja i priznavanja. Nikad se ne može završiti nabrajanje Njegovih dobrih djela. Dovoljno je reći da trebamo zahvaliti Bogu što je naš Otac, i što zaista imamo sreću da smo Njegovi sinovi; mi smo primljeni u Božanstvo i sinovi smo Božji.
  Trebamo također biti zahvalni za svaku stvar koja nam je na raspolaganju i za kuću koju obnavlja, stol, krevet, fotelju, knjige, za svjetiljku koja gori, za vatru koja pali grijeh, za prijatelje koje smo slučajno sreli i tisućei tisuće drugih stvari koje su nam na dohvat ruke.
  A Bogu, koji nam je dao sve to preko mnogih izvora, prema Njemu trebamo podići zahvalnost kao prema najvišem izvoru svih naših dobara.
  (Kard. Leo Suenens)

  MOLITVA

  Preslatka Majko Dobrog Savjeta, ponizno klečimo pred Tvojim lijepim likom, želeći reći naše "HVALA" za ljubav Tvog majčinskog srca, jer si slušala jecaje našeg čovječanstva koje "s velikim nestrpljenjem čeka trenutak u kojem će Bog pokazati pravo lice svojih sinova."
  Hvala za mnoge poklone s kojima Otac života podržava naš put vjere.
  Željeli bi izreći našu zahvalu u istom duhu, u kojemu si Ti primila Gospodina i klicala od veselja Bogu i našem Spasitelju.
  O Majko, nauči nas moliti, zahvaliti i slaviti. Učini da naša slava i hvala i naša stvarna zahvala bude pružena Bogu cijelim našim životom.
  Molimo te, o Majko, za milost, da s Onim koji nas je volio i dao samog sebe za nas, u jedinstvenom životnom dahu duha, postanemo jedna duhovna žrtva Ocu. Amen.


  (3 x Oče naš, Zdravo Marijo, Slava Ocu.)

  MOLITVA DJEVICI DOBROG SAVJETA

  Mole časne sestre Augustinke od svete Marije
  Od Betlehema-Foligno

  O Presveta Djevice Marijo, Majko Dobroga savjeta, ponizno Te molimo da nas vodiš u teškom hodu našega života. Podari svjetlost našoj pameti, goruću milost našem srcu, snagu našoj volji.
  O Djevice Marijo, utjelovljene Riječi, ponovi nam riječi vječnoga života koje si čula od Svog Božanskog Sina i koje si čuvala u svom srcu. Učini da živimo u ljubavi Božjoj i ostanemo uvijek u Njegovoj svetoj volji. Izmoli u naše ime i za nas konačnu ustrajnost i postojanost, da možemo s Tobom uživati veselje vječnoga raja. Amen.


  Izmoliti Krunicu Blažene Djevice Marije, kako dolazi prema danima moljenja.

  Nakon toga izmoliti Litanije Majci dobroga Savjeta:

  Litanije Majke dobrog savjeta

  Gospodine, smiluj se!
  Kriste, smiluj se!
  Gospodine, smiluj se!
  Kriste, čuj nas!
  Kriste, usliši nas!
  Oče nebeski, Bože, smiluj nam se!
  Sine, otkupitelja svijeta, Bože, smiluj nam se!
  Duše Sveti, Bože, smiluj nam se!
  Sveto Trojstvo jedan, Bože, smiluj nam se!
  Sveta Marijo, moli za nas!
  Sveta Bogorodice,moli za nas!
  Sveta Djevo djevica, moli za nas!

  Majko dobrog savjeta, moli za nas!
  Ti, Kćeri Oca nebeskog, moli za nas!
  Ti, Majko Sina božanskog, moli za nas!
  Ti, Zaručnice Duha Svetoga, moli za nas!
  Ti, hrame Presvetoga Trojstva, moli za nas!

  Savjetnice apostola, moli za nas!
  Savjetnice mučenika, moli za nas!
  Savjetnice priznavalaca, moli za nas!
  Savjetnice djevica, moli za nas!
  Savjetnice sviju svetih, moli za nas!
  Savjetnice žalosnih i potištenih, moli za nas!
  Savjetnice udovica i sirota, moli za nas!
  Savjetnice zatvorenika, moli za nas!
  Savjetnice siromaha, moli za nas!
  Savjetnice svih koji su u nevolji, moli za nas!
  Savjetnice obraćenika, moli za nas!
  Savjetnice umirućih, moli za nas!
  Savjetnice obitelji, moli za nas!
  Savjetnice roditelja, moli za nas!
  Savjetnice učitelja, moli za nas!
  Savjetnice učenika i studenata, moli za nas!
  Savjetnice djece i mladih, moli za nas!
  Savjetnice u svim pogibeljima, moli za nas!
  Savjetnice u svim napastima, moli za nas!

  U svim prilikama života, udijeli nam dobar savjet!
  U svakoj sumnji i neodlučnosti, udijeli nam dobar savjet!
  U napastima i zasjedama, udijeli nam dobar savjet!
  U progonima i klevetama, udijeli nam dobar savjet!
  U svakoj nepravdi, udijeli nam dobar savjet!
  U križu i boli, udijeli nam dobar savjet!
  U svim pogibeljima duše i tijela, udijeli nam dobar savjet!
  U svim našim potrebama, udijeli nam dobar savjet!
  U svim našim poslovima, udijeli nam dobar savjet!
  Na smrtnom času, udijeli nam dobar savjet!
  Ti Majko dobrog savjeta, udijeli nam dobar savjet!

  Jaganjče Božji koji oduzimaš grijehe svijeta, oprosti nam Gospodine!
  Jaganjče Božji koji oduzimaš grijehe svijeta, usliši nas Gospodine!
  Jaganjče Božji koji oduzimaš grijehe svijeta, smiluj nam se Gospodine!


  Moli za nas Majko dobrog savjeta!
  Da dostojni postanemo obećanja Kristovih!

  Pomolimo se:

  Bože, dijelitelju svih dobrih i savršenih darova, daj da mi, koji se utječemo Mariji, našoj dragoj Majci, u svim našim nevoljama i potrebama, njenim majčinskim zagovorom zadobijemo dobar savjet i pomoć. Po Kristu Gospodinu našem. Amen.


  _________________
  zna li tko kak se moli krunica majci dobrog savjeta? O5aivo  ZDRAVO KRIŽU NADO JEDINA  zna li tko kak se moli krunica majci dobrog savjeta? 2heimpy
  Oldtimer
  Oldtimer
  Admin

  Broj postova : 4931
  Join date : 18.06.2009
  Age : 52
  Lokacija : HRVATSKA, SPLIT ROĐENDAN: 01. travnja IMENDAN : sv. Antun Opat (Pustinjak) 17. 01. i sveti Antun Padovanski 13. 06. Križ uzgor stoji, a svijet se okreće i mijenja (Stat Crux dum volvitur orbis).

  zna li tko kak se moli krunica majci dobrog savjeta? Empty Re: zna li tko kak se moli krunica majci dobrog savjeta?

  Postaj by Oldtimer on čet tra 26, 2012 10:00 pm

  Hvaljen Isus i Marija! Sretan sam što smo izmolili devetnicu Mariji Majci Dobroga Savjeta, i proslavili današnji blagdan, jer nam je Majka Dobroga Savjeta dala najbolji savjet, a to je moliti i molitvom slaviti Boga. Uvjeren sam da će nas Majka Dobroga Savjeta uvijek savjetovati u svim našim životnim situacijama. Nema boljeg savjetnika od Marije Majke Dobroga Savjeta. Hvala Ti, Isuse, što si nam dao svoju Majku kojoj se uvijek možemo obratiti za savjet i pomoć, za Majku i posrednicu kod Tebe, daj milostivo svakome, koji dođe k Tebi tražiti milosrđe, da ga po njezinu zagovoru primi.
  Amen.


  _________________
  zna li tko kak se moli krunica majci dobrog savjeta? O5aivo  ZDRAVO KRIŽU NADO JEDINA  zna li tko kak se moli krunica majci dobrog savjeta? 2heimpy
  avatar
  Alwaysroses

  Broj postova : 1
  Join date : 10.10.2015
  Age : 37

  zna li tko kak se moli krunica majci dobrog savjeta? Empty Krunica Majke dobrog savjeta

  Postaj by Alwaysroses on sub lis 10, 2015 2:31 pm


  Krunica Majke dobrog savjeta

  Na križu Apostolsko Vjerovanje

  Na sva velika zrna Hvaljen i slavljen čas Bezgrešnog začeća svete Savjetnice i prečiste Djevice Marije. Ljubavi Očeva, najljepši uresu raja, svetu nam radost i vječnost daruj svojim savjetom.

  na sva mala zrnca O Marijo, Majko ogledalo Božje volje, Odvjetnice naša, savjetnice svih svetih udijeli mi pravi savjet. Amen

  Na kraju krunice izmoliti: Spomeni se i litanije Majke dobrog savjeta

  Završna molitva: Majko dobrog savjeta pokaži nam uvijek kako služiti čovjeku svih naroda, kako ga dovesti putu spasenja, kako braniti pravdu i mir na svijetu koji je stalno uništavan sa svih strana. Koliko živo želim povjeriti sve teške probleme, društva, sustava, država. Probleme koji ne mogu biti riješeni mržnjom, ratom ili samouništenjem već samo mirom, pravdom, poštivanjen svakog čovjeka i narodnosti. O Majko crkve, učini da crkva uživa slobodu i mir u ostvarivanju svog poslanja spasenja, da hodeći prema tom cilju postane zrela do jedne nove zrelosti vjere i potpuno ujedinjena. Pomozi nam pobijediti suprotnosti i teškoće. Pomozi nam otkriti svu jednostavnost, ponos i dostojanstvo kršćanskog poziva. Pomozi da ne nedostaju radnici u vinogradu Gospodnjem. Posveti obitelji, bdij nad dušama mladih i srcima djece. Pomozi nam svladati velike moralne prijetnje koje pogađaju sve oblike života i ljubavi. Izmoli nam milost trajnog obraćenja, svjedočenja križa i Uskrsnuća tvoga sina. Amen
  Oldtimer
  Oldtimer
  Admin

  Broj postova : 4931
  Join date : 18.06.2009
  Age : 52
  Lokacija : HRVATSKA, SPLIT ROĐENDAN: 01. travnja IMENDAN : sv. Antun Opat (Pustinjak) 17. 01. i sveti Antun Padovanski 13. 06. Križ uzgor stoji, a svijet se okreće i mijenja (Stat Crux dum volvitur orbis).

  zna li tko kak se moli krunica majci dobrog savjeta? Empty Re: zna li tko kak se moli krunica majci dobrog savjeta?

  Postaj by Oldtimer on pon lis 12, 2015 10:43 am

  Hvala Vam, što ste se prijavili na ovaj forum, i  što ste nam nadopunili ovaj dio koji nam je nedostajao, a to je upravo ono što je i potaknulo otvaranje ove teme, pitanje kako se moli krunica Majci dobrog savjeta?. Naime, kako sam prepisivao s "fragmenata" koji su ostali od ovih slika, molitvene knjižice "Devetnica Mariji, Majci dobroga savjeta", tako nisam mogao otvoriti stranicu 46 – 47 na kojoj se to nalazi... Očito je netko htio onemogućiti sve one koji su htjeli moliti krunicu i devetnicu Majci dobrog savjeta, i nažalost, uspio je u tome... Zato sam i reagirao na prvom postu kod stavljanja devetnice kako su molitveni tekstovi namijenjeni moljenju, a ne prodavanju knjižica, i napisao zmatranja za svaki dan devetnice, ali ne i krunicu, i nije mi preostalo drugo nego staviti da molimo krunicu Blažene Djevice Marije,...

  Najljepše Vam hvala, i neka Vas Gospodin blagoslovi, nadam se da ćete nam pomoći ovakvim korisnim postovima i dalje, predložiti moljenje neke druge molitve i popraviti nešto u objavljenim temama, ako je propušteno napisati i trebalo bi nadopuniti.
  Pozdrav i BTB


  _________________
  zna li tko kak se moli krunica majci dobrog savjeta? O5aivo  ZDRAVO KRIŽU NADO JEDINA  zna li tko kak se moli krunica majci dobrog savjeta? 2heimpy

  Sponsored content

  zna li tko kak se moli krunica majci dobrog savjeta? Empty Re: zna li tko kak se moli krunica majci dobrog savjeta?

  Postaj by Sponsored content


   Sada je: pet sij 24, 2020 8:39 pm.